"Ferrari's V8 is beter dan die van Mercedes"

Het team van McLaren wordt opnieuw geplaagd door motorproblemen. De reden waarom ze voorlopig nog niet kunnen testen met de V8 is omdat de bevestigingspunten voor de nieuwe auto teveel afwijken. En alsof dat nog niet genoeg is, is volgens Pedro de la Rosa de V8-motor van Ferrari ook nog eens beter dan die van Mercedes.

Naast dat het met de betrouwbaarheid van de Ferrari-motor wel goed lijkt te zitten, zit het op het gebied van vermogen ook wel goed volgens De la Rosa. "Ik ben onder de indruk van Ferrari's nieuwe motor. Met mijn ongelimiteerde V10 reed ik achter de Ferrari, maar ik kwam niet eens in de buurt."

Op dit moment ligt de focus van McLaren en Mercedes op het inbouwen van de Mercedes V8 in de nieuwste wagen, de MP4-21. De Spanjaard ontkent niet dat het Britse team achter ligt op Ferrari qua ontwikkeling van de motor. Maar hij is wel van mening dat deze achterstand grotendeels kan worden ingelopen voordat het nieuwe seizoen van start gaat.

"We liggen achter Ferrari ja, dat kan ik niet ontkennen. Honda ligt ook voor. Maar nog voor de start van het seizoen zullen we een groot deel van de achterstand weggewerkt hebben", aldus De La Rosa in de Spaanse krant AS. Dat zal dan voornamelijk in de maand februari moeten gaan gebeuren. Aangezien pas aan het eind van deze maand de nieuwe auto gereed is.

De La Rosa: "Kimi Räikkönen en Juan Pablo Montoya moeten even geduld hebben, zij kunnen volgende week niet met de V8 rijden. Dat kan pas eind januari, als we over de nieuwe auto beschikken. Erg zonde, want zo verliezen we vijftien testdagen met de V8-motor." Maar er is volgens de testcoureur van McLaren nog wel iets positiefs te melden. "Data uit onze windtunnel suggereert dat de nieuwe auto veel beter is dan de MP4-20. Ik ben benieuwd hoe groot het verschil op het circuit zal zijn."