FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 3 juni 2024

NHL: Oilers en Panthers in Stanley Cup Finals

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL zijn er nog twee teams over: de Florida Panthers en Edmonton Oilers gaan in de finale strijden om de felbegeerde Stanley Cup, nadat ze het in de conferencefinales in wedstrijd zes af wisten te maken.

Florida Panthers - New York Rangers (3-2)
In de eigen Amerant Bank Arena kwamen de Panthers laat in de eerste periode op voorsprong dankzij Sam Bennett, waarna Vladimir Tarasenko halverwege de derde periode de score kon verdubbelen. Met ruim anderhalve minuut deed Artemi Panarin iets terug namens de Rangers, maar de Panthers hielden vervolgens stand en plaatsten zich voor de derde keer - en de tweede keer op rij - voor de grote finale, winnen deden ze nog nooit.

Edmonton Oilers - Dallas Stars (3-2)
In het Rogers Place was het al na ruim vier minuten feest: Connor McDavid bracht de Oilers op 1-0. Dik tien minuten later werd de voorsprong uitgebreid door Zach Hyman, waarna goalie Stuart Skinner lang het doel schoon hield. Mason Marchment kwam er halverwege periode drie nog doorheen, maar de ene goal hielp de Stars niet meer: 2-1 en na bijna twintig jaar zijn de Oilers, die na hun verloren finale van 2006 ver weg waren gezakt, weer present in de Stanley Cup Finals, die ze vijf keer wonnen.

Speelschema
Zaterdag 8 juni, 20.00u (02.00u NL) - Stanley Cup Finals, game 1; Florida Panthers - Edmonton Oilers

Cort sprint heuvelop naar winst in Dauphiné en is ook de nieuwe leider

Magnus Cort van Uno-X heeft de tweede etappe van de Critérium du Dauphiné gewonnen. Lange tijd leek Bruno Armirail op weg naar de ritzege, maar de Fransman werd in de laatste honderd meter bijgehaald, waarna Magnus Cort de sprint won voor Primoz Roglic en Matteo Jorgenson. Cort neemt door de zege de leiderstrui over van zijn landgenoot Mads Pedersen.

In de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné moest er voor het eerst geklommen worden, maar nog geen zware beklimmingen. Vrij snel ontstond er een kopgroep van vijf en de vluchters namen een voorsprong van vijf minuten, waarna de ploeg van Primoz Roglic zich op kop zette van het peloton.

Op de voorlaatste klim van de dag reed Bora-hansgrohe een strak tempo, waarbij verschillende renners in de problemen kwamen, waaronder de nummer vijf in Giro d'Italia Antonio Tiberi. Het peloton kwam snel dichterbij de kopgroep en Bruno Armirail reed weg bij zijn medevluchters. Lange tijd hield de Fransman een voorsprong van een kleine halve minuut, maar in de laatste honderd meter werd hij alsnog gegrepen, waarna Magnus Cort de sprint won van een uitgedund peloton. De Deen won voor Primoz Roglic en Matteo Jorgenson en is ook de nieuwe leider in de Franse rittenkoers.

Results powered by FirstCycling.com

Random Pics van de Dag #1294

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Niet opgehaalde fietsen uit depot naar asielzoekers en Oekraïense vluchtelingen

Amsterdam gaat 3250 niet opgehaalde fietsen uit het fietsdepot weggeven. Ze gaan onder meer naar asielzoekers en vluchtelingen uit Oekraïne. Zo meldt AT5

Volgens de gemeente kunnen zij zo makkelijker naar school of werk komen. Ze worden ook gebruikt voor fietslessen voor kinderen en voor re-integratietrajecten. Er worden fietsen uitgekozen die van goede kwaliteit zijn en ze worden opgeknapt, zodat ze veilig zijn.

"Fietsen staat voor mij voor vrijheid", laat wethouder Melanie van der Horst (Verkeer) weten. "Ik wil dat zoveel mogelijk Amsterdammers die willen fietsen ook een fiets krijgen, zodat zij zich gemakkelijk en betaalbaar door de stad kunnen verplaatsen."

