FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 25 juni 2003

Voetbal: Bayern München wil Roy Makaay

Bayern München heeft rond de 15 miljoen euro geboden voor Roy Makaay. De Nederlandse spits, momenteel spelend voor Deportivo in Spanje had zelf al eerder aangegeven weg te willen bij zijn club.

Volgens de voorzitter van Bayern vormen de salariseisen van Makaay geen probleem. ,,Via zijn zaakwaarnemer weten wij wat hij wil verdienen'', aldus voorzitter Rummenigge. ,,Daaraan kunnen wij voldoen.'' Het probleem is echter waarschijnlijk de transfersom, Deportivo wil meer geld vangen voor de Nederlander.

Behalve Makaay heeft Bayern ook het oog laten vallen op Carlos Alberto Tevez. De 19-jarige Argentijn van Boca Juniors wordt in eigen land de nieuwe Maradona genoemd. ,,Wij willen Makaay of Tevez'', zegt Rummenigge. ,,Voor beiden hebben we geen geld.'' De Duitse kampioen begint volgende week met de voorbereiding op het komende seizoen.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!voetbalmanager

Win kaarten voor 54 in Las Palmas!

-EXTRA PRIJSVRAAGAKTIE-

Las Palmas presents 54 - 5 & 4 juli 2003

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 juli organiseert Club Las Palmas, Rotterdam een dubbele editie van het succesvolle "54" concept. Tijdens deze twee dagen draaien niet alleen de allerbeste dj's, ook is er ruimschoots aandacht voor spectaculaire decoraties en visuals.

In deze tijd van verregaande commercialisatie van de dancescene laat Las Palmas zien dat het ook anders kan! Voor een schappelijke toegangsprijs toveren zij een productie uit de hoge hoed waar nog de rest van de zomer over gepraat zal worden!



Zowel vrijdag als zaterdag laat 54 een gast-dj laten overvliegen uit Parijs. Vrijdag staat niemand minder dan Bob Sinclar achter de draaitafels. Bob Sinclar, Riviera Playboy, Studio 54 Bellboy, Highclass Gigolo en internationaal fotomodel, is de man achter vele clubhits als Gymtonic, The Ghetto en recentere hits I feel for you
en The beat goes on. Samen met Dimitri from Paris is hij het gezicht van de Franse club-scene.

Zaterdag zal dj Yellow het feest tot vele hoogtepunten brengen. DJ Yellow is de oprichter van Yellow Productions, het eerste Franse label dat funk, disco en groove met een Franse twist bracht. Momenteel scoort hij de ene na de andere hit met het Africanism project. Onlangs verscheen de tweede Africanism verzamel-cd, ditmaal met Bob Sinclar achter de draaitafels.


Bob Sinclar


Het volledige programma;
vrijdag 4 juli: Bob Sinclar, Roog, Marcella, Edwin Bazen, Paul Hazendonk, MC Lex Empress, VJ MacMotion
zaterdag 5 juli: Yellow, Victor Coral, Dwin, Little Tim, Sandeep, MC Nova, VJ MacMotion

De voorverkoop, met name voor de vrijdag, gaat ontzettend hard. Kaarten zijn te koop bij www.voorverkoop.net, Basic Beat (R'dam) en Outland (A'dam). Wees er op tijd bij!

Meer info over Las Palmas is te vinden op WWW.CLUB-LASPALMAS.NL

Fok! mag namens Las Palmas 5 x 2 vrijkaarten weggeven voor de editie van vrijdag 4 juli. Wil jij naar dit fantastische feest? Stuur dan voor 2 juli een mailtje naar fokprijsvraag@club-laspalmas.nl en wie weet ontvang jij dan twee kaarten! Winnaars ontvangen bericht via email.

LET OP: Minimum leeftijd is 21 jaar!

Verwarring over scheiding van Margarita

De verwarring is compleet! Gaan prinses Margarita en haar echtgenoot Edwin de Roy van Zuydewijn nu uit elkaar of niet? De Telegraaf opende vanochtend met het bericht dat de prinses haar man had gedumpt. Zojuist liet de prinses weten dat dit niet waar was. Maar het NOS Journaal laat nu toch weer zien dat het verhaal toch nog een staartje krijgt.

De Roy van Zuydewijn belde gisteravond op naar NOVA dat hij in het programma wilde om uit te leggen dat alles nog koek en ei was tussen hem en de prinses. Hij had er lucht van gekregen dat de Telegraaf vandaag met het nieuws zou openen.

De redactie van NOVA was er vervolgens getuige van dat De Roy van Zuydewijn een knallende ruzie met Margarita had over de telefoon. Hij dreigde daarin zelfs met een scheiding. Dit gebeurde echter niet.

Toen het interview daadwerkelijk daar was, gebeurde er ook wat vreemds. Als Jeroen Pauw wat kritische vragen aan de Roy van Zuydewijn gaat stellen, is duidelijk te zien dat hij onder tafel met een afwijzend vingertje richting de regie aan het schudden is.

Na de publicatie van het verhaal in de Telegraaf bevestigden ook bronnen rond het paar aan het NOS Journaal dat de scheiding praktisch een feit was.

Hoe het nu echt zit, is nog niet duidelijk. Maar zekerheid is er in ieder geval nog niet! Wordt ongetwijfeld vervolgd!!

