Greatbatch wordt halve finalist tegen Klaasen

Roderik (Hammer20)
De Engelsman Shaun Greatbatch won vanavond de wedstrijd tegen de Schot Paul Hanvidge met 5-3 en wist hiermee de halve finale van het Lakeside darttoernooi te halen.

De wedstrijd ging rustig van start en gelijk op in legs. Beide wonnen hun eigen legs, maar in de vijfde leg van de eerste set wist de Schot de Engelsman te breken. "Polly Boy" pakte daarbij de eerste set en zette de Engelsman op die manier op een 0-1 achterstand. Nadat "Nine Dart" zijn eigen set veloren had kwam hij met 0-2 achter te staan, omdat Hanvidge zijn eigen set pakte met 3-1. De Engelsman kwam sterk terug in de derde set door deze te winnen met 3-0 in legs. Daarna wist Greatbatch met goede finishes ook de vierde set te pakken en zo gingen ze met een 2-2 gelijkspel de pauze in.

Na de pauze ging de Engelsman beter van start dan de Schot. Dit was dan ook te merken toen Greatbatch ook de vijfde set pakte en een voorsprong van 3-2 nam. In de zesde leg ging het weer gelijk op in legs en pakte Hanvidge de zesde set die hij begonnen was. Beide spelers bleven hun eigen legs pakken en daarmee pakte de Engelsman de zevende set. In de eerste leg van de achtste set wist Greatbatch een break niet te forceren en behield de Schot knap zijn eigen leg. De vijfde leg van de achtste set bracht Greatbatch uiteindelijk toch de overwinning.

Shaun Greatbatch wint dus van Paul Hanvidge en komt in de halve finale de Nederlander Jelle Klaasen tegen, die eerder vanavond sensationeel wist te winnen.