SanDisk Memory Stick Pro Duo 1gig

Voor onze tests hebben we gebruikt van HD tune en ATTO Disk Benchmark. Deze zijn beide gratis te downloaden in het geval je je eigen benchmark eens wilt draaien. We gebruiken ter vergelijking de 32 MB memory stick die je bij je PSP krijgt. We hebben hier de snelheden gemeten door de PSP direct aan een PC te hangen. Dit hebben we gedaan met behulp van een USB-kabel.

De test met HD tune:



Het resultaat van de San Disk memory stick



Het resultaat van de originele Sony memory stick
<\/center>

Zoals je duidelijk in de screenshots kunt zien is de SanDisk memory stick meer dan dubbel zo snel. De gemiddelde snelheid waarmee deze data kan verplaatsen ligt gemiddeld op 7,5 MB/sec tegenover een magere 3.2 MB/sec van de originele kaart. Ook de Access Time is bij de SanDisk iets korter, namelijk 0,1 milliseconde.


De tests met ATTO Disk Benchmark:



Resultaten van de San Disk memory stick



Resultaten van de Sony memory stick
<\/center>

ATTO Disk Benchmark stuurt eerst een pakketje naar je PSP en leest het vervolgens weer uit. Dit doet het een aantal keren met steeds groter wordende pakketjes en geeft je dan de schrijf- en de leessnelheid terug. De Sony memory stick is echt enorm traag als hij kleine pakketjes moet wegschrijven. De leessnelheid is dan nog even vergelijkbaar met die van het SanDisk stickje, maar al snel haalt deze hem genadeloos in. Bij de grotere pakketten schrijft de SanDisk maar liefst vier keer zo snel de boel weg en kan hij ze twee keer zo snel uitlezen. Er is geen twijfel meer mogelijk; SanDisk is gewoon stukken sneller.