Zie hier de beelden in het Journaal.

Bill Gates haat spam

Bill Gates, de rijkste man op aarde en ex-baas van softwarebedrijf Microsoft, heeft dinsdag een mailtje verstuurd naar alle abonnees van de mailinglist van Microsoft, met de titel 'Why I hate spam'. Gates legt hierin uit hoe Microsoft probeert om ongewenste e-mails het hoofd te bieden.

Volgens Gates is spam 'een plaag die al het goede wat e-mail ons gebracht heeft ten gronde dreigt te richten'. Onlangs spande Microsoft vijftien rechtszaken aan tegen een aantal bedrijven die zich bezig zouden houden met het versturen van spamberichten. Daarnaast heeft het sofwarebedrijf een speciale afdeling opgericht die zich gaat bezighouden met het bestrijden van spam.

Bill Gates kondigde in zijn e-mail de komst van 'smart-filters' aan, die kunnen aanleren wat een individuele gebruiker als spam ziet. Hij is ervan overtuigd dat spammers deze filters moeilijk zullen kunnen omzeilen.

Ryan Hamlin, anti-spambaas van Microsoft, heeft gezegd dat het spam-probleem over twee jaar onder controle is. Tot die tijd neemt het echter epidemische vormen aan.

Jaar cel voor Zoetermeerse scholieren

chanty had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee scholieren uit Zoetermeer zijn vandaag in de Tsjechische hoofdstad Praag veroordeeld tot één jaar gevangenisstraf. De rechter achtte bewezen dat de jongens (zestien en zeventien jaar) een Tsjechische vrouw met geweld beroofd hebben. Dit maakte de woordvoerder van de ouders vandaag bekend.

Tegen de uitspraak is hoger beroep aangetekend, maar daar wordt mogelijk van afgezien. De rechter bepaalde namelijk dat de twee scholieren de tijd tot dat proces niet in een Nederlandse cel mogen afwachten. De nu opgelegde straf mag waarschijnlijk wel in Nederland worden uitgezeten.

Het tweetal maakte deel uit van een groep van 46 scholieren van het Erasmus College in Zoetermeer. Half mei waren ze met 4 havo en 5 vwo op schoolreis in Praag. De jongens zouden het pension waar ze verbleven in de nacht verlaten hebben. De politie hield ze later aan wegens het beroven van een vrouw.

'Spiderman' heeft alcohol-probleem

Tobey Maguire, beter bekend als hoofdrolspeler uit de film 'Spiderman', blijkt lid te zijn van Alcoholics Anonymous (Anonieme Alcoholisten): een vereniging voor alcoholverslaafden.

De 28-jarige acteur stond altijd bekend om zijn rustige persoonlijkheid, maar Maguire heeft nu toegegeven dat er meer aan de hand is. Door zijn drankprobleem lijkt hij zelfs de hoofdrol in de tweede Spiderman film mis te lopen.

Het vervolg van Spiderman staat gepland voor het einde van dit jaar. Maguire zal eventueel, mocht hij zelf de rol nog niet aankunnen, vervangen worden door Jake Gyllenhaal, die in het dagelijkse leven de vriend is van Spidermans medespeelster Kirsten Dunst.

Eminem imiteert Michael Jackson

De Amerikaanse rapper Eminem heeft tijdens zijn verblijf in Glasgow op het balkon van zijn hotel met een mondkapje op een plastic pop in de lucht laten slingeren. Vorig jaar deed Michael Jackson ongeveer hetzelfde op een hotelbalkon in Duitsland, alleen betrof het toen een echte baby; waarschijnlijk zijn zoon Paris. Hoogstwaarschijnlijk ging het hier dan ook om een parodie op de 'King of Pop'.

Eerder deze week schonk Eminem een ketting aan een fan, waarvan hij beweerde dat de waarde ongeveer 450.000 dollar was. De vrouwelijke fan viel daarop flauw, omdat ze haar ogen niet kon geloven. Uiteindelijk bleek de ketting 'slechts' 500 dollar waard te zijn.

Sky Radio woedend op Noordzee FM

chanty herschreef voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

Sky Radio ligt overhoop met Noordzee FM. Het station dat sinds de frequentieverdeling op 100.7 FM te ontvangen is, zou een kopie van Sky zijn. Uit eerder onderzoek is al gebleken dat veel luisteraars op dezelfde frequentie blijven zitten en niet met hun radiostation meeverhuizen. De zender is dan ook niet blij met het format dat Noordzee FM nu uitzendt.

Volgens Sky draaien ze nu bijna dezelfde muziek om de luisteraars zo op 100.7 FM te houden. "Laat Noordzee FM z'n eigen kunstje doen", liet Sky Radio directeur Ton Lathouwers boos weten.

Directeur Erik de Zwart vindt de beschuldigingen onzin. "We hebben begin dit jaar een nieuwe koers uitgezet. De recente aanpassingen zijn daar een verdere uitwerking van."

Tuinman dronken tijdens maaien

P-Brain had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Berlijn heeft vandaag een tuinman een boete van 400 euro gekregen omdat hij te veel gedronken had. Tevens is zijn rijbewijs voor drie maanden afgenomen. De man was net klaar met het maaien van een gazon toen de politie een alcoholgeur rook en hem een blaastest liet ondergaan.

