FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 12 januari 2006

'Afghanistan wacht met smart op komst Nederland'

Icoon AlgemeenDe Afghaanse ambassadeur bij de Europese Unie, Humayun Tandar, vindt dat Nederland troepen naar zijn land moet sturen om de democratie te versterken. In het televisieprogramma NOVA zei Tandar vanavond dat Afghanistan "met smart op de komst van Nederland zit te wachten".

"Nederland heeft als paradijs op aarde een verantwoordelijkheid anderen te helpen", aldus Tandar. De ambassadeur meent dat Nederland moet kiezen tussen een paar dode militairen en de dood van onschuldige Nederlandse burgers. "Het is een keuze tussen de strijd tegen de fascistische Taliban en de terroristen van Al Qaeda of bommen in eigen land en treinen vol bloed zoals in Madrid. Terroristen kennen geen medelijden."

"De missie kan enkele soldaten het leven kosten maar duizenden anderen het leven redden", vervolgt Tandar. Hij hoopt dan ook vurig dat het Nederlandse parlement uiteindelijk kan instemmen met de uitzending van 1200 militairen naar het zuiden van zijn land. "Een dergelijke missie strekt Nederland tot eer", benadrukte hij. Volgens Tandar zal de meeste tijd voor de militairen gaan zitten in het bouwen van scholen, ziekenhuizen en bruggen. De confrontaties met de Taliban en al-Qaeda zullen kleinschalig zijn en maar een klein deel van de missie uitmaken, zo zegt hij.

De laatste weken is er veel discussie in Nederland over het sturen van militairen naar de zuidelijke provincie Uruzgan. Woensdag dreigde Tweede-Kamerlid Bert Bakker (D66) nog namens zijn partij met een crisis. Eerder vandaag temperde D66-fractievoorzitter Boris Dittrich deze crisisdreiging. "Het is nu niet het moment om over crisis te spreken", zo zei hij. Vanavond zei zijn partijgenoot en vice-premier Brinkhorst op een partijbijeenkomst het "te dwaas" te vinden als het kabinet zou vallen. "Dit kabinet moet door. Het is nu een oogstjaar", aldus de minister van Economische Zaken.

Helft Nederlanders tegen uitzending
Uit een onderzoek van Maurice de Hond is gebleken dat de helft van de Nederlanders tegen de uitzending van Nederlandse militairen naar Uruzgan is. 43 procent van de ondervraagden is voorstander. Drie weken geleden was nog 68 procent van de Nederlanders tegen en toonde 26 procent zich voorstander. 73 procent van de ondervraagden wil wel dat het kabinet eerst een besluit neemt over de uitzending voordat de Tweede Kamer erover debatteert. Iets minder dan een kwart van de ondervraagden is van mening dat het kabinet mag wachten.

-
Zie ook de FOK!Poll over dit onderwerp.

Spelers Benfica op de vuist

Dat het niet altijd even gezellig is op trainingen werd bewezen in Portugal. De training van Benfica-trainer Ronald Koeman werd verstoord doordat twee spelers met elkaar op de vuist gingen.

Aanleiding van dit vechtpartijtje was een elleboogstoot van de Braziliaan Luisão aan de Griek Giorgos Karagounis. De ontvanger van de elleboogstoot waardeerde dit niet en zocht verhaal bij de Braziliaan. De sfeer werd hierdoor steeds minder vriendelijk en liep uiteindelijk uit op een handgemeen tussen beide spelers. Koeman zelf maakte aan dit incident een eind en stuurde Karagounis naar de medische staf voor verder onderzoek. Benfica staat op dit moment tweede in de Portugese competitie.

Amsterdamse rechtbank test 'supersnelrecht'

Icoon JustitieDe Amsterdamse hoofdstedelijke rechtbank start vanaf komende woensdag met een proef die bij de rechters-commissarissen meer tijd vrij moet maken voor de "complexe of omvangrijke zaken". Het is dan mogelijk dat verdachten van "eenvoudige of kleine" misdrijven supersnel worden berecht. Zolang de proef loopt, kunnen verdachten die bekennen binnen drie dagen en vijftien uur na aanhouding voor de rechter geleid en berecht worden.

Mensen die door de politie zijn opgepakt als verdachte worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij beslist of de gehele aanhouding op goede gronden heeft plaatsgevonden. Daarna bepaalt hij of de verdachte langer moet worden vastgehouden. In het geval van de Amsterdamse proef wordt de verlenging van de detentie van de verdachte overgeslagen. Binnen 3 dagen wordt een verdachte voorgeleid aan een politierechter die bepaalt of de verdachte met geldige redenen wordt vastgehouden en daarnaast behandelt hij de zaak inhoudelijk.

Bij "eenvoudige of kleine" misdrijven zal deze nieuwe werkwijze toegepast worden. Hierbij kan men denken aan winkeldiefstal, het bezit van valse papieren of een inbreker die op heterdaad wordt betrapt. Nog voor de zomer van dit jaar zal de proef worden geëvalueerd.

Greatbatch wordt halve finalist tegen Klaasen

De Engelsman Shaun Greatbatch won vanavond de wedstrijd tegen de Schot Paul Hanvidge met 5-3 en wist hiermee de halve finale van het Lakeside darttoernooi te halen.

De wedstrijd ging rustig van start en gelijk op in legs. Beide wonnen hun eigen legs, maar in de vijfde leg van de eerste set wist de Schot de Engelsman te breken. "Polly Boy" pakte daarbij de eerste set en zette de Engelsman op die manier op een 0-1 achterstand. Nadat "Nine Dart" zijn eigen set veloren had kwam hij met 0-2 achter te staan, omdat Hanvidge zijn eigen set pakte met 3-1. De Engelsman kwam sterk terug in de derde set door deze te winnen met 3-0 in legs. Daarna wist Greatbatch met goede finishes ook de vierde set te pakken en zo gingen ze met een 2-2 gelijkspel de pauze in.

Na de pauze ging de Engelsman beter van start dan de Schot. Dit was dan ook te merken toen Greatbatch ook de vijfde set pakte en een voorsprong van 3-2 nam. In de zesde leg ging het weer gelijk op in legs en pakte Hanvidge de zesde set die hij begonnen was. Beide spelers bleven hun eigen legs pakken en daarmee pakte de Engelsman de zevende set. In de eerste leg van de achtste set wist Greatbatch een break niet te forceren en behield de Schot knap zijn eigen leg. De vijfde leg van de achtste set bracht Greatbatch uiteindelijk toch de overwinning.

Shaun Greatbatch wint dus van Paul Hanvidge en komt in de halve finale de Nederlander Jelle Klaasen tegen, die eerder vanavond sensationeel wist te winnen.

Uitslagen achtste finale Coppa Italia

De achtste finales van de Italiaanse beker, beter bekend als de Coppa Italia, leverde op de dinsdag- en woensdagavond vrijwel geen verrassingen op. Mooie en doelpuntrijke wedstrijden waren er echter wel. Op donderdag worden er nog twee wedstrijden gespeeld.

Uit bij Fiorentina verslikte Juventus zich nog, door met 2-2 gelijk te spelen. Dinsdag maakten ze echter korte metten met de verrassend sterke formatie. Alessandro Del Piero was de gevierde man. Hij mocht driemaal scoren; twee keer voor rust, en één keer erna. Adrian Mutu zette de score voor rust op 3-0. De Bulgaar Valeri Bojinov maakte nog een doelpunt voor de eer en besloot de eindstand op 4-1.

Palermo en Bari maakten er dinsdag een waar spektakelstuk van. Dat mocht ook wel, want in Bari bleef het 0-0. Na zeven minuten opende González de score voor Palermo. Een klein kwartier later werd een Bari speler onderuit gehaald in de 'zestien'. Vantaggiato maakte gelijk vanaf elf meter. In blessuretijd van de eerste helft kreeg ook Palermo een penalty: 2-1 door Corini. Tien minuten na rust was het echter alweer gelijk. Pagano maakte de 2-2 voor Bari. Vanaf dat moment begon Palermo beter te worden. Binnen zes minuten scoorden ze drie keer, door Codrea, Terlizzi, en González die zijn tweede van de avond maakte: 5-2. Santoruvo en Anaclerio maakten in de slotfase nog 5-4, maar verder dan dat kwam Bari niet. Palermo door naar de kwartfinales.

AC Milan ontving vorige week Brescia, en won in San Siro vrij gemakkelijk met 3-1. Geziek het spelbeeld was daar in de return weinig anders aan. Binnen het half uur stonden de Rossoneri met 0-2 voor door Clarence Seedorf en Filippo Inzaghi. Nero bracht de stand nog voor rust terug naar 1-2. Drie minuten na rust besliste Rui Costa de wedstrijd eigenlijk al: 1-3. Na een uur spelen kreeg Brescia een strafschop, die werd verzilverd door Di Biagio. Tien minuutjes later scoorde Hamsyk voor Brescia, en maakte 3-3. Het mocht echter niet baten, want Brescia moest in totaal zesmaal scoren om door te kunnen gaan. In de slotfase kreeg ook Milan nog een penalty, en Rui Costa maakte zijn tweede van de avond: 3-4.

AS Roma had eigenlijk uit in Napels al zeker gesteld dat zij naar de kwartfinale zouden gaan. Het werd 0-3 tegen Napoli. In Rome zelf scoorden Aquilani en Mancini voor Roma, en hielpen alle onzekerheid uit de wereld. In blessuretijd mocht Amodio de eer nog redden: 2-1.

Serie B-club Atalanta Bergamo won in de eerste wedstrijd nog verrassend met 1-0 van Udinese. In Udine kroop de UEFA-Cup deelnemer door het oog van de naald. Na een dik kwartier spelen opende Udinese de score, door Mauri. Twintig minuten voor tijd maakte Ariatti gelijk voor Atalanta, en met die stand moest Udinese twee keer scoren om door te gaan. Pieri en Di Natala vanaf elf meter klaarden de klus uiteindelijk in de laatste tien minuten.

Promovendus Cagliari speelde thuis gelijk tegen Sampdoria met 1-1. Het moest dus scoren om door te kunnen gaan. Flachi was echter degene die de score opende voor Sampdoria. Diep in blessuretijd viel dan toch de gelijkmaker door een schot van Gobbi. Een verlenging leek aanstaande, maar niets was minder waar. Nog dieper in blessuretijd maakte Flachi zijn tweede en daarmee een eind aan de droom van Cagliari.

Lazio Roma sloot zijn achtste finale ook zoals verwacht af. Na thuis met 2-0 te winnen werd er in het uitduel tegen Cittadella niet gescoord. Er viel weinig te beleven in het duel, er waren nauwelijks kansen aan weerszijden.

Internazionale won vorige week uit bij Parma met 0-1, en speelde dus erg verdedigend vandaag. In het Giuseppe Meazza stadion was het ook weinig genieten voor de toeschouwers, er werd opnieuw niet gescoord. Ook Inter dus door naar de kwartfinales.

Uitslagen

Juventus - Fiorentina 4-1 (2-2)
Palermo - Bari 5-4 (0-0)
Brescia - AC Milan 3-4 (1-3)
AS Roma - Napoli 2-1 (3-0)
Udinese - Atalanta 3-1 (0-1)
Sampdoria - Cagliari 2-1 (1-1)
Cittadella - Lazio Roma 0-0 (0-2)
Internazionale - Parma 0-0 (1-0)

Uitslagen achtste finale Copa Del Rey


Op twee wedstrijden na werden vandaag de returns van de achtste finale wedstrijden gespeeld van de Spaanse Copa Del Rey. Real Madrid - Athletic wordt morgen gespeeld en Zaragoza - Atlético Madrid pas over een week.

Nummer twee in de Primera Division Osasuna verloor vorige week met 3-0 uit bij Deportivo. Thuis moesten ze dat proberen recht te zetten. Toen in de 57e minuut Deportivo een strafschop kreeg en Victor deze verzilverde leek het al afgelopen; Osasuna moest vijfmaal scoren. In de 83e minuut mocht Muñoz nog de 1-1 aantekenen vanaf elf meter, en Romeo maakte nog 2-1 in blessuretijd. Het mocht echter niet meer baten, Deportivo gaat overtuigend door naar de kwartfinales.

Promovendus Cádiz stuntte thuis tegen Sevilla door met 3-2 te winnen in de eerste ronde. Het lukte Sevilla niet dat recht te zetten, in de Zuid-Spaanse stad werd vanavond niet gescoord: 0-0.

