FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 31 december 2003

Commissariaat neemt LPF zendtijd af

De Lijst Pim Fortuyn (LPF) wil de zendtijd die ze krijgt op de publieke radiozender 747AM niet gaan vullen. Iedere politieke partij krijgt tien minuten zendtijd. De LPF gaf echter niet thuis toen het Commissariaat voor de Media (CvdM) vroeg waarom de zendtijd nooit gevuld werd.

Zendercoördinator Jan Westerhof van het radiostation zat nu met een gat in de programmering die hij met noodgrepen moest opvullen. Het CvdM heeft de zendtijd nu dan ook tot 1 september 2004 ingetrokken.

Britse door vijftien artsen gered

De 67-jarige Dorothy Fletcher kreeg in het vliegtuig van Engeland onderweg naar de Verenigde Staten een hartaanval. Normaal gesproken een groot probleem. Maar de Liverpoolse had geluk. Toevallig was er net een groep van vijftien cardiologen onderweg naar een conferentie. Op de vraag van de stewardess en of er een dokter aanwezig was, kwamen zij dan ook al toegesneld.

De hartspecialisten konden haar met succes behandelen. "De dokters waren zo fantastisch! Ze hebben mij het leven gered!", liet de blijde Fletcher na afloop weten.

Plaatsnaamborden Westeremden en A'dam verwisseld

Onbekenden hebben het plaatsnaambord van het gehucht Westeremden in Groningen vervangen door een plaatsnaambord van Amsterdam. Dit heeft een nieuwsposter van Fok! vanmiddag gezien in Westeremden.

Bij navraag aan omwonenden bleek het dat het bord "Westeremden" vanmorgen nog aanwezig was. Het bord aan de Pastorieweg is waarschijnlijk deze middag vervangen door een plaatsnaambord uit Amsterdam. In Amsterdam is nu waarschijnlijk het bord van Westeremden te zien. Het is nog niet bekend wie de daders zijn.

Aanslag in Bagdad verwoest restaurant

tekno23 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een restaurant in de Iraakse hoofdstad Bagdad heeft vanavond een grote explosie plaatsgevonden. Volgens de eerste berichten zijn er zeker vier mensen gedood. In de eetgelegenheid, die compleet is verwoest, zouden ongeveer dertig mensen aanwezig zijn geweest om oud en nieuw te vieren.

Het Nabil-restaurant ligt in de buurt van de Amerikaanse ambassade en heeft vooral rijke Irakezen en buitenlanders als gast. Het gebouw staat in brand en helikopters vliegen af en aan. De aanslag zou door een zelfmoordterrorist of met een autobom zijn gepleegd.

Lebbis & Jansen luiden 2003 uit

Lebbis & Jansen (Hans Sibbel en Dolf Jansen) verzorgen vanavond de oudejaarsconference. Het is voor het eerst dat het duo de hoofdact op oudejaar vormt. De twee houden al jaren met oudjaar een conference, die ook op tv werd uitgezonden, maar op 31 december was er op prime-time tot nu toe alleen plaats voor Freek de Jonge of Youp van 't Hek. Maar beiden bedankten dit jaar voor de eer, zodat Lebbis & Jansen vanavond vrijbaan hebben.

De oudejaarsconference is een typisch Nederlands verschijnsel. Wim Kan begon er mee begin jaren 50, en deed dat jaren voor de radio. Pas begin jaren 70 wist de VARA hem over te halen zijn kunstje op tv te vertonen. Met maar twee netten, en het ontbreken van (betaalbare) videorecorders, zag bijna heel Nederland op oudejaarsavond de vertoningen van Wim Kan. Later deden ook Seth Gaaikema, Youp van 't Hek en Freek de Jonge een show op oudjaar.


EP met opnames van Kan uit 1958

Lebbis & Jansen omschrijven hun programma van vanavond als volgt: ''Het is zeventig minuten in één uur. Het is uw eerste, uw laatste, uw enige kans om 2003 te begrijpen. Het is kansarm gespreid en met onverdiende bonussen. Het is oranje en lichtrood en blauw en groen, maar niet paars. Het is oorlog en vrede, leven en dood, een lach en nog een lach. Het is het beste oudejaarsprogramma dat Lebbis en Jansen dit jaar maakten.''.


Opnamen uit 2000 toen de heren door dat jaar jakkerden

-
Lebbis & Jansen: Nederland 3 21:13 - 22:23 (herhaling om 01:40)

Valencia uit Olympische selectie


Ajax speler Jose Valencia is uit de Olympische selectie van Ecuador gezet.
De 21 jarige verdediger verscheen niet op tijd op het trainingskamp van het elftal, dat zich in januari middels een kwalificatietoernooi wil plaatsen voor de Olympische spelen in Athene.

Valencia zei zelf in een reactie dat hij door de clubleiding van Ajax niet op de hoogte was gesteld, dat hij zich al afgelopen weekend had moeten melden.

''Piemelfoto'' leidt tot stadionverbod

Michel van Bergen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De ADO Den Haag-fan die in november op de foto ging met de Haagse burgervader Wim Deetman, en daarbij zijn jongeheer uit de gulp liet piepen, heeft een stadionverbod gekregen. "Voor ons is daarmee de zaak afgedaan", aldus algemeen directeur R. Langenbach de club.

