Uitslagen achtste finale Coppa Italia

De achtste finales van de Italiaanse beker, beter bekend als de Coppa Italia, leverde op de dinsdag- en woensdagavond vrijwel geen verrassingen op. Mooie en doelpuntrijke wedstrijden waren er echter wel. Op donderdag worden er nog twee wedstrijden gespeeld.

Uit bij Fiorentina verslikte Juventus zich nog, door met 2-2 gelijk te spelen. Dinsdag maakten ze echter korte metten met de verrassend sterke formatie. Alessandro Del Piero was de gevierde man. Hij mocht driemaal scoren; twee keer voor rust, en één keer erna. Adrian Mutu zette de score voor rust op 3-0. De Bulgaar Valeri Bojinov maakte nog een doelpunt voor de eer en besloot de eindstand op 4-1.

Palermo en Bari maakten er dinsdag een waar spektakelstuk van. Dat mocht ook wel, want in Bari bleef het 0-0. Na zeven minuten opende González de score voor Palermo. Een klein kwartier later werd een Bari speler onderuit gehaald in de 'zestien'. Vantaggiato maakte gelijk vanaf elf meter. In blessuretijd van de eerste helft kreeg ook Palermo een penalty: 2-1 door Corini. Tien minuten na rust was het echter alweer gelijk. Pagano maakte de 2-2 voor Bari. Vanaf dat moment begon Palermo beter te worden. Binnen zes minuten scoorden ze drie keer, door Codrea, Terlizzi, en González die zijn tweede van de avond maakte: 5-2. Santoruvo en Anaclerio maakten in de slotfase nog 5-4, maar verder dan dat kwam Bari niet. Palermo door naar de kwartfinales.

AC Milan ontving vorige week Brescia, en won in San Siro vrij gemakkelijk met 3-1. Geziek het spelbeeld was daar in de return weinig anders aan. Binnen het half uur stonden de Rossoneri met 0-2 voor door Clarence Seedorf en Filippo Inzaghi. Nero bracht de stand nog voor rust terug naar 1-2. Drie minuten na rust besliste Rui Costa de wedstrijd eigenlijk al: 1-3. Na een uur spelen kreeg Brescia een strafschop, die werd verzilverd door Di Biagio. Tien minuutjes later scoorde Hamsyk voor Brescia, en maakte 3-3. Het mocht echter niet baten, want Brescia moest in totaal zesmaal scoren om door te kunnen gaan. In de slotfase kreeg ook Milan nog een penalty, en Rui Costa maakte zijn tweede van de avond: 3-4.

AS Roma had eigenlijk uit in Napels al zeker gesteld dat zij naar de kwartfinale zouden gaan. Het werd 0-3 tegen Napoli. In Rome zelf scoorden Aquilani en Mancini voor Roma, en hielpen alle onzekerheid uit de wereld. In blessuretijd mocht Amodio de eer nog redden: 2-1.

Serie B-club Atalanta Bergamo won in de eerste wedstrijd nog verrassend met 1-0 van Udinese. In Udine kroop de UEFA-Cup deelnemer door het oog van de naald. Na een dik kwartier spelen opende Udinese de score, door Mauri. Twintig minuten voor tijd maakte Ariatti gelijk voor Atalanta, en met die stand moest Udinese twee keer scoren om door te gaan. Pieri en Di Natala vanaf elf meter klaarden de klus uiteindelijk in de laatste tien minuten.

Promovendus Cagliari speelde thuis gelijk tegen Sampdoria met 1-1. Het moest dus scoren om door te kunnen gaan. Flachi was echter degene die de score opende voor Sampdoria. Diep in blessuretijd viel dan toch de gelijkmaker door een schot van Gobbi. Een verlenging leek aanstaande, maar niets was minder waar. Nog dieper in blessuretijd maakte Flachi zijn tweede en daarmee een eind aan de droom van Cagliari.

Lazio Roma sloot zijn achtste finale ook zoals verwacht af. Na thuis met 2-0 te winnen werd er in het uitduel tegen Cittadella niet gescoord. Er viel weinig te beleven in het duel, er waren nauwelijks kansen aan weerszijden.

Internazionale won vorige week uit bij Parma met 0-1, en speelde dus erg verdedigend vandaag. In het Giuseppe Meazza stadion was het ook weinig genieten voor de toeschouwers, er werd opnieuw niet gescoord. Ook Inter dus door naar de kwartfinales.