Real Betis kroop door het oog van de naald tegen Celta de Vigo. De titelverdedigers speelden vorige week met 1-1 gelijk, en speelden vandaag thuis ook met de rug tegen de muur. Celta kwam echter niet tot scoren, en ook Betis wist het net niet te vinden. Ook hier 0-0, en Betis door op het uitgescoorde doelpunt.

Atlético Madrid trad vandaag voor het eerst aan in de achtste finales tegen Real Zaragoza. Reden daarvoor is natuurlijk de voedselvergiftiging die veertien spelers van Atlético vorige week trof. In het Vicente Calderon ging het gelijk op vandaag, al mocht Ewerthon als enige scoren voor de club uit Zaragoza: 0-1.

FC Barcelona had vorige week nog moeite het net te vinden tegen derdedivisionist Zamora. Ze scoorden pas laat, maar wonnen wel met 3-1. Daar was nu vanaf minuut één geen sprake van, want in dezelfde minuut viel de openingstreffer al, van Ezquerro. Henrik Larsson scoorde tweemaal binnen twee minuten, en bracht zo de scorde op 3-0, nog voor een kwart van de wedstrijd gespeeld was. Thiago Motta maakte nog voor rust 4-0. In de tweede helft ging Barça gezellig verder het publiek te vermaken. Mark van Bommel maakte in de 51e minuut 5-0. De eindstand werd uiteindelijk bepaald door Maxi López, die vanaf elf meter de 6-0 maakte.

Valencia had in de uitwedstrijd eigenlijk al korte metten gemaakt met Villarreal door met 0-2 te winnen. Thuis lag het beste van het spel ook bij Valencia. Het enige doelpunt van de avond kwam op naam van Miguel. De Portugees, overgekomen van Benfica, zorgde met die goal voor de beslissing. Valencia gaat door naar de kwartfinales.

Bij de tweede club uit Barcelona was het ook een doelpuntenfestijn. Getafe verloor thuis met 1-0 dus er was werk aan de winkel. Al snel kwam de kleine club uit Madrid verrassend op 0-2 door tweemaal een doelpunt van Riki. Nog voor rust maakte Eduardo Costa de marge kleiner. Met een 1-2 stand zou Getafe ook door gaan, dus Espanyol moest nog een keer scoren. Invaller Jonathan, die dit seizoen pas drie keer speelde, maakte binnen 20 minuten 3-2 voor Espanyol, en daarmee leek het beslist. Vijf minuten voor tijd kreeg Getafe nog een strafschop, waardoor Pernia de 3-3 binnen kon schieten. In een hectische eindfase slaagde Getafe er niet meer in te scoren, en Espanyol kroop door het oog van de naald.

Real Madrid, dat nog altijd zonder de geblesseerde Raúl en Ronaldo speelde, maakte vandaag af waar het vorige week aan begonnen was tegen Athletic Bilbao. Na een half uur spelen maakte Robinho 1-0 in het Santagio Bernabéu op aangeven van Guti. Twintig minuten na rust besliste Sergio Ramos de wedstrijd door een rebound binnen te schieten. In de slotfase maakte Roberto Soldado 3-0 en in blessuretijd mocht Robinho zijn tweede aantekenen op een assist van David Beckham.


Uitslagen
Osasuna - Deportivo la Coruña 2-1 (0-3)
Sevilla - Cádiz 0-0 (2-3)
Real Betis - Celta de Vigo 0-0 (1-1)
Atlético Madrid - Real Zaragoza 0-1
FC Barcelona - Zamora 6-0 (3-1)
Valencia - Villarreal 1-0 (2-0)
Espanyol - Getafe 3-3 (1-0)
Real Madrid - Athletic de Bilbao 4-0 (1-0)

Real Zaragoza - Atlético Madrid (1-0) - 18 januari

Hoe lang is de jouwe?

Eén plaatje zegt meer dan 1000 woorden, moeten de Rotterdamse groepsverkrachters gedacht hebben en dus zaten ze lekker te pitten tijdens seksuele voorlichting en haalden ze vrolijk hun kennis (?) uit pornofilms. Dat lijkt weinig verrassend en dat klopt ook.

Wat echter wel uiterst verrassend is, dat is het onderzoek van de Advies- en Onderzoeksgroep Beke in Arnhem. Die hebben wat om trots op te zijn, want wat die onderzoekers met hun diepgravende onderzoek naar de groepsverkrachters boven water hebben gehaald is echt top. Vol met 'eyeopeners' dat Rapport van de wijze mannen en vrouwen van Beke.

Zo groeiden de groepsverkrachters op in probleemgezinnen uit achterstandswijken met vaak een crimineel in de familie, zijn ze vrijwel allemaal zwakbegaafd en hadden daarnaast een beperkt normbesef, een gebrek aan zelfkennis en een hoog agressieniveau, ofwel 'kort lontje', aldus de onderzoekers. Bovendien is bij de helft van de jongens een gedragsstoornis of een gestoorde seksuele ontwikkeling geconstateerd.

Tja, de echte ideale schoonzonen en dus nog een wonder dat het alleen bij groepsverkrachtingen is gebleven. Je zou verwachten dat dit soort jongens als een bende rovende en moordende psychopaten door Rotterdam trekt. Niets van dat alles echter, de groep van twaalf verdachten was niet eens bekend bij politie of hulpverleners. De onderzoekers concludeerden dat "de jongens geen vaste groep vormden die op straat overlast veroorzaakte. Ze vielen als individu buiten het blikveld van jongerenwerkers of wijkagent".

Right, alleen even de vraag wie er hier heeft zitten slapen, de jongerenwerkers, de wijkagent of de uitvoerders van dit kutonderzoek...

Tweeling maakt politie gek

cleanwindow en FdBeer hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Opmerkelijk Een eeneiige tweeling uit het Groningse Uithuizermeeden heeft de politie in Middenbeemster gisteren aardig voor de gek gehouden. De ene helft van de 34-jarige tweeling werd aangehouden, omdat hij nog een boete moest betalen of ervoor de gevangenis in moest. Uiteindelijk wisten de agenten echter niet meer wie wie was.

Bij aanhouding van de wagen troffen de agenten de tweeling aan. De bestuurder liet zijn rijbewijs zien en gaf zijn naam op. Omdat de passagier zich niet kon legitimeren, werd hij meegenomen naar het bureau. Daar werd een ingewikkeld verhaal verteld en werd er verschillende keren van naam veranderd. Daardoor wisten de agenten niet meer welke helft van de tweeling aan het bureau zat.

De boete van 975 euro moest toch betaald worden. Dit wilden de betrokkenen echter niet. Na overleg met de officier van justitie is besloten de persoon die zich uitgaf als degene die nog een vonnis had openstaan, op te sluiten voor zestien dagen.

Ontwikkeling Rise & Fall: Civilizations at War weer opgepikt

De RTS-game Rise & Fall: Civilizations at War, waarvan onlangs de ontwikkeling in de koelkast werd gezet in verband met het uiteenvallen van ontwikkelaar Stainless Steel, wordt nu afgemaakt door een interne ontwikkelstudio van uitgever Midway. Deze ontwikkelstudio is eerder aan de gang geweest met Heroes of Might and Magic en Lords of Everquest. De game heeft ook een datum gekregen, want in juni 2006 moet het spel in de winkels komen te liggen.



Brakke zelfmoordpoging

Je vraagt je af wat laffer is, een kind van zes vermoorden of vervolgens jezelf van kant proberen te maken. In ieder geval dachten de twee dames uit Dommelen, waaronder dus de moeder van het vermoorde meisje, dat het handig was om na het vermoorden van Kelly hun auto op een boom te plakken.

Volgens de politie ging het daarbij niet om een poging de 'Schinveldse bos-affaire' nog eens na te spelen, maar toch echt om een zelfmoordpoging. Het is me al weer duidelijk, dit stevent af op een zielig verhaal van een door haar barbaarse man in de armen van een lesbische vriendin gedreven vrouw, die toch echt ontoerekeningsvatbaar moet worden verklaard. Voor zover dat in Nederland natuurlijk überhaupt nodig is om ergens makkelijk mee weg te komen.

Ik voorspel nu dus vast dat de rechtzaak een triest einde wordt van een triest verhaal met een laffe moord en een brakke zelfmoordpoging. En dat terwijl moeders soms toch ook zo heldhaftig kunnen zijn...

FOK!Weblog, weblog van het jaar?

About:blank organiseert, zoals elk jaar, een Beste Weblog van het Jaar competitie. Wij doen natuurlijk mee!
Maar daar hebben we ook de hulp van FOK!lezers bij nodig. Je kan hier je stem uitbrengen op de FOK!weblog.

Je moet jezelf aanmelden bij de site en je krijgt dan stemrecht. Door je stem uit te brengen nomineer je ons. Er zijn 14 categorieën. De FOK!weblog wil gaan voor de volgende categorieën:

- Muscom Best Weblog Award
- Best Geschreven Weblog
- Beste vormgeving
- Beste Linklog
- Beste Collectieve Weblog
- Beste Post (bij deze moet je zelf kiezen wat je de beste post vond)
- Beste Politieke Weblog

Bij allemaal behalve "Beste Post" kun je gewoon http://weblog.fok.nl/blog/ invullen.
Het is toegestaan om slechts een site te nomineren per categorie. Het is niet toegestaan om 3x dezelfde naam per categorie in te vullen. Let daar dus op.

Steun de FOK!weblog!!
of steun de Frontpage, deze is natuurlijk ook een weblog




Tottenham Hotspur houdt uitverkoop

Tottenham Hotspur, de ploeg van trainer Martin Jol, heeft vandaag vier spelers verkocht. Drie van die spelers gingen naar het kwakkelende Portsmouth, eentje naar Chesterfield. Jol is nu op zoek naar een tweede linksback.

Noe Pamarot, Sean Davis en Pedro Mendes vetrokken alledrie naar Pompey. Na Emanuel Olisadebe en Mwaruwari Benjani gekocht te hebben leek het alsof coach Harry Redknapp al zijn beschikbare centen besteed had. Niets is echter minder waar; vandaag kocht hij er 'gewoon' drie spelers bij.

Jeugdspeler Jamie O'Hara werd verhuurd aan League One club Chesterfield. Ook Stephen Kelly heeft aangegeven weg te willen bij de Spurs. Martin Jol wil daarom versterkingen aankopen, vooral voor de linksbackpositie.

"Als Lee Young-Pyo geblesseerd of geschorst is, hebben we geen vervanger", vertelt Jol. "Andy Reid is wel weer fit, maar hij is geen echte vleugelspeler."

Over de vertrokken spelers naar Portsmouth had Jol niets bijzonders te melden, anders dan dat hij ze goede spelers vindt. "Je kunt onmogelijk iedereen tevreden houden. Voor Davis' positie hebben we meerdere spelers. Pamarot is een goede speler, maar kwam helaas weinig tot spelen en zat vaak op de bank. Mendes is anders, hij is een wereldklasse speler. Ze hebben hun keuze gemaakt. Als Mendes me had gezegd dat hij wilde blijven had ik dat geweldig gevonden aangezien hij een hele goede speler is."

Alle drie de spelers kwamen begin vorig seizoen naar White Hart Lane. Mendes was vorig seizoen ook een vaste waarde in het team. Hij kwam in de belangstelling toen hij tegen Manchester United een afstandsschot scoorde, die vervolgens werd afgekeurd terwijl de bal ver over de lijn was.

Robert De Niro bestolen door huishoudster

Robert De NiroActeur Robert De Niro is door zijn huishoudster bestolen van een halsketting ter waarde van zeventigduizend euro. De Poolse immigrante genaamd Lucyna had deze in haar zak gestoken omdat Roberts vrouw, Grace Hightower, haar respectloos behandelde. De schoonmaakster zit een gevangenisstraf van één tot drie jaar uit.

"Als mevrouw Hightower aardig tegen mij was geweest, had ik haar niet bestolen. Toen ik nog voor Isabella Rossellini werkte, heb ik nog nooit gestolen. Zij was namelijk altijd aardig voor me", aldus Lucyna.

Daarbovenop zegt ze dat Robert allang de biezen had gepakt, als hij wist hoe zijn vrouw omging met hun kinderen.

Weblog van het Jaar!

