FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 1 januari 2004

Game Review: Project Gotham Racing 2

Het was gewoon te druk in mijn schoen, te vol onder de kerstboom. Te veel dingen om te doen in te weinig tijd. Bovendien is 'Need For Speed: Underground' op het moment het eerste wat in me opkomt als ik aan racegames denk.

Toch is er nog een andere arcade racer, of zal ik zeggen dè andere arcade racer? Project Gotham Racing was een grote hit op de Xbox, hoog tijd dus om eens te zien of Project Gotham Racing 2 die reputatie hoog kan houden.

Nieuw ruimtevaartprogramma China

CyberRat had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nadat China in navolging van de VS en de Russische Federatie succesvol in de bemande ruimtevaart was, komt China met een nieuw ruimtevaartprogramma.

Sun Laiyan, adjunct-directeur van China's nationale ruimtevaart agentschap, ontvouwde een drie-stappenplan, waarbij duidelijk werd dat China zich in de komende jaren gaat richten op de maan.

Dit jaar wordt een programma opgestart waarbij men in 2007, als eerste stap, een satelliet wil lanceren die in een baan om de maan terecht moet komen, om de maan gedetaileerd in kaart te brengen. De volgende stap is het in 2010 laten landen van een eerste onbemand ruimtevaartuig op de maan. In 2020 wil men zo ver zijn dat men zelfstandig bodemmonsters op de maan kan verzamelen.

'VS-haviken willen meer oorlog'

MokroKees had ons via de newssubmit het volgende (vertaald!) te melden:

De Neoconservatieve haviken in Washington hebben in een manifest aan President Bush duidelijk gemaakt dat ze meer oorlog willen. Onder aanvoering van Pentagon-adviseur Richard Perle pleiten ze nu voor o.a. een omverwerping van regeringen in Iran en Syrië en een militaire blokkade tegen Noord Korea, vergelijkbaar met de blokkade tegen Cuba, alsmede preventieve aanvallen op hun nucleaire centra.

Tevens dringen ze in hun manifest, genaamd "Handleiding tot overwinning in de oorlog tegen terreur", erop aan om Saudi-Arabië en Frankrijk niet meer als bondgenoten te zien maar als rivalen en mogelijke vijanden. Zo menen zij dat andere Europese landen gedwongen moeten worden om te kiezen tussen Parijs of Washington. Verder claimt men dat de Britse onafhankelijkheid van Europa gewaarborgd moet blijven door het Britse leger open toegang te geven tot de Amerikaanse defensiemarkt, dit in tegenstelling tot alle andere (NATO)landen, die maar beperkt kunnen "inkopen" bij de VS, en daarmee militair altijd ondergeschikt zullen zijn.

Eerder al werd vanuit deze politieke zijde al eens de aanval ingezet op Colin Powell, de minister van Buitenlandse Zaken van de VS, omdat deze "te soft" zou zijn. Ook zijn recente opmerkingen over de "toenadering tot de Iraanse machthebbers", uitgesproken vanuit zijn ziekbed alwaar hij herstellende is van een operatie aan de prostaat, kwam hem op zware kritiek te staan.

Richard Perle is één van de oprichters van de Project for the New American Century (PNAC), een conservatieve denktank die zich vooral richt op het plannen van machtspolitiek, en lid van de "the Center for Security Policy", die de huidige acties tegen Afganistan en Irak slechts zien als de beginfase van de "vierde wereldoorlog". Perle ziet zich onder meer gesteund door David Frum, een voormalige speech-writer van Bush, en Newt Gingrich, de voormalige Republikeinse voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Ook van de huidige Vice-president Dick Cheney en Defensieminister Donald Rumsfeld wordt aangenomen dat ze de "harde lijn" steunen.

Kurt Nilsen wint 'World Idol'

Kurt Nilsen uit Noorwegen heeft vandaag de eerste editie van World Idol gewonnen. De Idolswinnaar, die door het Australische jurylid nog werd betiteld als een hobbit met een stem als een engel, werd door vrijwel elk land met de meeste punten beloond en wist daarmee de grote favoriet, de Amerikaanse Kelly Clarkson, voor te blijven. Jamaï werd laatste.

In World Idol kwamen de idolen uit elf landen bij elkaar. 24 december was de uitzending waarin de deelnemers elk een nummer zongen. In ieder land kon daarna worden gestemd, waarbij de deelnemer uit dat land automatisch de meeste punten kreeg. Vanavond was de uitslag te zien.