Deetman deed begin december aangifte wegens schending van de openbare eerbaarheid en belediging. Justitie heeft die zaak nog in behandeling. Wie de maker is van de foto is niet bekend. De afbeelding stond in enkele kranten nadat deze eerst al op internet circuleerde.

[update] 'Integratie mislukt door de PvdA'

Gurkie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is de schuld van de PvdA dat de integratie in Nederland is mislukt, dat zegt VVD-fractievoorzitter Jozias van Aartsen vandaag in een interview met de Telegraaf.''Je hebt kunnen zien welke ramp er zich heeft voltrokken, doordat er in het verleden geen grenzen aan de immigratie zijn gesteld. Dat is een vals soort tolerantie die ik bij de PvdA aantref. En kijk waartoe dat beleid heeft geleid: veel kansarme allochtonen, terreur, anti-joodse gedragingen in de hoofdstad en rampen bij de integratie van allochtonen in de grote steden''.

Wat betreft het huidige debat over integratie mist Van Aartsen leiderschap bij Wouter Bos. ''Ons voorstel om de islamitische scholen aan te pakken omdat zij de integratie niet bevorderen, kon eerst wel op steun van de PvdA rekenen. Maar vervolgens zijn ze weer afgehaakt en beschuldigt Bos de VVD ervan anti-islam te zijn. Dat vind ik dus echt een valse en lage beschuldiging van hem. Wij hebben juist een enorme bewondering voor de Arabische cultuur. De koran predikt verdraagzaamheid. Maar de islamitische scholen worden misbruikt om kinderen niet te laten integreren''.

In het interview krijgt ook oud-PvdA fractievoorzitter Jacques Wallage er flink van langs. Wallage, nu burgemeester van Groningen, stuurde Van Aartsen onlangs een brief waarin hij stevig tekeerging tegen het optreden van VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali. ''Wallage is altijd al een grote bestrijder geweest van onze opstelling in het integratiedebat. Hij staat voor de geest van een multiculturalist. Maar dat is juist niet sociaal en helemaal niet in het belang van immigranten, hun kinderen en Nederland. Ik viel echt van mijn stoel toen ik hoorde dat Wallage zei dat Hirsi Ali's optreden juist leidt tot agressie in de samenleving. Tegen Wallage zou ik daarom willen zeggen: heb je je ogen wel open?''.

Update 18:10

Reactie Bos: Wouter Bos vindt het ''een bizar verwijt", van VVD-fractievoorzitter van Aartsen dat de PvdA de reden zou zijn dat de integratie mislukt is. Volgens Bos heeft de VVD de laatste 35 jaar meer regeringsverantwoordelijkheid gehad dan de PvdA. ''Ik vraag me dan af wat al die VVD-ministers hebben zitten doen.''

Bos reageerde vandaag op de uitlatingen die Van Aartsen in de Telegraaf liet optekenen. Hij zei ook dat hij de VVD geen anti-islam partij vindt. ''Wel vraagt ik me af waarom de VVD alleen het islamitisch onderwijs wil aanpakken en niet andere scholen in het bijzonder onderwijs''.

Met de brief over Ayaan Hirsi Ali, die voormalig PvdA-fractievoorzitter Wallage aan de VVD stuurde, is Bos ongelukkig. In de brief, die geschreven werd op papier met het wapen van de 'Burgemeester van Groningen', trok Wallage een parallel met de joodse gemeenschap in Groningen, die in de tweede wereldoorlog door de vervolging grotendeels 'vernietigd' is. "Hij had zich niet met interne VVD-zaken moeten bemoeien", zo zei Bos vandaag. Hij neemt ook afstand van de inhoud van het schrijven van Wallage, wat hij kwalificeerde als '''buitengewoon onverstandig.''

Zalm: ''Nederland in EU te bangig''

Minister Gerrit Zalm van Financiën is het totaal niet eens met de kritiek op zijn Europese beleid van de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot. De CDA-minister beweerde kort geleden dat Zalms harde opstelling in de Europese Unie (EU) averechts heeft gewerkt. Hij zei grote moeite te hebben gehad met de ''onbuigzaamheid'' van Zalm in het debat rond het stabiliteitspact. Volgens Bot stoorde met name Duitsland zich aan de houding van de VVD-minister.

Bot meent dat ,,Zalm niet alleen gelijk wil hebben, maar ook wil krijgen.'' Nederland zou volgens hem ,,minder dorpsomroeper en meer bruggenbouwer'' moeten zijn.

Zalm is het er niet mee eens. ''Wij zijn in Nederland een beetje te bangig en denken: als wij moeilijk doen dan krijgen wij daar nog last mee. Bovendien is het niet zo dat landen die dwarsliggen daarvoor worden gestraft. De Spanjaarden en Italianen hebben altijd leuke successen weten te boeken. Die verbonden rustig het melkquotum met weet ik veel wat, en dan kregen ze ook nog iets.''

50 miljoen euro aan vuurwerk verkocht

joost had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het mag dan wat minder gaan met de economie, vanavond knalt Nederland wel voor zo'n 50 miljoen euro aan vuurwerk de lucht in. In geld gemeten is dat net zoveel als vorig jaar. Het bedrag ligt gelijk aan de verwachting van een paar dagen geleden.