About:blank organiseert, zoals elk jaar, een Beste Weblog van het Jaar competitie. Wij doen natuurlijk mee!
Maar daar hebben we ook jullie, trouwe Fok!Weblog lezers, hulp bij nodig. Je kan hier je stem uitbrengen.
Je moet jezelf aanmelden bij de site en je krijgt dan stemrecht. Door je stem uit te brengen nomineer je ons. Er zijn 14 categorieën. We willen gaan voor de volgende categorieën:

- Muscom Best Weblog Award
- Best Geschreven Weblog
- Beste vormgeving
- Beste Linklog
- Beste Collectieve Weblog
- Beste Post (bij deze moet je zelf kiezen wat je de beste post vond)
- Beste Politieke Weblog

Bij allemaal behalve "Beste Post" kun je gewoon http://weblog.fok.nl/blog/ invullen. Of een ander Weblog indien je dat beter vindt.
Het is toegestaan om slechts een site te nomineren per categorie. Het is niet toegestaan om 3x dezelfde naam per categorie in te vullen. Let daar dus op.

Steun ons!!

Forse ledenwinst voor linkse partijen

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitiekDe drie linkse partijen in de Tweede Kamer hebben in 2005 hun ledental zien toenemen. Ook de SGP ging er, ondanks een crisis over de positie van de vrouw in de partij, op vooruit. Alle andere partijen verloren achterban in het afgelopen jaar, regeringspartijen CDA en VVD voorop.

Het CDA verloor, net als in 2004, zo'n 4.000 leden en is daarmee de grote nettoverliezer. Ook de VVD heeft een behoorlijk aantal leden minder dan een jaar geleden, namelijk 1.704. Percentueel spant de LPF echter de troon, met een teruggang van bijna 40 procent. Met 1.274 betalende leden zit de partij nog net boven het minimumaantal van 1.000 leden, dat nodig is voor de toekenning van overheidssubsidie. Ook D66 verloor flink. Een aantal van 679 leden minder betekende een teruggang van 5,8 procent voor de partij van Boris Dittrich. Dat was overigens nog exclusief ruim duizend wanbetalers die in 2005 met terugwerkende kracht per 31 december 2004 werden uitgeschreven.

De winnaar van het jaar was de PvdA, met een toename van 802 leden. Percentueel was GroenLinks echter de grootste groeier, met 3,3 procent. De SP, die het laatste decennium jaar op jaar de snelst groeiende politieke partij in Nederland was, moest in 2005 genoegen nemen met een meer bescheiden marge; 'slechts' 1,3 procent. Het totale aantal leden van de partijen die in de Tweede Kamer vertegenwoordigd zijn, ligt momenteel op slechts 300.201 personen, wat omgerekend nog niet eens vijf zetels bij verkiezingen zou zijn. Met name het CDA, de VVD en de PvdA hebben te kampen met een nogal vergrijsd ledenbestand. Zo is bijvoorbeeld een kwart van de VVD-leden ouder dan 70 jaar.

Partijjan-2005jan-2006saldoperc.
CDA73.00069.000- 4.000- 5,5
PvdA61.11161.913+ 802+ 1,3
SP44.29944.853+ 554+ 1,3
VVD41.86140.157- 1.704- 4,1
SGP25.90026.400+ 500+ 1,9
ChristenUnie24.23524.156- 79- 0,3
GroenLinks20.70921.383+ 674+ 3,3
D6611.74411.065- 679- 5,8
LPF2.1111.274- 837- 39,7
Totaal304.970300.201- 4.769- 1,6

Dakar S12 Bamako - Labé

Vandaag werd het eerste gedeelte van de marathonetappe verreden van Dakar 2006. Dat betekent dat er na de special van 369 km. geen service mag worden gegeven door de assistentieteams en de equipes zijn dus op hun eigen technische vaardigheden aangewezen. De meeste volgers dachten dat hierdoor de etappe van morgen nog verrassingen zou kunnen brengen. Bijna niemand had erop gerekend dat er vandaag ook al een grote verrassing zou zijn.

Motoren
Chris Blais had vandaag opnieuw een goede dag. De Amerikaan laat duidelijk zien dat hij niet voor niets in het talenten programma van Red Bull zit. Hij finishte vandaag op een derde plek op de stage. Cyril Despres wist vandaag Marc Coma te verslaan en loopt 1:25 op de Spanjaard in. De achterstand die de Fransman op heeft gelopen door zijn valpartij en blessure krijgt hij waarschijnlijk niet meer weg. Toch blijft het knap dat hij met een ontsteking aan zijn hand en een schouder die ontzet was door blijft rijden en zelfs etappes wint. Grote verliezers van vandaag bij de motoren waren Ullevalseter en de Gavardo. De Noor Pal Anders Ullevalseter verloor vandaag drie uur en ging van een vierde plaats naar een zesde plaats in het algemeen klassement. De Gavardo verloor ook veel tijd nadat er bij een doorwading water in de motor van zijn KTM was gekomen. Hij blijft op de vijfde plaats in het klassement staan maar is wel voorbijgegaan door Blais die nu vierde in het klassement staat. Beste Nederlander vandaag was Verhoeven met de Yamaha. Knuiman blijft beste Nederlander in het algemeen klassement.

Auto's
De verrassing van de dag gebeurde vandaag bij de auto’s. Luc Alphand was vandaag de snelste met zijn Mitsubishi. Hiermee pakt de voormalig alpine skiër zijn vierde etappeoverwinning in Dakar en zijn eerste in de 2006 editie. Giniel de Villiers pakte de tweede plek vandaag en probeert zo de aansluiting met Alphand te houden in het algemeen klassement aangezien een foutje zo kan gebeuren. Dat overkwam vandaag Stéphane Peterhansel. Hij begon de stage al met remproblemen aan zijn Pajero Evo IV en hij crashte op kilometer 278 van de special. Hij raakte een boom waardoor de linkerachterkant van zijn Mitsubishi werd beschadigd. Peterhansel en Cottret probeerden de schade te repareren, dat lukte in eerste instantie maar na 20 kilometer moesten ze weer stoppen. Daar besloten ze te wachten op de service truck. Uiteindelijk verloor de titelverdediger meer dan drie uur vandaag, zijn kansen op de eindoverwinning zijn hierdoor verkeken. Het is niet de eerste keer dat dit de Fransman overkomt. In 2003 verloor hij de rally op de laatste dag op weg naar Sharm-el-Sheikh. Beste Nederlander was vandaag van Deijne, Bob ten Harkel blijft beste Nederlander in het algemeen klassement.

Vrachtwagens
De voorsprong die Vladimir Tchaguine heeft lijkt niet meer in te halen. Toch probeert Hans Stacey om de Rus nog onder druk te zetten. Vandaag pakte hij opnieuw een etappeoverwinning en hij staat nu op drie uur achterstand op de nr. 500 Kamaz van Tchaguine. Firdaus Kabirov reed vandaag hard door om te proberen de tweede plaats van Stacey te pakken. Uiteindelijk verloor hij met zijn Kamaz 12:26 op de MAN van Stacey.

Morgen gaan de deelnemers beginnen aan het tweede deel van de marathonetappe. Na de spannende race van vandaag, het ontbreken van serviceteams en het rijden op vrijdag de dertiende belooft dat veel voor de dag van morgen.

Uitslag etappe twaalf
motoren:

Positie NummerNaamkMerkTijdVerschil
1 001 DESPRES (FRA) KTM 04:52:14 00:00:00
2 002 COMA (ESP) KTM 04:53:59 00:01:45
3 009 BLAIS (USA) KTM 04:54:43 00:02:29
4 007 DE AZEVEDO (BRE) KTM 04:55:15 00:03:01
14 015 VERHOEVEN (HOL) YAMAHA 05:21:33 00:29:19

auto's:

Positie NummerNaamMerkTijdVerschil
1 302 ALPHAND (FRA)/PICARD (FRA) MITSUBISHI 04:22:46 00:00:00
2 322 CHICHERIT (FRA)/BAUMEL (FRA) BMW 04:23:42 00:00:56
3 305 DE VILLIERS (AFS)/THORNER (SUE) VOLKSWAGEN 04:26:07 00:03:21
4 301 SABY (FRA)/PERIN (FRA) VOLKSWAGEN 04:27:18 00:04:32
25 463 VAN DEIJNE (HOL)/ROSEGAAR (HOL) MITSUBISHI 05:40:03 01:17:17
60 300 PETERHANSEL (FRA)/COTTRET (FRA) MITSUBISHI 07:39:00 03:16:14

vrachtwagens

Positie NummerNaamMerkTijdVerschil
1 524 STACEY (HOL)MAN 05:41:02 00:00:00
2 500 KABIROV (RUS)KAMAZ 05:53:28 00:12:26
3 508 CHAGIN (RUS)KAMAZ 05:59:38 00:18:36
4 513 DE AZEVEDO (BRE)TATRA 06:18:04 00:37:02
5 530 ECHTER (ALL)MAN 06:29:39 00:48:37

Algemeen klassement na etappe twaalf
motoren:

Positie NummerNaamMerkTijdVerschil
1 002 COMA (ESP) KTM 47:01:21 00:00:00
2 001 DESPRES (FRA) KTM 47:34:00 00:32:39
3 006 SALA (ITA) KTM 48:46:36 01:45:15
4 009 BLAIS (USA) KTM 49:08:11 02:06:50
15 058 KNUIMAN (HOL) YAMAHA 54:28:16 07:26:55

auto's:

Positie NummerNaamMerkTijdVerschil
1 302 ALPHAND (FRA)/PICARD (FRA) MITSUBISHI 46:25:52 00:00:00
2 305 DE VILLIERS (AFS)/THORNER (SUE) VOLKSWAGEN 46:46:23 00:20:31
3 304 ROMA (ESP)/MAGNE (FRA) MITSUBISHI 47:46:38 01:20:46
4 300 PETERHANSEL (FRA)/COTTRET (FRA) MITSUBISHI 49:16:57 02:51:05
18 422 TEN HARKEL (HOL)/VAANHOLT (HOL) LAND-ROVER 64:33:52 18:08:00

vrachtwagens

Positie NummerNaamMerkTijdVerschil
1 508 CHAGIN (RUS)KAMAZ 61:20:49 00:00:00
2 524 STACEY (HOL)MAN 64:21:47 03:00:58
3 500 KABIROV (RUS)KAMAZ 64:56:13 03:35:24
4 513 DE AZEVEDO (BRE)TATRA 66:37:14 05:16:25
5 501 SUGAWARA (JAP)HINO 70:13:16 08:52:27

Darts: Jelle Klaasen naar halve finale Lakeside

Icoon DartsDe Nederlandse darter Jelle Klaasen heeft zich zojuist weten te plaatsen voor de halve finale van de Lakeside World Professional Darts Championships 2006 in Frimley Green. De 21-jarige Klaassen versloeg de Engelsman Paul Hogan met 5-4 in sets. Klaasen speelt in de halve finale (zaterdag) tegen de Engelsman Greatbatch of de Schot Hanvidge.

Klaasen kende een aarzelende start. In de tweede set begon hij echter lekker te gooien. Uiteindelijk liep hij uit naar een 4-1 voorsprong. Het werd echter toch nog spannend doordat Hogan terugkwam tot 4-4. De laatste set en beslissende ging vervolgens redelijk eenvoudig naar Klaasen, die zich daardoor halve finalist mag noemen.

Raymond Van Barneveld zit ook nog steeds in het toernooi. Hij speelt morgen zijn kwartfinale tegen de Engelsman Tony O'Shea.

Jelle Klaasen
Jelle Klaasen

Zie voor meer sportnieuws en een uitgebreider wedstrijdverslag FOK!sport!

Sprookje Klaasen duurt voort

Jelle Klaasen heeft via een spannende wedstrijd de halve finale van de Lakeside bereikt. Hij kwam 4-1 voor, maar liet de Engelsman Hogan terugkomen tot 4-4. In de beslissende negende set was de Nederlandse debutatant duidelijk de sterkste.

Klaasen begon niet sterk aan zijn kwartfinalepartij. Hogan pakte de eerste twee legs, maar toen kwam Klaasen in z'n spel en won drie legs en daarmee de eerste set. De tweede set begon hetzelfde, maar deze keer kwam Klaasen slechts één leg terug, waardoor het 1-1 werd. Via drie sterke legs op rij en een 'bull-finish' kwam de Nederlander op 2-1. Ook in set vier was hij duidelijk de betere, waardoor het al snel 3-1 stond.

