FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 11 januari 2006

Tony Blair wil aso's keihard aanpakken

Tony BlairDe Britse premier Tony Blair heeft een nieuw pakket aan maatregelen aangekondigd om asociaal gedrag harder aan te pakken. De maatregelen borduren voort op een wet uit 2003, waarmee getracht werd de overlast van losgeslagen jongeren een halt toe te roepen. Zestien ministers worden belast met de uitvoering van de 'Agenda Respect'.

Blair zou volgens de media de geschiedenis in willen gaan als de Labourpremier die het respect-thema op de agenda durfde te zetten. De politicus meent zelf dat het onderwerp te lang is overgelaten aan de Conservatieven. Het zijn juist de mensen in de volksbuurten, de potentiële Labourstemmers, die het ergst te lijden hebben onder wangedrag van anderen, zo denkt Blair. Met 'Asbo's' (Antisocial behaviour orders) wil hij de 'terreur' van asocialen terugdringen. Het gaat dan bijvoorbeeld om drugsoverlast, of om jeugdige vandalen.

De nieuwe plannen voorzien in hoge boetes aan ouders van spijbelaars. Spijbelcontroleurs krijgen de macht jongeren van straat te halen. Er komt een Nationale Opvoedings Academie en de politie krijgt de macht om probleemgezinnen voor maximaal drie maanden uit hun huis te zetten. Critici stellen echter dat Blair de ware problemen negeert. "Een regering kan niet dicteren hoe ouders liefdevolle relaties met hun kinderen moeten onderhouden", zegt Mark Oaten van de Liberaal Democraten. Kwetsbare kinderen zouden door de Asbo's te snel als crimineel worden bestempeld en in een gevangenis belanden, zonder dat ze begrijpen hoe ze hun leven anders kunnen leven.

Jonge gedetineerden 'dan maar vrijlaten'

Icoon MisdaadJonge gevangenen van de halfopen inrichting De Rolpaal in het Drentse Veenhuizen mogen niet worden overgeplaatst naar gesloten inrichtingen elders in Nederland, als hun gevangenis over drie weken gesloten wordt. Dat zegt de belangenorganisatie voor gedetineerden EORG. "Dan maar vrijlaten", stelt de organisatie in een persbericht.

De EORG vindt het niet juist dat de JOVO's (Jong Volwassenen) moeten opdraaien voor de problemen bij Justitie. Deze moet de Drentse gevangenis voor jonge gestraften van 18 tot 23 jaar sluiten, omdat deze niet voldoet aan de brandveiligheidseisen. Als blijkt dat de JOVO's in een gesloten cellencomplex worden geplaatst, zal de EORG een klacht indienen bij de Raad voor Strafrechttoepassing. Er zou onrust zijn ontstaan bij de gedetineerden sinds bekend werd dat hun verblijfplaats de poorten moet sluiten.

Volgens een woordvoerder van Justitie is de angst van de gedetineerden ongegrond. Alle jongeren zouden kunnen worden ondergebracht in zogenoemde beperkt beveiligde inrichtingen (BBI).

Uitslagen halve finales League Cup

In de Engelse League Cup werden deze week de eerste wedstrijden van de halve finals gespeeld. Arsenal moest naar Wigan, en de Blackburn Rovers verwelkomden Manchester United.

Wigan Athletic, dé verrassing van de Premier League dit seizoen, zette de goede resultaten gisteren voort. Na een uur spelen viel in heel Wigan de stroom uit. De promovendus leek het beste met de korte stop om te kunnen gaan. In de 77e minuut mocht Oostenrijks international Paul Scharner, nota bene in zijn officiële debuutwedstrijd het enige doelpunt van de avond maken.

In Blackburn werd vanavond de andere halve finale gespeeld. Manchester United opende de scoorde in de dertigste minuut. Louis Saha schoot raak, nadat hij dat de laatste paar weken al enkele malen deed. Vijf minuten later maakte spelmaker Morten Gamst-Pedersen de gelijkmaker voor Blackburn. Bij die gelijke stand zou het ook blijven, en dus hebben the Red Devils de beste papieren voor de returns op 24 en 25 januari.

Uitslagen

Wigan Athletic - Arsenal 1-0
Blackburn Rovers - Manchester United 1-1

'Barney' kwartfinalist op Lakeside

Raymond van Barneveld heeft zich geplaatst voor de kwartfinale op de Lakeside. De Nederlander versloeg de Schot Gary Anderson met 4-1.

De Schot Gary Anderson begon sterk aan zijn partij in de tweede ronde tegen de als derde geplaatste Van Barneveld. Hij kwam 1-2 in legs voor en kreeg een kans op setwinst, maar moest uiteindelijk toch de set aan de Nederlander laten. Van Barneveld leek al snel op weg naar een 2-0 voorsprong, maar het was Anderson die via drie finishes boven de honderd achter elkaar de stand gelijk trok.

Ook in de derde set waren er vijf legs nodig om de set te beslissen. 'Barney' miste een aantal keer op de dubbel, maar kon op scorend vermogen toch de set naar zich toetrekken. In set vier gingen de eerste vier legs naar degene die eraan begon, daardoor moest er weer een beslissende leg worden gespeeld. In deze leg kon de regerend kampioen de Schot breken, waardoor hij een 3-1 voorsprong nam.

Gary Anderson was niet meer bij machte om in de vijfde set veel weerstand te bieden. De viervoudig kampioen won de set met 3-0, waardoor hij zich plaatste voor de kwartfinale. Daarin komt hij uit tegen Tony O'Shea die Vincent van der Voort met 4-0 versloeg.

Digital Jesters in problemen?

Digital Jesters, publisher van onder andere Bet On Soldier: Blood Sport, Pro Cycling Manager, Savage en Crazy Frog Racer lijkt in financiële nood te verkeren.

Digital Jesters is in 2003 opgericht toen de publisher CDV in een grote reorganisatie besloot hun kantoor in Engeland te sluiten. Enkele ex-werknemers van CDV-UK besloten toen hun eigen bedrijf te beginnen onder de naam Digital Jesters.

Al snel groeide Digital Jesters uit tot een groot bedrijf met een sterke positie als kleine onafhankelijke publisher. Met vernieuwende games als Savage en diverse goede strategy games leek het alsof Digital Jesters een goede toekomst tegemoet ging.

Maar eind 2005 leek het bedrijf in de problemen te zitten. Berichten wezen op een groot financieel tekort en het bedrijf verloor enkele belangrijke contracten. In oktober 2005 gaf Digital Jesters een persbericht uit waarmee ze lieten weten een nieuwe geldschieter gevonden te hebben. Hiermee zouden de problemen opgelost moeten zijn. Aldus Digital Jesters.

Maar al snel kwamen er tegenstrijdige berichten van developers die nog steeds geld moesten zien van Digital Jesters. Veel van de developers betichtten Digital Jesters van contractbreuk en gingen naar een andere publisher. Tegen Digital Jesters werd een aanklacht ingediend bij de Britse rechtbank.

Anno 2006 lijkt dan toch voor Digital Jesters het doek gevallen te zijn. De rechter oordeelde in het voordeel van de schuldeisers en er wordt een onderzoek ingesteld naar Digital Jesters.

Of dit daarwerkelijk het einde is voor Digital Jesters is niet geheel duidelijk. De website van Digital Jesters is sinds vanochtend geheel leeg, op een logo en contactadres na. Hoewel Digital Jesters misschien er weer bovenop zou kunnen komen, zou deze uitspraak wel eens de genadeklap voor Digital Jesters kunnen zijn.



Voor meer achtergrond informatie:
Oprichting Digital Jesters bron: Gamesindustry.biz
Developers klagen Digital Jesters aan bron: Gamesindustry.biz
Tegenslag voor Digital Jesters in rechtbank bron: Gamesindustry.biz

Uitslagen Eredivisie 11/01/2006

Er werden vanavond twee inhaalwedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

NAC Breda - RKC Waalwijk 1-2
40' Janssen 0-1
46' Jenner 1-1
67' Hoogendorp 1-2

Scheidsrechter: V, Dongen
Toeschouwers: 12.500.
Geel:v. Engelen, Rigters (NAC), Bakens, D. v. Dijk (RKC).

Opstellingen:

NAC Breda: v. Zwam, Elshot, v. Engelen (Jonker/88), Vidmar, Kerstens, Jenner, v. Gessel, Vonlanthen, Diba, Rigters (Stam/61), v. Hooijdonk.

RKC Waalwijk: R. v. Dijk, v. Diemen, Bakens, Teixeira, v. Haaren, Zuiverloon, Martens, Molhoek, De Ceulaer (Krohn-Dehli/68), Janssen, Hoogendorp (D.v.Dijk/84).
---------------------------------------------
Willem II - Heracles 1-2
2' Sluiter 0-1
41' Dembele 1-1
66' Hirayama 1-2

Scheidsrechter: Vink
Toeschouwers: 11.000
Geel: Janse (Willem II), Sluijter, Smit, Nurmela (Heracles).

Opstellingen:

Willem II: Peersman, Janse, v. Nieuwstadt, v. Mosselveld, Valencia, Feher (Kerekes/78), Assou-Ekotto, Agustien, Hadouir (Denissen/39), Dembele, Reuser.

Heracles: Pieckenhagen, Janse, Hoogma, Smit, Looms, Tanghe, Maas, De Vries (Tamerus/71), Nurmela, Hirayama (Hellings/89), Sluijter (Hocher/46)

Hier kan je de stand vinden.

Einde Lakeside voor Van der Voort

Vincent van der Voort is er niet in geslaagd om de kwartfinales van de Lakeside te bereiken. Hij verloor, mede dankzij veel gemiste dubbels, met 4-0 van Tony O'Shea.

De partij begon al slecht voor de Nederlander. O'Shea brak z'n opponent al snel, en pakte zo de eerste set binnen. De tweede set begon van der Voort wel aardig. Hij brak Tony O'Shea en pakte zelf de 2de leg. Wel wist O'Shea, na z'n eerste 180'er, zijn eigen leg te pakken. De vierde leg brak O'Shea van der Voort terug, waardoor O'Shea de beslissende vijfde leg mocht beginnen om zelf de 2de set te pakken. Dat deed de Brit dan ook, waardoor Van der Voort aankeek tegen een 2-0 achterstand.

Van der Voort had nu de taak om in de 3de set z'n eigen legs te houden, om zo de wedstrijd niet helemaal als verloren te moeten beschouwen. Echter, de Nederlander pakte de zelf begonnen derde leg niet waardoor O'Shea met de leg er vandoor ging. Voor O'Shea was het dan ook een koud kunstje om de "eigen" vierde leg te pakken en zo op een 3-0 voorsprong te komen. Set nummer vier haalde O'Shea, nadat Vincent van der Voort een 2-0 achterstand in legs nog omzette tot 2-2, ook binnen.

Tony O'Shea is door de winst geplaatst voor de kwartfinale van de Lakeside. Daarin komt hij uit tegen de winnaar van de partij tussen Gary Anderson en Raymond van Barneveld.

Condoomplicht in Colombiaans stadje

Excelsior had ons via de nieuws-submit te melden:

Jongens vanaf veertien jaar moeten in het Colombiaanse stadje Talua binnenkort altijd een condoom bij zich hebben. De gemeente wil met deze proef proberen het aantal HIV-besmettingen en ongewense zwangerschappen terug te dringen.

"De maatregel dwingt niemand om seks te hebben, maar wel om zichzelf te beschermen", aldus raadslid William Pena. Met deze uitleg is echter niet iedereen het eens. "Het is je eigen verantwoordelijkheid om een condoom te dragen of niet. Niet iedereen boven de veertien jaar heeft seks", aldus een 15-jarige inwoner van Talua.


Vorig jaar stierven in de gemeente veertien mensen als gevolg van seksueel overdraagbare aandoeningen. Ten opzichte van 2003 is dit een toename van vijftig procent.

Man sticht brand om duivel te verdrijven

Icoon BizarEen 28-jarige Belg heeft vanmorgen in Turnhout geprobeerd de duivel te verdrijven door brand te stichten in zijn eigen huis. De man zei stemmen te hebben gehoord die hem bevolen zich uit te kleden, zijn kleren in een emmer te stoppen en die onder de gaskraan te plaatsen. De schade bleef beperkt, er zijn geen gewonden gevallen.