De man verklaarde een flesje wijn gedronken te hebben. De tuinman gaat in hoger beroep. Zijn advocaat Stefan Deppe zegt: "De grasmaaier betekent geen enkel gevaar voor het publiek en gezond verstand had hier gebruikt moeten worden."

Orange waarschijnlijk opgeslokt door T-Mobile

brillie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse tak van de mobiele telefoonbedrijven T-Mobile en Orange zitten dicht tegen een fusie aan. Orange is namelijk toegetreden tot de internationale mobiele alliantie van T-Mobile.

Het Financiële Dagblad wist vandaag te melden dat Orange Nederland in 2005 een marktaandeel van 20 procent moet hebben, anders maakt het moederbedrijf een einde aan het zelfstandig bestaan van de Hollandse tak. Nu heeft Orange nog maar veertien procent marktaandeel qua klanten, waarmee het de vijfde en kleinste aanbieder van Nederland is.

Indien Orange de zelfstandigheid moet opgeven op de Nederlandse markt, dan is de kans groot dat T-Mobile het bedrijf koopt of dat er een fusie komt met T-Mobile Nederland. Niet enkel opereren de bedrijven nu samen in een alliantie, maar Orange en T-Mobile hebben (toevallig) al anderhalf jaar een samenwerking voor de aanleg van een UMTS-net in Nederland, met het bedrijf Rann.

KPN en Vodafone zullen waarschijnlijk Orange niet kopen vanwege hun bestaande grote marktaandeel, terwijl het recent verzelfstandigde Telfort naar verwachting een niche-speler wil blijven of zelf weer op de markt komt.

Selectie Cofidis ook bekend

De Tour - selectie van het Franse Cofidis is ook bekend gemaakt.

De volgende 9 namen zijn door ploegleider Alain Bondue geselecteerd:

De Fransen David Moncoutié, Cédric Vasseur, Méderic Clain en Philippe Gaumont, de Spanjaarden Inigo Cuesta en Luis Perez, de Italianen Massimiliano Lelli en Guido Trentin en de Brit David Millar.

David Moncoutié zal de kopman zijn voor het Algemeen Klassement. Vorig jaar werd hij 13e in de Tour en daarmee was hij beste Fransman. Dit jaar gaat hij voor een top 10 - klassering.

Ook van tijdritspecialist David Millar wordt veel verwacht. In 2000 won de Schot de proloog in Futuroscope en vorig jaar won hij de etappe naar Béziers. Er wordt weer gehoopt op goede uitslagen van Millar in de tijdritten en een goed Algemeen Klassement.

David Moncoutié (Foto Wim Amels)

Margarita en Edwin niet uit elkaar

chanty herschreef voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

"Een walgelijk stuk", zo reageerde Margarita op het artikel dat vanochtend in de Telegraaf stond. In het artikel wordt beweerd dat de prinses haar man, Edwin de Roy van Zuydewijn, gedumpt heeft.

Het is volgens haar "weer een manier om Edwin en mij uit elkaar te halen." Dat zei de prinses vandaag duidelijk tijdens een televisie-interview met Frits Barend (RTL4).

"Ik denk dat veel mensen ons een hak willen zetten." Margarita vertelde dat ze vierkant achter haar man staat en dat haar huis in Frankrijk niet wordt verkocht.

Ook met dank aan Spotter2 en Westlander.

NASA verspreidt chemicaliën in atmosfeer

De NASA gaat vannacht chemicaliën in de atmosfeer verspreiden om de ionosfeer te onderzoeken. Het spoor van trimethylaluminium (TMA) zal gaan gloeien door de reactie met zuurstof. De lichtgevende chemtrails zullen boven delen van de Verenigde Staten zichtbaar zijn, waaronder Virginia, New York en Washington DC.

De chemische sporen stellen de NASA wetenschappers in staat wind in de ionosfeer te meten, aldus Gregory Earle van de universiteit van Texas, die het project leidt. "De chemicaliën zullen zich als een bewegend spoor gedragen zodat we de wind op verschillende hoogten over een bepaalde periode bij kunnen houden". Volgens de NASA is meer wetenschap over de ionosfeer belangrijk. De ionosfeer beïnvloedt radiocommunicatie en GPS ontvangst op aarde. De NASA zegt dat de chemicaliën niet schadelijk zijn voor de gezondheid.


Een TMA chemtrail uit 1978 (Foto: NASA)

FC Utrecht heeft licentie binnen

Ook FC utrecht is zeker van eredivisie voetbal in het volgend seizoen. De club zit er dan in een driekwart af stadion weer warmpjes bij.

Manager Sturkenboom had reeds voorspeld dat de KNVB de licentie zou toewijzen nadat hij in gesprek met de belastingdienst de laatste schuld had weggewerkt. Een gemeentelening van 25 miljoen euro aan projectontwikkelaar Midreth, die het stadion en trainingscomplex overneemt, heeft de Utrechtse club gered. Als volgend jaar het gehele stadion klaar is, is de club weer kerngezond. De club moet nog wel vijf jaar lang vijf ton aan de gemeente afdragen. Ook zal het voortaan huur voor de faciliteiten gaan betalen, zij dient dat elk seizoen van haar seizoenkaartrevenue te voldoen, zo dat betaling gegarandeerd is.