In het fietsdepot staan fietsen opgeslagen die verkeerd geparkeerd waren of ergens te lang stilstonden. Na het betalen van een boete kunnen ze worden opgehaald door de eigenaar, maar een groot deel van de fietsen wordt nooit meer opgehaald

De gemeente heeft al vaker fietsen uit het fietsdepot weggegeven. Eerder werden er 1.139 fietsen gedoneerd aan deelnemers van fietslessen.

Straatracer rijdt onder invloed met 100 km/u op fietspad

Straatracers hebben dit weekend 's nachts opnieuw voor gevaarlijke situaties gezorgd in het Westelijk Havengebied te Amsterdam. Een van hen reed met honderd kilometer per uur over het fietspad. Zo meldt AT5. 

Dat schrijft de politie op X. De automobilist die op het fietspad reed, was ook nog eens onder invloed. Een andere automobilist vloog uit de bocht, waardoor er een aanrijding volgde.

Agenten hebben in totaal 25 verkeersboetes uitgedeeld. Het Westelijk Havengebied is 's avonds en 's nachts populair bij straatracers, de politie moet er vaker ingrijpen. 

Claudia Sheinbaum nieuwe president Mexico

Claudia Sheinbaum (61), die tot vorig jaar burgemeester was van Mexico-Stad, heeft de presidentsverkiezing in Mexico gewonnen. Mexicaanse media en de regeringspartij Morena hebben dit gemeld op basis van hun eigen exitpolls. Sheinbaum, een klimaatwetenschapper, wordt de eerste vrouwelijke president van Mexico.

Volgens een schatting van peilingbureau Enkoll zal Sheinbaum naar schatting ongeveer 58% van de stemmen ontvangen. Haar belangrijkste tegenstander, oppositiekandidate Xóchitl Gálvez, lijkt voorlopig niet verder te komen dan 29%. "We zijn bevoorrecht om in een geweldige tijd te leven in de geschiedenis van ons land, en ook voor Latijns-Amerika en de rest van de wereld.

Claudia Sheinbaum zal de eerste vrouwelijke president in de geschiedenis van Noord-Amerika worden. Met Sheinbaum's overwinning heeft Mexico voornamelijk gekozen voor de voortzetting van het beleid van de vertrekkende links-populistische president Andrés Manuel López Obrador, die tevens de partijgenoot en mentor van Sheinbaum is.

Ongeveer 100 miljoen Mexicanen gingen gisteren naar de stembus om een nieuwe president, gouverneurs en duizenden parlementsleden en burgemeesters te kiezen. Volgens Wil Pansters, hoogleraar culturele antropologie gespecialiseerd in Mexico aan de Universiteit Utrecht, heeft de winnaar momenteel 57 procent van de stemmen, met ongeveer 13 procent geteld. Hoewel dit percentage nog kan dalen, is het verschil met de nummer twee aanzienlijk groot.

Pansters zegt dat de nieuwe president een sterke meerderheid heeft gekregen, wat duidt op een groot vertrouwen van de burgers. Hierdoor kan ze haar beloften uit gaan voeren, zoals het voortzetten van sociale programma's en het volgen van een bepaalde koers met betrekking tot veiligheid en geweld.

De hoogleraar erkent dat de georganiseerde misdaad nog steeds een groot probleem vormt in Mexico. De verkiezingen verliepen grimmig, met veel geweld en vermoorde kandidaten. Dit deed zich vooral voor op lokaal niveau waar er zo'n 15.000 verkiesbare posities zijn, en de connecties tussen georganiseerde misdaad en lokale politici duidelijk zichtbaar zijn. 

Timmermans hekelt rechtse partijen vanwege klimaataanpak

De Green Deal heeft Frans Timmermans (GroenLinks/PvdA) op de kaart gezet als Europese klimaatstrijder, maar met de Europese verkiezingen in aantocht wordt er stevig kritiek geuit op zijn visie van een groen Europa. Timmermans deelde in Goedemorgen Nederland zijn mening: "Het centrumrechts heeft de Green Deal tot een zeer controversieel politiek onderwerp gemaakt."

