Uitslagen Lakeside Dag 5

Ambrosius
Op dag vijf van de Lakeside werden de laatste partijen in de tweede ronde gespeeld. Raymond van Barneveld maakte zijn favorietenrol waar door met 4-1 van Anderson te winnen. Vincent van der Voort bereikte de kwartfinale niet, hij kon geen enkele set winnen van O'Shea.

Martin Adams was vandaag de eerste die zijn partij won, al leek dit lang niet te gaan lukken. Zijn tegenstander, Martin Atkins, gooide een erg hoog gemiddelde en kwam met 3-0 voor in sets. Nog één setwinst voor Atkins zou een kwartfinale betekenen, maar Adams revancheerde zich. Atkins kreeg nog wel één pijl voor de wedstrijd, dit was niet genoeg. Adams won vervolgens zeven legs op rij en bereikte de kwartfinale door met 4-3 van Atkins te winnen. Daarin komt ' Wolfie' uit tegen Mike Veitch. De Schot won met 4-3 van Roberts. De partij ging erg gelijk op, maar uiteindelijk was het Veitch die zich in de laatste set de sterkste toonde.

In de andere kwartfinale was er een mogelijkheid dat er twee Nederlanders tegenover elkaar zouden staan. Dit gebeurde niet, omdat O'Shea hier een stokje voor stak. De Engelsman won redelijk eenvoudig met 4-0 van Van der Voort die geen moment echt in zijn spel kwam. Raymond van Barneveld bereikte wel de kwartfinale. De titelverdediger won met sterker spel dan in de eerste ronde van de Schot Gary Anderson. 'Barney' moest één set afstaan aan Anderson die in de tweede set drie keer op rij een finish boven de honderd uitgooide. Dit was niet genoeg om Van Barneveld uit het toernooi te stoten, de Nederlander won met 4-1.

Uitslagen tweede ronde woensdag:
Atkins (Eng) - Adams (Eng, 2) 3-4
Van der Voort (Ned) - O'Shea (Eng, 6) 0-4
Van Barneveld (Ned, 3) - Anderson 4-1(Sch)
Veitch (Sch) - Roberts (Eng) 4-3