Game: Dancing Stage Unleashed

Mogelijkheden

Matje aangesloten, game erin en wachten op wat komen gaat. Nadat Dancing Stage Unleashed is gestart, kom je in het hoofdmenu. Daar heb je meteen genoeg mogelijkheden om aan de slag te gaan.

Game Mode is het eigenlijke spel. In Battle Mode kun je tegen elkaar spelen. Hierbij bepaalt of de score, of de nauwkeurigheid van het opvolgen van de dans-instructies wie er wint. De Workout Mode is heel handig voor mensen die eens op een wat andere manier aan hun conditie willen werken! Je stelt je gewicht in, je lengte en de hoeveelheid calorieën die je wilt verbranden en je gaat aan de slag. Het spel laat je weten wanneer je 'klaar' bent.


In Challenge Mode volg je de instructies net iets anders dan anders op. Er wordt bijvoorbeeld extra goed op je timing gelet, of je krijgt de instructies pas heel kort voordat je ze moet uitvoeren te lezen. Een leuke manier om jezelf wat beter te trainen! Dat kan ook in de Training Mode, waar je niet kunt afgaan maar ieder liedje compleet kunt laten uitspelen, ook al doe je alles fout.

Voor de gamers met Xbox Live is het mogelijk om liedjes bij te kopen. Vijf dollar voor vijf liedjes! In Edit Mode kun je zelf 'danspasjes' verzinnen bij de verschillende liedjes en die opslaan, bij Records kun je je eigen records en prestaties bekijken en waar Options voor dient lijkt me duidelijk.


Dansen maar!

Nadat je voor de Game Mode hebt gekozen, kun je kiezen uit drie spelmogelijkheden. Single, om alleen te spelen op één mat/paneel, Versus, om met twee personen te spelen op twee matjes/panelen en Double, alleen spelen op twee matjes/panelen.

Vervolgens kies je een moeilijkheidsgraad. Hoe hoger het niveau, hoe meer danspasjes en hoe moeilijker ze zijn. Je kunt kiezen uit Light, Standard en Heavy. Mijn advies: begin maar gewoon bij Light, dat is vaak al moeilijk genoeg of zelfs te moeilijk!


Ik sta klaar, Blondie schalt door m'n luidsprekers en ik begin te hupsen. Hupsen ja, meer kan ik het niet noemen. Half paniekerig spring ik heen en weer op het matje om de pasjes goed te doen. Ondertussen moet ik goed uitkijken dat ik wel goed op de vakjes sta en gebeurt het regelmatig dat ik afga omdat ik inmiddels half naast het matje sta te springen. Ehh, alle begin is moeilijk nietwaar?

Een paar liedjes later krijg ik het onder de knie! Ik ben nog steeds lang niet zo goed als de heren van het filmpje en ik ben bang dat dat ook niet gaat gebeuren, maar ik sta al veel minder paniekerig te springen en ik blijf meestal zelfs op het matje! Hoera!


Hoewel Konami het een dancing simulator noemt, heeft Dancing Stage Unleashed met echt dansen niet veel te maken. Tenminste, als je denkt dat je beter gaat dansen door het veelvuldig spelen van dit spel, dan raad ik je aan nu alvast je vrienden te waarschuwen voordat ze een arts bellen als je in een discotheek Dancing Stage Unleashed pasjes gaat doen. Nee, echt dansen is het niet, maar leuk is het zeker en gezond ook!

Verder valt er eigenlijk niet zoveel te vertellen over het spel. Het idee is erg simpel en zal je gewoon wel of niet aanspreken. In het begin voelde ik me een beetje voor lul staan op het matje, zeker met m'n spastische gespring erbij, maar toen ik het wat beter onder de knie kreeg durfde ik de gordijnen zelfs open te laten!