Tottenham Hotspur houdt uitverkoop

Tottenham Hotspur, de ploeg van trainer Martin Jol, heeft vandaag vier spelers verkocht. Drie van die spelers gingen naar het kwakkelende Portsmouth, eentje naar Chesterfield. Jol is nu op zoek naar een tweede linksback.

Noe Pamarot, Sean Davis en Pedro Mendes vetrokken alledrie naar Pompey. Na Emanuel Olisadebe en Mwaruwari Benjani gekocht te hebben leek het alsof coach Harry Redknapp al zijn beschikbare centen besteed had. Niets is echter minder waar; vandaag kocht hij er 'gewoon' drie spelers bij.

Jeugdspeler Jamie O'Hara werd verhuurd aan League One club Chesterfield. Ook Stephen Kelly heeft aangegeven weg te willen bij de Spurs. Martin Jol wil daarom versterkingen aankopen, vooral voor de linksbackpositie.

"Als Lee Young-Pyo geblesseerd of geschorst is, hebben we geen vervanger", vertelt Jol. "Andy Reid is wel weer fit, maar hij is geen echte vleugelspeler."

Over de vertrokken spelers naar Portsmouth had Jol niets bijzonders te melden, anders dan dat hij ze goede spelers vindt. "Je kunt onmogelijk iedereen tevreden houden. Voor Davis' positie hebben we meerdere spelers. Pamarot is een goede speler, maar kwam helaas weinig tot spelen en zat vaak op de bank. Mendes is anders, hij is een wereldklasse speler. Ze hebben hun keuze gemaakt. Als Mendes me had gezegd dat hij wilde blijven had ik dat geweldig gevonden aangezien hij een hele goede speler is."

Alle drie de spelers kwamen begin vorig seizoen naar White Hart Lane. Mendes was vorig seizoen ook een vaste waarde in het team. Hij kwam in de belangstelling toen hij tegen Manchester United een afstandsschot scoorde, die vervolgens werd afgekeurd terwijl de bal ver over de lijn was.