Na de korte pauze ging Klaasen op hetzelfde niveau verder. Via twee 12-darters en een uitgooi van 121 liep de 21-jarige debutant uit naar 4-1, één set van de halve finale. Het was Hogan die een aantal keer z'n dubbels liet liggen in de zesde set, maar in de beslissende vijfde leg gooide Klaasen wat minder waardoor het 4-2 werd. In de zevende set begint Klaasen slecht, waardoor hij meteen gebroken wordt. Klaasen kan wel zorgen voor een re-break, maar moet in de slotleg weer de leg laten aan Hogan. Daardoor komt de Engelsman terug tot 4-3. In de achtste is Hogan duidelijk de betere. Klaasen gooit een stuk minder, waardoor het 4-4 wordt.

Een negende set moet gaan beslissen wie zich als eerste voor de halve finale van Lakeside gaat plaatsen. Klaasen toont mentale veerkracht en begint meteen met een 12-darter. Ook de volgende twee legs gooit hij erg sterk, hij geeft Hogan geen kans en wint de beslissende set. In de halve finale speelt Klaasen tegen de winnaar van de partij tussen Hanvidge en Greatbatch.

Molhoek per direct naar AZ

Rogier Molhoek vertrekt per direct bij RKC Waalwijk en gaat spelen voor AZ. De 24-jarige middenvelder had bij de Waalwijkse club nog een doorlopend contract tot 2007. Hij zal in Alkmaar een contract tekenen wat hem tot medio 2010 aan de club verbindt. Het is onduidelijk wat AZ voor de speler betaalt.

In de zomer van 2001 kwam Molhoek als groot talent naar RKC Waalwijk. Sindsdien speelde hij 83 wedstrijden in het blauw-gele shirt en maakte hij zes doelpunten. Eerder kwam de speler ook al uit voor Dordrecht '90. De coach van de Alkmaarders, Louis van Gaal, kent Molhoek al. De middenvelder kwam namelijk met de selectie van Oranje onder de 19 in actie op het WK van 2001 in Argentinië. Van Gaal was in die tijd de bondscoach van deze jeugdploeg.

Nederlander met bom aangehouden in België

Via de nieuws-submit kregen wij het volgende bericht:

Icoon AlgemeenDe ontmijningsdienst van het Belgische leger heeft vandaag een bom onschadelijk gemaakt in een industriepark in het Vlaamse Zele. Het explosief lag in de auto van een Nederlander. De 37-jarige man is door de politie gearresteerd.

In de auto lagen verder twee alarmpistolen, een seinpistool en een grote hoeveelheid munitie. De man, die een dolk aan zijn gordel droeg, staat bij de Nederlandse politie bekend als bijzonder labiel en agressief. Het explosief had volgens de ontmijners dodelijke slachtoffers kunnen maken in een straal van enkele meters. De man moet voor de onderzoeksrechter verschijnen.

Krantenabonnees vinden abonnement te duur

Icoon AlgemeenDe toegang tot nieuws via het internet en de hoogte van het abonnementsgeld zijn voor veel mensen redenen om het abonnement op te zeggen. Daarbij komt ook nog het gebrek aan tijd en het feit dat er voldoende nieuws op televisie is. Dit maakte onderzoeksbureau Newcom Research & Consultancy vandaag bekend.

In totaal zijn er 1.150 mensen ondervraagd waarvan tweederde met een abonnement op een regionale of landelijke krant. Voor 90 procent van alle Nederlanders is de televisie de belangrijkste nieuwsbron, gevolgd door internet met 75 procent. Op de derde plaats staat de radio met 56 procent op de voet gevolgd door de kranten(53 procent). De televisie stond vorig jaar ook al op de eerste plaats.

Vorige week maakte oplage-instituut Hoi bekend dat de landelijke dagbladen lezers blijven verliezen. Alleen Trouw doorbreekt de negatieve spiraal. Het aantal betalende abonnees van die krant steeg met ongeveer drieduizend.

Artdink gaat games voor de Revolution maken

Ja, je leest het goed! Niemand minder dan de Japanse developer Artdink gaat games maken voor de Nintendo Revolution. Artdink is uiteraard bij de meesten van jullie bekend van de simulatie-game A-Train.
Inmiddels hebben er al heel wat developers gemeld games te zullen gaan maken voor de Revolution, wellicht hoopt Artdink een stukje naamsbekendheid te krijgen door dat ook te doen. Hoe dan ook, hieruit blijkt wel dat er steeds meer developers, en dus ook de kleine, de Revolution gaan ondersteunen.

Tot slot is Artdink ook nog eens op zoek naar drie programmeurs om het Revolution-team te versterken, het is maar dat je 't weet.



Het inmiddels legendarische A-Train

45.000 auto's in de fik in Frankrijk in 2005

Icoon AlgemeenVandalen hebben vorig jaar in Frankrijk in totaal ruim 45.000 auto's in brand gestoken. Een kwart van de voertuigen werd gedurende de drie weken van rellen in oktober en november in de fik gezet. Dit heeft het Franse ministerie van Binnenlandse zaken vandaag bekendgemaakt.

In totaal zijn 5.200 aanhoudingen verricht met betrekking tot de rellen, die eerst uitbraken in Parijs en zich later verspreidden over het hele land. De Franse politie registreerde in 2005 11.000 daden van "stedelijk geweld". Het algemene criminaliteitscijfer in Frankrijk is daarmee met 1,3 procent gedaald ten opzichte van 2004.

Testdag 12-01 Jerez

Pedro de la Rosa wist vandaag op Jerez de snelste tijd neer te zetten. De McLaren-coureur wist Rubens Barrichello en Marc Gené voor te blijven.

PosRijder Team Tijd Ronden
1P. de la Rosa McLaren 01:16.732 65
2R. Barrichello Honda 01:16.732 51
3M. Gené Ferrari 01:18.566 95
4F. Alonso Renault 01:18.706 72
5M. Webber Williams 01:18.838 40
6R. Zonta Toyota 01:18.916 89
7N. Rosberg Williams 01:19.048 49
8A. Davidson Honda 01:19.084 106
9J. Trulli Toyota 01:19.164 97
10G. Fisichella Renault 01:19.462 78
11G. Paffett McLaren 01:19.606 87
12N. Heidfeld BMW 01:20.148 79
13S. Speed Scuderia Toro Rosso 01:21.035 64
14C. Klien Red Bull 01:21.469 44


Jongen (7) in pick-up achtervolgd door politie

djduke had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OpmerkelijkDe politie dacht te maken te hebben met een dronken autorijder, toen zij een pick-up truck door de straten van het Amerikaanse Shelbyville zag slingeren. De bestuurder gaf geen gehoor aan aanmaningen om de wagen aan de kant te zetten. Hierop volgde een achtervolging waar uiteindelijk meer dan tien politiewagens aan te pas kwamen. Toen de man de truck op een oprit had geparkeerd, bleek zijn leeftijd slechts zeven jaar.

De jongen trok bij de aanvankelijk langzame achtervolging plotseling snel op. De pick-up ramde bijna een auto die bij een stoplicht wachtte. Op dat tijdstip wisten de agenten nog niet dat de bestuurder slechts één meter twintig lang was, en dat hij nauwelijks boven het stuur van de wagen uitkwam.

Voordat de knul de truck op de oprit van zijn ouders parkeerde, had hij volgens de politie vijf frontale botsingen ontweken. Hij zou de auto van zijn ouders hebben meegenomen omdat hij zijn rijbewijs wilde halen. Tegen de jongen zijn enkele zware aanklachten ingediend.

Hier een link naar het filmpje van de achtervolging.

Mozaïek

Iedereen meet wel wat een mozaïek is. Op het internet is het vinden van mozaïek plaatjes wat moeilijker, vooral als je de kleine plaatjes ook nog redelijk goed wilt kunnen bekijken.

Met het maken van een flashanimatie is dit probleem op te lossen. Op die manier kun je zorgen dat je kunt inzoomen op de mozaïek zodat je ook de kleine plaatjes kunt bekijken, niet helemaal groot maar wel groot genoeg om een beeld ervan te krijgen. Bekijk de mozaïek van Van Gogh - Starry Night als je nieuwsgierig bent geworden.

Darwin Awards uitgereikt aan overledenen

Jump had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenMeestal gaat het om weddenschappen dat mensen de stomste dingen doen waarbij ze komen te overlijden. Voor die stommiteiten worden al meer dan tien jaar de Darwin Awards uitgereikt. De prijzen worden in naam van de vader van de evolutie uitgereikt om mensen te herdenken die de genenpool van de menselijke soort verdienstelijk hebben verrijkt door zichzelf eruit te verwijderen. Voor 2005 zijn er meerdere 'winnaars' uit de bus gerold.

De 55-jarige Kroatiër Marko, die door middel van een handgranaat om het leven kwam, staat samen met de 21-jarige Vietnamees Ngyuen en nog een aantal anderen nieuw in de lijst. Winnaars uit het verleden zijn de hebberige toerist die kristallen uit een grot wilde stelen, een grote stalactiet afhakte en erdoor werd gespiest, de dorstige man die verpletterd werd door de drankautomaat die hij probeerde te kantelen om er een blikje uit te halen zonder te betalen en de leider van een christelijke sekte in Californië die in zijn bad op water probeerde te wandelen maar uitgleed op een stuk zeep en zijn nek brak.

Allereerst het gebeuren rond Marko. Vorig jaar januari wilde hij zijn schoorsteen vegen. De bezem was te klein om vanaf beneden de boel schoon te maken. Dus klom hij het dak op en probeerde hij het vanaf daar. Dat lukte hem ook niet dus bedacht hij zich een andere manier om de schoorsteen te vegen. Hij bedacht zich om een zwaar iets aan de bezem vast te knopen en dan naar beneden te laten vallen. Op zich helemaal geen slecht idee alleen dat zware iets bleek later een handgranaat te zijn. Dan nog had Marko het kunnen overleven als hij niet had beslist de granaat aan de bezem vast te lassen. Het metaal werd heet, de granaat ontplofte en Marko stierf een snelle dood. Zijn schoorsteen stelt het goed.

Een andere winnaar was Christian uit Rushinga in Zimbabwe. Toen olifanten zijn maïsveld vertrappelden, besloot hij terug te slaan door in een oud mijnenveld aan de grens tussen Zimbabwe en Mozambique een voorraadje landmijnen te verzamelen. Als hij een paar mijnen rond zijn maïs plantte zouden de olifanten wel wegblijven, tenminste dat dacht hij. Christian groef voorzichtig vijf landmijnen uit die door zware regenval bloot waren gekomen en begon ze naar huis te dragen. Jammer genoeg liet hij er eentje vallen, met ogenblikkelijke en fatale resultaten.

Een van de andere nieuwkomers is de 21-jarige Ngyuen, een Vietnamese jongeman die in maart vorig jaar in Hanoi met zijn vrienden aan het drinken was toen hij hen een oude ontsteker liet zien die hij net had gevonden. Volgens Ngyuen was hij zo oud en verroest dat hij onmogelijk kon ontploffen. Zijn vrienden waren het daar niet mee eens. Er kwam ruzie van en om zijn gelijk te bewijzen, stopte Ngyuen de detonator in zijn mond en stak hij de losse draden in een stopcontact van 220 volt. Het resultaat was voorspelbaar. Ngyuen kreeg weinig tijd om bij zijn vergissing stil te staan. Hij was vrijwel op slag dood.

Dichter bij huis is er het verhaal van Geoff, uit Wales, die zichzelf op een andere manier van zijn leven beroofde. "Als Wales wint, snijd ik mijn ballen af", beloofde hij zijn kameraden, toen ze vorig jaar naar een rugbywedstrijd tussen Engeland en Wales zaten te kijken. Helaas voor hem won Wales inderdaad. Geoff hield woord en belandde in kritieke toestand in het ziekenhuis.

"Ferrari's V8 is beter dan die van Mercedes"

Het team van McLaren wordt opnieuw geplaagd door motorproblemen. De reden waarom ze voorlopig nog niet kunnen testen met de V8 is omdat de bevestigingspunten voor de nieuwe auto teveel afwijken. En alsof dat nog niet genoeg is, is volgens Pedro de la Rosa de V8-motor van Ferrari ook nog eens beter dan die van Mercedes.

Naast dat het met de betrouwbaarheid van de Ferrari-motor wel goed lijkt te zitten, zit het op het gebied van vermogen ook wel goed volgens De la Rosa. "Ik ben onder de indruk van Ferrari's nieuwe motor. Met mijn ongelimiteerde V10 reed ik achter de Ferrari, maar ik kwam niet eens in de buurt."

