FOK!sport Wintersport Weekend - Week 49

2. Alpineskiën

De mannen en vrouwen wisselden van locatie en dus waren het dit keer de mannen die in het Amerikaanse Beaver Creek in actie kwamen. Vrijdag ging Aksel Lund Svindal door waar hij gebleven was: de Noor won de afdaling. Alleen landgenoot Kjetil Jansrud kon een beetje in zijn buurt bleven, terwijl de derde plek dankzij Guillermo Fayed naar Frankrijk ging. De super-G zorgde voor een verrassing, want reuzenslalomspecialisten Marcel Hirscher en Ted Ligety gingen met de eerste twee plekken aan de haal. Andrew Weibrecht completeerde het verrassende podium, Svindal werd slechts 21e en Jansrud moest na een blunder genoegen nemen met plek 55.

Zondag zegevierde Hirscher opnieuw, hoewel er een tikkeltje geluk bij kwam kijken. Op de reuzenslalom ging de Amerikaanse favoriet en wereldkampioen Ted Ligety al in de eerste run onderuit. Hirscher profiteerde en pakte de zege. Onverdiend was het niet, want hij was 0,98 seconden sneller dan de Fransman Victor Muffat-Jeandet. Henrik Kristoffersen uit Noorwegen werd met 1,31 seconden achterstand derde.

Hirscher viel weer eens volle bak aan en dat betaalde zich uit (Foto: Getty)

De vrouwen gingen in het Canadese Lake Louise naar beneden en Lindsey Vonn pakte op haar geliefde piste ondanks een grote fout gelijk de zege in de afdaling van vrijdag. Cornelia Hütter bleef als enige binnen een seconde en pakte haar beste World Cup-resultaat ooit, Ramona Siebenhofer deed dat met een derde plek ook. Ook op zaterdag was Vonn ongenaakbaar. Dit keer bleef ze de Zwitserse Fabienne Suter meer dan een seconde voor, terwijl Hütter nu derde werd. Zondag ging het zo mogelijk nog beter: Vonn domineerde de super-G en won met een voor skibegrippen enorm verschil van 1,32 seconden. Tamara Tippler uit Oostenrijk zorgde voor een sensatie door tweede te worden, Hütter pakte op 1,35 seconden van Vonn opnieuw een podiumplek.