Wijzigingen in de FP-crew (november en december)

Iedere maand geven we jullie normaal gesproken een overzicht van de wijzigingen in de FP-crew. Vorige maand is er geen overzicht geweest dus deze maand een overzicht van de laatste twee maanden:

Verwelkomingen
Er zijn weer heel wat nieuwe mensen het FP-team komen versterken. Zo komen crewleden Jerruh en Portier helpen bij het schrijven van reviews en ook Kimpiedimpie en CosmoKramer zijn aangenomen als (boek)reviewer. Crewlid Roel_Jewel is het nieuwsposters-team komen versterken en mvdlubbe is aangenomen als FP moderator. Crewleden Dubbeldrank en Slarioux gaan tenslotte helpen als (tijdelijke) FP moderator en is ook oudgediende Flaman weer terug in het team! Succes allemaal!

Eindredacteurs
Na Ali Salami en Veerboot stopt ook Tha_Blont met zijn functie als Eindredacteur (Columns). Tha_Blont bevindt zich momenteel voor langere tijd in het buitenland en dus heeft hij zijn taak naast zich neergelegd. Eb komt hem vervangen. Heel erg bedankt voor je inzet Tha_Blont en veel succes gewenst voor je vervanger!

Tevez beste voetballer Zuid-Amerika

Carlos Tevez is gister benoemd tot Latijns-Amerikaans voetballer van het jaar.

De pas 19-jarige aanvaller won afgelopen jaar met zijn club Boca Juniors de Copa de Libertadores -de Champions League van Latijns Amerika- en de wereldbeker voor clubteams.

Tevez kwam verleden jaar eerder in het nieuws toen Sepp Blatter, voorzitter van de wereldvoetbalbond, liet weten hem niet toe te staan de wereldbekerfinale te spelen. Tevez moest zich in plaats daarvan met Jong Argentinie naar de Verenigde Arabische Emiraten begeven voor een WK-toernooi.

Ten tijde van de wereldbekerfinale en het WK-toernooi werd Tevez echter geplaagd door een blessure. Desondanks kwam Tevez in Yokohama in de 73e minuut in het veld. Boca Juniors veroverde tenslotte de wereldbeker ten koste van AC Milan (2-4 n.s.).

750.000 feestvierders op Times Square (NY)

Snuggs herschreef en submitte het volgende bericht:

Had Nederland dit jaar ook groot feest op de Dam in Amsterdam, in de Verenigde Staten was dit als vanouds nog veel uitbundiger. Ondanks de rigoreuze veiligheidsmaatregelen, vierden ongeveer 750.000 mensen oud en nieuw op Times Square in New York.

Iedereen die het traditionele licht- en vuurwerkspektakel in New York wilde bijwonen moest door de metaaldetectoren en diende zijn handbagage te laten controleren. Verder werden scherpschutters op de daken, agenten in burger, bomhonden en ontmijners ingezet. Ook vanuit militaire helicopters werd een oogje in het zeil gehouden en op de achtergrond speurden specialisten van de terreurbestrijdingseenheid naar biologische en chemische wapens.

Ook in veel andere Amerikaanse steden golden wegens 'Code Orange' strikte en uitgebreide veiligheidsmaatregelen. 'Code Orange' is de op één na hoogste alarmfase voor terreuraanslagen.

Nederlandse atoomgeheimen naar 'as van het kwaad'

Snuggs herschreef en submitte het volgende bericht:

Naar verluidt heeft een aantal landen, die behoren tot de 'as van het kwaad', kernwapens ontwikkeld met behulp van Nederlandse atoomgeheimen. Dit meldde het NOS Journaal gisteravond. Tot die landen behoren Pakistan, Libië, Iran en Noord-Korea.

Een Pakistaan die in de jaren zeventig voor het bedrijf Urenco in Almelo werkte, zou de daar ontwikkelde ultracentrifuge aan Pakistan hebben verkocht. Met deze ultracentrifuge wordt verrijkt uranium gefabriceerd. Pakistan zou vervolgens een aangepaste versie van deze centrifuge doorverkocht hebben aan Iran en Noord-Korea.

Al in 1998 werd verondersteld dat de Pakistaan de atoomgeheimen naar Pakistan zou hebben gesmokkeld. Bij recente wapeninspecties in Libië en Iran werden centrifuges van Nederlands ontwerp aangetroffen.