Schuur ontploft na experiment met energie

Just-Dennis, Oxxie, corr en bumberklevers hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Papendrecht heeft een experiment van een 52-jarige uitvinder vanmiddag geleid tot de ontploffing van een schuurtje. De man had een opstelling gebouwd om te experimenteren met een nieuwe manier om energie op te wekken. Hij gebruikte hiervoor pentaan, een stof die na verwarming gas wordt en dan explosief is.

Er was op het moment van de ontploffing niemand in de schuur aanwezig en zodoende vielen er geen gewonden. Wel mist de schuur nu twee muren en is het dak ontwricht.

'Omroep kan tot 100 miljoen per jaar besparen'

Just-Dennis (herschreven), blablastampy en fulco- hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onderzoeksbureau McKinsey heeft geconcludeerd dat de publieke omroep 60 tot 100 miljoen euro kan besparen door efficienter te werken. Het rapport over de financiele situatie van de publieke omroep is woensdag bekend geworden en is in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCenW) opgesteld.

In 2004 moest de publieke omroep al 40 miljoen bezuinigen en in 2007 zal dat 80 miljoen zijn. Ook zullen de inkomsten van de STER-reclames dalen wegens de stagnerende economie, hierdoor zullen er stevige maatregelen moeten worden getroffen om de bezuinigingen in 2004 te kunnen realiseren en om te kunnen investeren in verbeteringen.

Het onderzoeksbureau geeft geen aanbevelingen maar schetst alleen de keuzes. Zo zouden zenders meer samen moeten doen, zoals het delen van studio's. Ook zou AM 747 in de middag het signaal van radio 1 kunnen doorgeven en in de middaguren hun doelgroep tegemoet kunnen komen. Dit zou ongeveer 8 miljoen euro besparen.

Een andere keuze is het stopzetten van gratis programma's via de satelliet of het stoppen van uitzenden van tv programma's via de ether, dit zou een besparen opleveren van 3 tot 14 miljoen euro per jaar. Verder kunnen ze 16 miljoen besparen door omroeporkesten en -koren te beperken en nog eens 21 tot 29 miljoen door te korten op de taken van de Wereldomroep.

Nederland passeert Duitsland

Duitsland is ondanks de krappe zege op de Fäeröer door het Nederlands elftal gepasseerd op de nieuwe wereldranglijst. Oranje steeg een plek naar positie vijf.

Het Nederlands elftal is aan een uitstekende reeks bezig, weliswaar wordt niet alles gewonnen, maar het elftal verliest niets. De ploeg is derhalve terecht in de wereldtop te vinden, hoewel het er op het afgelopen WK niet bij was. Nummer vier Argentinië staat een marginale twee punten voor, Spanje is ook binnen bereik. Voorlopig zal er echter niet meer gespeeld worden, het is vakantie.

De stand bovenin:
1 Brazilie 834
2 Frankrijk 814
3 Spanje 762
4 Argentinie 754
5 Nederland 752
6 Duitsland 745
7 Turkije 733
8 Engeland 727
9 Verenigde Staten 717
10 Tsjechië 712
11 Italie 711
11 Mexico 711

17 Belgie 672
24 Japan 643
24 Zuid-Korea 643
55 Oostenrijk 544
82 Wit-Rusland 478
106 Moldavië 412

Elmander keert terug in de Kuip

Johan Elmander speelt aanstaande maandag zijn laatste wedstrijd voor Djurgården IF. Na afloop van de wedstrijd tegen Hammarby zal hij in het vliegtuig stappen om zich te vervoegen bij de selectie van Feyenoord.

Elmander werd het afgelopen seizoen door Feyenoord verhuurd aan Djurgården IF. Hij speelde 18 wedstrijden voor de Zweedse club waarin hij 11 maal tot scoren kwam.

Volgens technisch directeur Rob Baan krijgt de 22-jarige aanvaller bij Feyenoord een tweede kans om te laten zien dat hij het niveau van de Nederlandse competitie aan kan. Hij mag de hele voorbereiding op het aankomende seizoen meemaken en als hij zich daarin bewijst dan zal hij weer worden toegevoegd aan de selectie van de Rotterdammers. Zo niet dan zal hij verkocht of wederom verhuurt worden.

Mars Express stuurt een onverwacht bericht

Op 20 juni heeft New Scientist ontdekt dat Mission Control van de European Space Operations Center (ESOC) in Darmstadt, Duitsland spontaan een bericht van de Mars Express doorgekregen heeft dat helemaal niet verwacht werd.

ESA heeft dinsdag bevestigd dat er zich een anomalie in een computer aan boord van het ruimtevaartuig voordeed toen de SSMM unit wetenschappelijke data wilde opslaan, vlak voordat deze de data terug naar de aarde terugstuurde. Hierdoor hebben ze het onverwachte bericht ontvangen. ESA zegt dat de afwijking van de regel spontaan verdween en de unit nu weer normaal werkt.

