Vijf Filmtips voor de maand Februari

Hugo

Releasedatum: 16 februari 2012
Genre:
Familie/Mysterie
Regisseur:
Martin Scorsese
Acteurs:
Asa Butterfield, Sacha Baron Cohen en Ben Kingsley

Plot
Een twaalfjarige wees, klokkenmaker en dief genaamd Hugo (Asa Butterfield) leeft omstreeks 1930 binnen de muren van een treinstation in Parijs. Sinds zijn vader is omgekomen tijdens een brand en ook zijn oom vermist is, is Hugo op zichzelf aangewezen. Het laatste wat hem verbindt met zijn vader, is een oude, kapotte robot. Door onderdelen te stelen van een humeurige marktkoopman (Ben Kingsley), probeert Hugo de robot te repareren. Hierbij krijgt hij de hulp van Isabelle (Chloë Grace Moretz), de kleindochter van de marktkoopman.

Verwachtingspatroon
De legendarische regisseur Martin Scorsese (Taxi Driver, Raging Bull) lijkt het steeds drukker te krijgen. Waarschijnlijk heeft dat veel te maken met zijn liefde voor cinema en zijn brede interesse in veel verschillende onderwerpen en genres. Met Hugo waagt Scorsese zich aan de familiefilm en aan een film die volledig in 3D is opgenomen. Hierbij wordt hij ondersteund door een indrukwekkende cast met namen als Ben Kingsley (Gandhi), Jude Law (Sherlock Holmes) en de altijd opvallende verschijning van Sacha Baron Cohen (Borat).

Hoewel Hugo genomineerd is voor elf Oscars, heeft de film voor een familiefilm niet opvallend veel geld opgebracht in Verenigde Staten. Wellicht is Scorsese toch vooral de lieveling van critici. Niettemin wordt Hugo een niet te missen ode aan de cinema genoemd. Daarnaast mag verwacht worden dat Scorsese optimaal gebruik gaat maken van de mogelijkheden die de 3D-technologie hem biedt. Hierdoor zal Hugo een film zijn die het ongetwijfeld verdient om in de bioscoop gezien te worden.