Ruim 700 mensen bij herdenking Volendam

Simeon herschreef en submitte het volgende bericht:

De herdenkingsdienst van de nieuwjaarsbrand in café De Hemel in Volendam is door ruim zevenhonderd mensen bijgewoond. Bij de brand op 1 januari 2001 verloren veertien jongeren het leven en raakten ongeveer driehonderd bezoekers gewond. De herdenkingsdienst werd gehouden in de Mariakerk in Volendam.

Burgemeester W. van Beek wees tijdens de dienst op het belang om de ramp te blijven herdenken. "Menselijkerwijs willen we deze herinneringen zo snel mogelijk vergeten. Herinneringen zijn echter ervaringen die niet willen wijken. We moeten als gemeenschap proberen elkaar tot troost te zijn en wanhoop en verdriet herkennen en erkennen. Dit kan door kracht en bemoediging maar soms ook door woordeloze stilte."

Er werd tijdens de herdenking door pastoor J. Noë gevraagd om een snelle oplossing voor het pand waar café De Hemel was gehuisvest. Hierbij wees de pastoor op een vergelijkbare ramp in een discotheek in het Zweedse Göteborg. Het pand is daar een herdenkingsplek geworden. Bij de verwerking hebben de slachtoffers en nabestaanden daar veel baat bij, aldus Noë.

De voorzitter van de jongerenafdeling van de Belangenvereniging Slachtoffers Nieuwjaarsbrand Volendam (BSNV), J. Zwarthoed, sprak namens de slachtoffers. Een slachtoffer van de ramp, M. Smit, droeg hierna een gedicht voor bij het herdenkingsmonument op de Dijk in Volendam. Vervolgens was er een bloemenlegging. De stoet hield tot slot stil bij het monument op de katholieke begraafplaats waar de jongeren die omkwamen bij de brand zijn begraven. Ook hier heeft men bloemen gelegd.

Koelkast getroffen door rioolputdeksel

Simeon had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanmiddag is in een woning aan de Langeville in Yerseke in Zeeland een deksel van een rioolput door een keukenraam gevlogen en tegen de koelkast aangeknald.

Onbekenden gooiden een vuurwerkbom in het riool in de straat. Het rioolputdeksel vloog door de klap van de ontploffing de woning binnen. De bewoners raakten niet gewond. Wel zullen zij op zoek moeten naar een nieuwe koelkast.

'Spijkers Jaaroverzicht' best bekeken programma

Simeon en Bardo hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek (SKO) blijkt dat 'Spijkers Jaaroverzicht' (VARA, Nederland 3) het best bekeken televisieprogramma van Oudejaarsavond is. Het programma trok 3,5 miljoen kijkers en een kijktijdaandeel van 46 procent. De Oudejaarsconference van Lebbis en Jansen (eveneens VARA, Nederland 3) had 1,9 miljoen kijkers. Dit was een kijktijdaandeel van 29 procent meer kijkers dan vorig jaar. 's Nachts bekeken nog eens 600.000 Nederlanders de herhaling van de conference.

Nederland 3 behaalde gisteren tussen 18.00 uur en 24.00 uur het hoogste gemiddelde kijktijdaandeel van alle zenders: 26 procent. Dit kwam door de eerder genoemde programma's, maar ook door het goed bekeken 'Top 2000 Concert' (NPS, Nederland 3). Dit werd van de vele rond middernacht uitgezonden muziekspecials het best bekeken programma (ruim 1,4 miljoen kijkers; kijktijdaandeel 23 procent).

Frankrijk is het haasje

Met de jaarwisseling is niet alleen een jaar gepasseerd, maar ook de deadline voor de directie van Magny Cours om zijn financiële zaakjes op orde te krijgen.

Waarschijnlijk krijgt de organisatie geen nieuwe kans. Maar op 14 januari komen de teams bij elkaar en word er nog over vergaderd.

Om de race door te laten gaan moet de organisatie 2 miljoen dollar aan elk team betalen. Dit voor de extra onkosten voor een 18de race.

Erg genadig zullen de teambazen niet zijn voor Magny Cours. Er is een verbod op tabaksreclame en de Grand Prix van Frankrijk werd vorig jaar als minst favoriete Grand Prix verkozen door de teambazen.

Schumacher heeft nog niet genoeg

De technisch directeur van Ferrari, Ross Brawn, verwacht dat Michael Schumacher dit jaar het wereldkampioenschap nog een keer wint.

