Boek Review: Beau - Het Boze Oog

Beau van Erven Dorens is in Haarlem geboren op 24 december 1970, (bij deze dus meteen: Gefeliciteerd!) Later verhuisd naar Bloemendaal, wat ook grotendeels de herkomst van zijn accent verklaart.

Het gesproken woord
Als acteur en televisiepersoonlijkheid kennen we Beau eigenlijk het best. Hij is doorgebroken in 1998 met de programma's Alles voor de kijkcijfers en RTL-Live. Zijn grote doorbraak kwam echter drie jaar later met de presentatie van Big Brother 2. De aanbiedingen lagen vervolgens voor het oprapen en zo stapte hij over naar Over de Balk en later Beaullywood. Langzaam meer zeker begon Nederland te wennen aan Beau en toen hij uiteindelijk verscheen in de RTL 4 - hit; RTL Boulevard won hij bij velen pas respect. Voornamelijk door zijn vaak zwarte en cynische humor bleek Beau namelijk helemaal niet de bal te zijn voor wie hij vaak werd aangezien. In zijn eigen talkshow Beau werd er vaak nog een schepje boven op gedaan en werd ook nog eens duidelijk dat hij niet iemand is die een blad voor de mond neemt.



Het geschreven woord
In zijn studententijd aan de UVA was Beau redacteur van het literaire studentenblad Propia Cures. Ook heeft hij diverse bijdragen gedaan aan het Haarlems Dagblad, BLVD en de Groene Amsterdammer. Hij brak dit jaar al door met Beau's handboek voor studenten. De meeste opschudding en lezers bereikt hij tegenwoordig met zijn columns in de Nieuw Revu en dan komen we meteen terecht bij Het Boze Oog...