De bevelen kwamen van God, aldus de man, die vermoedelijk onder de invloed van drugs was. Om de duivel uit zijn woning te verdrijven, zou hij de emmer in brand hebben moeten steken. Een voorbijganger merkte het gebeuren echter op en kon de brand onder controle krijgen, nog voor de brandweer ter plaatse was.

Omroepen verliezen hun thuisnet

Publieke OmroepDe publieke omroepen verliezen hun thuisnet. De raad van toezicht Publieke Omroep (PO) heeft vanmiddag ingestemd met het plan van de raad van bestuur PO om per september de indeling van de publieke tv-netten ingrijpend te wijzigen. Het plan heeft tot doel de tendens van dalende kijkcijfers te stuiten en een oplossing te vinden voor het dalende budget.

Omroepen hebben nu nog een eigen net waarop ze uitzenden. Dat gaat vanaf het komende najaar dus veranderen. Er komen drie zenders met een eigen profiel. Nederland 2 krijgt, net zoals nu, de stempel familienet. Nederland 1 is de voor verdieping en achtergrond, terwijl Nederland 3 vooral op jongeren, maar ook op specifieke informatie en cultuur gericht zal zijn.

Een flink aantal omroepen en omroepmedewerkers zijn tegen het plan. Eind vorig jaar voerden ze op televisie actie tegen het zogenoemde 'programmeringsmodel'. "De Centrale OndernemingsRaad heeft aangekondigd zich te beraden op juridische stappen en ik betreur dat", zei voorzitter Bruins Slot van Publieke Omroep. "Maar ons besluit heet officieel een 'algemeen bindend voorschrift' en daartegen is geen beroep mogelijk."

Medewerkers van de VARA hebben een teleurgestelde reactie gegeven. Ze menen te kort de tijd te hebben gekregen om met een uitgewerkt alternatief te komen. Ze hebben al contact gezocht met BNN. Samen met die omroep en met de VPRO en de NPS wil de VARA een nieuw elan geven aan Nederland 3.

Pac-man

Pac-man werd ontwikkeld door Toru Iwatani van Namco. Hij kreeg de inspiratie toen hij een pizza zag waar een punt uit was. Het spel werd in 1980 uitgebracht en kreeg de naam PUCK MAN mee van het Japanse 'pakupaku' wat zoveel betekent als je mond open en dicht en open en dicht doen. Toen het spel in Amerika werd uitgebracht werd de naam veranderd in Pac-man, uit angst voor creatieve vandalen. Het spel werd een grote hit, in het eerste jaar werden bijna 100.000 arcade automaten verkocht.
In 1981 kocht Atari de rechten om een versie te maken voor de Atari 2600. De kwaliteit hiervan was echter heel slecht en de monsters knipperden zelfs zo erg dat men ze spookjes noemde om de fout te camoufleren. De spookjes kregen ook namen en nicknames, de rode heet Blinky ("Shadow"), de roze Pinky ("Speedy"), de licht blauwe Inky ("Bashful") en de oranje Clyde ("Pokey").
De eerste keer dat Pac-man perfect werd uitgespeeld dateert pas uit 1999. Voor een 'perfect Pac-Man game' moet de speler alle 255 levels uitspelen, een maximum aan punten halen en nooit gepakt worden. Billy Mitchell haalde dit en noteerde hiermee de maximale score van 3.333.360 punten.

Afijn, Pac-man dus!

"Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music." -- Kristian Wilson, Nintendo, Inc, 1989

Levenslang voor granaatgooier George Bush

Icoon AanslagDe man die vorig jaar mei in de Georgische hoofdstad Tbilisi een granaat gooide naar de Amerikaanse president George Bush en zijn Georgische collega Mikhail Saakashvili, is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De granaatgooier, Vladimir Arutyunian, werd schuldig bevonden aan poging tot moord en verboden wapenbezit.

Arutyunian werd door de rechtbank in Tbilisi tevens veroordeeld voor het doden van een politieagent, toen deze hem enkele weken na het gebeuren trachtte te arresteren. De man verklaarde tegenover de politie dat hij, als hij de kans zou krijgen, opnieuw zou proberen Bush te vermoorden.

De granaat die Arutyunian gooide, landde op ongeveer dertig meter van de twee presidenten. Het projectiel bleek echter ongevaarlijk, niemand raakte gewond. Bush, die op het Plein van de Vrede een toespraak hield voor tienduizenden Georgiërs, en Saakashvili hoorden pas achteraf van het incident.


Vladimir Arutyunian

Meisje (6) dood gevonden in Dommelen

Icoon PolitieIn een woning aan de Olieslagerwei in het plaatsje Dommelen, bij Valkenswaard, is een kinderlijkje gevonden. De opa en oma van het zesjarige meisje vonden haar rond 10:30 uur in het ouderlijk huis. De straat is afgezet.

Het meisje woonde bij twee vrouwen, van wie vermoedelijk een de moeder is. De twee vrouwen hebben een aanrijding gehad in het nabijgelegen Borkel en sindsdien zijn ze spoorloos. De auto was tegen een boom gebotst. Getuigen hebben wel gezien dat de vrouwen de plek van het ongeluk verlieten.

De omstandigheden waaronder het meisje om het leven is gekomen zijn dusdanig dat de politie in het huis onderzoek verricht.

Update 20:00
Er zijn inmiddels twee arrestaties verricht in de zaak. De politie wil niet zeggen of de vrouwen bij wie het meisje woonde tot de arrestanten behoren. Er worden in het belang van het onderzoek geen mededelingen gedaan over de identiteit van de verdachten en hun relatie tot het slachtoffer.

Ladies Night

Het is het midden van de week en de avond is nog jong. Het is alweer een tijdje geleden dat jullie een open dir voorgeschoteld kregen en daarom hebben we er vandaag vier voor jullie.

Nummer 1: 123 String.
Nummer 2: Teens.
Nummer 3: What fun girls.

En dan hebben we speciaal voor de dames de vierde open dir: GFX.

En als extra is er nog een site met foto's en filmpjes van Heidi Klum. En er staat nog veel meer leuks op de site van CelebFlix.

Veel kijkplezier...

Recordpoging ondanks duiven geslaagd

duifjesTwee duiven in het Amsterdamse beurscomplex RAI bedreigen een recordpoging die naar aanleiding van de horeca-vakbeurs Horecava gehouden wordt. De twee vogels vlogen vanochtend de Parkhal van de RAI binnen. Op de Horecava wordt momenteel een toren van bijna 36.000 champagneglazen gebouwd.

De vrees bestaat dat de duiven tegen de negen meter hoge toren van champagneglazen vliegen. Volgens organisator Gert-Jan Stok wordt druk nagedacht over maatregelen tegen de duiven. "We opteren, ook op aandringen van de RAI-directie, voor een diervriendelijke oplossing. Er zal niet op de vogels worden geschoten, zoals met de Domino-mus is gebeurd", zegt Stok.

Met de stapelactie hopen de organisatoren in het Guinness Book of Records te komen. Het is de bedoeling dat tv-presentator Robert ten Brink vanuit een hoogwerker het laatste glas plaatst.

Update 19:50
Het is de duiven - voorzover dat hun bedoeling was - niet gelukt om de recordpoging te verstoren. Robert ten Brink zette vanmiddag het 35.990e glas neer op de pyramide van champagneglazen. Hiermee is het de grootste champagnetoren ter wereld.

Oorlogsmonument onthoofd door vandalen

Icoon MisdaadVandalen hebben een oorlogsmonument in Soest (provincie Utrecht) geschonden. Het vrouwenfiguur dat onderdeel uitmaakt van het verzetsmonument is onthoofd. Tevens is er een hand van het monument afgeslagen. Beide onderdelen zijn teruggevonden. De politie is een buurtonderzoek gestart.

Omwonenden hebben inmiddels verklaard dat ze in de nacht van zaterdag op zondag veel rumoer hebben gehoord, hetgeen zou zijn veroorzaakt door een groep jongeren. Loco-burgemeester Harry Witte kan nog niet zeggen hoe groot de schade is. "Het maakt natuurlijk uit of hoofd en hand er weer makkelijk aan kunnen worden gezet, of dat er echt steenhouwers moeten gaan beitelen. Dat is handwerk, dus dat zal dan ook meer in de papieren gaan lopen", zo zegt hij.

De vandalen hebben eveneens de plantjes in de bloemperken voor het monument vernield. Witte wil de schade voor de dodenherdenking van 4 mei hersteld hebben: "We moeten er alles aan doen om dan op een waardige manier dodenherdenking te hebben bij het monument." Het verzetsmonument is in 1950 ontworpen door de Utrechtse beeldhouwer Albert Dresmé.


Het onthoofde monument

Verkerk speelt op toernooi Rotterdam

Het 33e ABN Amro World Tennis Tournament heeft opnieuw een Nederlandse deelnemer weten te strikken in de persoon van Martin Verkerk. Na een gesprek met toernooidirecteur Richard Krajicek besloot hij gebruik te maken van zijn beschermde status, zodat hij kan deelnemen aan het grootste Nederlandse tennistoernooi.

Behalve Verkerk komen er nog drie Nederlanders in actie tijdens dit toernooi in Rotterdam. Sjeng Schalken, Raemon Sluiter en Peter Wessels hadden al eerder laten weten dat ze van 20 tot en met 26 februari present zullen zijn in de havenstad.

Ook de top twaalf van de wereld is goed vertegenwoordigd tijdens deze tennisweek. Zo is bijvoorbeeld titelverdediger Roger Federer van de partij. Ook Rafael Nadal (Spa/2), Nikolai Davidenko (Rus/6), Ivan Ljubicic (Kro/9) en Marat Safin (Rus/12) zijn door Krajicek gecontracteerd.

Behalve deze wereldtoppers zijn er ook nog andere spelers die zeker de moeite waard zijn. Zo zullen ook David Ferrer (Spa/14), Richard Gasquet (Fra/17), Mario Ancic (Kro/21), Gael Monfils (Fra/25), Taylor Dent (VSt/30), Tim Henman (Eng/36) en Paradorn Srichaphan (Tha/50) hun opwachting maken. Degene die het toernooi op zijn naam schrijft ontvangt een bedrag van 147.000 euro.

Dakar S11 Kayes - Bamako

Het was vandaag de dag voor de Afrikanen in de elfde etappe van Kayes naar Bamako. Ook voor de Nederlanders was het een mooie etappe. Er moest vandaag in totaal 705 km. worden gereden door Mali, hiervan was slechts 231 km. special.

Motoren
Vandaag was een speciale dag bij de motoren. Alain Duclos (Fransman maar geboren in Mali) wist de etappe van vandaag te winnen. De KTM rijder had al lange tijd zijn zinnen gezet op deze etappe omdat hij eindigt in zijn geboorteplaats: Bamako. Na zijn tweede plaats van gisteren kreeg hij dus vandaag dat waar hij op hoopte, de etappeoverwinning. Marc Coma werd tweede en kon hierdoor verder uitlopen op de nummer twee in het algemeen klassement, Despres. De nummers drie en vier van deze etappe waren allebei Amerikanen. Jonah Street was net wat sneller met zijn KTM dan Chris Blais wat hem zijn beste resultaat in een Dakar etappe ooit opleverde. Verhoeven deed het vandaag voor de Nederlanders het beste met de Yamaha. Hij eindigde op een vijftiende plaats in deze etappe. Henk Knuiman is nog steeds beste Nederlander in het algemeen klassement op eveneens een vijftiende plaats.

Auto's
Bij de auto's won vandaag ook een Afrikaan, een Zuid-Afrikaan wel te verstaan. Giniel de Villiers pakte voor volkswagen de etappeoverwinning voor Saby, Alphand en Sainz. Hierdoor komt hij wat dichterbij aan Alphand die op zijn beurt weer wat van zijn achterstand ten opzichte van de leider in het algemen klassement wist goed te maken. Peterhansel maakte vandaag een navigatiefout en reed hierdoor tien kilometer fout. Alphand zal het van dit soort fouten van zijn teamgenoot moeten hebben als hij nog kans wil maken op de eindoverwinning in Dakar 2006. Beste Nederlander van vandaag was van Deyne op een 34e plaats. Bob ten Harkel blijft beste Nederlander in het algemeen klassement op een 19e plek.