Volgens secretaris J. Tinga van de branchevereniging 'Consumentenvuurwerk Nederland' is het volume niet gestegen. "Mensen gaan voor meer kwaliteit. We kregen de laatste dagen van winkeliers vooral nabestellingen voor de duurdere spullen."

-
Als je on-line wat vuurwerk wilt afsteken kun je hier terecht.

"Marsmannetjes saboteren Marslandingen"

TheChameleon vertaalde, herschreef en submitte dit bericht!

Wetenschappers proberen nog steeds contact te maken met de Europese Marslander Beagle 2, maar Dr. Franklin Ruehl, kernfysicus van beroep, denkt inmiddels de reden voor alle problemen te weten: Marsmannetjes saboteren de satellieten.

Volgens Dr. Ruehl zijn er zo veel problemen met Marslandingen, met name in vergelijking met andere ruimte-expedities, dat sabotage door Marsbewoners niet uit te sluiten is.

Er is nog geen bewijs gevonden voor intelligent leven op Mars, maar Ruehl denkt dat er misschien wel een ondergrondse beschaving bestaat, die moedwillig probeert om niet door aardbewoners ontdekt te worden.

Face on Mars Hij baseert zijn theorieën niet op oude sciencefictionfilms. Ruehl zegt dat er op Mars objecten zijn die laten zien dat er wel degelijk een geavanceerde cultuur op Mars zou kunnen bestaan. Hij doelt bijvoorbeeld op de bekende gezichtsvorm, en een enorme "begraafplaats" bij de poolkappen van Mars, waar keurig geordende grafstenen van 60 meter hoog staan.

Ruehl realiseert zich dat zijn theorieën niet bepaald conventioneel zijn, maar hij vermoedt dat hij snel zijn gelijk zal krijgen. De Marslandingen die de komende weken zullen plaatsvinden zullen zijn theorieën bewijzen.

Leidenaren wilden slachtoffer vergassen

jitzzzze en Neftizz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Leidse politie heeft deze week vier Leidse mannen van 20, 22, 23 en 41 jaar aangehouden op verdenking van poging tot doodslag op een 25-jarige plaatsgenoot. De vier mannen wilden de man vergassen, zo heeft het Openbaar Ministerie woensdag bekendgemaakt.

In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 december werd de man door het viertal geslagen en geschopt. Na deze mishandeling stopten de verdachten bij de man een gasslang in zijn mond waarna zij de gaskraan opendraaiden.

Het slachtoffer kwam er uiteindelijk vanaf met blauwe plekken over zijn hele lichaam. Aanleiding voor de zware mishandeling is waarschijnlijk een meningsverschil over geld.

Geruchten over staf Feyenoord

Na het vertrek van Rob Baan en de aankondiging van het vertrek van Bert van Marwijk aan het eind van het seizoen bij Feyenoord is er een geruchtenstroom op gang gekomen.

Namen die worden genoemd als nieuwe technisch directeur zijn Marcel Brands van RKC Waalwijk, Martin van Geel van AZ en uiteraard Wim Jansen. Van Geel heeft onmiddellijk ontkennend geantwoord. Hij is niet benaderd en zal op eventuele interesse niet ingaan.

De supporters willen erg graag Wim Jansen terughebben, maar die heeft ooit gezegd niet bij Feyenoord terug te willen komen zolang Van der Herik het voor het zeggen heeft. De supporters van Feyenoord willen nu acties ondernemen om Van der Herik en Jansen te overtuigen om om de tafel te gaan zitten.

Als trainer voor volgend seizoen wordt Huub Stevens genoemd. Hij schijnt enkele maanden geleden al door Feyenoord te zijn benaderd. Na zijn ontslag bij Hertha BSC is hij zeker beschikbaar.

Bobby Petta naar Fulham

Celtic verhuurt Bobby Petta de rest van het seizoen aan de Londense club Fulham. De oud-Feyenoorder kwam, mede door blessures, weinig aan spelen toe bij de Schotse club.

De kans bestaat dat hij langer bij de Engelse club blijft, waar ook Edwin van der Sar speelt, omdat zijn contract met Celtic na dit seizoen afloopt. De 29 jarige aanvaller kwam eerder uit voor onder andere Ipswich Town, Feyenoord en RKC Waalwijk.

Den Helder de zonnigste stad van Nederland

Den Helder was de zonnigste stad van 2003. Dat blijkt uit metingen van het KNMI-meetstation De Kooy in die stad. Het station registreerde 2195 zonuren. Dat is meteen ook een record. Het vorige record van 1986 zonuren dateert van 1959 in De Bilt. Dat record werd op 10 december al gebroken.

Niet eerder sinds het begin van de waarnemingen in 1901 telde een jaar zoveel zonuren als het afgelopen jaar, zo heeft de klimatologische dienst van het KNMI laten weten. Ook het aantal warme dagen, waarbij het kwik tot boven de 20 graden Celsius steeg, was met 116 nog nooit eerder zo hoog.

Juventus wil Davids verhuren

Juventus wil Davids voor de laatste zes maanden van zijn contract verhuren.