"Michael is nog gemotiveerder dan het afgelopen jaar. We zullen de beste Schumacher ooit beleven aankomend seizoen," aldus Ross Brawn.

Michael is momenteel in Noorwegen om daar kerst, oud en nieuw en zijn verjaardag te vieren. Hij ziet er naar uit om in Albert Park aan de start te staan met de nieuwe Ferrari.

Oud-internationals winnen

In de traditionele nieuwjaarswedstrijd hebben de oud-internationals dit jaar met 1-0 gewonnen van de Koninklijke HFC.

John Bosman maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Willy van de Kerkhof was dit jaar de bondscoach. De selectie van de oud-internationals is de laatste jaren compleet veranderd naar een nieuwe generatie oud-internationals. Dit jaar speelden Stanley Menzo, Mario Been, Sonny Silooy, Bennie Wijnstekers, John de Wolf, Aron Winter, Rob en Richard Witschge, Gerrie Mühren, John van 't Schip, John Bosman, Simon Tahamata, Peter van Vossen, Berry van Aerle, Henk Fräser, André Hoekstra, Peter Houtman en Fred Grim.

Uitslag nieuwjaarsspringen Garmisch

Bron: Skispringen.comDe tweede wedstrijd van de vierschansentoernee, het nieuwjaarsspringen in het Duitse Garmisch-Partenkirchen, is gewonnen door Sigurd Pettersen. De 23-jarige Noor won maandag ook al de skispringwedstrijd in Oberstdorf.

Met sprongen van 123 meter en 120,5 meter en de jurypunten, behaalde de sportstudent uit Oslo in totaal 253,8 punten. Genoeg om de Oostenrijker Martin Hoellwarth voor te blijven. Hij behaalde 253,1 punten. De Duitser Georg Spaeth kwam met 248,7 punten op de derde plaats, met slechts tweetienden verschil van de nummer vier, de Fin Janne Ahonen.

Met deze overwinning is Pettersen de eerste Noor in tien jaar die het nieuwjaarsspringen wist te winnen. De laatste was Espen Bredersen in 1994.

De volgende wedstrijd binnen de vierschansentoernee vindt op vier januari plaats in het Oostenrijkse Innsbruck. Bischofshofen, ook in Oostenrijk, sluit de rij en wel op zes januari.

Nieuws Jaaroverzicht 2003

FOK! Jaaroverzicht 2003
Ook 2003 was weer een jaar waarin veel gebeurde: Een hittegolf laat Nederland zweten, net als Martin Verkerk op Roland Garros. De supermarkten houden een heuse prijzenoorlog, de Verenigde Staten beginnen een oorlog en Saddam Hussein wordt opgepakt. Máxima krijgt een dochtertje, Nederland bevindt zich officieel in een recessie, Mabel en Margarita houden de gemoederen flink bezig, de rechtszaak tegen de Volendamse cafébaas Jan Veerman gaat van start, eigenlijk is het te veel om op te noemen.

Afgelopen jaar werden op de Frontpage 544.533 reacties geplaatst, op in totaal 10.996 nieuwsberichten. De FP-Crew heeft de belangrijkste en opvallendste gebeurtenissen van dit jaar voor je op een rijtje gezet. Wij presenteren jullie het enige echte onovertroffen FOK! FP Nieuws Jaaroverzicht 2003!

Dit overzicht werd op 24 december voor het eerst geplaatst.

[update] 950.000 mensen stoppen met roken

Een nieuw jaar is ook de tijd voor goede voornemens. Ruim 850.000 mensen hebben dat gedaan in de vorm van de wens om te stoppen met roken door mee te doen aan de campagne 'Nederland start met stoppen' van de Stichting Volksgezondheid en Roken (Stivoro). Zij proberen vanaf vandaag van hun verslaving af te komen.

Stivoro begon twee maanden geleden met de campagne. Via een internetpagina konden rokers laten weten dat ze van plan zijn te stoppen. Volgens Stivoro is het besef dat een roker samen met honderdduizenden landgenoten stopt, een enorme morele steun.

Het huidige aantal betekent een verhoging van het aantal mensen dat in 2000 aangaf te willen stoppen. Destijds hield twaalf procent het vol. De gestopte roker moet tenminste één jaar niet roken om van een succesvolle stoppoging te mogen spreken.

Update 14:32

Stivoro meldt vandaag dat de stichting op oudjaarsdag nog eens 100.000 aanmeldingen binnen heeft gekregen van mensen die willen stoppen. Het aantal deelnemers komt daarmee op 950.000, een nog grotere groep dan in 2000.