Vrachtwagens
De vrachtwagencategorie was vandaag de enige die geen Afrikaanse etappeoverwinnaar kende. Voor de Nederlandse volger van Dakar kwam er namelijk een veel betere etappeoverwinnaar uit de buis. Hans Stacey pakte opnieuw de overwinning. Hij was vandaag sneller dan de Azevedo op plaats twee en Tchaguine op plaats drie. Kabirov verloor veel tijd in deze etappe, hierdoor verliest hij zijn tweede plaats aan Stacey. De man uit Best is nu de naaste belager van Tchaguine maar moet nog steeds hopen op een foutje van de Rus wil hij voor de eindoverwinning kunnen gaan. Zijn achterstand bedraagt nog steeds meer dan drie uur op de Kamaz van Tchaguine.

Uitslag etappe 11 Kayes - Bamako
motoren:

Positie NummerNaamMerkTijdVerschil
1 014 DUCLOS (FRA) KTM 03:16:40 00:00:00
2 002 COMA (ESP) KTM 03:18:07 00:01:27
3 042 STREET (USA) KTM 03:23:19 00:06:39
4 009 BLAIS (USA) KTM 03:25:04 00:08:24
15 015 VERHOEVEN (HOL) YAMAHA 03:35:04 00:18:24

auto's:

Positie NummerNaamMerkTijdVerschil
1 305 DE VILLIERS (AFS)/THORNER (SUE) VOLKSWAGEN 03:07:01 00:00:00
2 301 SABY (FRA)/PERIN (FRA) VOLKSWAGEN 03:12:34 00:05:33
3 302 ALPHAND (FRA)/PICARD (FRA) MITSUBISHI 03:13:04 00:06:03
4 307 SAINZ (ESP)/SCHULZ (ALL) VOLKSWAGEN 03:15:34 00:08:33
34 463 VAN DEIJNE (HOL)/ROSEGAAR (HOL) MITSUBISHI 04:11:39 01:04:38

vrachtwagens:

Positie NummerNaamMerkTijdVerschil
1 524 STACEY (HOL)MAN 04:20:15 00:00:00
2 513 DE AZEVEDO (BRE)TATRA 04:26:56 00:06:41
3 508 CHAGIN (RUS)KAMAZ 04:31:25 00:11:10
4 530 ECHTER (ALL)MAN 04:44:17 00:24:02
5 500 KABIROV (RUS)KAMAZ 04:54:07 00:33:52

Algemeen klassement na etappe 11
motoren:

Positie NummerNaamMerkTijdVerschil
1 002 COMA (ESP) KTM 42:07:22 00:00:00
2 001 DESPRES (FRA) KTM 42:41:46 00:34:24
3 006 SALA (ITA) KTM 43:14:23 01:07:01
4 005 ULLEVALSETER (NOR) KTM 43:48:38 01:41:16
15 058 KNUIMAN (HOL) YAMAHA 48:58:12 06:50:50

auto's:

Positie NummerNaamMerkTijdVerschil
1 300 PETERHANSEL (FRA)/COTTRET (FRA) MITSUBISHI 41:37:57 00:00:00
2 302 ALPHAND (FRA)/PICARD (FRA) MITSUBISHI 42:03:06 00:25:09
3 305 DE VILLIERS (AFS)/THORNER (SUE) VOLKSWAGEN 42:20:16 00:42:19
4 304 ROMA (ESP)/MAGNE (FRA) MITSUBISHI 43:15:48 01:37:51
19 422 TEN HARKEL (HOL)/VAANHOLT (HOL) LAND-ROVER 58:16:57 16:39:00

vrachtwagens:

Positie NummerNaamMerkTijdVerschil
1 508 CHAGIN (RUS)KAMAZ 55:21:11 00:00:00
2 524 STACEY (HOL)MAN 58:40:45 03:19:34
3 500 KABIROV (RUS)KAMAZ 59:02:45 03:41:34
4 513 DE AZEVEDO (BRE)TATRA 60:19:10 04:57:59
5 509 LOPRAIS (CZE)TATRA 62:41:32 07:20:21

Alle actievoerders Schinveld weer vrij

Boomhut Schinveldse bossenDe politie in Kerkrade heeft woensdagmiddag de laatste dertien actievoerders van milieubeweging Groenfront! vrijgelaten. In totaal heeft de politie tijdens de ontruiming van het Schinveldse bos 106 mensen opgepakt. De ontruiming van het bos is maandagnacht even voor 2:00 uur begonnen. De laatste actievoerders hebben zich vrijwillig overgegeven.

Woensdagochtend werden er nog drie mensen aangehouden die voor het politiebureau en gemeentehuis in Kerkrade een luidruchtige demonstratie hielden. Twee actievoerders werden opgepakt wegens het niet opvolgen van een bevel van de politie en een poging tot het vernielen van de politievlag. Zij zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld.

Volgens Groenfront! was de aanleiding voor de arrestaties van woensdagochtend het halfstok hangen van van de politievlag een half uur eerder. Bij het arresteren van de drie actievoerders zou de politie op de demonstranten ingeslagen hebben. De inwoners van Schinveld zullen vanavond in een plaatselijk café bijeenkomen. Hier zullen alle actievoerders van Groenfront! bedankt worden voor hun inzet om de bomenkap ten behoeve van de aanvliegroute van de AWACS-toestellen te voorkomen.


de demonstratie bij het gemeentehuis

Testdag 11-01 Jerez

Pedro de la Rosa was vandaag de snelste coureur op de baan tijdens de tweede testdag in Jerez. Met een begrensde V10 aan boord van zijn oranje McLaren Mercedes was hij bijna anderhalve seconde sneller dan Michael Schumacher. BMW verscheen voor op het asfalt met een spierwitte wagen en ook Scuderia Toro Rosso liet zich voor het eerst zien.

poscoureurteamtijdaantal rondenmotor
1Pedro de la RosaMcLaren1:16.50486V10
2Michael SchumacherFerrari1:17.96554V8
3Ricardo ZontaToyota1:18.54470V8
4Fernando AlonsoRenault1:18.594103V10
5Nick HeidfeldBMW1:18.81856V8
6Giancarlo FisichelloRenault1:19.12766V8
7Ralf SchumacherToyota1:19.19035V8
8Nico RosbergWilliams1:19.38451V8
9Anthony DavidsonHonda1:19.431110V8
10Luca BadoerFerrari1:19.43194V10
11James RossiterHonda1:19.891104V8
12Jarno TrulliToyota1:19.77419V8
13Gary PaffettMcLaren1:20.13781V10
14Vitantonio LiuzziToro Rosso1:20.21190V8
15Alexander WurzWilliams1:20.75332V8
16David CoulthardRed Bull1:21.19930V8

Levend begraven voor 75 euro

mieke1984 had ons via de nieuws-submit te melden:

Wil je weten hoe het is om levend begraven te worden? Dan kun je dat vanaf nu ondervinden voor 75 euro. Entertainer Eddie Daams alias Jumping Eddie uit Eexterveenschekanaal in Drenthe biedt nu 'Fun Bury' aan. "Het is een vervolg op bungeejumping. Dat is waar het bij ons ook om gaat: de kick. We zijn dagelijks aan het oefenen, om zo ook de grenzen te verkennen van wat mogelijk is. Van de zomer moet alles gereed zijn", zegt Eduard Daams, de vader van Eddie. De kuil is al gegraven, het is alleen nog wachten op klanten.

Mocht je erin willen, dan kom je in een kuil van 1,50 meter diep te liggen. Om te zorgen dat je er echt niet uit kunt, komt er een betonblok van 3500 kilo op de kist te liggen. Mocht er dan toch enige vorm van paniek uitbreken, dan kun je op een knop drukken. Het betonblok gaat dan weer omhoog. Familie en vrienden kunnen via een computerverbinding met je mee kijken. Zuurstoftoevoer is bij de prijs inbegrepen. "Er kan niets gebeuren. Het is een solide constructie", aldus Daams.

Een vergunning voor de activiteit vond de familie dan ook niet nodig. "Ik denk niet dat dat nodig is. Het gebeurt in onze eigen tuin van 6000 vierkante meter." Maar wie aan de stunt mee doet, moet wel even een handtekening zetten onder een papier waarop duidelijk staat dat de niemand aansprakelijk kan worden gesteld voor eventuele schade.


Gelukkig heeft Eddie op z'n site een duidelijke tekening gemaakt
van hoe een en ander in z'n werk gaat

Castelen tekent bij in Rotterdam

Romeo Castelen gaat z'n contract bij Feyenoord verlengen tot medio 2008. Het contract van de 22-jarige speler is dus met een jaar verlengd bij de ploeg van Erwin Koeman.

Feyenoord en Castelen zijn al een tijd met elkaar in gesprek. Afgelopen november twijfelde Castelen nog over een langer verblijf in de Kuip. Er zouden destijds een aantal Engelse clus geïnteresseerd zijn in de rechtsbuiten. Zelf zegt Castelen nog niet rijp te zijn voor een eventueel vertrek naar het buitenland.

ABN Amro 2 breekt snelheidsrecord

Vanuit de Volvo Ocean Race is er veel goed nieuws te melden. ABN Amro 2 brak het snelheidsrecord en Brasil 1 is opnieuw richting Australië vertrokken.

De afgelopen dagen brachten voor de verschillende teams wisselende omstandigheden. ABN Amro 1 vergrootte in het weekend de voorsprong flink. Het team wist een weerfront voor te blijven, terwijl de andere boten door dit front werden ingehaald. ABN Amro 1 kon daardoor zijn voorsprong uitbouwen van twaalf zeemijl naar boven de driehonderd zeemijl.

Nadat de andere schepen ook weer snelheid hadden opgepikt, kon ABN Amro 2 de boot van Pirates of the Caribbean inhalen en langzamerhand daar ook op uitlopen. Vanochtend werd bekend dat ABN Amro 2 ook het snelheidsrecord over 24 uur heeft verbroken. De tweede ABN Amro-boot pakt het record af van het eerste team en heeft het op 558 zeemijl in 24 uur gezet. Dat betekent een gemiddelde snelheid van 23,3 knopen.

Voor Brasil 1 was gisteren de dag aangebroken dat er weer gevaren kon worden. In tegenstelling tot de Ericsson-boot, die per vrachtschip onderweg is naar Australië, kon de boot van Brasil 1 snel genoeg worden gerepareerd om een nieuwe start te maken. Met een achterstand van bijna 2500 zeemijl op koploper ABN Amro 1 vertrok de boot uit Zuid-Afrika, met als doel toch nog wat puntjes te halen bij de finish en het moraal van de crew een oppepper te geven.

De afgelopen dag zijn de overige teams wat op ABN Amro 1 ingelopen. Het team heeft een koerswijziging doorgevoerd om in de komende dagen een betere koers te kunnen varen. Nu de nieuwe koers is opgepikt zou de voorsprong in tact moeten blijven en zelfs worden uitgebouwd.

Stand in tweede leg:
1. ABN Amro 1
2. ABN Amro 2 op 228 mijl
3. Pirates of the Caribbean op 287 mijl
4. movistar op 336 mijl
5. ING Real Estate Brunel op 977 mijl
6. Brasil 1 op 2462 mijl
7. Ericsson DNF

Jim Merrick verlaat Nintendo na 12 jaar

Nintendo heeft bevestigd dat Jim Marrick, senior marketing director van Nintendo of Europe, het bedrijf na meer dan 10 jaar trouwe dienst heeft verlaten.

Dit nieuws komt slechts een maand nadat Nintendo bekend had gemaakt dat Jim Merrick terug zou keren naar de V.S. om een nieuwe positie bij Nintendo of America te bekleden. Deze plannen lijken nu van de baan te zijn.

Na zes jaar voor NoA gewerkt te hebben ging Merrick in 2003 bij Nintendo of Europe werken. Tijdens zijn dienstbetrekking bij NoE was Merrick verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten van Nintendo in Europa. Meest recentelijk waren dit de launch van de DS en de implementatie van het Nintendo WiFi-netwerk.

NoE heeft nog geen opvolger voor Merrick benoemd maar ze verwachten binnen een aantal weken een naam bekend te kunnen maken.

Southgate breekt enkel, geen transfer Ehiogu


Gareth Southgate heeft zijn enkel gebroken. De captain van Middlesbrough liep de blessure op in de FA Cup wedstrijd tegen Nuneaton Borough. Hiermee is meteen de transfer van Ugo Ehiogu voorlopig van de baan.

Ehiogu, tevens een verdediger, zou vandaag tekenen bij zijn oude club West Bromwich Albion. Door de blessure van Southgate heeft manager Steve McClaren Ehiogu teruggeroepen. Aangezien deze nog onder contract staat moet hij gehoor geven. McClaren verwacht Ehiogu te moeten gebruiken aangezien ook verdediger Franck Queudrue geblesseerd is.

