Stoddart over zijn CCWS avontuur

Gerbert (Tackleberry)
Met de overname van CTE Racing - HVM zien we volgend seizoen Paul Stoddart als teambaas terug op de circuits. De Australiër vertelt over zijn nieuwe hoofdstuk in de autosport met Minardi Team USA.

Uit vier ChampCar teams heeft de Australiër uiteindelijk gekozen voor CTE Racing - HVM. Naar eigen zeggen heeft dat team een vechtersmentaliteit, maar tevens ervaring met het opereren met een laag budget. "Ze zijn vierde in het kampioenschap geworden en hebben afgelopen jaar een race gewonnen. Ze hebben echt boven hun kunnen gepresteerd. Zij waren de beste partij om in te investeren. Het feit dat zij gewend zijn om te werken met weinig geld, speelde ook een belangrijke rol."

Op het coureursvlak zegt Stoddart dat geld niet het belangrijkste is. Maar waar worden de coureurs dan wél op geselecteerd? "Op de eerste plaats op hun talent, daar mag geen twijfel over bestaan. Betalende coureurs die geen talent hebben, zijn bij ons niet welkom. Op de tweede plek moet een coureur een beetje sponsorgeld kunnen meebrengen. We zijn op het moment met vier coureurs aan het onderhandelen. Ik weet zeker dat we minimaal één Nederlander in ons team zullen hebben. De gesprekken zijn nog niet afgelopen, dus het is nog even afwachten."

Het mag geen geheim genoemd worden dat Jos Verstappen altijd de voorkeur geniet van Storddart, dit werd onlangs al duidelijk vanuit het Verstappen-kamp. Stoddart is duidelijk over zijn wensen: "Jos staat zeker bovenaan onze lijst. Dat is meer dan logisch met zijn talent en zijn ervaring. We werken momenteel aan het voor elkaar krijgen van de sponsoring. Ik hoop dat we één of beide coureurs voor 15 januari bekend kunnen maken."