Rond Davids is sinds het begin van het seizoen al een steekspel bezig. Davids weigerde deze zomer zijn contract, wat deze zomer afloopt, bij Juventus te verlengen. Vervolgens kwam Davids nog weinig aan spelen toe. Trainer Lippi zegt dat dit niks met de contractbesprekingen te maken heeft, maar het lijkt ernstig veel op een soort van wraak.

Eerder werd al gemeld dat Davids waarschijnlijk bij Juventus zal vertrekken. Nu wordt het proces versneld door het verhuren van Davids. Het Engelse Fulham zou serieuze interesse tonen. Ook wordt er over een vertrek naar FC Barcelona, Internazionale of AS Roma gespeculeerd.

Vrouw bekeurd voor naaktfoto op internet

App3l had ons via de newssubmit het volgende vertaalde bericht te melden:

De 21-jarige Melissa J. Harrington uit het Amerikaanse plaatsje Lincoln heeft van de plaatselijke politie een bekeuring gekregen, omdat ze naaktfoto's van zichzelf op het internet had gezet. Dit is op zich niet strafbaar, maar het is volgens de plaatselijke wetgeving niet toegestaan jezelf publiekelijk naakt te vertonen.

"Ze kunnen me toch niet tegenhouden. Ik geniet van wat ik doe", aldus Harrington in een reactie.

Opmerkelijk is dat Harrington is aangegeven door de eigenaar van de bar waar de bewuste naaktfoto's werden gemaakt. Als Melissa wordt veroordeeld, riskeert ze een gevangenisstraf van maximaal zes maanden en een boete van vijfhonderd dollar.

Kans op virus op nieuwste mobiele telefoons

Simeon had ons via de newssubmit het volgende herschreven bericht te melden:

Na je computer is nu ook je mobieltje een mogelijk doelwit geworden van virussen. De nieuwe generatie van mobiele telefoons kan met een virus worden besmet wanneer de gebruiker data van het internet downloadt. Deze virussen kunnen gegevens vernietigen of aanpassen of het toestel ontregelen. Ook kan het virus het toestel automatisch naar (betaalde) 0900-nummers laten bellen. Men loopt vooral risico een virus te krijgen als men van onbekende aanbieders data, bijvoorbeeld gratis spelletjes, downloadt.

Volgens KPN zijn in Europa nog geen virussen gesignaleerd. In het technologisch vooroplopende Japan is dit al wel gebeurd: klanten van een telecombedrijf ontvingen een bericht op hun telefoon, waarna het toestel bevroor of automatisch het alarmnummer ging bellen.

Hoewel in Nederland nog geen sprake van direct gevaar is KPN wel in gesprek met partijen om te bekijken hoe mobiele telefoons kunnen worden beschermd. Een woordvoerder van KPN: "Maar we volgen de ontwikkelingen, want misstanden willen we graag voor zijn". Wel duidt hij op de verantwoordelijkheid van de klant: "Op internet let je ook op wat je downloadt."

Volkskrant-lezers kiezen Stekelenburg

Bloodkiller007 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voormalig burgemeester Johan Stekelenburg van Tilburg is door de lezers van de Volkskrant verkozen tot Nederlander van het jaar. Via de website van de krant kon gestemd worden op een aantal Nederlanders die een bijzondere prestatie hadden neergezet in 2003. In totaal brachten 2595 lezers hun stem uit.

De in september overleden Stekelenburg was veruit favoriet door zijn openheid over de ziekte die hij had (slokdarmkanker). VVD-politica Ayaan Hirsi Ali en PvdA-leider Wouter Bos eindigden op respectievelijk de tweede en derde plaats.

t.A.T.u. for President(s)

redfox-3 had ons via de newssubmit het volgende te melden:


Yulio en Lena (t.A.T.u.)

Het Russische zangduo t.A.T.u. is van plan om in maart van het komende jaar deel te nemen aan de komende presidentsverkiezingen in Rusland. Yulia Volkova (18) en Lena Katina (19) zijn ervan overtuigd dat ze het beter zullen doen dan de huidige president Poetin.

Tegenover de Engelse krant The Sun vertelde een woordvoerder dat beide dames samen meedoen: "We kunnen ze niet scheiden". Echter de minimumleeftijd die presidentskandidaten moeten hebben, is 35 jaar. Samen zijn Volkova en Katina 37 jaar oud, maar het is de vraag of dit overtuigend genoeg is.

Ondanks de politieke ambities van de zangeressen, wordt algemeen aangenomen dat de huidige president de verkiezingen van 14 maart zal winnen en daarmee een tweede ambsttermijn veilig stelt.

Eerder dit jaar verbaasde t.A.T.u. door aan het Europese Songfestival mee te doen. De organisatoren van het festival vreesden toen dat het optreden van hen aanstootgevend zou zijn, omdat t.A.T.u. bekend staat om haar lesbische uitingen. De dames werden uiteindelijk derde, na Turkije en België. Het optreden verliep destijds normaal.

Cohen maant Floradorp tot kalmte

De burgervader van Amsterdam, Job Cohen, heeft de bewoners van Floradorp opgeroepen tot kalmte. Het is al dagenlang onrustig in het gebied in Amsterdam-Noord. De politie controleert streng op mogelijke voorbereidingen van een kerstboomverbranding, die door de stadsdeelraad dit jaar voor het eerst is verboden.