Ehiogu is teleurgesteld dat hij niet de overstap kon maken naar the Hawthorns. Hij hoopt dat WBA in de tussentijd niemand anders aantrekt, zodat de terugkeer nog altijd kan plaatsvinden in de zomer.

Update
De blessure van Southgate blijkt mee te vallen en daarmee kan oud-international Ehiogu alsnog terug naar West Brom.

Alavés wil Gullit als trainer

The Daily Telegraph meldt dat Deportivo Alavés belangstelling heeft voor Ruud Gullit. De hekkensluiter van de Primera División ziet in Gullit een goede, ervaren trainer.

De 43-jarige ex-trainer van Newcastle United, Chelsea en Feyenoord kan binnenkort een bericht verwachten van voorzitter Dmitri Piterman. Piterman wist het volgende te melden. "We zullen er alles aan doen om Gullit naar Alavés te halen door middel van een zeer aantrekkelijk contract tot het eind van dit seizoen".

Trainer Chuchi Cos werd afgelopen maandag voor de tweede keer in een jaar tijd ontslagen. Juan Carlos Oliva werd toen aangesteld als interim-coach. Voor Alavés is dit niet genoeg. Het team wil een ervaren trainer die er voor kan zorgen dat de ploeg niet langer drager zal zijn van de rode lantaarn.

D66 dreigt met crisis over Afghanistan

TrentReznor had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitiekEr dreigt een kabinetscrisis over de uitzending van 1200 militairen naar Afghanistan. Kamerlid Bert Bakker van coalitiepartij D66 zegt dat zijn partij het kabinet zal laten vallen als besloten wordt toch te gaan. "Of het kabinet komt tot inkeer en besluit niet te gaan. Of het kabinet klapt uit elkaar", zegt hij in duidelijke bewoordingen in het weekblad Elsevier.

Ook als de Tweede Kamer instemt met de missie, zal D66 het kabinet ten val brengen. "Het is ondenkbaar dat een missie met zo veel risico's genoeg heeft aan de steun van een kleine meerderheid in de Kamer. Blijft over: de PvdA besluit om alsnog mee te gaan, niet op inhoudelijke, maar op machtspolitieke gronden. Dan hebben we een kabinetsprobleem, want het lijkt me ondenkbaar dat D66 in zo'n kabinet wil blijven", zegt Bakker. Eerder gaf zijn partij al duidelijk aan tegen de missie naar Afghanistan te zijn.

Het kabinet heeft niet tot een besluit kunnen komen omdat de D66-ministers Pechtold en Brinkhorst dwarsliggen. Wel heeft het kabinet het 'voornemen' uitgesproken om naar Afghanistan te gaan. Gisteravond zei premier Balkenende juist dat hij wel voor uitzending van het leger is. De Verenigde Staten zet ondertussen druk op Nederland. Afgelopen week zei oud-Ambassadeur Paul Bremer III al dat het weigeren van de missie door Nederland "niet zonder gevolgen zal blijven".

Vervelende bug in DoA4 vastgesteld

Het was te verwachten dat het uitstellen van Dead or Alive 4 voor de 360 vooral te maken had met het repareren van bugs en om de game zo perfect mogelijk te krijgen voor de release. Helaas hebben de bugspotters van het spel hun werk niet erg goed gedaan. Hiervan ondervinden de spelers in Noord Amerika, waar het spel al een kleine twee weken uit is, nu de gevolgen.

Spelers van DoA4 blijken nu nogal wat problemen te hebben met game saves, vrijgespeelde karakters en andere verwezelijkingen. Deze zouden namelijk door de bug op mysterieuze wijze verdwijnen. Tecmo heeft inmiddels aangegeven bezig te zijn met een patch.

Mircosoft houdt nog steeds vast aan een Europese release van "begin 2006". Zij geven aan aan het eind van volgende week concretere informatie te verspreiden. Aangezien er nogal wat tijd gaat zitten tussen de Amerikaanse en de Europese release, is het te verwachten dat deze bug in de Europese versie verholpen zal zijn.

Kwartfinale Klaasen bezorgt reisbureau inkomsten

Een reisbureau uit Eindhoven dat reizen verzorgt naar het Lakeside dartstoernooi heeft veel meer reizen dan normaal naar het evenement in Engeland. Dit is te danken aan de successen die debutant Jelle Klaasen op het toernooi boekt.

Volgens een medewerker van het reisbureau Startripper is de vraag naar kaarten die leiden naar het darttoernooi vijf tot zes keer zo groot. Lakeside-debutant en Brabander Jelle Klaasen heeft een aandeel in de interesse naar kaarten door de kwartfinale te halen van het darttoernooi.

Klaasen wist door te dringen tot de kwartfinale door in de tweede ronde Mervyn King naar huis toe te sturen met de cijfers 4-2. Donderdag moet Klaasen uitkomen tegen de Engelsman Paul Hogan.

Twee nieuwe strategie games op Steam

Een tijdje geleden werd bekend gemaakt dat publisher van hardcore strategie games, Strategy First, plannen had om samen te gaan werken met Valve en haar downloadservice Steam voor het verspreiden van haar spellen. Vandaag heeft Strategy First haar eerste games aangekondingd die via Steam zullen worden aangeboden. Het betreft de games S.C.S - Dangerous Waters en Space Empires IV Deluxe. Beiden zullen beschikbaar zijn vanaf 7 februari.

S.C.S - Dangerous Waters is een moderne oorlogsimulator op zee waarbij de speler de controle heeft over wat zich afspeelt in de lucht, op het water en ook onderwater. Deze game kost 39,99 dollar. Space Empires IV Deluxe is een strategie game die zich afspeelt in, jawel, de ruimte "(explore, expand, exploit, and exterminate)". Dit spel zal 19,99 dollar gaan kosten.
Mensen die al een Steam account hebben krijgen de mogelijkheid om het spel eerder te kopen, te weten vanaf 24 januari. Zij krijgen dan een korting van 10 procent.



Outrun 2006 komt naar Xbox + PSP screens

SEGA heeft aangekondigd dat de racegame OutRun 2006: Coast 2 Coast ook naar de Xbox zal komen. Deze versie zal gelijktijdig uitkomen met de PlayStation 2 en PSP-versies, in maart. Er zijn ook enkele nieuwe PSP screens vrijgegeven. In OutRun 2006 kom je vijftien verschillende ferrari's tegen, waaronder F430, de SuperAmerica en de 550 Barchetta. Er zijn 15 single player environments en online play met maximaal zes spelers is mogelijk.





Arsenal geïnteresseerd in Samaras

Arsenal schijnt een bod uitgebracht te hebben op SC Heerenveen-aanvaller Georgios Samaras. De Londense club bekeek de 20-jarige Griek al langere tijd in zowel de Nederlandse competitie als de UEFA cup.

Naar verluidt zouden de Gunners een bod van 3,75 miljoen pond (5,6 miljoen euro) hebben uitgebracht. Technisch directeur Joop Heida van de Friezen bevestigde dat mensen van Arsenal Samaras meermalen hebben bekeken, maar wil de aanvaller zeker niet al in januari laten gaan nu Klaas Jan Huntelaar al in de winterstop naar Ajax is vertrokken. Ook ontkent hij dat er al officieel een aanbod op tafel is gelegd. Verder zei hij dat Arsenal niet de enige geïnteresseerde club is.

Samaras heeft nog een contract tot 2008. In 2001 kwam hij over van OFI Kreta uit zijn geboortestad Heraklion. Dit seizoen kwam hij in negentien wedstrijden in actie en was goed voor negen doelpunten in Eredivisie, UEFA Cup en Gatorade Cup tezamen.

The army is teh horny

Er komen steeds meer vrouwen in het leger en er komen steeds meer foto’s op internet. Combineer deze twee schitterende ontwikkelingen en dan krijg je dit. Voor zo'n peace force wil ik ook wel even een oorlogje met een random buurland beginnen.
Israel doet goede zaken, wat dat betreft is het helemaal jammer van die muur, want dat scheelt weer een paar patrouillerende soldaten. Kroatië is ook wel schattig trouwens, ik mis alleen Nederland een beetje. Zou het dan zo slecht gesteld zijn met onze baretten? Ik zou haast tegen de webloglezende soldaten willen zeggen; gaat heen en fotografeer! Desbetreffende foto's kunnen uiteraard naar weblog@fok.nl en zullen naar wens anoniem geplaatst worden.

Texel wil zich mogelijk afscheiden

Alexxxxx had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenAls de gemeente Texel moet fuseren met andere gemeenten, wil het eiland zich aansluiten bij de provincie Friesland of een status aparte. Dat zegt Burgemeester J. Geldorp. Ze reageert daarmee op uitspraken van de commissaris van de koningin van de provincie Noord-Holland, H. Borghouts.

Volgens de commissaris heeft de ideale gemeente minimaal 30.000 inwoners. Met 13.000 inwoners voldoet Texel daar dus niet aan. Fuseren met bijvoorbeeld Den Helder is voor Geldorp geen optie. "Als de plannen van de commissaris beleid worden, dan moeten we de provincie misschien maar verlaten", aldus de burgemeester. Texel kan volgens haar namelijk prima op eigen benen staan. "En als je de toeristen meetelt, voldoen we ruimschoots aan de Borghouts-norm."

Overigens denkt de burgemeester dat het wel losloopt. Ze ziet de brief die ze binnenkort gaat sturen aan Borghouts dan ook als een knipoog. "Maar dan weet de commissaris alvast hoe we erover denken en wat onze opties zijn."

Kleine aardbeving in Drenthe

Natalie had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenIn het Drentse Eleveld heeft zich vannacht rond 00:41 een kleine aardbeving voorgedaan. De duidelijk voelbare beving had een kracht van 2,6 op de schaal van Richter. Het is niet de eerste keer dat er bevingen plaatsvinden in het ten zuidoosten van Assen gelegen dorp.

Sinds 1986 zijn er een twintigtal schokken geregistreerd, variërend in kracht van 0,8 tot 2,8 op de schaal van Richter. De bevingen worden hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door de winning van aardgas uit het gasveld Eleveld.

-
Zie ook het topic op het FOK!forum.

Verplaatsing wedstrijden in Eredivisie

De KNVB heeft de competitiewedstrijd tussen Vitesse en PSV, die op 18 februari zou worden gespeeld, verplaatst naar vrijdag 17 februari. PSV had om uitstel gevraagd vanwege de Champions League-wedstrijd van 21 februari tegen Olympique Lyon.

De wedstrijd tussen FC Utrecht en SC Heerenveen is van 10 maart verplaatst naar 12 maart. De Frieze club moet namelijk op 9 maart spelen tegen Steaua Boekarest in de strijd om de UEFA Cup.

De wedstrijd FC Twente tegen NAC Breda is nu verplaatst van 11 maart naar 10 maart, zodat er die vrijdag toch een rechtstreekse wedstrijd op tv kan worden gebracht.

Katje met één oog blijkt geen hoax

OpmerkelijkEen foto van een éénogig en neusloos katje, dat onlangs op verschillende weblogs en buitenlandse nieuwssites opdook, blijkt geen hoax te zijn. Volgens artsen leed het katje - het bleef slechts één dag leven, aan holoprosencephaly. Dat is een hersenafwijking waarbij de hersenen niet of niet volledig in twee helften gescheiden zijn, of delen van de hersenen ontbreken. Holoprosencephaly veroorzaakt ook gezichtsmisvorming. In het ergste geval, zoals bij dit katje, komt er een oog op de plek waar zich de neus zou moeten bevinden.

Het katje Cy, een afkorting van Cycloop, werd op 28 december geboren. Eigenaar Tracy Allen uit Redmond, in de Amerikaanse staat Oregon nam digitale foto's en stuurde die naar het fotoagentschap AP. Toen de foto op enkele nieuwssites en weblogs verscheen, werd de echtheid ervan door veel kritische bloggers en lezers betwijfeld.

AP laat overigens weten de foto's vooraf goed onderzocht te hebben. Het fotoagentschap kreeg niet alleen de foto's maar ook de geheugenkaart. Daarop stonden vier foto's van de kat uit vier verschillende hoeken. ''Om de beelden vanuit vier perspectieven te vervalsen en ze in origineel formaat terug op de geheugenkaart te krijgen, is virtueel onmogelijk,'' meent het AP.

