CD Review: Ilse DeLange - Here I Am / 1998-2003

Van The Corrs verscheen enige tijd geleden ook een verzamelalbum. Ik had al hun albums en met alleen de nieuwe single als nieuwe track, vond ik het album niet de moeite waard. Datzelfde vroeg ik me dan ook meteen af toen de CD van Ilse DeLange op mijn deurmat lag.

De CD is keurig in partjes verdeeld. De eerste vier nummers komen van 'World Of Hurt'. Twee nummers van 'Livin' On Love' volgen, waarna het nummer 'Shine' volgt. Ilse nam deze samen met Rosemary's Sons op voor hun album 'All In Hand'. Vervolgens twee nummers van Ilse's laatste album 'Clean Up'.

De drie nummers erna zijn nieuw. 'Let Go' is een lekker vlot nummer, waarin akoestische gitaren en een Hammond orgel niet ontbreken. 'I Almost Believed' is een schitterend, rustig nummer met piano en bas, dat niet zou misstaan in een kamer waar de open haard brandt en de kerstboom straalt terwijl het buiten sneeuwt. Veel mooier, naar mijn mening, dan Ilse's huidige single 'Wouldn't That Be Something'.

Vervolgens het hele mooie 'All The Answers', dat vele mensen al wel zullen kennen. Dat brengt ons meteen bij de live-uitvoeringen, daar is dit nummer er namelijk ook één van. Als extra's zijn bovendien nog 'Have A Little Faith In Me' opgenomen (dat ik al heb op Ilse's album 'Dear John') en 'Before You Let Me Go'. Ik vind het nummer niet mooi en de geluidskwaliteit is slecht, het nummer werd opgenomen tijdens een concert van Kane.

Conclusie

Ik twijfel. Ik vind het namelijk zonde om zoveel geld uit te geven voor een album waar eigenlijk maar een paar nieuwe nummers op staan. Van de dertien 'gewone' nummers heb ik vier nummers niet, driekwart dus wèl. Van de live bonustracks heb ik er al één op een album, één als MP3 en de derde vind ik gewoonweg niet mooi.

Ik ben blij dat ik de beslissing niet hoef te nemen. Bovendien zal ieders eigen collectie, en budget, hier een belangrijke rol in spelen. Ik ben wel tevreden over de keuze van de nummers van oudere albums, ook de nieuwe nummers kan ik over het algemeen zeer waarderen. Heb je nog niet zoveel van Ilse, dan is 'Here I Am' dus sowieso de moeite waard. Heb je al wel een aantal albums, dan wens ik je veel succes met twijfelen.

Artiest
Ilse DeLange
Titel
Here I Am - 1998-2003
Label
Warner
Release datum
31-10-2003
Lengte
68:36
Genre
Pop / Rock

1 I'm Not So Tough
4:28
2 World Of Hurt
3:53
3 I'd Be Yours
2:44
4 When We Don't Talk
3:00
5 Livin' On Love
4:24
6 I Still Cry
4:34
7 Shine (with Rosemary's Sons)
4:12
8 No Reason To Be Shy
4:16
9 Heavenless
4:28
10 Let Go
3:48
11 I Almost Believed
4:27
12 Wouldn't That Be Something
4:04
13 All The Answers
4:57
14 Have A Little Faith In Me (live)
4:09
15 Before You Let Me Go (live) (Kane feat. Ilse DeLange)
6:12
16 All The Answers (live)
5:00