Hoe lang is de jouwe?

Eén plaatje zegt meer dan 1000 woorden, moeten de Rotterdamse groepsverkrachters gedacht hebben en dus zaten ze lekker te pitten tijdens seksuele voorlichting en haalden ze vrolijk hun kennis (?) uit pornofilms. Dat lijkt weinig verrassend en dat klopt ook.

Wat echter wel uiterst verrassend is, dat is het onderzoek van de Advies- en Onderzoeksgroep Beke in Arnhem. Die hebben wat om trots op te zijn, want wat die onderzoekers met hun diepgravende onderzoek naar de groepsverkrachters boven water hebben gehaald is echt top. Vol met 'eyeopeners' dat Rapport van de wijze mannen en vrouwen van Beke.

Zo groeiden de groepsverkrachters op in probleemgezinnen uit achterstandswijken met vaak een crimineel in de familie, zijn ze vrijwel allemaal zwakbegaafd en hadden daarnaast een beperkt normbesef, een gebrek aan zelfkennis en een hoog agressieniveau, ofwel 'kort lontje', aldus de onderzoekers. Bovendien is bij de helft van de jongens een gedragsstoornis of een gestoorde seksuele ontwikkeling geconstateerd.

Tja, de echte ideale schoonzonen en dus nog een wonder dat het alleen bij groepsverkrachtingen is gebleven. Je zou verwachten dat dit soort jongens als een bende rovende en moordende psychopaten door Rotterdam trekt. Niets van dat alles echter, de groep van twaalf verdachten was niet eens bekend bij politie of hulpverleners. De onderzoekers concludeerden dat "de jongens geen vaste groep vormden die op straat overlast veroorzaakte. Ze vielen als individu buiten het blikveld van jongerenwerkers of wijkagent".

Right, alleen even de vraag wie er hier heeft zitten slapen, de jongerenwerkers, de wijkagent of de uitvoerders van dit kutonderzoek...