Festivalnieuws: Lowlands, World Port Jazz

Lowlands
En weer is er een lijstje namen bekend gemaakt voor de elfde editie van Lowlands. Ladytron, Das Pop, Dillinja & Lemon D en Rednose Distrikt zullen namelijk hun kunsten vertonen op één van de vele Lowlands podia. Daarnaast zijn de eerste vijf films bekend gemaakt: 24 Hour Party People, 25th Hour, 8 Mile, Lord Of The Rings - The Two Towers en Interstella 5555. Verder is bekend gemaakt dat de schrijvers Marcel Möring, Menno Wigman, Youssef El Halal en Christophe Vekeman 'Nur Literatur' zullen presenteren. Lowlands vindt plaats van 29 t/m 31 augustus 2003 in Biddinghuizen.

World Port Jazz Festival
Billy Preston, Soul II Soul, Polarbear, Barbara Hendricks en Incognito zijn de publiekstrekkers tijdens de derde editie van het World Port Jazz Festival in Rotterdam, dat plaatsvindt op 27 en 28 juni. Vorig jaar trok het festival 15.000 bezoekers.

Stop de EO

Punica en PoisonouS meldde ons het volgende:
Nederland is een land gecreëerd door de lusten van de mens. We zijn vrij in keuzes en laten ons daarbij leiden door de media (behalve de E.O., die grandioos faalt op het gebied van moderne programma's & humor). De media laat ons zien wat wij willen zien!
Wij willen porno van 's ochtends vroeg tot diep in de nacht. Liefst nog ons eigen kanaal wat in de het standaard pakket zit! Het enigste wat tot nu toe uit onze handen is kunnen blijven zijn de E.O. zenders & 90% van de reclames. Dit moet veranderen! Christenen willen ook seks, ondanks dat deze er niet voor uit durven te komen!

<klikplek>

Bodyguards Snoop Dogg gearresteerd

De politie van Los Angeles ondervraagt op dit moment een aantal mensen, die zich in een bepantserde auto bevonden vlakbij de Black Entertainment Awards. Er werden ongeveer 10 arrestaties gedaan, na een tip dat één van de bezoekers van de BET awards gewapende bodyguards zou hebben. De bezoeker zelf zou een veroordeeld crimineel zijn.

Chuck Henry, verslaggever voor NBC 4, heeft gezegd dat de mannen die vast worden gehouden de bodyguards van rapper Snoop Dogg zijn. Ze zouden gewapend zijn toen ze Snoop Dogg afzetten bij de awardshow.

Woordvoerder van de politie van Los Angeles, Jason Lee, zegt dat het voertuig net buiten het Kodak Theatre is aangehouden nadat een onbekend persoon werd afgezet die voor de show kwam. De politie kan niet bevestigen dat de persoon die werd afgezet Snoop Dogg is, maar bevestigt wel dat de persoon toegang had tot de awardshow.

Diverse personen zijn naar het politiebureau van Hollywood gebracht ter ondervraging. Woordvoerder Lee zegt dat momenteel wordt onderzocht of de wet, die het mensen die een veroordeeld crimineel beschermen verbiedt om wapens te dragen, is overtreden.

Paus heeft buik vol van virussen

Just-Dennis, ted_bundy, brillie, blablastampy en j0han hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De website van de Paus wordt per dag door ongeveer 30 hackers aangevallen en per maand door ongeveer 10000 virussen bestookt, overigens zonder succes.
Het Vaticaan heef hier de buik zo vol van dat ze een groep specialisten hebben ingehuurd om de website te beschermen.

Curieprelaat aartsbisschop Claudio Celli maakte dit dinsdag bekend tijdens de presentatie van de nieuwe website van het Vaticaan. Vooral jonge hackers uit Amerika proberen binnen te komen. De nieuwe website is zo gemaakt dat het de duizenden mailtjes per dag moet kunnen verwerken.

Feest Haarlem eindigt in vechtpartij [Update]

seib en blablastampy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Haarlem heeft de politie vanochtend vroeg ingegrepen bij een uit de hand gelopen Marokkaans feest. Volgens de lokale politie zorgde een groep van ongeveer 150 gasten van het feest in het Patronaat rond 02.00 uur voor een "grimmige sfeer" op de Zijlsingel en waren er tal van opstootjes.

De politie sommeerde de mensen om te vertrekken, maar daar gaven de feestgangers geen gehoor aan. Daarop werd de massa uiteen gedreven, waarbij één van de amokmakers in zijn been werd gebeten door een politiehond.

De politie arresteerde in totaal zeven mensen wegens onder meer vechten, vernieling van ruiten en het gooien van flessen naar agenten.

Update 15:25

Verschillende andere bronnen, waaronder nieuwslink, melden dat het om een feest van scholieren ging, en niet om een Marokkaans feest.

CDA en VVD: extra bezuinigen

In 2004 moet volgens CDA en VVD extra bezuinigd worden in Nederland, in verband met nieuwe financiële tegenvallers.

Volgens het Centraal Plan Bureau (CPB) komt het begrotingstekort volgend jaar uit op 2,6% ofwel 13 miljard euro. In het regeerakkoord is afgesproken dat ingegrepen moet worden als het tekort meer dan 2,5% bedraagt. Het CDA en de VVD vinden dat aan die afspraak gehoor moet worden gegeven.

In 2003 komt volgens het CPB de economische groei volledig tot stilstand. Het begrotingstekort komt daardoor dit jaar uit op bijna 10 miljard euro (1,9%).

