Amerikanen rodelen Duitsers naar huis

De Amerikaanse rodelaars hebben tijdens de World Cup in hun eigen Lake Placid laten zien ijzersterk te zijn op eigen baan. In maar liefst drie van de vier wedstrijden ging de zege naar de Amerikanen, vooral ten koste van de Duitse topfavorieten.

Op vrijdag ging de zege in de dubbels nog naar de Duitsers Toni Eggert en Sascha Benecken, net als een week eerder in Igls. Ze versloegen de Oostenrijkers Peter Penz en Georg Fischler en de Letse broers Andris en Juris Sics. Tobias Wendl en Tobias Arlt kwamen verrassend niet verder dan plek acht na een blunder in de tweede run.

Bij de mannen ging de zege naar de Amerikaan Chris Mazdzer, die zijn landgenoot Tucker West met 0,033 seconden versloeg. Het duo zorgde zo voor de eerste 1-2 voor de VS sinds 1996. Wolfgang Kindl uit Oostenrijk moest op 0,04 seconden van Mazdzer genoegen nemen met de derde plek, voor een hele rits Duitsers. Felix Loch, al jaren de grote man van het rodelen, kwam niet verder dan plek zes. Vorige week was hij de snelste in run één en werd hij gediswalificeerd, dit keer was hij de snelste maar ging het fout in run twee.

Het Amerikaanse succes was bij de vrouwen helemaal compleet. Voormalig wereldkampioene Erin Hamlin pakte de zege, voor landgenoten Emily Sweeney en Summer Britcher. Alleen de normaal gesproken dominante Natalie Geisenberger kon met 0,279 seconden een beetje in de buurt blijven. 

Inmiddels weinig verrassend werd ook de landenwedstrijd gewonnen door de Amerikanen. Hamlin, Mazdzer en de dubbel van Justin Krewson en Andrew Sherk waren veel te sterk voor de Letten en de Russen. Duitsland leek op weg naar plek twee, maar Eggert/Benecken vielen bijna van hun slee en zorgden ervoor dat Duitsland terugviel naar plek zeven.