Sprookje Klaasen duurt voort

Ambrosius
Jelle Klaasen heeft via een spannende wedstrijd de halve finale van de Lakeside bereikt. Hij kwam 4-1 voor, maar liet de Engelsman Hogan terugkomen tot 4-4. In de beslissende negende set was de Nederlandse debutatant duidelijk de sterkste.

Klaasen begon niet sterk aan zijn kwartfinalepartij. Hogan pakte de eerste twee legs, maar toen kwam Klaasen in z'n spel en won drie legs en daarmee de eerste set. De tweede set begon hetzelfde, maar deze keer kwam Klaasen slechts één leg terug, waardoor het 1-1 werd. Via drie sterke legs op rij en een 'bull-finish' kwam de Nederlander op 2-1. Ook in set vier was hij duidelijk de betere, waardoor het al snel 3-1 stond.

Na de korte pauze ging Klaasen op hetzelfde niveau verder. Via twee 12-darters en een uitgooi van 121 liep de 21-jarige debutant uit naar 4-1, één set van de halve finale. Het was Hogan die een aantal keer z'n dubbels liet liggen in de zesde set, maar in de beslissende vijfde leg gooide Klaasen wat minder waardoor het 4-2 werd. In de zevende set begint Klaasen slecht, waardoor hij meteen gebroken wordt. Klaasen kan wel zorgen voor een re-break, maar moet in de slotleg weer de leg laten aan Hogan. Daardoor komt de Engelsman terug tot 4-3. In de achtste is Hogan duidelijk de betere. Klaasen gooit een stuk minder, waardoor het 4-4 wordt.

Een negende set moet gaan beslissen wie zich als eerste voor de halve finale van Lakeside gaat plaatsen. Klaasen toont mentale veerkracht en begint meteen met een 12-darter. Ook de volgende twee legs gooit hij erg sterk, hij geeft Hogan geen kans en wint de beslissende set. In de halve finale speelt Klaasen tegen de winnaar van de partij tussen Hanvidge en Greatbatch.