Uitslagen achtste finale Copa Del Rey

Op twee wedstrijden na werden vandaag de returns van de achtste finale wedstrijden gespeeld van de Spaanse Copa Del Rey. Real Madrid - Athletic wordt morgen gespeeld en Zaragoza - Atlético Madrid pas over een week.

Nummer twee in de Primera Division Osasuna verloor vorige week met 3-0 uit bij Deportivo. Thuis moesten ze dat proberen recht te zetten. Toen in de 57e minuut Deportivo een strafschop kreeg en Victor deze verzilverde leek het al afgelopen; Osasuna moest vijfmaal scoren. In de 83e minuut mocht Muńoz nog de 1-1 aantekenen vanaf elf meter, en Romeo maakte nog 2-1 in blessuretijd. Het mocht echter niet meer baten, Deportivo gaat overtuigend door naar de kwartfinales.

Promovendus Cádiz stuntte thuis tegen Sevilla door met 3-2 te winnen in de eerste ronde. Het lukte Sevilla niet dat recht te zetten, in de Zuid-Spaanse stad werd vanavond niet gescoord: 0-0.

Real Betis kroop door het oog van de naald tegen Celta de Vigo. De titelverdedigers speelden vorige week met 1-1 gelijk, en speelden vandaag thuis ook met de rug tegen de muur. Celta kwam echter niet tot scoren, en ook Betis wist het net niet te vinden. Ook hier 0-0, en Betis door op het uitgescoorde doelpunt.

Atlético Madrid trad vandaag voor het eerst aan in de achtste finales tegen Real Zaragoza. Reden daarvoor is natuurlijk de voedselvergiftiging die veertien spelers van Atlético vorige week trof. In het Vicente Calderon ging het gelijk op vandaag, al mocht Ewerthon als enige scoren voor de club uit Zaragoza: 0-1.

FC Barcelona had vorige week nog moeite het net te vinden tegen derdedivisionist Zamora. Ze scoorden pas laat, maar wonnen wel met 3-1. Daar was nu vanaf minuut één geen sprake van, want in dezelfde minuut viel de openingstreffer al, van Ezquerro. Henrik Larsson scoorde tweemaal binnen twee minuten, en bracht zo de scorde op 3-0, nog voor een kwart van de wedstrijd gespeeld was. Thiago Motta maakte nog voor rust 4-0. In de tweede helft ging Barça gezellig verder het publiek te vermaken. Mark van Bommel maakte in de 51e minuut 5-0. De eindstand werd uiteindelijk bepaald door Maxi López, die vanaf elf meter de 6-0 maakte.

Valencia had in de uitwedstrijd eigenlijk al korte metten gemaakt met Villarreal door met 0-2 te winnen. Thuis lag het beste van het spel ook bij Valencia. Het enige doelpunt van de avond kwam op naam van Miguel. De Portugees, overgekomen van Benfica, zorgde met die goal voor de beslissing. Valencia gaat door naar de kwartfinales.

Bij de tweede club uit Barcelona was het ook een doelpuntenfestijn. Getafe verloor thuis met 1-0 dus er was werk aan de winkel. Al snel kwam de kleine club uit Madrid verrassend op 0-2 door tweemaal een doelpunt van Riki. Nog voor rust maakte Eduardo Costa de marge kleiner. Met een 1-2 stand zou Getafe ook door gaan, dus Espanyol moest nog een keer scoren. Invaller Jonathan, die dit seizoen pas drie keer speelde, maakte binnen 20 minuten 3-2 voor Espanyol, en daarmee leek het beslist. Vijf minuten voor tijd kreeg Getafe nog een strafschop, waardoor Pernia de 3-3 binnen kon schieten. In een hectische eindfase slaagde Getafe er niet meer in te scoren, en Espanyol kroop door het oog van de naald.

Real Madrid, dat nog altijd zonder de geblesseerde Raúl en Ronaldo speelde, maakte vandaag af waar het vorige week aan begonnen was tegen Athletic Bilbao. Na een half uur spelen maakte Robinho 1-0 in het Santagio Bernabéu op aangeven van Guti. Twintig minuten na rust besliste Sergio Ramos de wedstrijd door een rebound binnen te schieten. In de slotfase maakte Roberto Soldado 3-0 en in blessuretijd mocht Robinho zijn tweede aantekenen op een assist van David Beckham.