Op dit moment ligt de focus van McLaren en Mercedes op het inbouwen van de Mercedes V8 in de nieuwste wagen, de MP4-21. De Spanjaard ontkent niet dat het Britse team achter ligt op Ferrari qua ontwikkeling van de motor. Maar hij is wel van mening dat deze achterstand grotendeels kan worden ingelopen voordat het nieuwe seizoen van start gaat.

"We liggen achter Ferrari ja, dat kan ik niet ontkennen. Honda ligt ook voor. Maar nog voor de start van het seizoen zullen we een groot deel van de achterstand weggewerkt hebben", aldus De La Rosa in de Spaanse krant AS. Dat zal dan voornamelijk in de maand februari moeten gaan gebeuren. Aangezien pas aan het eind van deze maand de nieuwe auto gereed is.

De La Rosa: "Kimi Räikkönen en Juan Pablo Montoya moeten even geduld hebben, zij kunnen volgende week niet met de V8 rijden. Dat kan pas eind januari, als we over de nieuwe auto beschikken. Erg zonde, want zo verliezen we vijftien testdagen met de V8-motor." Maar er is volgens de testcoureur van McLaren nog wel iets positiefs te melden. "Data uit onze windtunnel suggereert dat de nieuwe auto veel beter is dan de MP4-20. Ik ben benieuwd hoe groot het verschil op het circuit zal zijn."

Moeder komt met mes kleuterklas binnen

Icoon AlgemeenEen 29-jarige vrouw uit Veghel is vanmorgen met een mes in haar hand een kleuterklas binnen gelopen en heeft een dreigement geuit. Het kind van de vrouw had zich afgelopen maandag bezeerd tijdens het spelen op het schoolplein. Haar moeder wilde nu weten wie hier verantwoordelijk voor was, zo meldde een woordvoerder van de politie.

De leraar sprong adequaat met het gebeuren om, nam de vrouw mee het lokaal uit en kalmeerde haar in een andere kamer. Vervolgens werden politie en Slachtofferhulp ingeschakeld, zij waren even later ter plaatse. De politie heeft de vrouw aangehouden. Met de kleuters werd in kleine groepjes over het gebeuren gesproken, ook werden hun ouders ingelicht.

De vrouw was psychisch verward, aldus de politiewoordvoerder. De school, basisschool De Uilenbrink in Veghel, heeft aangifte tegen haar gedaan, ze wordt waarschijnlijk strafrechtelijk vervolgd. Er wordt tevens gekeken naar een hulpverleningstraject. De vrouw heeft een schoolpleinverbod gekregen.

"Ontzettend naar, dit heb ik in 40 jaar onderwijs nog nooit meegemaakt en ik hoop het ook nooit meer mee te maken", aldus Toby Coppejans, directeur van de school. Het kind van de vrouw raakte maandag overigens gewond bij een botsing tussen een step en een driewieler, het liep een dikke vinger op. De vrouw was zelfs al op school geweest om over dat voorval te spreken, maar dat was blijkbaar niet genoeg.

'Rosales en Charisteas te duur'

Diverse media in Argentinië melden dat de kans klein is dat Mauro Rosales terug zal keren naar zijn thuisland. River Plate had interesse in de vleugelspeler, maar dit ketst waarschijnlijk af op het transferbedrag dat Ajax vraagt.

Het geldbedrag dat de Amsterdamse club voor Rosales wil hebben ligt rond de 3 miljoen euro, maar dit is voor River Plate erg veel. De nieuwe coach van de Argentijnse ploeg, Daniel Passarella, gaf eerder al aan dat hij de 24-jarige speler wel graag bij zijn selectie zou willen hebben.

In Spanje gaan geruchten dat Real Mallorca opnieuw achter Angelos Charisteas aanzit. De ploeg is nog steeds op zoek naar een goede spits. "Hij staat op ons verlanglijstje, maar als de transfer in de zomer niet lukte vanwege het financiele plaatje dan wordt het nu opnieuw erg moeilijk aangezien Ajax halverwege het seizoen nog meer zou kunnen vragen. We moeten vrezen dat hij niet naar Mallorca komt." aldus een woordvoerder. De Griek heeft zelf al aangegeven het seizoen gewoon bij Ajax af te maken. Een tussentijds vertrek is hierdoor dus ook niet aan de orde.

Honderden pelgrims gedood tijdens hadj

jmolenaar had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen Tijdens het jaarlijkse ritueel 'de steniging van de duivel' zijn zeker 345 pelgrims omgekomen. Bovendien vielen er nog eens honderden gewonden. Dat hebben artsen in het Saudische Mekka vanmiddag verklaard. Mogelijk zijn er zelfs vierhonderd mensen doodgedrukt door de menigte.

Het symbolische stenigen van de duivel is het hoogtepunt van de hadj. Dit jaar deden er ruim 2,5 miljoen moslims mee aan het ritueel, waarbij stenen naar drie zuilen worden gegooid. De zuilen symboliseren de duivel.

Vorig jaar kwamen er ook al 250 mensen om in het gedrang. Om de chaos dit jaar te beperken hebben de autoriteiten 60.000 veiligheidsmensen ingezet. Die konden echter niet voorkomen dat de menigte gewoon doorging met het ritueel terwijl de doden door ambulances werden weggevoerd.

De regels voor de hadj zijn ongeveer 1400 jaar geleden opgesteld door Mohammed. Iedere moslim die daartoe in staat is, moet minstens één keer in zijn leven aan het ritueel hebben deelgenomen. Mensen die tijdens de hadj overlijden, gaan volgens veel gelovigen direct naar het paradijs.

Gelieve het in de reacties netjes te houden!

Moeder en vriendin verdacht van doden meisje (6)

YubYub en calvobbes hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Misdaad De twee verdachten die de politie gisteren heeft gearresteerd voor de dood van een 6-jarig meisje uit Dommelen blijken de moeder en een vriendin van de moeder te zijn. De vrouwen reden vlak na de moord tegen een boom aan, waarna ze korte tijd spoorloos waren.

De vrouwen konden gistermiddag aangehouden worden in een caravan aan de Peeldijk in het nabijgelegen Borkel en Schaft. Volgens de politie wilden de vrouwen een zelfmoordpoging doen.

De opa en oma van het kind vonden haar levenloze lichaam gisterochtend in de woning van de twee vrouwen in Dommelen. Volgens het Eindhovens Dagblad zou het kind gewurgd zijn. De politie wil daar echter nog geen uitspraken over doen, omdat de doodsoorzaak nog in onderzoek is.

Koningin Beatrix uit het ziekenhuis

Icoon KoningshuisKoningin Beatrix is weer thuis in Paleis Huis ten Bosch. Ze lag in het ziekenhuis voor een operatie aan haar knie, maar kreeg daarna ook longontsteking. Volgens een woordvoerder van de Rijks Voorlichtings Dienst moet de koningin met haar nieuwe knie de komende tijd thuis oefeningen doen. De behandelend arts dr. L. Mol en fysiotherapeut T. van de Marel zullen haar daarbij begeleiden. Dit zal ongeveer twee maanden duren.

De Koningin herstelde dermate goed van de longontsteking, dat er geen reden meer was haar in het Haagse Bronovo ziekenhuis te houden. Gisteren liet Prins Willem-Alexander al weten dat ze weer zonder krukken liep. Als Beatrix de longontsteking niet had opgelopen, zou ze afgelopen zondag al naar huis zijn gegaan.

Geen woorden maar D66

Sinds D66 in de regering Balkenende II zit komt het nogal eens tot oproer. D66 is de meest linkse van de drie regerende partijen en is het daarom soms niet helemaal eens met de acties van de VVD en het CDA. Zo was er al een relletje over het stokpaardje van D66; de gekozen burgermeester, waardoor minister De Graaf aftrad. Later was er, als nasleep van de vorige, een rel over het paasakkoord, maar vallen deed het kabinet niet.

Nu is er wederom een rel in politiek Den Haag over een missie naar Afghanistan. D66 is wederom pertinent tegen, nou ja pertinent, je weet maar nooit met D66. Kamerlid Bert Bakker dreigt nu zelfs met een heuse crisis en Balkenende wil de missie door gaan drukken. Vandaag gaat D66 in beraad over de missie. Dittrich wilde het woord "crisis" nog niet in de mond nemen. Zo te zien zal D66 het wederom niet tot daden laten komen, maar dat is allang geen verrassing meer.

Ook Van Gemerden door

Melle van Gemerden heeft de tweede ronde van het kwalificatietoernooi voor de Australian Open bereikt. De 26-jarige tennisser won de eerste set moeizaam met 6-4 van Flavio Cipolla. In de tweede set kreeg de Amsterdammer de smaak te pakken. Uiteindelijk werd het 6-2 voor de Nederlander.

Melvyn op der Heijde was kansloos tegen de Gregory Carraz. De Fransman klaarde de klus in twee sets: 0-6 en 3-6. Eerder vandaag werd ook al bekend dat Peter Wessels de eerste ronde niet heeft overleefd. John van Lottum en Elise Tamaëla wisten wel door te dringen tot de tweede ronde van de kwalificaties.

In de tweede ronde stuit Van Gemerden op de Italiaan Giorgio Galimberti. Van Lottum moet het opnemen tegen de Amerikaan Michael Russell en Tamaëla moet afrekenen met de Thaise Tamarine Tanasugarn.

Thompson op huurbasis naar PSV

Archie Thompson speelt de rest van het seizoen voor PSV. De Eindhovenaren huren de spits van het Australische Melbourne Victory.

In het huurcontract heeft PSV een optie tot koop weten te bedingen. Na de huurperiode is het de bedoeling dat Thompson nog twee jaar voor PSV zal spelen.

De 27-jarige Thompson kwam eerder uit voor Lierse SK. De aanvaller kreeg vooral naamsbekendheid door 13 keer te scoren in één interland, Australië - Samoa (30-0).

PSV legt talenten vast

PSV heeft de talenten Ismail Aissati en Roy Beerens voor langere tijd aan zich gebonden. Aissati (17) tekende bij tot 2009, Beerens (18) tot 2008.

Ismail Aissati is inmiddels doorgebroken als speler van het eerste elftal van de Eindhovenaren. De middenvelder speelde reeds acht competitieduels en vier wedstrijden in de Champions League. Roy Beerens wacht nog op zijn debuut in de hoofdmacht van PSV.

PS3 krijgt waarschijnlijk XMB-interface

Op 1 en 2 maart zal "DevStation 2006" plaatsvinden. Sony Computer Entertainment Europe organiseert deze jaarlijkse conferentie en dit jaar zullen ze zich volledig op de PlayStation 3 gaan richten. Op de site van DevStation kun je de agenda bekijken. Daarin kun je zien wanneer de verschillende presentaties plaatsvinden.

Wat opmerkelijk is, is dat bij een van de presentaties onder andere de "Cross Media Bar" wordt genoemd. Hieruit zou je kunnen concluderen dat de PS3 dezelfde XMB-interface krijgt als de PSP en die geïntroduceerd werd op de PSX (PS2-dvd/hdd-recorder-combo). Andere presentaties zullen gaan over de Unreal 3-engine, de netwerkmogelijkheden, de video-codecs. Eigenlijk alles aangaande de PS3-ontwikkeling komt aanbod gedurende deze twee dagen.

Het lijkt er dus op dat er op 1 en 2 maart zeker weten meer info komt over de PlayStation 3. Maar de verwachting is ook dat Sony ergens in februari tijdens de PlayStation Conference meer info zal geven over de PlayStation 3.

FC Utrecht wil Caluwé

FC Utrecht wil Tom Caluwé overnemen van Willem II. Het is de bedoeling dat hij Stefaan Tanghe doet vergeten die in de winterstop naar Heracles Almelo vertrok.

Caluwé, die al zeven seizoenen in Tilburg speelt, heeft wel oren naar een overgang. Een van de redenen hiervoor is dat de middenvelder dan op zijn favoriete 'nummer 10'-positie kan gaan spelen. Verder krijgt de speler niet veel speelminuten bij zijn huidige werkgever. Willem II zal een eventueel vertrek van de 25-jarige speler dan ook niet in de weg staan. FC Utrecht en de Tilburgse club zullen nog wel een akkoord moeten bereiken over de hoogte van de afkoopsom.