Elf overlevenden onder puin gevonden in Bam

In de stad Bam in het zuidoosten van Iran zijn woensdag toch nog elf mensen levend onder het puin vandaan gehaald. Dat liet de staatsradio donderdag weten, nadat woensdag nog zeven overlevenden waren gemeld. De stad werd op 26 december getroffen door een zware aardbeving.

Eén van de overlevenden is Yadollah Saadat. Hij overleefde de beving doordat huisraad hem tegen vallende brokstukken beschermde. Hij werd gevonden dankzij zijn vrouw, die uit het ziekenhuis kwam om hem te zoeken. Ook zijn er een vier maanden oude baby en een twaalfjarig meisje bij de gelukkigen. Zij lagen in een ingestorte keuken waarin voedsel lag.

Beving zwaarder dan eerder gedacht
De beving die de stad heeft getroffen blijkt krachtiger te zijn dan in eerste instantie werd gedacht. Tot nu toe werd aangenomen dat de beving een kracht had van 6.3 op de schaal van Richter, maar dit getal is nu bijgesteld naar 6.8.

Iraanse wetenschappers hebben gegevens van achttien nog functionerende onderzoeksstations onder de loep genomen. Daaruit blijkt niet alleen dat de beving krachtiger was, maar ook dat het epicentrum recht onder de stad heeft gelegen.

'Bartje' is weer terecht

jbmeijer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bartje is weer terecht! Het bronzen beeldje, dat op 5 december in Assen van zijn sokkel werd gezaagd, is nieuwjaarsnacht door oudejaarsvereniging Tied Zat uit Zorgvlied gepresenteerd als oudejaarsstunt. De vereniging haalde het beeldje uit een ijskast, verwijzend naar de wens van recreatie-ondernemers om Bartje 'in de ijskast' te zetten. De ondernemers willen een nieuw imago, maar de vereniging is het daar niet mee eens.

Bartje is de hoofdpersoon uit het gelijknamige boek van Anne de Vries. Om deze beroemde Drentenaar en zijn creatie te eren, staat er sinds 1954 een bronzen beeld van het kereltje aan de Oostersingel in Assen, achter het Drents Museum.

Naast de diefstal van de 'Neeltje Jacoba' door de Oudejaarsvereniging 'Vrijstaat Folgeren' waren er nog meer oudejaarsstunts. Zo haalde de oudejaarvereniging Vesuvius uit Elsloo een naambordje van het advocatenkantoor Anker en Anker in Leeuwarden weg. Een klein stuntje, maar er hangt de heren dan ook nog een boete boven het hoofd vanwege de ontvoering van een beeld van oud-bondscoach Rinus Michels in 2002. In 2004 komt de vereniging echt weer met een goede stunt, zo heeft men laten weten.

Oudejaarsvereniging Geitefok in Oldeberkoop presenteerde nieuwjaarsnacht een enorme kop en schotel van Douwe Egberts, die voor het 250-jarig bestaan van de koffieboer in Leeuwarden was gezet. Ze wilde daarmee het saamhorigheidsgevoel benadrukken dat na de ontvoering van Lusanne van der Gun in het dorp was ontstaan.

Ruim 8.000 deelnemers aan nieuwjaarsduik

Simeon herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

IJskoud was het vanochtend, het water van de Noordzee. Toch was dat voor ruim achtduizend mensen geen belemmering om een duik te nemen. De temperatuur was net iets onder het vriespunt, maar voelde door de wind aan als acht graden onder nul. Ook sneeuwde het voor het eerst tijdens de nieuwjaarsduik, zo wist een woordvoerster van de organisatie te melden.

De reddingsbrigade en de organisatoren hadden de deelnemers het advies meegegeven alleen mee te doen als ze goed gezond waren. Er hebben zich geen gevallen van onderkoeling voorgedaan.

Aantal relletjes in nieuwjaarsnacht

CyberRat had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De jaarwisseling is voor zover bekend redelijk rustig verlopen. In Amsterdam was het overal rustig, ook in het Floradorp, waar voor grote onrust werd gevreesd. Er was daar veel politie op de been, maar tot ongeregeldheden kwam het niet.

In Opheusden (Gelderland) moest de Mobiele Eenheid de rust herstellen toen een grote groep jongeren zich tegen de politie keerde.

