Scholten verliest op PDC WK

De Nederlander Roland Scholten heeft zijn partij in de vierde ronde van het PDC WK Darts met 4-2 verloren van Colin Osborne.

Osborne, de huidige nummer 34 van de wereld kwam met 2-0 in sets voor. Hiervoor had hij twee 15-darters en een 110-finish nodig. Scholten won de derde set, ondanks een 13-darter van de Engelsman. De vierde set ging eveneens naar Scholten. Met een 15-darter, 12-darter en 15-darter bracht hij de stand op 2-2.

In de vijfde en zesde set heeft de Nederlandse nummer vier van de wereld echter niets in te brengen tegen de Engelse qualifier. Mede dankzij twee 180-scores en een 13-darter won Osborne de vijfde set met 3-1. De zesde set won Osborne met dezelfde uitslag. Het is voor de Engelsman de grootste overwinning uit zijn carrière.

"Tot op heden is het een geweldig toernooi. Ik voel me goed en ontspannen, maar toch moet je de scores en dubbels blijven gooien," aldus de 31-jarige Engelsman. "Er is niemand die veel lastiger is dan Roland, om tegen te spelen. Hij kwam ook goed terug. Ik had voor mijn eerste wedstrijd, tegen Kevin Painter, niet anders getraind dan gebruikelijk. Ik ben niet het type die dagelijks uren staat te trainen. Maar voor de volgende wedstrijd zal ik me gedegen voorbereiden om mijn beste darts te laten zien in de kwart finale."