Turkse stichting daagt College voor rechter

De stichting Turkse Islamitische Hulpverlening en Solidariteit (TIHS) gaat een rechtszaak aanspannen tegen de directie van het Nova College uit Amsterdam én de Onderzoeksgroep Turks extreem-rechts. Volgens TIHS hebben beiden de stichting 'ten onrechte' afgeschilderd als een extreem rechtse Turkse organisatie die banden heeft met de nationalistische Grijze Wolven.

Het Nova College weigerde onlangs een bijeenkomst die de TIHS in het schoolgebouw aan de Piet Mondriaanstraat had georganiseerd. Dit deed het College daags voor de bijeenkomst na tips van de werkgroep Turks Extreemrechts. Die beweerde dat de TIHS een mantelorganisatie is van de Turkse Grote Eenheids Partij (BBP) en de federatie Nizam-i Alem die organisaties in Europa bundelt die zich verbonden voelen met het extreemnationalistische gedachtegoed van de BBP. (De Grote Eenheids Partij splitste zich in 1992 af van de extreemnationalistische Partij van de Nationalistische Actie (MHP), de aanhangers van de partij staan in Nederland bekend als Grijze Wolven).

TIHS-Woordvoerder O. Aksu zegt: ''Onze bijeenkomst had geen politiek doel en is dus ten onrechte afgelast. Wij zijn aan het berekenen hoeveel schade we hebben geleden door de onrechtvaardige beschuldigingen. Vooral ook de morele, geestelijke schade die ons is aangedaan, rekenen we de instanties zwaar aan''.

Turken verdringen Marokkanen uit banen

Uit de gisteren gepresenteerde Arbeidsmarktprognose voor de jaren 2003 tot 2008, van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) blijkt dat slecht opgeleide Antillianen en Marokkanen de komende jaren uit banen worden verdrongen door beter opgeleiden. Vooral Turken en Surinamers verdringen de eerder genoemde groepen.

Volgens het CWI zal eind 2004 bijna 10% van de Nederlanders boven de 15 op zoek zijn naar werk. Door de verslechterde economie groeit het aantal werkloze werkzoekenden met 188.000 tot 735.000 eind 2004. Dit jaar zullen 22.000 banen verloren gaan en volgend jaar nog eens 12.000.

Intussen groeit nog wel de beroepsbevolking. Het aantal Nederlanders in de leeftijd van 15 tot 65 die direct beschikbaar zijn voor een baan van meer dan twaalf uur, neemt in 2003 en 2004 gemiddeld met 55.000 personen per jaar toe. Dat leidt volgens het CWI tot een voortgaande groei van de werkloosheid.

Banen gaan vooral verloren in de industrie en de bouw, en in de sectoren transport, telecom, banken en verzekeraars. Meer banen komen er in de zorg (+ 25.000), bij de overheid (+ 17.000: onderwijs en de ambtenarij) en de zakelijke dienstverlening (+ 8.000: makelaardij, juridische dienstverlening, beveiliging, incasso en schoonmaak).

Verdachte roofmoord pleegt zelfmoord

De vermoedelijke moordenaar van de Rotterdamse juwelier Jean Chouiki heeft gisteren de hand aan zichzelf geslagen in zijn cel van gevangenis De Schie in Rotterdam. Het gaat om de 44-jarige drugscrimineel Huib K. uit Hellevoetsluis. K. wist op elf januari net na sluitingstijd de juwelierszaak binnen te komen en de eigenaar met een hakbijl de schedel in te slaan. Vervolgens stak hij het pand in brand om de sporen uit te wissen. Zijn daden werden door videocamera's vastgelegd.

In februari bekende K. De moord te hebben gepleegd, naar eigen zeggen omdat hij 10 kilo heroïne aan de juwelier had geleverd, waarvoor hij geen geld had gezien. Het heroïne-verhaal werd door het OM overigens naar het rijk der fabelen verwezen.

Huib K. - die een ellenlang strafblad heeft wegens bedreigingen, mishandelingen en drugshandel - had binnenkort voor de rechtbank moeten verschijnen. K. is volgens het OM door ophanging om het leven gekomen.

Tot 4 jaar eis tegen blinddate-berovers

Voor de rechtbank in Alkmaar zijn gisteren fikse straffen geëist tegen een trio dat op gewelddadige wijze een beroving pleegde na een internet-blinddate. In een kamer van motel Akersloot sloegen zij in maart van dit jaar een man uit Sliedrecht onder bedreiging van een wapen neer en beroofden hem van zijn portemonnee met pinpassen.

Eigenlijk was het de bedoeling om de man via een SMS-contact naar het station van Castricum te lokken en hem daar te beroven, maar toen dat niet mogelijk bleek weken ze uit naar motel Akersloot.

Tegen de vrouw die de man moest verleiden, de 24-jarige M. P. uit Heemskerk, werd 24 maanden geëist. Haar vriend J. C. (28) hoorde 3 jaar eisen, diens maat J. S. (35) 4 jaar. De vrouw is ten gevolge van psychische problemen enigszins verminderd toerekeningsvatbaar. Ze had nog een blanco strafblad, waardoor de eis van 24 maanden tegen haar een derde deel voorwaardelijk bevat. De officier van justitie beschouwt J. S. als de hoofddader. Hij had volgens de parketpolitie medeverdachte M. P. kort voor de zitting in het gerechtsgebouw nog bedreigd.