In Lelystad liep een feest in zwembad De Koploper uit de hand. Twaalf relschoppers werden gearresteerd. Er ontstonden vechtpartijen tussen ongeveer 200 jongeren. Bij het ingrijpen van de politie zijn een aantal mensen verwond, waaronder ook agenten. Het OM heeft al laten weten de vechtpartij hoog op te nemen en stelt een onderzoek in.

In Rotterdam werden ongeregeldheden gemeld uit het nabij gelegen Maassluis, Bleiswijk en Stad aan het Haringvliet.

In Leiden werd de ME ingezet tegen een groep stenen en flessen gooiende mensen. Daarbij is een agent lichtgewond geraakt aan zijn hoofd.

In 'Go Planet' in Enschede ontstond rond 4.15 uur vanmorgen een woordenwisseling tussen enkele jongens. Bij de vechtpartij die volgde waren zeker 25 personen betrokken, maar door ingrijpen van de politie van diverse korpsen liep dit met een sisser af. Er zijn enkele aanhoudingen verricht.

In Hengelo en Markelo ontstonden kort na sluitingstijd van de uitgaansgelegenheden aldaar, rond 6 uur, een aantal schermutselingen en vernielingen. Hier werden in totaal tien aanhoudingen verricht.

In Haarlem werden agenten, die de brandweer te hulp schoten, met vuurpijlen beschoten. Ze kwamen af op een brandende caravan. Ook werden in Haarlem een auto en twee vrachtwagens in brand gestoken. De ME zette straten af om een groep raddraaiers geen kans te geven de brandweer het bluswerk en bergingsbedrijven de opruimwerkzaamheden te beletten. Daarbij werd de ME meerdere malen met stenen en vuurwerk bekogeld. Eén man werd opgepakt wegens het gooien van een bierflesje naar een agent.

'Neeltje Jacoba' teruggevonden

Simeon, Nieuwslinks en JopieK hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het voormalige schip van topcrimineel Klaas Bruinsma, de 'Neeltje Jacoba', is terecht en ligt nu op het droge bij partycentrum Vreewijk in Drachten. De boot werd op Tweede Kerstdag ontvreemd uit de Compagniehaven in Enkhuizen. Toen bestond al het vermoeden dat studenten de boot bij wijze van grap hadden gestolen.

De 'Neeltje Jacoba' is de reddingsboot van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij en kwam in 1989 in handen van Klaas Bruinsma. De huidige eigenaar van het schip bevestigde vanochtend dat de Oudejaarsvereniging 'Vrijstaat Folgeren' de boot heeft 'geleend'. Vanmorgen om 7 uur reed de 'Neeltje Jacoba' als tastbaar bewijs door de straten van Drachten. De boot ligt nu op het droge bij Vreewijk en zal zo snel mogelijk te water worden gelaten in de Compagniehaven te Enkhuizen.

De huidige eigenaar heeft aangegeven geen aangifte te doen van de verdwijning van de boot aangezien hij van te voren gehoord had dat een studentengrap zou worden uitgehaald. Er is nog niet bekend wat de vereniging heeft uitgehaald met de boot. De Oudejaarsvereniging heeft gezegd de boot te hebben gekaapt om het voormalige reddingsschip in oude glorie te herstellen. De vereniging vond het een goed idee om de boot in een positief daglicht te stellen, na de negatieve publiciteit die het gekregen had naar aanleiding van Mabel Wisse Smit, de verloofde van prins Johan Friso, die een aantal nachten op deze boot heeft doorgebracht met de crimineel Klaas Bruinsma. Naar aanleiding hiervan werd besloten geen Toestemmingswet in te dienen voor het huwelijk.

Enkele foto's zijn te vinden op Waldnet


Berney mailde ons nog een aantal extra foto's: 1, 2, 3, 4, 5

Vier doden tijdens oud en nieuw

Klm-Kip en CyberRat hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Katwijk is een 39-jarige man om het leven gekomen toen hij vuurwerk afstak. De politie vermoedt dat het om illegaal vuurwerk ging. Een 36-jarige man die erbij stond te kijken, raakte zwaar gewond en is overgebracht naar een brandwondencentrum.

In Den Haag overleed een 23-jarige man nadat hij op straat was aangereden. Bij twee andere ongelukken, op de A12 bij Ede en de A2 bij Leende, vielen ook twee doden.

