FOK!sport Wintersport Weekend - Week 49

9. Bobsleeën

De World Cup in Winterberg begon met de tweemansbob op zaterdagochtend. Francesco Friedrich uit Duitsland won vorige week in Altenberg de twee- en viermansbob en begon nu opnieuw met de zege in de tweemans, samen met Thorsten Margis. Oskars Melbardis pakte met Daumants Dreiskens op 0,13 seconden opnieuw de tweede plek en ook positie drie was hetzelfde als in Altenberg: de Zuid-Koreaan Won Yun-jong liet zien dat het geen uitschieter was en pakte met Seo Young-woo opnieuw brons. De van oorsprong Nederlandse remmer Bror van der Zijde werd in de Zwitserse slee van Rico Peter achtste.

De Amerikanen scoorden een 1-2 bij de dames, met Jamie Greubel-Poser voorop. Samen met Cherrelle Garrett versloeg ze landgenote Elana Meyers-Taylor (en remster Kehri Jones) met 0,15 seconden. Kaillie Humphries uit Canada werd met Melissa Lotholz in haar slee derde. De Belgische Elfje Willemsen viel een beetje tegen en werd met Sophie Vercruyssen zesde, nadat ze in Altenberg nog tweede werden. 

De viermansbob werd zondag een Duitse Dreifachsieg. Friedrich won opnieuw en blijft ongeslagen dit seizoen, terwijl Maximilian Arndt slechts 0,05 seconden toegaf. Nico Walther pakte op 0,16 seconden het brons om het Duitse feestje compleet te maken. 

De Koreanen gaan uit hun dak met weer een podiumplek en lijken zich definitief in de wereldtop te nestelen (Foto: Getty)