De afgelopen dagen zijn al 30 mensen aangehouden in Floradorp wegens vernieling en openlijke geweldpleging. Ook vannacht liepen de feestelijkheden weer uit de hand. Toen de politie zich terugtrok, braken opnieuw stevige rellen uit. Door bewoners werden vier molotovcocktails tegen de gevel van een sportschool en het gebouw van het wijkopbouworgaan gegooid.

Cohen heeft gezegd dat hij geen extra maatregelen neemt voor oudjaarsnacht. Dan wordt het hoogtepunt van de ongeregeldheden verwacht. Volgens de burgemeester is de situatie echter wel zorgelijk.

Tot zo'n vijftien jaar geleden werden in Floradorp de kerstbomen nog gewoon temidden van de huizen op de brandstapel geworpen, maar dat kan allang niet meer. Lantaarnpalen trokken krom van de hitte en ruiten in de omgeving barstten.

In 2002 was de brandstapel van kerstbomen, hout, huisvuil en autobanden uiteindelijk 1.600 vierkantemeter groot. Twee gestolen auto's werden het vuur ingereden en ontploften. Toen de brandweer het vuur wilde blussen, werd dat onmogelijk gemaakt door een groep van vijftig tot honderd buurtbewoners. Dat is de reden dat de stadsdeelraad dit jaar tot een verbod is gekomen.

-
Een uitgebreid artikel over Floradorp staat vandaag in het Parool.

China beperkt tv-reclame maandverband

jitzzzze had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanaf morgen gelden in China beperkingen voor tv-reclames voor maandverband, aambeienzalf en andere "tijdens etenstijd als onsmakelijk ervaren producten".

De Chinese regering heeft besloten dat deze reclames niet meer mogen worden uitgezonden op tijdstippen dat Chinezen normaal gesproken aan tafel zitten. Op een speciaal telefoonnummer kunnen Chinezen melding maken van schending van deze regels.

RBC wil duidelijkheid van Maaskant

RBC Roosendaal wil snel duidelijkheid van trainer Robert Maaskant over het aanbod dat ze hem hebben gedaan.

Aan het eind van dit seizoen loopt het contract tussen trainer en club af. RBC Roosendaal zou dolgraag met Maaskant doorgaan en heeft hem een aanbod gedaan. Algemeen directeur Van der Kraan verklaart: "We hebben Robert een goed voorstel gedaan. Hij heeft dat in beraad genomen."

Daarbij kreeg Maaskant tot 31 januari bedenktijd. Nu de geruchten gaan dat Maaskant ook aanbiedingen heeft gekregen van SC Heerenveen en Willem II, wil RBC Roosendaal sneller duidelijkheid. Voordat het eerste team op trainingskamp gaat op 10 januari wil RBC Roosendaal een antwoord van Maaskant.

Man vermoord in Amsterdam-Zuidoost

TheChameleon, halfvolle_melk en casparov hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen nacht is in Amsterdam een 39-jarige man gedood. De moeder van het slachtoffer alarmeerde de politie, die het lichaam van de man aantrof in een woning aan de Bijlmerdreef in Amsterdam-Zuidoost.

Het slachtoffer bleek door kogelschoten om het leven te zijn gekomen. Er is nog niets bekend over wat zich in de woning heeft afgespeeld. Een woordvoerder van de politie in Amsterdam meldde dat de zaak onderzocht wordt door de recherche.

Bush en Hillary Clinton meest bewonderd

Reya en Satine hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onder de inwoners van de Verenigde Staten is president Bush de meest bewonderde man. Als meest bewonderde vrouw kwam senator Hillary Clinton, de vrouw van ex-president Bill Clinton, uit de bus.

Dit blijkt uit een onderzoek dat uitgevoerd werd in opdracht van CNN en de krant USA Today. Drie op de tien ondervraagden noemden Bush als de man die zij het meest bewonderden. Op de lijst van meest indrukwekkende mannen staan de paus en Colin Powell, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, op een gedeelde tweede plaats met ieder vier procent van de stemmen.

Bij dit soort onderzoeken komt het vaak voor dat de zittende Amerikaanse president op de eerste plaats staat. Voor 'first ladies' geldt dit echter niet. De huidige first lady, Laura Bush, komt bij de meest bewonderde vrouwen niet verder dan een derde plaats met zes procent van de stemmen. Voor Hillary Clinton is dit de tweede keer dat ze op de eerste plaats staat. Dit jaar stemde zestien procent van de ondervraagden op Clinton. Op de tweede plaats staat presentatrice Oprah Winfrey met zeven procent.

Egyptische steun v. Frans hoofddoekverbod

RonaldV had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eén van de hoogste autoriteiten van de vooraanstaande soennitische universiteit Al-Azhar in Cairo heeft onverwacht westerse landen, met Frankrijk voorop, gesteund bij plannen om opzichtige religieuze symbolen - zoals crucifixes, hoofddoekjes en keppeltjes - op openbare scholen en overheidsgebouwen bij wet te verbieden. Volgens hem heeft Frankrijk daar het volste recht toe.