Islanders ontslaan Sterling

De New York Islanders zijn het derde team in de NHL dat dit seizoen op zoek moet naar een nieuwe coach. Steve Sterling is door general manager Mike Milbury de laan uitgestuurd.

Na het ontslag van Ed Olczyk bij de Pittsburgh Penguins en het om gezondheidsredenen terugtreden van Larry Robinson bij de New Jersey Devils is Sterling dus de derde coach die zijn positie dient te verlaten. Dit was slechts zijn tweede seizoen bij de ploeg afkomstig van Long Island; het seizoen 2003-2004 was zijn eerste volledige seizoen achter de bank van de Newyorkers, nadat hij de eveneens ontslagen Peter Laviolette opvolgde. In dat seizoen bracht hij hen voor de derde maal op rij naar de playoffs, maar momenteel zijn de vooruitzichten voor de Islanders niet zo rooskleurig: 22 nederlagen tegen achttien overwinningen, een vierde plaats in de eigen divisie en een twaalfde stek in de Eastern conference, die vijftien ploegen telt.

De Islanders schijnen vooral last te hebben van de 'nieuwe NHL'. Alexei Yashin, de best betaalde speler van de Isles, werd behouden maar captain Mike Peca mocht vertrekken. Een exodus van verdedigers kon niet voldoende worden gecompenseerd en Yashin was niet de juiste persoon om het aanvoerdersinsigne van Peca over te nemen. Enkele goalies hebben ook al geklaagd dat de nieuwe regels hen fysiek minder beschermen, wat tot een stortvloed aan blessures onder goalies heeft geleid. Bij de Islanders zijn voormalig kandidaat-olympiër Rick DiPietro en veteraan Garth Snow beiden geblesseerd en stond daarom eerstejaars Wade Dubielewicz op doel tijdens de recente reeks nederlagen.

Milbury zou inmiddels gewend kunnen zijn aan het ontslaan van coaches. Sterling is de zesde in de negen jaar dat Milbury bij de Islanders is. Tweemaal eerder nam Milbury na een ontslag zelf plaats achter de bank maar dit keer zal assistent Brad Shaw voorlopig de honneurs waarnemen. Na het ontslag van Laviolette vermoedde de voormalig verdediger van de Boston Bruins dat het de laatste keer zou zijn; hij heeft eigenaren Charles Wang en Sanjay Kumar nog altijd geen serie-overwinning in de playoffs kunnen schenken. Het lijkt er echter op dat hun loyaliteit aan Milbury voorlopig nog niet verbruikt is. Sterling zal binnen de organisatie een andere rol krijgen. Voordat hij naar de Islanders kwam was hij al succesvol als coach van de Bridgeport Sound Tigers, het opleidingsteam van de Islanders dat uitkomt in de American Hockey League.

Groepsverkrachters keken pornofilms

luawmr had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadDe twaalf jongens die zich sinds 2004 schuldig hebben gemaakt aan een aantal groepsverkrachtingen in Rotterdam, wijten dat zelf aan pornofilms. Ze hebben geen van allen seksuele voorlichting gehad, maar keken wel naar de films. Daar haalden ze hun inspiratie vandaan. Eerder seksueel gedrag van meisjes of de wijze waarop ze zich kleden is voor de jongens een vrijbrief voor een groepsverkrachting. Dat blijkt uit een studie naar gedrag en achtergrond van de jongeren, die 13 tot 17 jaar oud zijn.

Uit de studie is gebleken dat een harde kern van vier jongens verantwoordelijk is geweest voor het merendeel van de groepsverkrachtingen. De slachtoffers waren Nederlandse meisjes tussen de 13 en 15 jaar van uiteenlopende etnische achtergrond. Alle jongens kwamen uit probleemgezinnen uit achterstandswijken, met vaak een crimineel in de familie.

Opvallend is ook dat bij vrijwel alle jongens sprake is van een laaggemiddeld tot zwakbegaafd intelligentieniveau. "Daarbij komt een beperkt normbesef, een gebrek aan zelfkennis en een hoog agressieniveau, ofwel kort lontje", aldus de onderzoekers.

Lindsay Lohan ontkent eetstoornis weer

Icoon Showbizz Lindsay Lohan heeft weer ontkend dat ze aan de eetstoornis boulimia lijdt. Eerder deze maand publiceerde het tijdschrift Vanity Fair een interview met de ster, waarin ze toe zou hebben gegeven aan boulimia te lijden. Lindsay claimt nu dat haar woorden verdraaid zijn, maar volgens Vanity Fair is het hele interview op tape opgenomen.

In het interview zou Lindsay hebben bekend pas echt goed door te hebben dat ze een probleem had nadat ze beelden van zichzelf had gezien. "Mijn armen waren walgelijk. Ik had geen armen", aldus de 19-jarige actrice in Vanity Fair. Het was voor het eerst dat ze een eetstoornis toe zou hebben gegeven, terwijl ze alle geruchten daarover eerder juist stellig had ontkent.

Volgens het tijdschrift Teen People claimt Lindsay nu echter dat haar woorden verdraaid zijn. De verslaggever van Vanity Fair zou bovendien gelogen hebben over bepaalde dingen.

Vanity Fair ontkent alle beschuldigingen. "Evgenia Peretz is één van onze meest betrouwbare verslaggevers. Alles wat Lindsay tegen haar gezegd heeft is opgenomen."

Man uit Aalsmeer in woning beschoten

Icoon Misdaad Bij een schietpartij in Aalsmeer is gisteravond een 22-jarige man gewond geraakt. Een gemaskerde man loste rond elf uur een aantal schoten door een raam van de woning aan de Orpheliastraat. Over de aanleiding van de schietpartij is nog niets bekend. Wel zouden de bewoners bekenden zijn van de politie, zo meldde een woordvoerder van het korps Amsterdam-Amstelland vandaag.

In de woning waren op het moment van de schietpartij meerdere bewoners aanwezig. Het enige slachtoffer werd in zijn been geraakt. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling.

De schutter vluchtte direct na de schietpartij in een gereedstaande auto. Mogelijk werd hij hierbij geholpen door een medeplichtige, maar dit is nog niet bekend. Enige tijd later trof de politie elders in Aalsmeer een brandende auto aan. Vermoed wordt dat het hier om de vluchtauto gaat.

Kilo's cocaïne op Nederlands fregat marine

Icoon Misdaad Op het Nederlandse fregat Hr. Ms. Tjerk Hiddes zijn begin december meerdere kilo's cocaïne gevonden. De ontdekking werd gedaan door de marechaussee op Curaçao en door de Koninklijke Marine zelf. De marechaussee heeft de zaak nog in onderzoek, en er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Over de vordering van het onderzoek wil de marechaussee niets kwijt. Verdere details van de zaak zijn ook nog niet bekendgemaakt.

De Hr. Ms. Tjerk Hiddes voerde tot half december een vier maanden durende missie uit in het Caraïbisch gebied. Het hoofddoel van de missie was het opsporen van drugssmokkelaars. Op 19 december eindigde de missie van het schip in de havens van Den Helder. Dit was tevens de laatste missie van het fregat, dat in februari buiten dienst gesteld zal worden.


De Hr. Ms. Tjerk Hiddes

"Montoya kostte McLaren de titel"

Volgens Mario Illien van motorfabrikant Mercedes lag het aan Juan Pablo Montoya dat McLaren de constructeurstitel afgelopen seizoen niet heeft gewonnen.

Montoya scoorde in 2005 zestig punten, tegen honderdtwaalf punten voor teamgenoot Räikkönen. Dat was voor McLaren niet genoeg om Renault te verslaan in de strijd om de constructeurstitel. "Räikkönen is drie keer uitgevallen terwijl hij aan de leiding reed, maar dat waren geen motorproblemen," aldus Illien. "Montoya heeft een aantal fouten gemaakt die een coureur met zijn ervaring niet zou mogen maken." Volgens Illien had Montoya meer punten kunnen inbrengen voor McLaren, dat de titel op zes punten miste.

Politie houdt Marktplaats-oplichter aan

Icoon InternetIn Maastricht is een man opgepakt die mensen oplichtte via internet. Via Marktplaats.nl verkocht de 36-jarige man zaken als computerspelletjes en kaartjes voor wedstrijden van PSV. Hij liet mensen bedragen tussen de zestig en 180 euro betalen, maar kwam vervolgens niet met de spullen over de brug. De politie heeft tot nu toe zo'n honderd aangiftes tegen de man binnengekregen.

De Maastrichtenaar deed zoveel mogelijk zaken met mensen in het westen en noorden van het land. Hij stond op internet steeds vermeld als Pascal van W., wonende in Maastricht. "Hij had het voorzien op mensen die ver weg woonden, want voor zestig euro zak je niet even naar het zuiden af om je geld terug te krijgen", aldus de woordvoerder van de politie.

De man zit vast, maar de raadkamer van de rechtbank in Maastricht beslist dinsdag of hij langer moet zitten. Voor die tijd hoopt de politie nog meer aangiftes te krijgen.

Liverpool haalt Deens international

Liverpool heeft de verdediging nog verder versterkt. Nadat eerst Jan Kromkamp als tweede rechtsback werd gehaald, heeft coach Rafa Benítez nu de beschikking over een degelijke centrale verdediger.

Daniel Agger is de naam, Deens international en afkomstig van Brøndby IF. De Reds moesten het al tijden doen met twee ervaren verdedigers, namelijk Jamie Carragher en oud-Willem II speler Sami Hyypiä.

Benítez was het hele seizoen al op zoek naar een versterking van de achterhoede. Agger heeft getekend en heeft de medische keuring doorstaan. De 21-jarige Deen heeft een contract op zak van vier en een half jaar, en is zaterdag eventueel inzetbaar tegen Tottenham Hotspur.

Angelina Jolie bevestigt zwangerschap

Icoon Showbizz Begin augustus deed het gerucht dat Angelina Jolie zwanger zou zijn van Brad Pitt al de ronde. Of dat waar was is onduidelijk, maar nu is Jolie in ieder geval ook officieel zwanger. Een woordvoerder van het stel gaf toe dat ze een kind verwachten, nadat People Magazine er een artikel over had gepubliceerd.

People Magazine haalde in het artikel een liefdadigheidsmedewerker uit de Dominicaanse Republiek aan. Angelina Jolie is daar momenteel bezig is met de opnames van haar nieuwe film. Ze zou tegen de medewerker "Ja, ik ben zwanger" gezegd hebben.

Het is voor het eerst dat de voorlichters van Jolie en Pitt een officiële mededeling over het stel doen. Zelfs de relatie tussen de twee supersterren, die elkaar ontmoetten op de set van Mr and Mrs Smith, is nooit officieel bevestigd.

Voor Angelina Jolie is het haar derde kind, maar het eerste kind dat ze zelf zal moeten baren. De 4-jarige Maddox en de 11 maanden oude Zahara zijn namelijk adoptiekinderen.


Angelina Jolie en Brad Pitt op de set van Mr. and Mrs. Smith

Mist en gladheid zorgen voor problemen

Icoon Algemeen Nederland heeft op dit moment te maken met dichte mist en plaatselijke gladheid. Hierdoor gebeurden vanochtend al tientallen ongelukken op de weg. Ook raakte het vliegverkeer op Schiphol en op Rotterdam Airport ernstig vertraagd.

Op Schiphol zorgde de mist er rond half negen vanochtend voor dat er nog maar één landingsbaan en één startbaan beschikbaar waren. De landingscapaciteit werd hierdoor teruggebracht naar 20 landingen per uur, wat voor grote vertragingen zorgde. Ook op Rotterdam Airport liepen veel toestellen een vertraging van een uur op.

Op de weg bleek de mist in combinatie met plaatselijke gladheid te zorgen voor een verraderlijke situatie. Hierbij bleef de schade gelukkig meestal bepert tot gedeukt blik, maar er vielen ook enkele tientallen gewonden.

In de noordelijke provincies Friesland en Groningen gleden enkele auto's van de rijkswegen, en deden zich bovendien nog eens enkele tientallen aanrijdingen voor. Hierbij raakten in totaal vier mensen gewond, waarvan tenminste één zwaar. In Drenthe zorgde de gladheid voor ruim twintig ongevallen, waarbij enkele mensen lichtgewond raakten.

Behalve in het noorden van het land deden de meeste ongevallen zich voor in de regio Haaglanden. Daar telde de politie vanochtend vroeg in vier uur tijd 36 aanrijdingen. Ongeveer tien mensen raakten daarbij ernstig genoeg gewond om naar het ziekenhuis te moeten. Bovendien gleden er een strooiwagen en een auto het water in.