De kitten bevindt zich momenteel in een diepvries bij Tracy Allen; voor het geval wetenschappers het beestje willen onderzoeken.


Cy werd slechts een dag oud

Guitar Hero naar Europa

Eurogamer heeft goed nieuws voor alle PS2 rockers onder ons: Guitar Hero komt naar Europa. De muziekgame waarbij een gitaar controller meegeleverd wordt moet 7 april in de winkels liggen, in gelimiteerde oplage aangezien het productieproces niet gemakkelijk is en de capaciteit ook gelimiteerd is.

Guitar Hero zal in Engeland en 'geselecteerde' Europese landen. Welke dit precies zijn is op dit moment nog niet bekend. Elk land zal naast de standaard soundtrack een gedeeltelijk eigen soundtrack krijgen.

Rock on!

Spin leeft maand in oor van vrouw

Icoon BizarEen Zweedse vrouw heeft bijna een maand met een levende zwarte spin in haar oor rondgelopen. Het beest was enkele centimeters groot en is nu uit het oor verwijderd. De vrouw ging naar de dokter nadat ze een "krabbend geluid" had gehoord. Ze dacht dat ze een verstopping door oorsmeer had.

De oorarts spoot haar oren uit, waarna de levende spin uit haar oor kwam gespoeld. Waarschijnlijk is het beest in de oor van de Zweedse gekropen toen ze sliep. Ze herinnerde zich bij de dokter nog dat ze een spin op haar bed had zien zitten.

Ophef over trui Boliviaanse president

Pelgrim had ons via de nieuws-submit te melden:

Niet alleen de uitspraken van de nieuwe Boliviaanse president Evo Morales zorgen zo nu en dan voor opschudding. Ook zijn kleedgewoonten zijn onderhevig aan stevige kritiek. Morales draagt namelijk al ruim een week dezelfde veelkleurige, gestreepte trui.

De president maakt momenteel een eerste lange rondreis langs verschillende landen. Zo bezocht hij afgelopen week Frankrijk en Spanje. En zelfs voor zijn bezoek aan de Spaanse koning weigerde Morales een pak aan te trekken. Vrijdag sluit de president zijn rondreis af met een bezoek aan Brazilië.

Morales, die eerst boer was, lijkt zijn imago als zijnde een man van het volk met zijn kleedgedrag te willen versterken.


Morales (links, links en links) in zijn beruchte trui

Australische door het lint vanwege Elvis

Chillmeister had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShockingEen 30-jarige Australische is aangeklaagd nadat ze haar vijf jaar oudere vriend verschillende keren met een schaar stak. De vrouw uit het West-Australische Northam (in de buurt van Perth) ging door het lint doordat haar partner keer op keer een lied van Elvis Presley bleef draaien.

De relationele twist vond afgelopen maandag plaats. De man, die zes keer gestoken werd, liep verwondingen op aan zijn rug, schouder en dijbeen. Hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis, maar is inmiddels weer thuis. De song die hij draaide was 'Burning Love', een top-10 hit in de Verenigde Staten in 1972.

Wakker Dier mag niet crimineel genoemd worden

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Wakker DierStichting Wakker Dier is geen criminele organisatie. De voorzieningenrechter in Arnhem bepaalde vandaag dat voorzitter Ad Kon van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders uitspraken in die richting moet laten rectificeren. De uitspraak verscheen in het Agrarisch Dagblad en het vakblad Pluimveehouderij.

Kon gebruikte de woorden op een bijeenkomst van de eiersector in november. Aanleiding was de campagne 'Rem het virus - Eet geen kip'. Wakker Dier riep hierin de Nederlanders op geen kipfilet of andere pluimveeproducten te eten, zolang de dieren niet ingeënt mogen worden tegen de vogelgriep. Daarbij stelde de dierenbeschermingsorganisatie dat het houden van grote concentraties pluimvee in Nederland de opmars van het vogelpestvirus in de hand werkt. "Ik gaf uiting aan de gevoelens die in onze sector leven. Er heerst grote angst voor terreur en bedreigingen van dierenactivisten", stelde Kon voor de rechter.

De pluimveesector haalde eerder juridisch al bakzeil toen het de campagne van Wakker Dier wilde verbieden. Kon zegt zich desondanks gesterkt te voelen door het grote aantal pluimveehouders dat de zitting bezocht. "Wij worden met de dood bedreigd door die club", riep één van de aanwezige kippenboeren de rechter toe. Wakker Dier zegt dat het alleen met woorden en procedures misstanden in de Nederlandse veehouderij aanpakt. "Sinds de moord op Pim Fortuyn door Volkert van der G. lijdt zij echter imagoschade door dierenactivisten en milieuterroristen", stelde de advocaat van de organisatie daarover.

Standen NHL per 10 januari

Petr Sykora verruilde de Mighty Ducks voor de Rangers, de Canadese olympische ijshockeyploeg zag af van het gebruiken van rugnummer 19 ter ere van Steve Yzerman en Mario Lemieux ging voorzichtig weer aan het trainen na enkele weken met hartritmestoornissen.

Eastern Conference
Atlantic DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Philadelphia42279 66015112713-5-314-4-38-1-1
N.Y. Rangers432412 75513310813-5-411-7-34-3-3
New Jersey432018 54512613313-7-37-11-25-5-0
N.Y. Islanders421822 2381281519-10-19-12-12-8-0
Pittsburgh421122 9311201666-11-55-11-43-5-2
Northeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Ottawa41299 3611749917-3-012-6-36-4-0
Buffalo422713 25613612414-7-113-6-16-3-1
Toronto432416 35114013415-7-19-9-27-3-0
Montréal401915 64411713112-6-27-9-43-6-1
Boston421620 6381231378-8-28-12-45-5-0
Southeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Carolina422810 46015413118-4-110-6-37-1-2
Atlanta442018 64615815611-7-49-11-26-2-2
Tampa Bay432119 34512713511-9-110-10-23-7-0
Florida451722 64011514212-6-25-16-45-3-2
Washington411323 5311151629-11-44-12-13-4-3
Western Conference
Central DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Detroit432812 35915811414-7-114-5-27-3-0
Nashville422712 35713211817-5-010-7-35-5-0
Chicago421424 4321101507-10-17-14-31-7-2
Columbus421327 228921508-11-05-16-24-4-2
St. Louis401025 5251041565-13-35-12-23-6-1
Northwest DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Calgary432513 55511411016-4-29-9-36-3-1
Vancouver432414 55314213516-3-38-11-24-5-1
Edmonton432415 45214313111-7-213-8-26-4-0
Colorado442417 35116514213-6-311-11-07-3-0
Minnesota432019 44412210712-8-18-11-36-4-0
Pacific DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Dallas422812 25814111013-8-115-4-16-3-1
Los Angeles452716 25615513215-6-012-10-26-3-1
Anaheim421916 74512211814-6-35-10-45-3-2
San Jose401916 54312912512-4-37-12-25-4-1
Phoenix432021 24212113311-9-19-12-14-6-0

CES goodie hunt

Een paar medewerkers van The Techzone besloten om op een lucratieve goodie hunt te gaan tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas. De hunt bleek vrij succesvol. Zo hebben ze een groot aantal shirts, pennen en USB-sticks weten te bemachtigen, maar ook wat duurdere spullen zoals 1 GB OCZ ram, Ultra computer toolkit en twee PSP consoles. Op hun site staat een uitgebreide beschrijving van hun methodes.



Alkmaarder krijgt taakstraf voor 'zaadsletje'

Icoon Justitie"Fun. Ik ben een onderdanig zaadsletje van 19 en ik hou van spannende sms'jes." Die boodschap vergezeld van het mobiele nummer van zijn ex-vriendin plaatste een 29-jarige Alkmaarder op de 'chatbalk' van tv-zender TMF. De man, die rancuneus was wegens het verbreken van de relatie, kreeg van een rechter 40 uur taakstraf opgelegd wegens stalking.

Een eis tot schadevergoeding die de advocaat van de vrouw had ingediend werd afgewezen. De rechter stelde dat de emotionele schade 'te ingewikkeld is vast te stellen'. De vrouw, die overigens geen 19 is, was psychisch niet in orde en zat al tijdens de relatie met de Alkmaarder in therapie. Kort na de melding op TMF, inmiddels twee jaar geleden, werd ze bestookt door tientallen sms'jes en intieme telefoontjes. Het slachtoffer zegt dat haar situatie hierdoor is verslechterd. Ze ging hyperventileren, kreeg paniekaanvallen en ging antidepressiva slikken.

Zowel de dader als het slachtoffer waren niet bij de rechtszitting. Officier van justitie Klaver betoogde dat het verontrustend is dat iemand zomaar via televisie tot een dergelijke vorm van stalking kan overgaan. De rechter deelde die mening. "De chat op TMF is trouwens niet de enige vorm - denk aan internet en andere interactieve media - waarmee je met een beperkte handeling een grote groep bereikt en tot dit soort feiten kunt aanzetten. Het is de verantwoordelijkheid van de beheerders. Ze hebben al zo vaak toegezegd filters in te bouwen, maar die komen er toch nooit." Volgens TMF accepteert de zender overigens geen telefoonnummers op de chatbalk. Het nummer dat de Alkmaarder plaatste was echter gecodeerd.

'Real Madrid wil Cole als vervanger'

Volgens Britse media wil Real Madrid Ashley Cole halen als vervanger voor Roberto Carlos. Carlos, die als linksback steeds minder uit de verf komt bij Real, wil in de zomer terugkeren naar Brazilië.

Cole, die op het moment revalideert van een gebroken voet, speelt al jaren bij Arsenal. Nadat eerdere berichten melden dat Thierry Henry onder serieuze interesse zou staan van Barcelona, wordt Cole nu gelinkt met Real Madrid.

Ook Barcelona zou Cole willen aantrekken. Toch berichten de media dat Cole open zou staan voor een overstap naar Madrid. Bij de Koninklijke spelen al Engels internationals David Beckham en Jonathan Woodgate. Cole's zaakwaarnemer Jonathan Barnett zegt echter nog niets van Los Merengues vernomen te hebben.

Real Madrid zou ook belangstelling hebben voor Osasuna-talent Raúl García. Een ruil met verdedigende middenvelder Pablo García wordt genoemd als de meest voor de hand liggende optie. De Uruguyaan speelt bij Real Madrid erg matig, nadat hij afgelopen zomer ironisch genoeg zelf bij Osasuna vandaan gehaald werd.

350z vs Evo VIII

Straatracen is illegaal maar dat maakt het net zo leuk. Maar als je hier aan mee wilt doen, dan moet je natuurlijk wel een flinke auto onder je reet hebben zitten. Een Nissan 350z of een Mitsubishi Evo VIII zijn hier wel geschikt voor, een paar modificaties en dan de straat op.

Maar ook al heb je zo een auto om in te racen, dit wilt niet zeggen dat je ook echt kunt racen. Voordat je dit kunt doen moet je natuurlijk wel weten dat je de tweede versnelling moet gebruiken als je wilt winnen...

Pierre Womé niet naar Africa Cup

Pierre Womé gaat niet met Kameroen mee naar Egypte, om daar mee te doen met de Africa Cup of Nations. De verdediger van Internazionale wordt nog altijd als de zondebok gezien voor het missen van het WK.

In de laatste kwalificatiewedstrijd voor het WK in Duitsland miste de Kameroenees in blessuretijd een strafschop. Als hij gescoord had had Kameroen gewonnen en waren zij naar het WK gegaan ten koste van Ivoorkust. Sindsdien wordt hij belaagd door landgenoten die hem dat niet in dank afnemen.

Uiteraard gaan sterspelers Eto'o en Geremi wel naar het Afrikaanse landenkampioenschap. In Egypte treft Kameroen in groep B WK-gangers Togo en Angola, en als outsider DR Congo.

Volledige spelerslijst Kameroen:

Pierre Ebede (Panathinaikos), Souleymanou Hamidou (Denzilispor), Idriss Carlos Kameni (Espanyol), Benoit Angbwa (Alavés), Timothee Atouba (Hamburger SV), Stephane Bikey (Lokomotiv Moskva), Jean-Hugues Bilayi Ateba (Paris St Germain), Armand Deumi (FC Thun), Raymond Kalla (Sivasspor), Geremi (Chelsea), Rigobert Song (Galatasaray) Eric Djemba Djemba (Aston Villa), Achille Emana (Toulouse), Guy Feutchine (PAOK Salonika), Jean Makoun (Lille), Daniel Ngom Kome (Murcia), Salomon Olembe (Al-Rayyan), Alioum Saidou (Galatasaray), Pierre Boya (Partizan Belgrade), Rudolph Douala (Sporting), Samuel Eto'o (Barcelona), Achille Webo (Osasuna), Albert Meyong Ze (Belenenses).