Hoewel de Green Deal betrekking heeft op de toekomst van de mensheid en daardoor politieke tegenstellingen zou moeten overstijgen,lijkt het erop dat linkse en rechtse partijen elkaar nu meer dan ooit in de haren vliegen als het om het klimaat gaat, volgens Timmermans. Met de Europese verkiezingen in het vooruitzicht ziet de toekomst van het klimaatakkoord er somber uit.

Desondanks blijft Timmermans optimistisch. Hij benadrukt dat alle maatregelen met betrekking tot de overgang naar een duurzame economie al in gang zijn gezet. "We gaan hiermee door."

Toch maakt Timmermans zich zorgen over een cruciaal aspect van de Green Deal, namelijk natuur en landbouw. "Om de temperatuurstijging onder de twee graden te houden, moet de natuur gezond zijn. Op dit moment is dat niet het geval." Hij noemt dit zorgwekkend en benadrukt dat "de boeren slachtoffer zijn van de huidige ongezonde staat van de natuur."

Het verkiezingsprogramma stelt dat Europa tegen 2040 klimaatneutraal moet zijn, in plaats van 2050 zoals eerder gepland. Bas Eickhout, de lijsttrekker van GroenLinks-PvdA voor de Europese verkiezingen, rechtvaardigt deze beslissing door te wijzen op wetenschappelijke bevindingen. Volgens hem zeggen deskundigen dat om de doelen van het klimaatakkoord te bereiken, de hele wereld tegen 2050 klimaatneutraal moet zijn. Daarom is Eickhout van mening dat Europa een leidende rol moet spelen.

Eickhout zegt dat mensen terecht twijfels hebben over het beleid dat met rechtse partijen moest worden gemaakt. Hij illustreert dit met het voorbeeld van de CO2-prijs voor vliegtuigen, waarbij rechtse partijen privéjets willen uitzonderen. Volgens Eickhout is er nog veel werk te doen, aangezien er nog steeds oneerlijke elementen zijn.

GroenLinks-PvdA pleit in het Europese verkiezingsprogramma voor een verdubbeling van het sociale klimaatfonds van 90 miljard euro, omdat dit volgens hen essentieel is voor eerlijk klimaatbeleid. Er is ook discussie tussen linkse en rechtse partijen over de mate van groen klimaatbeleid in wijken waar traditioneel op GroenLinks-PvdA gestemd wordt. Timmermans benadrukt het belang van publieke financiering om de woonvoorraad te verduurzamen en daarmee energiekosten te verlagen. Het huidige gebrek aan middelen belemmert deze ontwikkeling, wat vraagt om een herwaardering van volkshuisvesting als publieke zaak. Dit zal de focus zijn voor de komende jaren, met als doel lagere energiekosten voor burgers.

Verkiezingen Zuid-Afrika: ANC verliest meerderheid in parlement

In Zuid-Afrika moet het ANC op zoek naar coalitiepartners. Volgens de officiële resultaten heeft de partij die al 30 jaar alleen regeert haar absolute meerderheid in de parlementsverkiezingen verloren.

Volgens de kiescommissie won het African National Congress 159 van de 400 zetels. De grootste oppositiepartij, de centrumrechtse Democratische Alliantie, werd de op één na sterkste partij en kreeg 87 zetels. De voorzitter van de DA, Steenhuisen, verklaarde zich bereid om samen te werken met het ANC.

President Ramaphosa riep alle partijen op om de verkiezingsuitslag te respecteren. Het volk had gesproken, of het dat nu leuk vond of niet.

Malediven willen geen Israëliërs meer in hun land

De regering van de Malediven wil Israëlische burgers de toegang tot het land ontzeggen als reactie op de oorlog in Gaza. De overeenkomstige wetten moeten worden aangepast, zei het kantoor van president Mohamed Muizzu in de hoofdstad Malé.