Het slachtoffer, dat later meer dan tien hechtingen in zijn gezicht moest laten aanbrengen, eiste 3.000 euro schadevergoeding.

Uitspraak over 14 dagen.

Japan wil gestrande walvissen slachten

blablastampy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De walvissen die op de Japanse kusten stranden zijn het land een doorn in het oog. De slacht van de dieren kost de kustgemeenten alleen maar geld, zonder dat het hen iets oplevert. Omdat veel kustgemeenten dat niet kunnen ophoesten wil de Japanse regering nu toestaan dat er met de slacht vlees en beenderen worden verkregen.

Vorig jaar strandden er in totaal 273 walvissen op de Japanse kust. Gemeenten moeten de dieren nu verplicht begraven of cremeren. Toen er in een klein stadje veertien potvissen aanspoelden moesten de regering en het stadje noodgedwongen samen een rekening van 45.500 euro betalen.

De lokale bevolking is het niet eens met deze verplichting en wil het vlees graag opeten. Ook willen zij de huid en de beenderen van de dieren gebruiken voor het maken van kunstvoorwerpen. Daarnaast vinden ze de gemaakte kosten veel te hoog.

Het plan gaat waarschijnlijk veel protest opleveren van landen die tegen de walvisvaart zijn, omdat het betekent dat de dieren mogelijk worden geeuthaniseerd in plaats van gered.

Ex-minister Al Sahaf (Irak) opgepakt

blablastampy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Iraakse ex-minister van Informatie, Mohammed Saeed al-Sahaf, is in Bagdad gearresteerd. Al-Sahaf werd maandagavond aangehouden in een huis van een familielid.

Al-Sahaf (ook wel als Said al-Sahhaf gespeld) werd tijdens de oorlog wereldberoemd door zijn aanhoudende optimisme over een Iraakse overwinning op de Amerikanen en Britten. Hij staat niet op de lijst van de 55 meestgezochte Irakezen. Eerder hadden de VS laten weten geen interesse te hebben in de voormalig minister.

De minister in zijn ''glorie dagen''

''De Roy en Margarita uit elkaar''

_Administr8or_, killerkef en blablastampy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

'Margarita dumpt De Roy, psychische terreur werd prinses te veel', zo kopt de Telegraaf vandaag groot op de voorpagina. De reden voor de breuk tussen de twee is volgens de ochtendkrant de 'tirannieke houding' van De Roy van Zuydewijn. Margarita ging gebukt onder de psychische terreur van haar man, zo citeert de krant een niet nader genoemde vriend van het stel. De prinses zou sinds vorige week in Nederland verblijven. Het kasteel in Zuid-Frankrijk waar het echtpaar woonde, zou leeg staan.

De advocaten van het paar, P. Nicolai en J. Pen, hebben De Roy laten vallen als cliënt. De raadslieden weigeren commentaar op de breuk, maar bevestigen wel dat zij niet meer optreden voor De Roy. Wel zouden zij indien daar om gevraagd wordt Margarita ter zijde willen staan.

Edwin de Roy van Zuydewijn zag deze berichten kennelijk aankomen, want hij verscheen gisteren in het tv-programma NOVA om te zeggen dat tussen hem en Margarita alles koek en ei is. Wel bevestigde De Roy, die in zijn eentje in de studio verscheen, dat er een breuk is met de advocaten.

Volgens De Roy zouden voor heel veel mensen de problemen zijn opgelost als hun huwelijk zou stranden. Maar, zo zei hij: ''Wij staan samen, als man en vrouw, in deze zaak. We hebben een diepe liefdesband, die ons overeind houdt''.

Met 18 op brommer scheelt veel doden

CDA-minister Karla Peijs van Verkeer vindt dat om het aantal verkeersdoden flink terug te brengen, de minimumleeftijd voor het rijden op brom- en snorfietsen eigenlijk naar 18 jaar moet.

In een debat liet de bewindsvrouw gisteren weten dat met zo'n verhoging van de leeftijd ''echt een slag kan worden geslagen in de strijd tegen het aantal verkeersdoden en gewonden''. Als zo'n maatregel zou worden doorgevoerd zou dit zeker 50 verkeersdoden per jaar schelen.

30.000 nieuwsberichten op de FOK! Frontpage

Al sinds de opening van FOK! in oktober 1999 zijn wij bezig om jullie constant te voorzien van het laatste nieuws en de leukste nieuwsberichten. Vandaag is in die nieuwsvoorziening een mijlpaal bereikt. Het 30.000e nieuwsbericht is hierbij een feit!

Door de jaren heen is FOK! alleen maar gegroeid. Inmiddels zijn er meer dan 58.000 geregistreerde gebruikers en bezoeken per dag vele tienduizenden unieke bezoekers de site. Het gemiddelde aantal pageviews ligt momenteel op bijna 1,2 miljoen per dag!

Omdat deze enorme groei, maar ook de 30.000 nieuwsberichten, nooit mogelijk zouden zijn geweest zonder jullie, de users, en andere hulpvaardigen willen we jullie net als bij de 10.000e, 15.000e, 20.000e en 25.000e post bedanken voor alle newssubmits, alle reacties, de spellingscontrole en uiteraard ook de feedback (zowel positief als negatief).

