Preview: MS Flight Simulator 2004

Features

Naast de nieuwe mogelijkheden zat Flight Simulator natuurlijk al boordevool mogelijkheden die onveranderd zijn gebleven of zijn verbeterd.

Wereldwijde landschappen met nauwkeurige 3D weergave en de gebouwen die je in het echt ook zult aantreffen. Rondje om het Empire State Building? Geen enkel probleem.

In de vorige versie, FS 2002, waren zo'n 22.000 vliegvelden opgenomen, in FS 2004 zijn er daar nog eens 2.000 bijgekomen om het totaal te brengen op 24.000.

Verder vind je uitgebreide mogelijkheden om je vlucht te plannen en zijn er mogelijkheden te over om met meerdere mensen te genieten van Flight Simulator. Het is bijvoorbeeld mogelijk om twee PC's aan elkaar te koppelen en de ene persoon piloot te laten zijn terwijl de ander voor instructeur speelt. Deze persoon heeft de mogelijkheid om weeromstandigheden aan te passen en systemen uit te laten vallen om te zien hoe de piloot erop reageert. Uiteraard kan er met meerdere mensen tegelijk worden gevlogen via een lokaal netwerk of het internet.

Conclusie

Nu ben ik geen expert op het gebied van Flight Simulator, maar deze versie is niet voor niets 4 CD's! De simulator is ontzettend uitgebreid en ontzettend realistisch, de hoeveelheid informatie die je (ook tijdens het vliegen) kunt raadplegen is enorm en instructeurs leren je vliegen als je er nog helemaal niets van snapt.

Ook ik heb de smaak te pakken gekregen en na mijn eerste bochtjes in een Cessna ga ik even een rondje doen in een 737. Tot ziens in New York!



Minimale Systeemeisen

Windows 98, ME, 2000 of XP
2000/XP: 128 MB RAM, 98/ME: 64 MB RAM
450 MHz Processor
1.8 GB Vrije harde schijfruimte
DirectX 9
8 MB/3D Videokaart
Muis en/of joystick/knuppel
Geluidskaart met speakers en/of hoofdtelefoon
Online/multiplayer: 56.6 kbps modem of LAN

Microsoft Flight Simulator 2004 verschijnt naar verwachting in augustus van dit jaar.