"De sluier is een goddelijke verplichting voor islamitische vrouwen en geen moslim mag zich daartegen verzetten. Deze verplichting is echter alleen geldig als de vrouw in een islamitisch land woont. Als ze in een niet-Islamitisch land zoals Frankrijk woont heeft zo'n land het volste recht om zich tegen de sluier te verzetten," aldus de sjeik ter gelegenheid van het bezoek van de Franse minister van Binnenlandse Zaken Sarkozy aan Egypte.

"Ik sta een niet-moslim niet toe om zich te bemoeien met moslimzaken, net zoals ik me niet mag bemoeien met niet-moslimzaken." Verwijzend naar de Koran benadrukte hij dat een moslim die in een niet-moslimland woont echt geen goddelijke straf hoeft te vrezen.

De Franse minister benadrukte bij de gelegenheid nog eens de Franse gehechtheid aan de scheiding van kerk en staat. Die is volgens hem juist bedoeld om de neutraliteit van openbaar onderwijs te garanderen, en niet bedoeld om iemand te vernederen.

Het deze maand door president Chirac voorgenomen sluierverbod leidde eerder tot felle protesten in de Arabische en moslimwereld. In Egypte zelf bijvoorbeeld is ook lang niet iedereen het eens met de sjeik. Zo verklaarde de radicale pro-Palestijnse moslimbroederschap dat de sluier geen religieus teken, maar een religieuze plicht is. Volgens hen zal door een verbod de haat tussen Frankrijk en moslims alleen maar toenemen.

Trein rijdt schapen dood bij Barneveld

Bloodkiller007, Regenworm en TheChameleon hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanochtend heeft het treinverkeer tussen Ede-Wageningen en Barneveld-centrum ruim een uur stilgelegen. Dit kwam doordat een stoptrein op dat traject vijf schapen had doodgereden. De trein liep alleen lichte beschadigingen op en kon zonder hulp doorrijden naar Ede-Wageningen.

Hoe het mogelijk is dat de dieren op het spoor terecht zijn gekomen, is niet bekend. Tussen Barneveld en Lunteren werden de schapen aangereden door de stoptrein vanuit Amersfoort. Het spoor is inmiddels schoongemaakt door de brandweer.

Israël: meer kolonisten op de Golan

Israël wil het aantal kolonisten in de joodse nederzettingen op de Golan-hoogvlakte met zo'n 50% uitbreiden. Een regeringscommissie heeft een plan goedgekeurd voor de bouw van 900 huizen. In de toekomst kan de bevolking groeien van 10.500 mensen nu tot 15.000.

Het plan, om het aantal kolonisten in de sedert 1967 bezette Golan-vlakte te vermeerderen, is genomen om Syrië duidelijk te maken dat ''de Golan integraal deel uitmaakt van de staat Israël en wij zullen voortgaan met de uitbouw van de inplantingen", aldus de Israëlische minister van Landbouw Israël Katz. Hij noemde het besluit een reactie op het feit dat Syrië de Palestijnse terreur openlijk steunt. "Syrië zegt vrede te willen maar steunt ondertussen wel de Palestijnse extremisten.''

Syrië heeft onlangs nieuw vredesberaad voorgesteld. Het land eist dan wel dat Israël zich volledig terugtrekt van de Golan.

Een leider van de socialistische oppositie in Israël reageerde afwijzend op het plan: "de enige bedoeling van het plan is, al op voorhand elke kans op onderhandeling met Syrië de grond in te boren.''

Bijna-aanrijding door zelfbevrediging

jitzzzze, NightWish, Neftizz, Adjuh, Aryan, PeterB en Regenworm hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man die zichzelf aan het aftrekken was achter het stuur, heeft afgelopen nacht bijna een ongeluk veroorzaakt op de A4 bij Haarlemmermeer. De man zocht rond 01:00 uur oogcontact met een 27-jarige agente, die op weg was naar huis.

De man bleef de vrouw achtervolgen, ondanks pogingen van de agente om hem af te schudden. Tijdens zijn 'armspieroefeningen' verloor de man echter de macht over het stuur. De agente stuurde haar wagen de berm in waardoor zij een aanrijding wist te voorkomen. Met haar gsm alarmeerde zij enkele collega's die de man in zijn woning konden aanhouden. De man heeft bekend.

Sky Radio heeft best beluisterde programma van 2003

Sky Radio had in 2003 het best beluisterde programma in huis. Dit blijkt uit een lijst die de website RadioFreak heeft samengesteld uit onderzoeksgegevens van bureau Intomart GfK. Met ongeveer 573.000 luisteraars was het programma 'Coffee Break' (09:00 - 12:00 uur) het best beluisterd. Programma's van de publieke omroep volgen op de plaatsen twee tot en met zeven.

Opvallend is dat veelbesproken programma's als Evers Staat Op, Stenders Vroeg, Rinkeldekinkel en Ruuddewild.nl pas later of helemaal niet op de lijst voorkomen.

Het best beluisterde tijdslot is die van 09:00 - 12:00 uur. Programma's die op dat tijdstip worden uitgezonden zijn veel in de lijst te vinden.

De volledige lijst is hier te vinden.