Safin niet aanwezig op Australian Open

Nadat André Agassi en Rafael Nadal al hadden aangekondigd afwezig te zijn op de Australian Open, heeft ook Marat Safin afgezegd. De Rus heeft nog steeds last te hebben van zijn knie en is daarvan nog niet helemaal hersteld.

De Australian Open krijgt wederom een tegenslag te verwerken. Nadat Aggasi en Nadal zeiden niet te komen naar het evenement, heeft de Rus Marat Safin gisteren bekend gemaakt dat ook hij niet zal deelnemen aan het tennis evenement. De winnaar van vorig jaar is niet blij dat hij zijn titel niet kan verdedigen maar hij heeft nog steeds last van zijn knie, een blessure die hij vorig jaar opliep op Wimbledon.

Sinds Agassi in 2002 is de Rus de eerste tennisspeler die zijn titel niet verdedigt op de Australian Open. Door de vele afzeggingen van grote spelers gaan er veel stemmen op in Melbourne, zij vragen zich af of het evenement niet te vroeg in het jaar is.

Miljonair start amateurvoetbalblad

Er komt een nieuw blad op de markt over amateurvoetbal. Multimiljonair Hans Brus uit Schijndel wil het blad dit jaar zes keer uitbrengen in een oplage van 40.000 tot 50.000 stuks.

'Voetbal in de Regio' zal onder andere columns bevatten van Foppe de Haan, Hans Kraay senior en junior en Wilfred Genee. Hoofdredacteur Johan Derksen van Voetbal International zal ook van dit nieuwe blad hoofdredacteur worden.

De bedoeling van Brus, die onder andere oud-voorzitter is van FC Den Bosch, is om in 2007 tien keer per jaar te verschijnen. De oplage moet dan groeien naar 60.000 exemplaren per keer. Zelf zal hij er niet beter van worden, want de opbrengst van het blad gaat naar de gehandicaptensport.

IQtest

Vanavond is het weer zover. De jaarlijkse nationale IQ test is weer op TV. Het mooie van het format is dat je ieder jaar weer op een andere manier kan valsspelen om te kijken of je daar nou slimmer van wordt. Het is de zesde keer dat het programma uitgezonden wordt en deze keer zijn er weer verschillende "bevolkingsgroepen" uitgekozen.
quote:
Naast gothics, quiz-toeristen, vuilnismannen en uitvinders laten ook blowers hun IQ testen.
Om een extra byte te geven hebben de blowers al eerder een nuchtere test gedaan om eens te kijken of blowen nou effect heeft. Vanavond zitten ze dus stoned de test te doen. En dat terwijl ze kijken naar een nieuw stel "B-BNers". Vanavond aanwezig : Chris Tates, Hanny en Ton Veerkamp, Esther Vergeer, Horace Cohen, Bert Bakker, Martine Prenen, Esther Duller en Prem Radhakishun

Vanavond dus, BNN (Ned. 2) 20.25 : De nationale IQ test

Multimiljonair start amateurvoetbalblad

Icoon VoetbalEr komt een nieuw blad op de markt over amateurvoetbal. Multimiljonair Hans Brus uit Schijndel wil het blad dit jaar zes keer uitbrengen in een oplage van 40.000 tot 50.000 stuks. 'Voetbal in de Regio' zal onder andere columns bevatten van Foppe de Haan, Hans Kraay senior en junior en Wilfred Genee. Hoofdredacteur Johan Derksen van Voetbal International zal ook van dit nieuwe blad hoofdredacteur worden.

De bedoeling van Brus is, die onder andere oud-voorzitter is van FC Den Bosch, om in 2007 tien keer per jaar te verschijnen. De oplage moet dan groeien naar 60.000 exemplaren per keer. Zelf zal hij er niet beter van worden, want de opbrengst van het blad gaat naar de gehandicaptensport.

Van de 72 pagina's moeten er 24 gevuld worden met advertenties om er financieel uit te komen.

Meer voetbalnieuws op FOK!sport

Take-Two verwacht problemen met levering PS3

Gisteren heeft de Executive Vice President van Take-Two, Cindy Buckwalter, op de Citigroup's 16th Annual Entertainment, Media, and Telecommunications Conference wat uitleg gegeven over de reclamestrategie die het bedrijf zal gaan houden. Het ging hier onder andere over het tekort aan 360s en het feit dat dit de gameverkopen behoorlijk vermindert. Interessant is dat Buckwalter ook al zei dat ze verwacht dat Sony soortgelijke problemen met de levering van zijn nieuwste console zal krijgen. Take-Two zal dan ook minder reclame maken voor zijn producten bij de launch van de PS3, aangezien er toch een tekort aan consoles wordt verwacht.

Buckwalter wist ook nog te vertellen dat Take-Two minigames als een zeer goede manier ziet om reclame te maken voor een product. Er zijn al deals met Nike, Pontiac en Toyota voor minigames die in de sporttitels van Take-Two zullen verschijnen. Er zou ook al interesse getoond worden voor reclame buiten de sporttitels om.

Nieuwe Okami screenshots

Capcom heeft enkele nieuwe screens vrijgegeven van haar game Okami. Je speelt in de game een god in het lichaam van een wolf die het legendarische monster Orochi moet verslaan. De game heeft een grafische stijl waardoor het lijkt of alles is afgedrukt op een oude scroll met een soort calligrafie. Je moet als speler ook praten met mensen in je omgeving om hun vertrouwen te winnen en zo al het kwaad de wereld uit te verdrijven. De game staat nog voor dit jaar gepland op de PS2.












Leers zingt 'wietlied' met Heideroosjes

Tunerd en h4nz0 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

SjérkeDe Maastrichtse burgemeester Gerd Leers gaat samen met de Limburgse punkband De Heideroosjes een 'wietlied' opnemen. Het nummer is een reactie op de carnavalssong 'Sjérke dee wél de wiet kwiet' van enkele burgemeesters van buurgemeenten van Maastricht, die hiermee ageren tegen de mogelijke komst van een 'wietboulevard' aan de rand van de Limburgse hoofdstad.

Daarnaast is het nummer bedoeld als protestsong tegen het landelijke drugsbeleid, zo stelde een woordvoerster van de gemeente Maastricht vandaag. De burgemeester hoopt op deze wijze zijn plannen voor het reguleren van de wietteelt onder een breder publiek bekend te maken. De CDA-politicus maakte zich in het verleden sterk voor het legaliseren van het produceren en leveren van softdrugs, in weerwil van zijn partijgenoten aan het Haagse Binnenhof.

Seksvideo acteur Colin Farrell lekt uit

Colin FarrellEen seksvideo van acteur Colin Farrell en zijn voormalige vriendin Nicole Narain is uitgelekt via het internet. De website DirtyColin.com, inmiddels overigens al weer offline, zou de video hebben aangeboden voor 14,95 dollar. De video is al langere tijd de inzet van een juridische strijd tussen Farrell en Narain. De laatste wil het materiaal ten gelde maken.

"Dit is een illegale release. Nicole krijgt hier geen cent van. Wij zijn woedend, 14,95 dollar is een belachelijk lage prijs", zegt de advocaat van de voormalige Playmate Narain. Farrell, die de tape liever niet in het openbaar ziet verschijnen, heeft via een woordvoerder inmiddels gedreigd met juridische stappen tegen een ieder die de tape verspreidt.

Ook online distributeur Sal Abbate, met wie Narain de video wil uitbrengen, is bang dat de illegale actie zijn belangen zal schaden. "Wellicht kunnen we wel 50 dollar per kopie verdienen", stelde Abbate. Hij hoopt dat Farrell uiteindelijk toch zal instemmen met de release van de tape. "In plaats van op spoken te jagen, kunnen we beter samenwerken in een joint venture." Overigens zijn inmiddels op verschillende sites caps uit het filmpje verschenen.

Moore: "Blu-Ray add-on is een optie"

In een interview met de Japanse website ITmedia na de CES (elektronica beurs) heeft Peter Moore gezegd dat Microsoft een Blu-Ray add-on voor de Xbox 360 zal uitbrengen als blijkt dat Blu-Ray de standaard wordt. Op diezelfde CES beurs heeft Microsoft een externe HD-DVD speler aangekondigd voor de Xbox 360.

Deze externe speler zal alleen gebruikt worden voor films en de games zullen gewoon uitkomen op DVD. HD-DVD zal de keuze blijven voor Microsoft, maar mocht Blu-Ray winnen dan is het niet veel moeite om een Blu-Ray add-on uit te brengen. Moore heeft ook gezegd dat hij vindt dat de PS3 zal worden tegen gehouden in zijn succes door Blu-Ray wanneer blijkt dat HD-DVD de standaard wordt. Hij heeft ook nog gezegd dat Microsoft niet van plan is om de Xbox 360 met een interne HD-DVD speler uit te brengen.

Stam en Slippens winnen in Rotterdam

Robert Slippens en Danny Stam hebben de eindoverwinning gepakt in de Zesdaagse van Rotterdam. Het is deze winter pas hun eerste overwinning van een zesdaagse.

De Zesdaagse van Rotterdam werd gekenmerkt door de vele wisselingen in de stand. Van de toppers kon niet één koppel de wedstrijd domineren en zo kwam het aan op de finaledag. In de de afsluitende ploegkoers waren Slippens en Stam, hard aangemoedigd door het Nederlandse publiek, de sterksten.

Ze rekenden af met de concurrenten Gilmore-Keisse, Bartko-Beikirch en Risi-Betschart door een ronde voorsprong te pakken en pakten zo de eindoverwinning. Slippens ziet de overwinning als een positieve draai: "Ik zie het meer als het begin van een mooie periode."

Einduitslag:
1. Slippens-Stam 286 punten
2. Gilmore-Keisse 1 r 297
3. Bartko-Beikirch 1 r 264
4. Risi-Betschart 1 r 245
5. Schep-Marvulli 4 r 286
6. Galvez Lopez-Llaneras 4 r 173
7. Madsen-Hester 14 r 156
8. Teutenberg-Van Heeswijk 16 r 119
9. Pronk-Pronk 18 r 108
10. Knaven-Villa 23 r 145
11. Mouris-Vierhouten 24 r 116
12. Terpstra-Stroetinga 25 r 211
13. Zuijderwijk-Dorich 33 r 35

Levenslang voor Britse babyverkrachter

Via de nieuws-submit werd ons gemeld:

JustitieIn Groot-Brittannië is een 40-jarige man uit Harfield tot levenslange celstraf veroordeeld wegens het verkrachten van een drie maanden oude baby. De Brit verkrachtte de baby in 2004 tot vier keer aan toe. Dat gebeurde toen hij als oppas fungeerde.

De moeder van de baby wist van niks. De 19-jarige vriendin van de babyverkrachter wel, want die fotografeerde de perversiteiten. Zij werd veroordeeld tot 5 jaar cel.

De politie kwam de man op het spoor na een grootschalig kinderporno-onderzoek. Bij een inval in zijn woning nabij Londen troffen rechercheurs de foto's aan.

'Dode baby's Beverwijk in bad verdronken'

Woning vier dode baby's BeverwijkDe vier baby's die eind december dood werden aangetroffen in Haarlem en Beverwijk zijn levend geboren, en direct daarna door hun moeder in bad verdronken. Dat meldt De Telegraaf vandaag, op basis van anonieme bronnen rond het onderzoek. Zondag werd bekend dat er drie lijkjes waren gevonden in een tuin bij een woning in Beverwijk, nadat er eerder een dode pasgeborene was aangetroffen in een woning in Haarlem.

De 29-jarige moeder van de kinderen zit vast op verdenking van doodslag of kindermoord. De vader (35) zegt van niets te hebben geweten, en is op last van de rechtbank voorlopig vrijgelaten. Hij geldt nog wel als verdachte. Ook familieleden, vrienden en buren zouden niets van de zwangerschappen hebben gemerkt. De moeder 'moet bijna continu zwanger zijn geweest', denkt 'een bron rond de familie'.