In Breda raakte een 40-jarige inwoner ernstig gewond toen vuurwerk, waar hij gehurkt boven zat, in zijn gezicht ontplofte. Volgens de politie is hij minstens één oog kwijt. Na een operatie moet blijken of zijn andere oog behouden kan blijven.

Agressieve ezel uit kerststal gezet

brighton en sanford hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een agressieve ezel is in de kerststal in het Belgisch-Limburgse Neeroeteren behoorlijk tekeergegaan tegen de andere dieren. Het dier stond samen met twee schapen in de stal, maar kon het niet goed met zijn 'mede-acteurs' vinden.

Eén schaap moet voor eeuwig zijn oor missen, aangezien de ezel die eraf heeft gebeten. Het andere schaap werd door de agressieveling een oog uitgeschopt. Dit schaap bleek zo gewond te zijn dat hij moest worden afgemaakt. De ezel is door de plaatselijke middenstandsvereniging inmiddels weer naar een weiland verbannen.

Onderzoek: 20 procent vrouwen stopt met pil

Een op de vijf vrouwen denkt te gaan stoppen met de pil als anti-conceptiemiddel. Dat blijkt uit een onderzoek van communicatiebureau Firm United Healthcare. De reden hiervoor is het feit dat het ziekenfonds de pil vanaf 1 januari niet meer vergoedt voor vrouwen ouder dan 21 jaar.

Firm United Healthcare deed onderzoek onder 207 pilgebruiksters en 199 huisartsen. 38 procent van de artsen denkt dat de vrouwen nu overgaan op een ander middel om een zwangerschap tegen te gaan, zoals het condoom of een goedkopere pil. De onderzoekers schatten dat tot vandaag 54 procent van de vrouwen deze manier van anticonceptie gebruikte.

Het schrappen van de pil is een maatregel van minister Hoogervorst van Volksgezondheid. Hij wil daarmee de kosten van de zorg in de hand te houden. Binnen de Tweede Kamer is er echter kritiek op de maatregel. Kamerlid Arib van de PvdA heeft Hoogervorst in schriftelijke vragen opgeroepen het schrappen van de pil terug te draaien. "Anticonceptie wordt onbetaalbaar. Dat mag absoluut niet. De veiligheids- en gezondheidsrisico's voor vrouwen nemen toe," zo liet ze weten.

Mogelijk een jongen ontvoerd in Eindhoven

In Eindhoven is maandag mogelijk een jongen van circa twaalf jaar oud ontvoerd. Een getuige zag dat de jongen rond 14.00 uur op de Kanaaldijk Noord door twee mannen met kracht in de kofferbak van een blauwe auto werd gesleept. De wagen reed vervolgens richting een Praxis-filiaal aan de Tenierslaan

De politie hoopt dat het een grap betreft, maar sluit vrijheidsberoving niet uit. "Als het een grap mocht zijn, laat dat dan weten. Nu is het allemaal nogal onduidelijk. We hopen dat er zich meer getuigen melden van deze zaak. We nemen het serieus op," aldus een woordvoerder van de politie. Er is nog geen vermissing gemeld.

Met dank aan jbmeijer voor het herschrijven en melden van dit bericht!

Uitslaande brand in studentenflat Enschede

Cyberrat en Kenner hadden ons het volgende bericht te melden:

Op dit moment woedt in een studentenflat aan de Nieuwstraat in Enschede een uitslaande brand. De brand brak gisteravond laat uit. De brandweer heeft een onbekend aantal studenten geëvacueerd. De flat zou op instorten staan.

Het is nog onduidelijk waardoor de brand, die vóór middernacht werd gemeld, is veroorzaakt. De politie meldt dat de brand inmiddels onder controle is.

Bij een onbekende jongen in Almelo is een vuurpijl in zijn gezicht ontploft. Dat gebeurde omstreeks kwart over twaalf vanmorgen. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis in Almelo overgebracht.

Hond prinses Anne slaat opnieuw toe

Bastard Jimmy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Drama's in het Britse koningshuis. De hond van prinses Anne, het dier dat vorige week de lievelingshond van koningin Elizabeth doodbeet, heeft opnieuw haar scherpe tanden ergens ingezet. Eén van de dienstmeisjes van de koningin op paleis Sandringham werd door het dier in haar knie gebeten, zo meldt de Britse krant Sun.