Rel rond Eto'o

Real Mallorca is boos op de voetbalbond van Kameroen, omdat Eto'o is opgeroepen voor de Olympische selectie.

Real Mallorca had enkele weken terug laten weten Eto'o niet af te staan voor Olympische kwalificatiewedstrijden. Afgelopen maandag werd Eto'o weer op de training verwacht, maar hij verscheen niet. Real Mallorca heeft nu de Spaanse voetbalbond ingeschakeld om de speler voor de wedstrijd van zaterdag tegen Espanyol weer ter beschikking te hebben. De Spaanse voetbalbond zal de FIFA moeten inschakelen als Kameroen weigert mee te werken.

Eto'o heeft verklaard niet te weten dat zijn club hem niet afstond en gewoon te hebben gereageerd op de selectie voor het Olympisch elftal. Eerder liet de FIFA al weten dat clubs spelers niet af hoeven te staan voor Olympische kwalificatiewedstrijden.

Striptekenaar Don Lawrence overleden

Anomaly, Knilessew, Storm, Beetle en Harryharry hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse striptekenaar Don Lawrence is in een ziekenhuis bij zijn woonplaats Jevington op 75-jarige leeftijd overleden aan een longontsteking. Dat heeft stripuitgeverij Big Balloon meegedeeld.

Don Lawrence was vooral bekend van de series 'Storm' en 'Opkomst en Ondergang van het Keizerrijk Trigië'. Hij werkte bijna dertig jaar veelvuldig voor de Nederlandse uitgeverij Oberon, die in 1990 werd voortgezet door Big Balloon. Volgens Big Balloon zijn er alleen al in het Nederlandse taalgebied meer dan drie miljoen albums met tekeningen van Lawrence verkocht.

Lawrence ontving diverse prijzen in binnen- en buitenland. In 1994 won hij de Stripschapprijs voor zijn complete oeuvre en in 1980 kreeg hij de 'award' van de Britse Society of Strip Illustrators. In Nederland stond hij op de nominatie ridder in de Orde van Oranje-Nassau te worden en in het Duitste Schöppingen werd hij vorig jaar geëerd met een tentoonstelling van replica's van de machines uit de Trigië- en Storm-verhalen.

De Don Lawrence Collection, die sinds 1984 bestaat en volgens eigen opgave zo'n 1500 leden telt, is van plan alles wat Lawrence ooit heeft gemaakt nog eens uit te geven. Meer over Don Lawrence vind je op deze fansite en de officiële site van Don Lawrence.

Zoeken op 'raar kapsel' geeft cv Balkenende

ColTju, redfox-3, vrot-vrot, gerben007, Roob, Beetle, coonman, Beasjtie, Moehaha en funmaster hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is al veel geschreven en gesproken over het kapsel van Balkenende. Google lijkt sinds kort te vinden dat Balkenende een raar kapsel heeft. Dit is het gevolg van een actie van de website Walnoot.com. De weblog startte zo'n drie weken geleden een actie om de officiële cv van Jan-Peter Balkenende als eerste zoekresultaat te krijgen bij het zoeken naar 'raar kapsel' op Google.

De zoekmachine Google rangschikt pagina's aan de hand van links vanaf andere sites. Hoe meer links, hoe hoger een zoekresultaat komt te staan. De weblog riep andere weblogs en sites op de cv van Balkenende aan de woorden 'raar kapsel' te linken op hun websites. Op Tweede Kerstdag stond de cv van Balkenende voor het eerst op één in de zoekresultaten.

Eerder al waren Amerikaanse bloggers een actie gestart om de biografie van George Bush te hangen aan het woord 'miserable failure'. Die actie slaagde, al proberen Bush-aanhangers nu de woorden 'miserable failure' juist te hangen aan de biografie van de Democratische president Jimmy Carter en aan de site van de cineast Michael Moore.

Keroppi en de inhoud van haar tas

Keroppi en de inhoud van haar tas

Even een keer snel 2 verhaaltjes achter elkaar want ik ga op wintersport, dus dan zullen jullie weer even moeten wachten op een nieuwe aflevering.

Omdat ik het gevoel heb dat het merendeel van de personen die hier op de weblog mijn verhaaltjes leest, man is, heb ik besloten een educatief stukje te schrijven.
Educatief in de zin dat ik zal proberen een 'vrouwen verschijnsel' uit te leggen. En de keuze is gevallen op 'de tas'.

Nu heeft de gemiddelde dame niet 1 tas, nee ze heeft er een heleboel! En op dit punt snappen vele heren het al niet meer. Waarom zou je immers nog een tas kopen (en nog een, en nog een) als je al beschikt over een goede tas?
Het antwoord is (ons inziens) echt meer dan logisch: je hebt voor verschillende gelegenheden verschillende tassen nodig. En daarmee bedoel ik niet dat je bij elk outfit een andere tas moet hebben (alhoewel een vriendin ooit aan mij bekende dat dat haar geweldig zou lijken) nee, puur functioneel gezien.
Zo heb je de enorme rugzakken voor je studie, maar als je maar 1 hoorcollege hebt dan kan het ook best in een kleinere A4 tas. (Kijk voor de gein eens naar meisjes die communicatie studeren, die zijn meestal gewapend met een tas waar nog geen pen in past, laat staan een collegeblok).
En als je gaat winkelen en je bent van plan om veel geld bij de plaatselijke middenstand achter te laten, neem je ook een andere tas mee dan wanneer je even langs een vriendin gaat. En zo kan ik nog wel even doorgaan, feit is gewoon dat je voor elke situatie de meest optimale tas gebruikt. En hoe groter de keus, hoe beter een tas kan voldoen aan jouw eisen.