'Drugslabs vaker bewaakt met boobytraps'

Icoon MisdaadHennepkwekerijen en xtc-laboratoria worden steeds vaker bewaakt met levensgevaarlijke boobytraps. Zo kregen politie en brandweer onlangs te maken met op scherp gezette explosieven, gifgassen en benzineboobytraps. De nieuwste trend op beveiligingsgebied is op scherp geplaatste handgranaten, die bijvoorbeeld tussen vaten met xtc-chemicaliën verstopt zitten.

De vallen zijn in de eerste instantie gericht tegen concurrerende criminelen. "Zo probeert men onderling ripdeals te voorkomen", zegt Jaap de Vlieger, coördinator van het Nationaal Netwerk Drugsexpertise in de krant. "Maar ik krijg zo langzamerhand de indruk dat ze eveneens tegen brandweer en politie worden ingezet." Volgens de betrokken instanties is het een wonder dat er nog geen doden zijn gevallen onder opsporings- en hulpdiensten.

Secretaris van de Nederlandse Vereniging Brandweerzorg en Rampenbestrijding Paul Verlaan hoopt op de snelle komst van landelijke richtlijnen voor de ontmanteling van met boobytraps bewaakte drugslabs. "Er dient structureel overleg te komen waardoor we ervaringen kunnen delen en van elkaar kunnen leren." Ondertussen wordt er door verscheidene brandweerkorpsen al druk geoefend op de levensgevaarlijke boobytraps.

Aankondiging DS:SP de 16e?

Officieel is er nog niets aangekondigd over een Nintendo DS redesign, maar volgens de laatste geruchten gaat Nintendo dat de 16e doen. Zelfs online webwinkel Lik-Sang zou dit gehoord hebben van bepaalde contacten:

Late last year Reggie Fils-Aime, chief marketing manager for Nintendo said how they've been looking into re-designing the DS ever since its launch, and last month Japan's Famitsu magazine teased us all saying they knew a current Nintendo console is getting a revision soon, but wouldn't say which one. All signs however are pointing to an NDS: SP, and here at Lik Sang too we have received word a couple of days ago from a Japanese contact stating Nintendo will have a formal announcement of the re-design on Jan 16th. Stay tuned to Lik-Sang.com to see if this turns out to be genius or bogus! Meanwhile rumors on Spong.com suggest it'll be a square clam-shell design, inspired by cell phones and allowing you to make free VoIP calls from any wireless hot spot.

Iwata zou tegen Spong zelf het volgende gezegd hebben: Hardware developers at Nintendo are always looking for what comes next and what will be the new direction as soon as they finish the design of any particular piece of hardware. Some of them are actually working on improved functionality of the existing machine, with some working on a rework of the exterior design exactly in the same way they did with the transition from Game Boy Advance to Game Boy Advance SP.

Zolang Nintendo echter niets officieels heeft laten weten moeten we alles met een korrel zout nemen natuurlijk, hou echter 16 januari vrij...

Helmpje

De oranjekoorts begint zich al langzaam meester te maken van de Nederlanders. Het WK voetbal zit eraan te komen en niets is op zo'n moment belangrijker dan voetbal. Zelfs de grootste voetbalhaters zitten in de kroeg om met z'n allen het grote videoscherm uit te schelden en toe te juichen.
Het stamt al een beetje uit de Tweede Wereldoorlog, maar het grote trauma van de verloren WK-finale van 1974 was toch de grote doorbraak van de oranjegekte (die natuurlijk haar hoogtepunt kende in 1988) en vooral de rivaliteit met Duitsland. De rivaliteit met Duitsland wordt vooral de laatste tijd uitgebuit. Nederland was eerst altijd de underdog, maar tegenwoordig zijn de beide teams sterk aan elkaar gewaagd en lijkt Nederland er zelfs iets beter vanaf te komen. De 'Schade Deutschland, alles ist vorbei' waren dan ook niet van de lucht toen Duitsland niet doorging bij het EK van 2004 en Nederland wel. De bergen websites die daarover gemaakt zijn, zijn veelal nog in de lucht en bereiden zich ook voor op het komende WK.

Om maar weer op te starten zijn de eerste gadgets alweer gesignaleerd. Vorige keer waren het uiteraard de Heineken toeterhoeden die het goed deden en wellicht dat het deze keer de oranje helmpjes gaan worden. Met passende tekst, 4,95 per stuk en minimale afname van 5 stuks. Uiteraard zullen in de loop van de tijd nog meer van dit soort producten de markt bestormen, maar aangezien Heineken voorlopig nog in Turijn sferen is zal dat nog even op zich wachten. Ik ben benieuwd!

Van Lottum en Tamaëla door

John van Lottum is door naar de volgende ronde van het kwalificatietoernooi voor de Australian Open. De tennisser uit Amersfoort rekende in drie sets af met de Australiër Raphael Durek: 4-6, 6-3, 8-6. Van Lottum zal nog twee wedstrijden moeten winnen om zich definitief te kwalificeren voor het prestigieuze toernooi in Melbourne.

Peter Wessels is uitgeschakeld in de kwalificaties voor de eerste Grand Slam van het nieuwe jaar. In de eerste ronde verloor hij kansloos van Prakash Amritraj. De Indonesiër had aan twee sets genoeg om de partij naar zich toe te trekken: 6-3 en 6-1.

Ook bij de vrouwen was er Nederlands succes. De Australische Shayna McDowell moest haar meerdere erkennen in Elise Tamaëla. De setstanden in deze partij waren 7-5 en 6-3.

AZ verhuurt Mathijssen aan RKC

AZ-speler Danny Mathijssen zal het huidige seizoen afmaken bij RKC Waalwijk. De middenvelder kon bij zijn huidige club niet meer rekenen op voldoende speeltijd.

De 22-jarige speler, die in de zomer overkwam van Willem II, kreeg te maken met een hardnekkige liesblessure waardoor hij dit seizoen nog niet veel kon spelen. Hierdoor miste hij ook de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Eerder gaf AZ al aan dat Mathijssen hoogstwaarschijnlijk verhuurd zou worden.

De voetballer uit Bergen op Zoom is wel van mening dat hij op de langere termijn weer terug kan keren bij AZ. "Ik zie dit niet als een uitweg," aldus Mathijssen. "Ik heb op de trainingen het gevoel gekregen dat ik het niveau aankan en ik heb het goed naar mijn zin bij AZ. Dat ik niet aan spelen toekom is niet onlogisch. Het gaat ontzettend goed met AZ en dus is er weinig reden om te wisselen."

Woede in Slotervaart na dood scooterrijder

PolitieDe dood van een 17-jarige scooterrijder afgelopen dinsdagavond in Amsterdam-Slotervaart, heeft gisteravond geleid tot een broeierige sfeer in het stadsdeel. Boze Marokkaanse jongeren bekogelden vanaf een balkon langsrijdende politieauto's, staken een auto in de Hart Nibbrigstraat in de fik, en smeten rond middernacht stenen door de ramen van het politiebureau aan het August Allebéplein. Na bemiddeling van buurtvaders en buurtregisseurs keerde de rust terug. Twee relschoppers zijn gearresteerd.

De jongeren zijn boos omdat de 17-jarige jongen op de vlucht voor de politie om het leven zou zijn gekomen. Een agent in burger zag dinsdagavond rond 22.30 uur een bromscooter met draaiende motor, maar zonder bestuurder. Toen hij er naartoe liep, stapte de jongen op de scooter en reed met hoge snelheid weg.

Volgens een politie-woordvoerder reed de agent er met lage snelheid achteraan. Bij de Jan Tooropstraat stuitte hij op brokstukken van de scooter. De bestuurder lag enkele meters verderop. De agent verleende nog eerste hulp, maar dat mocht niet meer baten.

Het Parool stuurde gisteren, nog voor de relletjes plaatsvonden, een verslaggever naar de wijk. Die tekende onder meer het verhaal van een nichtje van het slachtoffer op: ''Mijn neef, die in de Mondriaanstraat woont, werd niet achtervolgd. De scooter was ook niet gestolen. Daar was netjes voor betaald. Ook de verzekering was in orde. Mijn neef is tegen een paal geklapt en toen zijn de aderen in zijn borst kapot gegaan.'' Verder kwam het meisje niet omdat een jongen met een capuchon over zijn hoofd haar toeriep niet met de pers te praten.


De verongelukte scooterrijder, Salah (Salahdine)

Update: Uit reacties op Marokkaanse fora zou blijken dat het slachtoffer op de vlucht sloeg danwel hard wegreed, omdat zijn scooter behoorlijk opgevoerd was. Er zou een 180cc-blok onder hebben gezeten. Ook zou hij mogelijk niet in het bezit zijn geweest van een brommerrijbewijs. De jongen, Salah (met een profiel op Partypeeps2000), zou binnenkort 18 jaar zijn geworden. (Op Partypeeps staat ook een soort herdenkingsprofiel).


Naar aanleiding van meerdere racistische reacties van sommige users is de reageermogelijkheid voor dit bericht uitgeschakeld.

Wetenschappers maken groene varkens

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon BizarTaiwanese wetenschappers hebben met genetische manipulatie drie groene varkens gemaakt die ook nog eens fluorescerend zijn. Dit meldt de Nationale Universiteit van Taiwan. Ze zijn niet alleen groen van buiten, maar ook van binnen. Alle inwendige organen zijn groen.

De groene zwijnen zullen worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek naar stamcellen. Het is niet de eerste keer dat er gekleurde beesten worden gemaakt in Taiwan. In 2003 was er al een Taiwanees bedrijf dat begon met de verkoop van de eerste fluorescerende vissen ter wereld.


Illegale schapenslachters bekeurd

bincky en Pagan_poetry hadden ons via de nieuws-submit te melden:

SchaapDe Algemene Inspectiedienst (AID) heeft in de regio Den Haag tien mensen gearresteerd die illegaal schapen aan het slachten waren. De slacht was bedoeld in het kader van het traditionele islamitische offerfeest. De afgelopen dagen voerde de AID in het hele land controles uit op illegale slachtpartijen. Ook in Overijssel en Noord-Brabant werden diverse overtredingen geconstateerd.

De meeste moslims laten de slacht uitvoeren in slachthuizen die een vergunning hebben voor de rituele slacht. Dat zijn ook de enige plaatsen waar zulke slachtingen mogen plaatsvinden. Volgens de AID hielden de meeste moslims zich dit jaar goed aan die regels. Tijdens het islamitische offerfeest, dat op 10 januari begon, zijn in Nederland ongeveer 80.000 dieren - meest schapen - ritueel geslacht.

Het offerfeest (Id al-Adha) wordt jaarlijks gevierd als de moslims op bedevaart naar Mekka gaan. De dieren worden geslacht ter ere aan het offer dat profeet Abraham (Ibrahiem) aan Allah bracht. Rijke families moeten het vlees onder de armen verdelen.

Meisje (12) wederom zwanger

Weetjewat, 2M5_KillerBee en kaplan hadden ons via de nieuws-submit te melden:

ShockingEen 12-jarig meisje uit Colombia dat op haar elfde al een kind baarde, is wederom in 'blijde' verwachting. Artsen van een ziekenhuis in Medellín constateerden de zwangerschap deze week. De medici proberen de zwangerschap te rekken tot de 35e week zodat de baby levensvatbaar is.

De aankomende baby is verwekt door een 40-jarige man. De moeder van het 12-jarige meisje zegt dat de herhaaldelijke zwangerschappen te wijten zijn aan het feit dat zij niet altijd op haar dochter kan letten, omdat zij buitenshuis op zoek moet naar werk.

Arnhemse meisjes (2224)

Als de tegenstander veel spreekt, hoor ik hem aan en zeg alleen het noodzakelijke. Want ik kom niet in cafés om gesprekken te voeren, zomin als ik er kom voor vriendschap of voor een vrouw. Ik kom er om niet alleen te hoeven drinken en om het genot te proeven dat mijn in zichzelf gekeerde houding niemand schijnt te storen, maar men mij integendeel zeer gastvrij alle ruimte lijkt te bieden voor zo'n houding.

Actievoerders Groenfront! gehuldigd

Voormalige boomhutDe Vereniging Stop Awacs heeft gisteren samen met honderden inwoners van Schinveld de actievoerders van Groenfront! gehuldigd die een aantal weken het bos bezet hielden dat moest wijken voor de radarvliegtuigen. In een volgeladen café werden de voormalige bosbezetters in het zonnetje gezet.