Hij volgde een overeenkomstig advies van het kabinet op. Het verbod moet zo snel mogelijk in werking treden, zei minister van Binnenlandse Zaken Ali Ihusaan tegen verslaggevers. Bovendien benoemde de president van het moslimland een speciale gezant om de behoeften van de Palestijnen te beoordelen. Ook wil hij met de United Nations Relief and Works Agency for Palestijnse vluchtelingen in het Nabije Oosten (UNRWA) geld inzamelen voor de mensen in de Palestijnse gebieden.

Israël had afgelopen december al een reiswaarschuwing afgegeven voor de Malediven – met het oog op anti-Israëlische sentimenten in de context van de oorlog. 

Fun met Funda #296: een bonk roest

"Een legering van ijzer met koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom. Bij blootstelling aan de buitenlucht vormt zich geleidelijk een beschermende oxidelaag (patin)", aldus de beschrijving van cortenstaal volgens de bouwkundige encyclopedie Joost de Vree. In Utrecht is nu een huis te koop waar royaal gebruik is gemaakt van dit roestige materiaal, wat het een heel speciaal uiterlijk geeft.

Het is een "Steel Craft House, ontworpen door Zecc Architecten" zo staat te lezen in de Funda advertentie. Hoewel de foto's van de buitenkant anders doen vermoeden, oogt het interieur opvallend licht. Dit interieur, met ondermeer weggewerkte inbouwkasten, is op maat gemaakt voor deze bijzondere woning. En in contract met de stalen buitengevel, is het interieur uitgevoerd in een overdaad aan hout.

Het huis, gebouwd in 2003 en later uitgebreid, bestaat uit 3 woonlagen en heeft zelfs een tuintje. Dit unieke design huis is nu te koop, met een vraagprijs van €900.000,-. Zou jij er willen wonen, en is het die prijs waard?

Swiatek vernedert Potapova op Roland Garros

Tennisster Iga Swiatek heeft op Roland Garros een stukje historie geschreven. De Poolse titelverdedigster won zondag in de achtste finales van Anastasia Potapova en vernederde de Russische daarbij: 6-0, 6-0, waarbij Potapova zelfs maar tien punten wist te maken, het laagste aantal ooit in een volledige wedstrijd op het Franse gravel.

In de kwartfinales mag Swiatek met Marketa Simkova wel íets meer tegenstand verwachten. De Tsjechische is als vijfde geplaatst en rekende met 6-4, 6-2 ook niet al te moeizaam af met de Servische qualifier Olga Danilovic.

De als derde geplaatste Amerikaanse Coco Gauff, twee jaar geleden de verliezend finaliste, is nog altijd geen enkele set in de problemen gekomen: ze won haar vierde wedstrijd met 6-1, 6-2 van Elisabetta Cocciaretto uit Italië. Gauff speelt in de kwartfinales tegen de Tunesische Ons Jabeur (8), die met twee keer 6-4 van Clara Tauson uit Denemarken won.

Alcaraz en Sinner overtuigend naar kwartfinales Roland Garros

In Parijs zijn zondag de eerste vier achtste finales gespeeld van het mannenenkelspeltoernooi op Roland Garros. Dat leidde op het Franse graven niet tot grote verrassingen, hoewel er wel een top-10-speler uit het toernooi vloog.

De als tweede geplaatste Süd-Tiroler Jannik Sinner had het aanvankelijk flink moeilijk met de Fransman Corentin Moutet, maar na de openingsset kwam de Italiaan goed op dreef en draaide hij het volledig om: 2-6, 6-3, 6-2, 6-1.

Sinner mag het in de kwartfinales opnemen tegen Grigor Dimitrov uit Bulgarije (10), die alleen in Parijs nog nooit de halve finales haalde. Dimitrov speelde een mooie partij tegen de als achtste geplaatste Pool Hubert Hurkacz, die hij in een kleine drie uur versloeg: 7-6 (5), 6-4, 7-6 (3).