Ja dat klinkt best als een logische overweging, maar vergeet niet de grote rol van 'emotie' in het geheel. Want iedereen die een geval van een 'tassentik' in zijn/haar directe omgeving heeft, weet hoe vrouwen verlekkerd naar een tas kunnen kijken. Ook als onschuldige buitenstaander levert het altijd mooie tafereeltjes op.
Zo heb ik een keer gniffelend mogen aanschouwen hoe een vrouw haar vriend de tassenwinkel introk. De arme jongen riep nog tevergeefs "maar je hebt toch geen tas nodig?" maar zijn vriendin had hem al met grof geweld de drempel overgeduwd.
Er werden tassen op een armlengte afstand gehouden, er werd gevoeld, getast, gepast en opeens had ze haar juweel gevonden!
Met een blik in haar ogen of ze net haar pasgebaarde kind in de armen nam, pakte ze de tas en hield het liefdevol tegen haar aan. Haar geliefde, die dit ritueel duidelijk vaker had meegemaakt, zuchtte eens diep en wist dat het een verloren zaak was.
Alleen moest hij nog wel even bevestigend knikken op de vraag "Is het geen GEWELDIGE tas?" van zijn vriendin.
Verscholen achter een stapel weekendtassen zag ik hoe hij moedeloos en zonder veel overtuiging dit beaamde.
Er werd betaald en een huppelend en een sjokkend figuur verlieten de winkel weer.

Maar op naar het volgende onderwerp! Welke man heeft het wel eens aangedurfd om een vrouwentas op de kop te houden en leeg te schudden? Om zich vervolgens te verbazen om de enorme hoeveelheid spullen die je in zo’n ding kwijt kan.

Ik moet bekennen dat ik ook een keer versteld stond van wat ik allemaal in mijn tas meezeulde. Niet alleen mijn portomonee en mobiel (de twee essentials die ik altijd bij me heb en dus constant van de ene naar de andere tas overplaats), nee ook nog reserve lenzen (ik heb daglenzen), lipgloss, zakdoekjes, agenda, pennen (drie stuks), dropjes, sleutels, mp3 speler, kladblok, nagellak (waarom in godsnaam?) een armbandje, boomerang kaarten en wat losse kassabonnen.
En toen moest ik nog de deur uit om te gaan winkelen...

Waarom in godsnaam? zie ik een paar heren denken, waarom zeul je al die troep mee? Tsja het eenvoudigste antwoord is eigenlijk: omdat het er nog inzat. Gedurende een dag gooi je een hoop troep in je tas, en aan het eind van de dag haal je alleen de dingen eruit die je op dat moment weer nodig hebt. Alle kleine frutsels zoals rondzwervende keelsnoepjes haal je er niet uit. Die heb je immers nu toch niet nodig?

En het heeft ook wel voordelen hoor, zo’n hele voorraad troep bij je hebben, je weet immers nooit wanneer je het ooit nog eens nodig kan hebben. Maar soms wordt je ook eens gek van je eigen troep. Of die van een andere vrouw.
Ikzelf kan me echt helemaal verbijten wanneer mijn moeder samen met mij voor de deur staat en in het donker haar sleutels uit haar tas probeert op te diepen. Dan schudt en rommelt ze in haar tas, iets waar ik helemaal kriegelig van wordt, om na 5 minuten EINDELIJK haar sleutels op te diepen.
Maar zelf heb ik regelmatig ook hetzelfde probleem, maar dan met mijn mobiel.
Kijk vroeger had ik tenminste een pocketline Flash (transparant paars!) die niet alleen groot, maar ook nog eens erg luidruchtig, was. Nou reken maar dat je die zo had gevonden. Nu heb ik zo’n klein frutseltelefoontje en het gebeurt me regelmatig dat ik wanhopig mijn tas op de grond smijt om de helft eruit te gooien voordat ik eindelijk dat kleine kreng terugvind. En dan hebben ze al opgehangen...

Maar waarom, behalve dat vrouwen van nature verzamelaars zijn, hebben mannen dan geen last van dit tassenverschijnsel? Simpele vraag, simpel antwoord: kleding!
Heb je ooit een mannenjas vergeleken met een damesjas? Dan is het je vast opgevallen dat jassen voor heren overladen zijn met vakjes en zakjes. De damesjassen hebben met een beetje geluk een binnenzak, maar daar krijg je echt geen discman in weggewerkt, zoals wel kan bij de herenvariant.
Damesbroeken hetzelfde idee, ik heb zelfs zat exemplaren waarop helemaal geen zakken zitten! Dus het is heel logisch dat 'wij dames' een hele collectie 'extra zakken' aanschaffen om het tekort aan jasruimte op te heffen.

Maar die zakken van zo’n herentas, zouden die qua inhoud nou net zo zijn als een vrouwentas?

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.