Wethouder Hans Ubachs van Onderbanken, waar het plaatsje Schinveld onder valt, roemde Groenfront! vanwege het nationaal en internationaal op de kaart zetten van de AWACS-problematiek.



Schinveldse bos na de kap (meer foto's op Onderbanken.nl)

Prorail moet bezuinigen

Icoon VervoerSpoorbeheerder ProRail moet bezuinigen. De komende drie jaar vervallen bij de verkeersleiding op het spoor zeventig van de 580 arbeidsplaatsen. Het gaat niet alleen om mensen die het treinverkeer regelen, maar ook bijvoorbeeld om brugwachters. Het ministerie van Verkeer heeft het staatsbedrijf de reorganisatie opgelegd om te bezuinigen.

Waarschijnlijk vallen er geen gedwongen ontslagen. ProRail denkt dat de banen kunnen vervallen door natuurlijk verloop. Opvallend is dat het bedrijf bij andere onderdelen juist op zoek is naar werknemers. Zo is er vraag naar veiligheidsspecialisten, die het spoor na ongevallen of werkzaamheden inspecteren en vrijgeven voor treinverkeer. Ook wordt er extra geïnvesteerd in het bestrijden van terrorisme en er komt een bureau dat de punctualiteit van de treinen gaat onderzoeken. Per saldo verdwijnen er echter in de hele ProRail-organisatie arbeidsplaatsen. Hoeveel is niet bekend.

Volgens de spoorbeheerder neemt de werkdruk van de treindienstleiders niet toe door de reorganisatie. De verkeersleiders mogen bijvoorbeeld minder aan projecten deelnemen en opleidingen vinden voortaan op de werkplek plaats.

Kikkers sterven door broeikaseffect

Icoon OnderzoekDe opwarming van de aarde zorgt ervoor dat kikkers in de oerwouden van Midden- en Zuid-Amerika massaal het loodje leggen. Dat stellen wetenschappers in de jongste editie van het wetenschappelijke blad Nature. Door de hogere temperaturen ontstaat een schimmel die schadelijk is voor kikkers. "Dit is de eerste keer dat er duidelijk bewijs is dat er op grote schaal uitroeiing plaatsvindt als gevolg van de opwarming van de aarde", aldus van de onderzoekers.

Niet alle vakgenoten van de onderzoekers denken dat de schimmel kan gedijen door de temperatuurstijging. Sommige biologen en klimaatdeskundigen vinden dat de studie te weinig harde bewijzen levert en bijvoorbeeld niet kijkt naar andere oorzaken waardoor de schimmel in opmars kan zijn. Ze wijzen er ook op dat de betrokken schimmel doorgaans juist beter gedijt in iets koelere omstandigen.

Uitslagen Frankrijk Speelronde 21

In de Franse competitie leek Olympique Lyon tegen puntverlies aan te lopen, maar dankzij een treffer van Sidney Govou beet ook Olympique Marseille in het stof tegen de Franse kampioen.

Olympique Lyon leek hard op weg om puntverlies te lijden tegen Olympique Marseille. Sabri Lamouchi bracht de ploeg van trainer Jean Fernandez op een 0-1voorsprong. Maar het mocht allemaal niet baten, kort na rust maakte Lyon via Tiago gelijk. De verdiende 2-1 kwam op naam van Govou, die zeven minuten voor het einde een uitglijder van de koploper in Ligue 1 voorkwam. Marseille eindigde wedstrijd met tien man, nadat Malouchi in de slotfase met een rode kaart het veld werd uit gestuurd.

Girondins Bordeaux klom naar de tweede plaats dankzij een overwinning op AJ Auxerre. Man of the match was invaller Alejandro Alonso, die drie minuten voor het einde de beslissende treffer maakte.

Uitslagen

Stade Rennes - Le Mans 1-0
Troyes - Lille 1-0
AC Ajaccio - FC Nantes 0-2
FC Sochaux - Olympique Nice 1-1
RC Lens - AS Nancy 1-2
Girondins Bordeaux - AJ Auxerre 1-0
Olympique Lyon - Olympique Marseille 2-1
AS Monaco - RC Strasbourg 1-1
FC Metz - Saint-Etienne 0-1

Stand na 21 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Ol. Lyon215036 - 14
2Bordeaux213618 - 11
3AJ Auxerre213528 - 23
4PSG203426 - 19
5RC. Lens213329 - 17
6Lille213328 - 16
7Saint-Etienne213320 - 13
8AS Monaco213221 - 16
9OL. Marseille213223 - 24
10Rennes213224 - 30
11Nancy212822 - 17
12Le Mans212819 - 17
13Nantes212620 - 22
14Olympique Nice212616 - 19
15Troyes212519 - 24
16Toulouse FC202219 - 26
17Sochaux212214 - 22
18Metz211411 - 30
19AJ Ajaccio211310 - 27
20RC Strasbourg211211 - 27

DVD: Sisterhood of the Traveling Pants

Vier jonge meisjes zijn met elkaar opgegroeid en moeten het voor het eerst in hun leven een hele zomer rooien zonder elkaar. Lena gaat naar haar Griekse grootouders, Bridget naar een zomervoetbalkamp in Mexico, Tibby werkt thuis aan een film en Carmen logeert een paar weken bij haar vader, die samen met zijn nieuwe vriendin een gezin heeft opgebouwd. De dames zitten allemaal in hun puberteit en maken veel veranderingen mee en leren veel nieuwe mensen kennen. Tijdens het winkelen vinden ze een spijkerbroek die ze allemaal blijken te passen, ondanks hun verschillende maten. Een spijkerbroek die ze allemaal een week zullen dragen en daarna weer doorsturen, vergezeld van een brief met hun belevenissen. Een film over de zomer, opbloeiende relaties en familieproblemen, met onder andere Alexis Bledel (Gilmore Girls) en Amber Tamblyn (Joan of Arcadia)


Duitsland hielp VS wel in Irak

Irak: icoontjeDuitsland heeft de VS in de Irak-oorlog volgens de Duitse omroep NDR wel degelijk geholpen. De Duitse regering van bondskanselier Schröder wilde officieel niets met de aanval op Irak te maken hebben, maar volgens een documentaire van de NDR waren er in Bagdad twee Duitse spionnen die de Amerikanen hielpen. Twee medewerkers van de inlichtingendienst BND zijn gedurende het militaire conflict in Bagdad gebleven. De dienst heeft dat volgens de omroep ook bevestigd, maar weer tegengesproken dat de twee betrokken waren bij operationele zaken rond de Brits-Amerikaanse inval.

De agenten zouden in april 2003 een huis hebben aangewezen waar Saddam Hussein op dat moment aanwezig zou zijn. De Amerikanen voerden daarop een bombardement op het pand uit, waarbij twaalf doden vielen. Daarnaast moesten ze wijzen op doelen die niet gebombardeerd mochten worden. Dit omdat tijdens de NAVO-bombardementen op Joegoslavië in 1999 de aanval op de Chinese ambassade in Belgrado had geleid tot spanningen met Peking.

De onthulling kan de huidige Duitse minister van buitenlandse zaken in problemen brengen. Dat is de SPD'er Steinmeier. Als naaste medewerkers van bondskanselier Schröder had Steinmeier indertijd de leiding over de veiligheidsdiensten.

Schwarzenegger wordt niet aangeklaagd

Arnold SchwarzeneggerDe Californische gouverneur Schwarzenegger wordt niet aangeklaagd voor motorrijden zonder rijbewijs. De politie maakt er geen zaak van, omdat de agenten die het ongeluk afhandelden, Schwarzenegger niet met eigen ogen op de motor hebben zien rijden.

Dat Schwarzenegger geen motorrijbewijs heeft, bleek afgelopen weekend, toen hij samen met z'n 12-jarige zoontje in de zijspan, met lage snelheid op een auto botste. Tegen de politie zei Schwarzenegger dat hij was vergeten zijn Oostenrijkse motorrijbewijs om te zetten in een Amerikaans.

De gouverneur heeft nu toegezegd zijn Harley Davidson te laten staan tot hij zijn motorrijbewijs gehaald heeft.

Mercenaries 2 in ontwikkeling voor de Xbox 360 en PS3

Op IGN valt te lezen dat Pandemic en LucasArts bezig zijn met een vervolg op het spel Mercenaries. Mercenaries is uitgekomen op de Xbox en de PS2 en in deze game had je veel vrijheid net als GTA, maar dan in Zuid-Korea midden in een oorlog. Je had dan ook allerlei verschillende wapens en luchtaanvallen tot je beschikking om de 52 gevaarlijkste terroristen op te pakken.

In deel twee zul je veel meer wapens tot je beschikking hebben en zullen de omgevingen veel groter zijn. Ook zal de omgeving veel realistischer en vernietigbaar zijn en zal de verhaallijn beter ontwikkeld zijn. De verwachting is dat er ook een multiplayer-gedeelte zal komen, maar daar is nog niks over bekend. Deel twee zal ontwikkeld worden voor de PS3 en de Xbox 360, wanneer het uit zal komen is nog niet bekend.

Teenage Mutant Ninja Turtles komen terug in een game

4Kids Entertainment en The Mirage Group hebben vandaag aangekondigd dat ze een overeenkomst hebben bereikt met Ubisoft om een game te maken over de Teenage Mutant Ninja Turtles. Deze game zal gebaseerd worden op de film die in 2007 zal verschijnen. De film zal compleet de sfeer aanhouden van de originele stripboeken en een stuk grimmiger zijn dan de vorige films/series. Het spel zal uitgebracht worden voor de consoles, maar welke is nog niet bekend.



Christian Salomon, directeur licenties Ubisoft."Ubisoft is thrilled to be bringing the Turtles back in an exciting new adventure that will attract both the first generation of enthusiasts all the way through to the current and future generations of fans."

Uitslagen Lakeside Dag 5

Op dag vijf van de Lakeside werden de laatste partijen in de tweede ronde gespeeld. Raymond van Barneveld maakte zijn favorietenrol waar door met 4-1 van Anderson te winnen. Vincent van der Voort bereikte de kwartfinale niet, hij kon geen enkele set winnen van O'Shea.

Martin Adams was vandaag de eerste die zijn partij won, al leek dit lang niet te gaan lukken. Zijn tegenstander, Martin Atkins, gooide een erg hoog gemiddelde en kwam met 3-0 voor in sets. Nog één setwinst voor Atkins zou een kwartfinale betekenen, maar Adams revancheerde zich. Atkins kreeg nog wel één pijl voor de wedstrijd, dit was niet genoeg. Adams won vervolgens zeven legs op rij en bereikte de kwartfinale door met 4-3 van Atkins te winnen. Daarin komt ' Wolfie' uit tegen Mike Veitch. De Schot won met 4-3 van Roberts. De partij ging erg gelijk op, maar uiteindelijk was het Veitch die zich in de laatste set de sterkste toonde.

In de andere kwartfinale was er een mogelijkheid dat er twee Nederlanders tegenover elkaar zouden staan. Dit gebeurde niet, omdat O'Shea hier een stokje voor stak. De Engelsman won redelijk eenvoudig met 4-0 van Van der Voort die geen moment echt in zijn spel kwam. Raymond van Barneveld bereikte wel de kwartfinale. De titelverdediger won met sterker spel dan in de eerste ronde van de Schot Gary Anderson. 'Barney' moest één set afstaan aan Anderson die in de tweede set drie keer op rij een finish boven de honderd uitgooide. Dit was niet genoeg om Van Barneveld uit het toernooi te stoten, de Nederlander won met 4-1.

Uitslagen tweede ronde woensdag:
Atkins (Eng) - Adams (Eng, 2) 3-4
Van der Voort (Ned) - O'Shea (Eng, 6) 0-4
Van Barneveld (Ned, 3) - Anderson 4-1(Sch)
Veitch (Sch) - Roberts (Eng) 4-3

Condemned in maart op de PC

Condemned is een soort FPS/Thriller/CSI-game die erg populair is op de Xbox 360. Veel reclame is er niet gemaakt voor dit spel, waardoor het nog niet goed verkocht wordt. Maar Monolith, de makers van Condemned, hopen met de PC-versie hier verandering in te brengen. Het spel zal in maart in de winkels liggen voor de PC. Voor de Xbox 360 is hij al sinds de launch beschikbaar. Ook is er een aantal screens verschenen:


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.