De als derde geplaatste Spanjaard Carlos Alcaraz had het opmerkelijk makkelijk met Felix Auger-Aliassime uit Canada (21), die er met 6-3, 6-3, 6-1 aan moest geloven. Zijn volgende opponent zou normaliter pittiger moeten worden en komt uit Griekenland. Stefanos Tsitsipas (9), verliezend finalist in 2021, overklaste de Italiaan Matteo Arnaldi na een stroef begin met 3-6, 7-6 (4), 6-2, 6-2.

Zaterdag komen onder meer Novak Djokovic (1), Alexander Zverev (4) en Daniil Medvedev (5) in actie in de achtste finales.

Sterke zege Bol in Diamond League-wedstrijd 400m horden

Femke Bol heeft zondagavond in Stockholm haar eerste wedstrijd van het jaar gelopen over 400 meter horden. De Nederlandse maakte daarbij gelijk een prima indruk in Zweden, waar het publiek verder ook weer een mooie avond voorgeschoteld kreeg.

400m horden mannen
Na zijn indrukwekkende zege in Oslo was Alison dos Santos de favoriet en de Braziliaan maakte dat weer waar: winst in 47,01 seconden, ruim voor Kyron McMaster uit de Britse Maagdeneilanden (48,05) en de Amerikaan CJ Allen (48,12).

Kogelstoten vrouwen
Jessica Schilder kende eindelijk eens een wat betere wedstrijd: met 19,08 meter in haar laatste poging werd ze derde. De winst was met 20,00 meter voor de Amerikaanse Chase Jackson, twee centimeter beter dan de stoot van de Canadese Sarah Mitton. Jorinde van Klinken werd met 18,13 meter negende.

Hoogspringen vrouwen
Yaroslava Mahuchikh stond letterlijk wat boven de rest: de Oekraïnse sprong als enige over 2,00 meter. Imke Onnen uit Duitsland, de Oekraïnse Iryna Gerashchenko en Nicola Olyslagers uit Oostenrijk kwamen allemaal tot 1,94 meter en eindigden in die volgorde op basis van hun aantallen foutsprongen.

100m vrouwen
Julien Alfred snelde een nacht eerder naar 10,78 op Jamaica, waarmee ze weer bevestigde dat St Lucia serieuze medaillekans heeft op de Spelen, in Stockholm ging het wel wat minder hard. Gina Bass uit Gambia pakte in 11,15 seconden haar eerste Diamond League-zege, nét voor de Ivoriaanse Marie-Josée Ta Lou-Smith (11,16) en de Amerikaanse Brittany Brown (11,18).

1500m vrouwen
De Britse Laura Muir maakte wederom vooral met haar eindschot indruk: in 3:57,99 snelde het Schotse atletiekicoon naar de winst, voor de Keniaanse Edinah Jebitok (3:58,88) en de in topvorm verkerende Georgia Griffith uit Australië (3:59,17).

3000m mannen
Dominic Lobalu leek de wedstrijd te domineren, maar de Zwitser moest zich in de eindsprint gewonnen geven tegen de rappe benen van Narve Nordås, die in Oslo voor eigen publiek nog bijna de hele 1500 meter op één schoen moest lopen. Nordås won in 7:33,49 minuten, vlak voor Lobalu (7:33,68) en de Guatemalteek Luis Grijalva (7:33,96).

Polsstokhoogspringen mannen
Voor eigen publiek herhaalde Armand Duplantis zijn vaste ritme: eerst met een paar sprongen de wedstrijd winnen, daarna een poging op het wereldrecord wagen. Hij liet de lat drie keer op 6,25 meter leggen, maar dat lukte drie keer nét niet. De Amerikanen Sam Kendricks en KC Lightfoot werden met 5,90 en 5,80 meter tweede en derde.

Hinkstapspringen vrouwen
Met 14,67 meter in haar derde poging was de overwinning voor Leyanis Perez Hernandez uit Cuba. Ze klopte de Jamaicaanse Shanieka Ricketts (14,40 meter), terwijl plek drie met 14,26 meter voor de Dominicaanse Thea Lafond was.

