Moeder komt met mes kleuterklas binnen

Icoon AlgemeenEen 29-jarige vrouw uit Veghel is vanmorgen met een mes in haar hand een kleuterklas binnen gelopen en heeft een dreigement geuit. Het kind van de vrouw had zich afgelopen maandag bezeerd tijdens het spelen op het schoolplein. Haar moeder wilde nu weten wie hier verantwoordelijk voor was, zo meldde een woordvoerder van de politie.

De leraar sprong adequaat met het gebeuren om, nam de vrouw mee het lokaal uit en kalmeerde haar in een andere kamer. Vervolgens werden politie en Slachtofferhulp ingeschakeld, zij waren even later ter plaatse. De politie heeft de vrouw aangehouden. Met de kleuters werd in kleine groepjes over het gebeuren gesproken, ook werden hun ouders ingelicht.

De vrouw was psychisch verward, aldus de politiewoordvoerder. De school, basisschool De Uilenbrink in Veghel, heeft aangifte tegen haar gedaan, ze wordt waarschijnlijk strafrechtelijk vervolgd. Er wordt tevens gekeken naar een hulpverleningstraject. De vrouw heeft een schoolpleinverbod gekregen.

"Ontzettend naar, dit heb ik in 40 jaar onderwijs nog nooit meegemaakt en ik hoop het ook nooit meer mee te maken", aldus Toby Coppejans, directeur van de school. Het kind van de vrouw raakte maandag overigens gewond bij een botsing tussen een step en een driewieler, het liep een dikke vinger op. De vrouw was zelfs al op school geweest om over dat voorval te spreken, maar dat was blijkbaar niet genoeg.