Het Openbaar Ministerie ziet overigens nog geen aanleiding ook op Curaçao onderzoek te gaan doen. Het stel, dat acht jaar een relatie had, woonde voordat het zich in Beverwijk vestigde enkele jaren op het Antilliaanse eiland. Een maand voor de lugubere vondst zouden de twee uit elkaar zijn gegaan.

Aston Martin van James Bond geveild

Aston MartinDe zilvergrijze Aston Martin-auto uit de films Bond-films 'Goldfinger' en 'Thunderball' wordt op 20 januari geveild in het Amerikaanse Phoenix. De 007-auto is gebouwd in 1965 en heeft verschillende technische snufjes, zoals een kogelwerend schild, een schietstoel en een olie-sproeier, waarmee achtervolgers kunnen worden afgeschud. De wagen stond sinds de jaren '70 in een automuseum.

Belangstellende fans moeten wel een zak geld meenemen, want de verkoopprijs wordt geschat op anderhalf tot 2,2 miljoen dollar. Overigens kun je ook nog een 'gewone' Aston Martin DB 5 kopen. Die kost ongeveer 200.000 euro. Er zijn er nog zo'n 700 van in omloop.

LamaBox maakt downloaden films appeltje eitje

InternetTwee Nederlanders hebben de amusementsindustrie doen schrikken met hun uitvinding 'de LamaBox'. Dit door de broers Anthony (26) en Martin (35) Potappel ontwikkelde apparaat struint het internet automatisch af op zoek naar de meeste recente, populairste en beste filmbestanden. De bestanden kunnen worden opgeslagen, afgespeeld en desgewenst verder verspreid. Het voorziet de films ook van de juiste ondertiteling en kan ze op DVD branden.

Speelfilms van internet downloaden en op een DVD branden is nu niet meer voorbehouden aan 'handige' mensen, maar iedereen zou het met de LamaBox voor elkaar moeten kunnen krijgen. Het maakt gebruik van verschillende bestaande uitwisselnetwerken (peer-to-peer) zoals Kazaa, eDonkey en BitTorrent.

De gebroeders Potappel zijn al in overleg met een fabriek in Taiwan voor massaproductie. Nu maken ze de boxen nog handmatig in Barneveld. De prijzen lopen uiteen van 279 euro zonder brander tot 479 euro met brander.

BREIN-directeur Tim Kuik laat in een eerste reactie weten de LamaBox ''zeker te gaan onderzoeken''. Of het onwettig is weet hij nog niet, maar het is volgens Kuik in ieder geval ''onethisch''. De broers Potappel verwachten zelf dat de amusementsindustrie hen zal overstelpen met dagvaardingen en claims. Ze hebben al een pot met geld voor juridische procedures gereserveerd. ''We opereren op het randje van de wet'', erkent Martin Potappel.

Richard Pryor krijgt postume lifetime Grammy

Richard Pryor (1940-2005)De op 10 december overleden Amerikaanse komiek Richard Pryor krijg postuum een Grammy Award voor zijn gehele werk. Dat is gisteren bekend gemaakt. Pryor is de enige niet-muzikant die dit jaar met een Lifetime Achievement Grammy wordt geëerd. Tijdens zijn leven kreeg Pryor vijf maal een Grammy voor het beste komedie-album van het jaar.

Pryor, die de laatste twintig jaar van zijn leven aan de ziekte multiple sclerosis leed, stierf op 65-jarige leeftijd aan een hartaanval. Behalve de zwarte komiek krijgen tijdens de jaarlijkse Grammy-uitreiking in februari onder andere de in 1938 overleden bluespionier Robert Johnson, David Bowie, de band Cream en operazangeres Jessye Norman de oeuvreprijs. "De onderscheidenen van dit jaar vormen een prestigieuze groep van uiteenlopende creatievelingen, die ieder verantwoordelijk zijn voor historische en invloedrijke albums", liet een woordvoerder van de jury weten.

Bisschop zegt misbruikt te zijn

Icoon AlgemeenDe Amerikaanse hulpbisschop Thomas Gumbleton is zelf misbruikt als kind door een priester. In de Amerikaanse krant The Washington Post zegt hij "onbehoorlijk betast" te zijn toen hij een tiener was. Dat is inmiddels zestig jaar geleden. Het is voor het eerst in het seksschandaal dat de Rooms-Katholieke Kerk in de Verenigde Staten al jaren pijnigt, dat een bisschop zoiets zegt.

Gumbleton is hulpbisschop in Detroit. Hij gaat zich nu als een van de weinige leidinggevenden in de Amerikaanse katholieke kerk openlijk inzetten voor slachtoffers die de kerk willen aanklagen. Zo wil de 75-jarige man dat Amerikaanse staten de verjaringstermijn voor het melden van seksueel misbruik tijdelijk opheffen. Nu is dat alleen het geval in Californië.

De Mol

Allereerst mijn persoonlijke mening: Talpa is bagger, het stelt geen fluit voor en de hoge marktaandelen worden alleen maar gehaald met voetbal. Vanmorgen kon ik mijn lach dan ook niet onderdrukken toen ik las dat Jack Spijkerman afscheid neemt van het programma 'Café De Sport'.

Wie het programma heeft gevolgd zal tot dezelfde conclusie komen dat er geen chemie was tussen Humberto Tan en 'Cheque' Spijkerman. De serieuze journalist Tan, en Spijkerman, die zijn grappen die vroeger bij de VARA gemaakt zijn nog even herkauwt. De andere programma's van Talpa scoren ook allesbehalve goed. Het 'nieuwsprogramma' NSE leek voor de start een kans van slagen te hebben, maar zet er dan geen graftak (lees: Harmke Pijpers) neer.

De enige avond waarop Talpa goed draait is de zondagavond. Het TROS-gezicht Linda de Mol doet op die avond goed haar trucje, en Wilfred Genee lult samen met Ruud Gullit de wedstrijden aan elkaar voor twee miljoen kijkers. Maar het uitzenden van homevideo's rond 18:00 uur getuigt dan weer van minachting voor de kijker. Homevideo's kijken wij wel bij SBS6.

Rotterdam gaat lastige Antillianen aanpakken

AlgemeenOverlastgevende Antilliaanse jongeren in Rotterdam kunnen hun borst nat maken: de gemeente gaat dit jaar tal van maatregelen nemen om hen aan te pakken. Al voor het einde van 2006 moet de straat- en geweldsproblematiek van criminele Antillianen onder controle zijn.

Alle Antillianen vanaf de leerplichtige leeftijd tot 35 jaar krijgen een 'resultaatsverplichting'. Dit houdt in dat ze óf op school zitten, óf werk hebben óf in een justitieel traject zitten. Ze moeten aan kunnen geven wat hun dagindeling is. Ook komt er een speciale stadsmarinier voor Antillianen. Het verschijnsel stadsmarinier bestaat al in Rotterdam. Deze werken in zogenoemde hotspots en bedenken maatregelen om de problemen daar grondig aan te pakken.

Verder zal de bestaande maatregel Persoonsgebonden Aanpak (PGA) speciaal worden toegepast op Antilliaanse criminelen. Zo'n 200 komen daar voor in aanmerking. Tot het eind van het jaar zullen bovendien 150 Antilliaanse jongeren naar speciale tuchtscholen worden gestuurd.

De Nederlandse regering ten slotte zal geld uittrekken voor een sociale vormingsplicht voor probleemjongeren op de Nederlandse Antillen. De harde maatregelen die Rotterdam neemt ten aanzien van overlastgevende Antillianen waren te verwachten. Het afgelopen jaar zinspeelde de politiek meerdere keren op een rigoureuze aanpak.

Twee jaar schorsing voor Hondo

De Duitse wielrenner Danilo Hondo was aanvankelijk voor één jaar geschorst voor het gebruik van Carfedon. Na het hoger beroep van Hondo heeft het sportgerechtshof CAS bevonden dat dit niet genoeg is en gaf de wielrenner een rijontzegging van twee jaar.

Het beroep wat Hondo tegen zijn schorsing gemaakt heeft in juli 2005 is verkeerd uitgevallen voor de Duitser. Het sportgerechtshof in Lausanne heeft besloten om de wielrenner een schorsing op te leggen van twee jaar.

De Duitser reed vorig jaar onder een Zwitserse licensie in de Gerolsteiner ploeg. In de Ronde van Murcia werd de Duitser betrapt op het gebruik van het verboden middel Carfedon, dit zou stimulerend werken. Vorige jaar werd Hondo ontslagen bij zijn werkgever Gerolsteiner, nadat de wielrenner betrapt was op het gebruik van dit verboden middel.

Opnieuw gevaarlijk lek in Windows

no1uknow had ons via de nieuws-submit te melden:

Microsoft WindowsSoftwareproducent Microsoft heeft opnieuw te kampen met lekken in het besturingssysteem Windows. Buitenstaanders kunnen hierdoor de controle over een computer helemaal overnemen. Microsoft roept gebruikers op zo snel mogelijk software te downloaden om de beveiliging te herstellen. Meer dan 90 procent van de pc's in de wereld draait op Windows.

Vorige week nog had het bedrijf vervroegd een 'patch' ter beschikking gesteld voor een ander ernstig lek in Windows.

Vorig jaar 150 miljoen films gedownload

FilmVolgens Stichting BREIN (Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland) hebben Nederlandse internetters in 2005 zo'n 150 miljoen films gedownload. Vooral 12- tot 30-jarigen, meest scholieren en studenten, sleuren actief films hun pc binnen. Per maand downloadt deze groep 8 miljoen films.

De Nederlandse Federatie voor de Cinematografie houdt de piraterij als één van de voornaamste oorzaken van de opmerkelijke daling van het Nederlandse bioscoopbezoek in 2005: 11,2% (2.571.558 bezoekers minder dan in 2004). De voorzitter van de federatie vreest dat er een hele groep consumenten ontstaat die niet beter weet, dan dat een speelfilm gewoon gratis van internet kan worden geplukt. Van auteursrechten lijken ze nog nooit te hebben gehoord. Dat geldt ook voor software en muziek.

106-jarige pleegt met verzorger zelfmoord

Icoon BizarEen 106-jarige weduwe uit het Californische San Francisco en haar 30-jarige verzorger zijn dood gevonden in het appartement waar zij woonden. Volgens de politie heeft het tweetal zelfmoord gepleegd. Bij de lichamen werden brieven gevonden waarin beiden stellen afscheid te willen nemen van het leven.

David Lund, die al negen jaar de verzorger was van de hoogbejaarde Helen Godet, zou de vrouw hebben gewurgd en vervolgens zijn eigen dood hebben veroorzaakt door een flinke hoeveelheid antivriesmiddel op te drinken. Lund schrijft in zijn verklaring de oude vrouw te hebben gewurgd omdat ze niet in staat was de antivries op te drinken. Volgens deskundigen zorgt de laatste methode voor een uiterst pijnlijke dood.

Overigens wordt nog onderzocht of er toch wellicht sprake is van moord op de vrouw, ondanks dat zij zelf een afscheidsbrief ondertekende. "Het briefje verklaarde dat ze een einde aan haar leven wilde maken. Haar tijd was gekomen, schreef ze", liet een politie-inspecteur weten aan de media.

Onderzoek naar 'gangstah'-filmpje Zoetermeer

PolitieDe politie in Zoetermeer stelt een onderzoek in naar een filmpje dat op internet circuleert en waarop onder meer te zien is hoe jongeren leeftijdsgenoten in elkaar slaan en een raam insmijten bij een school. Weblog Vkmag zette het filmpje 8 januari on-line, waarna ook de politie het onder ogen kreeg.

In het filmpje zijn sommige jongeren herkenbaar in beeld. De beelden worden begeleid door een nummer van Young Buck, T.I. en Ludacris. Overigens heeft het er veel weg van dat de meeste, zo niet alle, vechtpartijen in scène zijn gezet. ''Het ingooien van een ruit is sowieso strafbaar, dus daar kunnen de jongeren voor vervolgd worden'', zo laat de recherche in Zoetermeer weten.


Fragment uit het filmpje

PSV'er Afellay is moslim van het jaar

Ibrahim Afellay kreeg een houten klompDe jonge PSV-voetballer Ibrahim Afellay is de Nederlandse moslim van het jaar 2005. Dat hebben de bezoekers van de website WijBlijvenHier.nl bepaald. De 19-jarige kreeg ongeveer 30 procent van de 10.000 stemmen. Als trofee kreeg hij een oerhollandse houten klomp, met het opschrift 'Moslim van het jaar 2005'.