De agressieve bullterriër houdt de gemoederen in Groot Brittannië aardig bezig, maar wordt ondanks haar gedrag niet afgemaakt. In plaats daarvan zal het dier een therapie ondergaan. Een andere hond van prinses Anne heeft daarmee al ervaring. Deze viervoeter met de naam Dotty heeft in 2002 twee kinderen aangevallen.

shmoopy verbrand door vuurwerk

mvdlubbe had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Donderdagochtend kort na middernacht is de hand van shmoopy (Global Moderator, red.) verbrand. Ondanks de intensieve voorlichtingscampagnes de afgelopen jaren probeerde de dame vuurwerk dat niet afging, toch af te steken. Hierbij is een deel van haar hand verbrand. Het vel is wit en de huid laat los.

Het slachtoffer is ter plaatse geobserveerd en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden overgebracht. Of er van blijvend letsel sprake is was op het moment van schrijven niet te zeggen maar zover te zien is zal dat wel meevallen, volgens bronnen in de naaste omgeving.

De vuurwerkstuntster maakt het naar omstandigheden goed.

Update 3:18:

Volgens verklaringen van het slachtoffer was het niet haar eigen schuld.
Echt niet, bloedserieus niet, ik ben als de dood voor vuurwerk dus ook echt heel voorzichtig.

Verder meldde zij nog dat het ding ineens loeisnel begon te fikken en voorts dat het zeer doet en pijnlijk is, maar zij nog in staat is te typen.

Groot feest op de Dam in Amsterdam

Op de Dam in Amsterdam was het gisteravond en vanochtend groot feest. Tienduizenden mensen waren bijeen om het nieuwe jaar samen te vieren. Op het plein was een groot feest georganiseerd waar naast Hind en David van Idols nog diverse DJ's een optreden verzorgden.

In Amsterdam was het tot dit jaar niet gebruikelijk dat een grote mensenmassa feest en aftelt naar het nieuwe jaar. In andere grote steden is dat wel traditie. Evenementenorganisator IdtV vond dat het wel tijd was voor zo'n bijeenkomst en organiseerde het feest.

Oud en nieuw is in Amsterdam overigens vrij rustig verlopen. Ook in Floradorp, de wijk waar de bewoners boos waren omdat de politie de traditionele kerstboomverbranding had verboden, bleef het rustig.

Vuurpijl vliegt kinderwagen in Rusland binnen

Sessy vertaalde voor ons het volgende bericht, waarvoor dank.

Een wandeling van een Russische man in Moskou, samen met zijn dochter van zeven maanden en 7-jarige zoon, is slecht afgelopen. Beide kinderen liepen door verkeerd afgestoken vuurwerk brandwonden op en moesten naar een ziekenhuis worden gebracht.

Een aantal mensen was bezig vuurwerk af te steken, toen het gezin voorbij liep en een vuurpijl de kinderwagen waar de baby in lag binnenvloog. Het meisje was dik aangekleed en heeft "slechts" brandwonden aan de linkerkant van haar gezicht opgelopen. Haar broer is er slechter vanaf gekomen, hij werd ook geraakt en is met brandwonden aan zijn ogen naar het ziekenhuis gebracht.

Twee woningbranden door vuurwerk

Niet voor iedereen in Nederland is het nieuwe jaar goed begonnen. Een gezin in Den Haag en een familie in Nijmegen moeten de nacht noodgewongen ergens anders doorbrengen, nadat hun woning is brand is gevlogen door vuurwerk.

In Den Haag was een 15-jarige jongen de oorzaak van de brand. Hij gooide een brandend stuk vuurwerk vanuit een kamer naar buiten, maar een deel waaide weer naar binnen. Er ontstond brand en de moeder bracht haar drie kinderen in veiligheid. Ze vergat echter in de commotie de brandweer te bellen. Het huis is nu deels uitgebrand; een schadepost van 50.000 euro.

In Nijmegen woedde ook een grote brand in de woning. Naar alle waarschijnlijkheid heeft vuurwerk buiten het huis voor een brandje gezorgd, welke oversloeg op de woning.

Dode bij aanrijding, dader rijdt door

Loedertje, ricki77 en Kenner hadden ons het volgende te melden:

In de Schaarsbergenstraat in Den Haag is direct na middernacht donderdagochtend een kind doodgereden. Dat heeft de politie meegedeeld. De auto in kwestie is doorgereden. Nadere gegevens ontbreken nog.

Update
Bij de aanrijding blijkt niet een kind, maar een 23-jarige man te zijn omgekomen. De bestuurder van het busje is nog steeds spoorloos.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.