100m mannen
Niet de snelste race van het jaar, dat deed de Jamaicaan Oblique Seville de nacht ervoor met 9,82 seconden in Jamaica, maar wel een spannende strijd. Emmanuel Eseme uit Kameroen pakte in 10,16 seconden de winst, voor de Amerikaan Kyree King (10,18) en de Italiaan Chituru Ali (10,19).

3000m steeplechase mannen
De Ethiopische wereldrecordhouder Lamecha Girma liet de rest relatief vroeg achter en snelde naar een nieuwe beste wereldjaarprestatie en de winst in 8:01,63 minuten. Landgenoot Samuel Firewu werd in 8:05,78 tweede, op zijn beurt weer ruim voor het nieuwe Tunesische record van Mohamed Amin Jhinaoui (8:10,41).

400m horden vrouwen
Femke Bol opende haar seizoen op de horden en deed dat op prima wijze. Ze had de laatste honderd meter nodig om het verschil te maken, maar liep daarmee wel naar de winst in 53,07 seconden, iets langzamer dan concurrente Sydney McLaughlin-Levrone een paar dagen eerder (52,70), maar wel haar snelste seizoensopening ooit. De Jamaicaanse Rushell Clayton werd in 53,78 seconden tweede, voor landgenote Andrenette Knight (54,62). Cathelijn Peeters werd in 56,03 seconden zevende.

Discuswerpen mannen
Mykolas Alekna was weer de beste: de Litouwse wereldrecordhouder kwam in zijn derde poging tot 68,64 meter en dat was genoeg voor de winst. De Australiër Matthew Denny wipte met 66,75 meter in zijn laatste worp nog naar plek twee, voor thuisfavoriet Daniel Ståhl en zijn 66,10 meter.

200m vrouwen
Shericka Jackson viel in Oslo nog tegen, dit keer ging het voor een van de snelste vrouwen ooit wat beter: de Jamaicaanse won met forse tegenwind in 22,69 seconden. Thuisloopster Julia Henriksson werd verrassend tweede in nota bene een persoonlijk record van 22,89 seconden, voor de Britse Amy Hunt (22,92). Tasa Jiya werd in 23,25 seconden zesde.

800m mannen
De Algerijn Djamel Sedjati was net als bij zijn vorige wedstrijd weer opmerkelijk snel, op een opmerkelijke manier: met een bizarre laatste honderd meter snelde hij naar de winst in een beste wereldjaarprestatie van 1:43,23 minuten. De Amerikaan Bryce Hoppel werd met 1:44,29 tweede, voor de 1:44,44 van Tshepiso Masalela uit Botswana.

FOK! Wat een weer: overwegend droog, kleine kans op een bui

weerbanner (Foto: FOK.nl)


Goede morgen!

Een nieuwe week, maar of we ook een ander weertype krijgen? Het lijkt in ieder geval droger te worden, maar ook wat aan de frisse kant. In ieder geval prima weer voor buitenactiviteiten.

Vanochtend is er veel bewolking. Plaatselijk kan wat motregen vallen, maar veel stelt dit niet voor. De wind is noordwestelijk en zwak tot matig.

Vanmiddag overheerst de bewolking en blijft het vrijwel overal droog. De middagtemperatuur wordt ongeveer 17°C. De wind is zwak tot matig uit het westen.

Vanavond is het half tot zwaar bewolkt. In het noordelijk kustgebied kan het later af en toe gaan regenen. Aan zee waait het matig uit het noordwesten, landinwaarts is er weinig wind.

Vannacht valt er plaatselijk af en toe regen, maar veel stelt dit niet voor. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C. Er is weinig wind. (Bron: KNMI)

Tot morgen!   

               

Naast bewolking is de zon ook te zien (Foto: Professionele-idioot)
Naast bewolking is de zon ook te zien (Foto: Professionele-idioot)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                              

Random Pics van de Dag #1293

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1397
special
VrijMiBabes #229 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1396
special
Random Pics van de Dag #1395
review
The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom
special
Random Pics van de Dag #1394
©FOK.nl e.a.