"De eerste keer dat ik het hoorde, kon ik het niet geloven. Er zijn zoveel mensen die volgens mij veel actiever en beter bezig zijn, terwijl ik alleen maar bezig ben met mijn werk", verklaarde de aangenaam verraste Afellay. Hij liet de radicale Haagse imam Fawaz, cabaretier Najib Amhali, rapper Ali B. en de Amsterdamse wethouder Aboutaleb achter zich. De verkiezing werd dit jaar voor het eerst gehouden. De website wil hiermee zijn waardering voor in Nederland wonende moslims uitdrukken.

Volendam heeft beste kermis

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

De gemeente Volendam heeft de kermisprijs 2005 gekregen. De Nederlandse Kermisbond (NKB) deelt de onderscheiding ieder jaar uit aan de beste kermis van dat jaar. Leden van de NKB kunnen de kermissen voordragen. Volendam bleek de beste uit tien kermissen.

Een keuzecommissie van de NKB heeft uiteindelijk de winnaar uit gekozen. Volgens NKB-directeur Jan Boots heeft de "combinatie van goede kermisattracties, prettige samenwerking met horeca en sterke integratie in de samenleving" de doorslag gegeven. "Als het kermis is in Volendam loopt het hele dorp uit."

Bij de start van de kermis van Volendam in september zal het gemeentebestuur de kermisprijs krijgen. In 2004 ging de prijs naar Tilburg. Ook Purmerend en Hoorn viel die eer al eens ten deel.



Van den Ouweland weg bij RodaJC

Roda JC-speler Charlie van den Ouweland zal per direct op huurbasis vertrekken naar Gouden Gids-divisieclub FC Zwolle.

Van den Ouweland, die afgelopen zomer overkwam van FC Den Bosch, kwam bij de club uit Kerkrade nauwelijks aan spelen toe. Bovendien nam Roda JC afgelopen week Simon Cziommer over van Schalke 04 en daardoor leek speeltijd voor de 24-jarige middenvelder nog verder weg.

De directeur van de club uit de GGD, Gerald van den Belt, is erg blij met de komst van de middenvelder. "Los van zijn uitstekende technische en tactische vaardigheden beschikt hij over een prima mentaliteit. Als hij brengt wat hij kan brengen, is Van den Ouweland een zeer nuttige versterking voor het middenveld van FC Zwolle."

Arnhemmer (16) steekt 13-jarige met mes

jeffreysnf had ons via de nieuws-submit te melden:

PolitieIn een woning in een wijk in Arnhem-Zuid heeft maandag een 16-jarige jongen zijn 13-jarige vriendinnetje met een mes gestoken. De steekpartij vond plaats in de ouderlijke woning van het slachtoffer.

Aan het steekincident ging volgens de politie een ruzie vooraf, waarbij de jongen het meisje zou hebben geslagen en uiteindelijk ook met een mes stak. Het meisje draaide zich weg, waardoor ze niet ernstig gewond raakte. Ambulancepersoneel heeft de steekwond ter plekke behandeld. Het meisje heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag dan wel mishandeling.

De 16-jarige jongen, ook een inwoner van Arnhem, maakte zich na het incident uit de voeten. De politie is op zoek naar hem.

CD: Youp van 't Hek - Het Zelfmoordcommando




Het was in 1954 Wim Kan die de traditie begon. De Oudejaarsconference. Een cabaret dat over bijna ieders lippen gaat, zo vlak voor en na de jaarwisseling. Freek de Jonge verzorgde de conference ook meerdere malen en Lebbis & Janssen maken ook deel uit van het rijtje oudejaarsconferenciers. Maar dé verzorger van de oudejaarsconference van de afgelopen tien jaar is Mr.Grachtengordel, Sjakie Buckler: Youp van 't Hek.

DVD: The Island




Het is 2019 als we kennismaken met Lincoln Six-Echo (Ewan McGregor) en Jordan Two-Delta (Scarlett Johansson). Twee hoofdrolspelers in het nieuwste actiespektakel van actiegrootmeester Michael Bay. Een film van zijn hand garandeert je dat je minimaal tien ontploffingen te zien gaat krijgen, het liefst vergezeld van flinke achtervolgingen en veel grof geschut; zeg maar The American Way.

Britney Spears slechtst geklede beroemdheid

Britney Spears (23) was de slechtst geklede vrouw van 2005. Dat zegt modegoeroe Richard Blackwell. Traditiegetrouw wijst hij ieder jaar een beroemdheid aan die er volgens hem niet uit zag. Een "afgetakelde lolita", zo motiveert de Amerikaan. Ook Anna Nicole Smith deed het slecht. "Queen Kong" noemt de goeroe haar.

Het was de 46e keer dat Blackwell de slechtst geklede vrouw ter wereld aanwees. In eerdere jaren streken de Britse koningin Elizabeth II en de Amerikaanse actrice Elizabeth Taylor met de twijfelachtige eer.

De Australische actrice Nicole Kidman deed het juist goed. Zij staat dan ook op de lijst van goed geklede sterren. Ook de kleding van de Amerikaanse actrice Scarlett Johannsson bevalt Blackwell.


Britney Spears

Schwarzenegger had geen geldig rijbewijs

Arnold SchwarzeneggerGouverneur Arnold Schwarzenegger van Californië had geen geldig motorrijbewijs toen hij zondag met zijn Harley Davidson op een auto botste. De politicus reed met zijn 12-jarige zoon in het zijspan. Schwarzenegger raakte gewond aan zijn gezicht en moest 15 hechtingen laten zetten in zijn bovenlip. Zijn zoon bleef ongedeerd.

De gouverneur rijdt regelmatig met vrienden langs de Californische kust. Hij is in het bezit van een Oostenrijks rijbewijs, maar dat is niet geldig in Amerika. Volgens Schwarzenegger heeft hij na zijn emigratie in 1968 er gewoon niet aan gedacht een Amerikaans motorrijbewijs te halen. Deze onachtzaamheid kan hem nu op een boete komen te staan van minimaal honderd dollar.

Vrouw biedt kind aan op Marktplaats

Alexxxxx en supermario3 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon BizarMarktplaats.nl heeft een advertentie verwijderd waarin een kind van een jaar oud uit Leeuwarden gratis werd aangeboden. De advertentie stond gisteravond enkele uren online. De plaatser van de advertentie beweert een moeder te zijn met vier kinderen. "Hij heeft geen ziektes, ik doe hem weg omdat ik meer dingen aan mijn hoofd heb en niet zo goed met kinderen om kan gaan", luidt de begeleidende tekst.

Volgens een medewerkster van het Emmeloordse bedrijf worden "gelukkig niet vaker" kinderen op de site aangeboden. Marktplaats stuurt een e-mail naar de politie om die op de inmiddels verwijderde advertentie te attenderen. 152 mensen bekeken de advertentie. Een daarvan bood toch 2,50 euro.

Volgens de Marktplaats-medewerkster heeft ooit eens een moeder bij wijze van grap haar puberdochter te koop aangeboden, "zo van: ik kan niets meer met haar beginnen."

Jack Spijkerman stopt met Café De Sport

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon TelevisieJack Spijkerman stopt met de presentatie van het Talpa-programma Café De Sport, zo heeft een woordvoerder van de tv-zender dinsdag gemeld. Spijkerman, die het sportprogramma samen met Humberto Tan presenteerde, wil zich volledig gaan richten op zijn nieuwe programma Koppensnellers.

De woordvoerder meldde dat het vertrek van Spijkerman bij Café De Sport al eerder afgesproken was. Tan blijft wel aan als presentator van het programma. Koppensnellers zal zaterdag voor het eerst te zien zijn op Talpa.

Revolution Download service info?

Op Joystiq kunnen we lezen dat Nintendo schijnbaar een online enquete houdt over hun toekomstige download service op de Nintendo Revolution. In de enquete komen een aantal dingen naar voren.

Het zou mogelijk zijn om games in drie categorien te downloaden:

* Kopen (je download de game en je kan hem voor altijd bewaren)
* Huren (de game kun je voor een bepaalde tijd spelen)
* Abonnement (alle games ongelimiteerd speelbaar voor zolang je abonnement loopt)

Game purchase: You may be able to buy retro games and save them to the Nintendo Revolution's memory, so they are always available.

Game rental: You may be able to rent games for a specified period.

Game subscription: By paying a monthly subscription fee, you will be able to add a certain number of games to your personal game library each month. You will be able to play all of the games in your library, including those that you added in previous months, as long as you continue your subscription. Note that one subscription option would allow for 'unlimited' access to the Virtual Console library. This means you could play any Virtual Console game as long as you maintained your subscription

Tot slot nog een aantal screenshots uit de enquete die als prototype zouden kunnen dienen voor de uiteindelijke service:

En natuurlijk een lijst met games die mogelijk beschikbaar zijn vanaf de launch:

NES
Balloon Fight
Baseball
Donkey Kong
Donkey Kong Jr.
Dr. Mario
Duck Hunt
Excitebike
Hogan's Alley
Ice Climber
Ice Hockey
Kid Icarus
Kirby
Kung Fu
Mario Bros.
Mario Open Golf
Metroid
Pinball
Pro Wrestling
Punch Out
RC Pro AM
Soccer
Super Mario Bros.
Super Mario Bros. 2
Super Mario Bros. 3
Tennis
Tetris
Urban Champion
Volleyball
Wario's Woods
Yoshi's Cookies
Zelda
Zelda (Adventure of Link)

SNES
Battle Clash
Donkey Kong Country
Donkey Kong Country 2
Earthbound
F-Zero
Illusion of Gaia
Killer Instinct
Kirby's Avalanche
Kirby Dream Course
Kirby Super Star
Kirby 3
Pilot Wings
Sim City
Star Fox
Stunt Race FX
Super Mario Kart
Super Mario RPG
Super Mario World
Super Metroid
Super Play Action Football
Super Scope 6
Super Soccer
Super Tennis
Tetris Attack
Tetris 2
Uniracers
Vegas Stakes
Wario's Woods
Yoshi's Hunting
Yoshi's Island
Zelda

N64
1080
Blast Corps
Bomberman 64
Cruisin' USA
Goldeneye
Mario Golf 64
Mario Party 3
Mario Tennis 64
Ogre Battle 64
Paper Mario
Pilot Wings 64
Pokemon Snap
Sin & Punishment
Star Fox 64
Super Mario 64
Wave Race
Yoshi's Story
Zelda

De enquete zelf hebben we nog niet gezien, als iemand hier een link naar heeft, of enig ander bewijs, post het dan in een bericht, of submit het en je verdient eeuwige roem op FOK!

Uitslagen Lakeside Dag 4

Op de vierde dag van de Lakeside werden de eerste kwartfinales gespeeld. Daarin zorgde Jelle Klasse voor de grootste verrassing door King te verslaan. Albertino Essers kon het niet waarmaken. Verder plaatsten Hanvidge en Greatbatch zich bij de laatste acht.

De eerste partij van de avond zorgde meteen voor een sensatie. De 21-jarige Jelle Klaasen nam brutaal de leiding in de wedstrijd tegen King en gaf deze niet meer weg. De als eerste geplaatste nummer één van de wereld gooide zelf zeker niet slecht, maar hij kon de debuterende Brabander niet bijhouden en verloor met 4-2. Klaasen komt in de kwartfinale uit tegen de Engelsman Paul Hogan. Hij versloeg met dezelfde cijfers de Nederlander Albertino Essers. De bedwinger van Hankey kon nog wel een 2-0 achterstand wegwerken, maar moest vervolgens set vijf en zes afstaan.

In de andere kwartfinale staan Shaun Greatbatch en Paul Hanvidge tegenover elkaar. Handvidge boog een achterstand tegen favoriet Whitlock om tot een beslissende voorsprong. De Australiër gaf het met name weg door het missen van dubbels. Greatbatch deed hetzelfde tegen de Deen Laursen. De Deen kwam 2-1 voor, maar kon het niveau niet vasthouden. De volgende drie sets zorgden ervoor dat Greatbatch voor het eerst in de kwartfinales van Lakeside staat.

Morgenavond worden de andere vier kwartfinales gespeeld, daarin komen onder andere Van der Voort en Van Barneveld in actie.

Uitslagen tweede ronde dinsdag:
Klaasen (Ned) - Mervyn King (Eng, 1) 4-2
Hogan (Eng) - Essers (Ned) 4-2
Hanvidge (Sch) - Whitlock (Aus, 4) 4-2
Laursen (Den) - Greatbatch (Eng) 2-4

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.