Ook in de toekomst zullen wij als Frontpage-crew ons uiterste best blijven doen om jullie altijd van het leukste, opmerkelijkste en belangrijkste nieuws te voorzien. Hiervoor zullen de komende week een aantal mensen ons team nog eens komen versterken.

Hoewel we ook nu kaarten, taarten, liefdesbrieven, sportauto's en andere cadeautjes zeer op prijs stellen, vermoeden wij dat die helaas niet door het draadje van onze telecom-operator passen. Die houden we dus nog van jullie te goed...

Met vriendelijk groeten,

= De gehele FP-crew =

Ps. Voor de oplettende lezer: dit bericht is vrijwel identiek aan de vorige. Op dit nachtelijke uur heeft uw nieuwsposter helaas niet meer inspiratie, waarvoor onze oprechte excuses.

Grote brand in Vlijmen

Wurmie, dip en joost de Ruiter hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een rietverwerkingsbedrijf in het Noord Brabantse Vlijmen is dinsdagavond rond half tien een grote brand uitgebroken. Een loods van 150 meter lengte, waar riet was opgeslagen voor de fabricage van rieten manden, moet als verloren worden beschouwd.

De rookontwikkeling van het vuur was tot in de verre omtrek te zien. De brandweer uit Vlijmen kreeg hulp van korpsen uit de omgeving. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Samenwerking politie en Marokkanen in Ede

Budha herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

De politie van Ede en de Marokkaanse gemeenschap in Ede gaan samenwerken om te voorkomen dat Marokkaanse jongeren in de toekomst voor veel overlast blijven zorgen. Dinsdag hebben zij hiervoor een overeenkomst gesloten.

Sinds een groepje Marokkaanse jongeren op 11 september 2001 feestend de straat opging is het onderlinge vertrouwen tot een dieptepunt gedaald. Het werd namelijk uitgelegd als een reactie op de aanslagen in de Verenigde Staten. De overeenkomst moet dit vertrouwen herstellen door het uitwisselen van informatie en ideeën.

Een kleine groep Marokkaanse probleemjongeren zorgt al tijden voor veel overlast in Ede en omgeving.

Veerman dagvaardt slachtoffers nieuwjaarsbrand

Spotter2 en tijgerrr hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jan Veerman dreigt met een kort geding tegen 214 slachtoffers van de nieuwjaarsbrand in Volendam. De eigenaar van het café waarin het drama zich destijds afspeelde wil daarmee de beslaglegging op 150 miljoen euro van zijn bezittingen ongedaan maken.

De advocaat van de slachtoffers, J. Beer, liet afgelopen vrijdag beslag leggen op de bezittingen van Veerman. Hij deed dit nadat onderhandelingen over een schadevergoeding waren vastgelopen.

Volgens Beer probeert Veerman geld weg te sluizen door in onroerend goed te handelen. Hierdoor zou er voor de slachtoffers steeds minder overblijven. Veerman vindt echter dat Beer onrust zaait. Hij heeft 12.00 uur vanmiddag als ultimatum gesteld.

Software Review: Magix Music Maker

Eén van de meest bekende makers van een breed scala aan muzieksoftware is Magix en één van hun bekendste produkten is Magix Music Maker. In hele foute reclames laat men zien dat muziek maken nooit zo makkelijk was. Met kant en klare loops zet je in no-time een hit in elkaar.


Ehm, tja. Een hit, ik weet het niet. Ik hou niet zo van de reclame en ik heb ooit wat gestoeid met Music Maker, maar mijn hit is er nooit gekomen. Tot ik pasgeleden de nieuwe software van Magix zag. Music Maker Hip Hop & RnB Edition en Music Maker Techno & Trance Edition. Het ziet er beter uit en de doos belooft meer mogelijkheden dan ooit!


Ik kreeg toch weer de kriebels, daarom ga ik deze twee softwarepakketten eens aan de tand voelen! Zit die hit er dan toch aan te komen?

Man dwingt vrouwen tot telefoonseks

NuX_NuFF, Just-Dennis en vrot-vrot hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van Den Bosch heeft dinsdagochtend in Leiden een man aangehouden op verdenking van het dwingen van vrouwen tot telefoonseks.

De man had de gewoonte om vrouwen op te bellen en te vertellen dat hij hun huis in de gaten hield. Ook vertelde hij dat er een zus of een dochter van de betreffende vrouw in zijn auto zat. Vervolgens zei hij dat hij die pas vrij zou laten als de vrouw seksuele handelingen met zichzelf verrichtte. In werkelijkheid zat er echter niemand in de auto.

Sinds april vorig jaar zouden al vrouwen uit onder meer Drunen, Rosmalen en Vught het slachtoffer zijn geworden van dergelijke praktijken.

Meer grote hennepplantages opgerold

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De berichtgeving op FOK! over gister opgerolde hennepkwekerijen blijkt verre van compleet te zijn:

Giga-kwekerij in Roosendaal

In Roosendaal heeft de politie dinsdag de hele dag werk gehad met het ontruimen van een enorm grote kwekerij. Het zou gaan om een plantage met zeker 10.000 tot 15.000 planten.

De kwekerij zat verstopt op industrieterrein 't Leen, vlakbij de plaats waar twee weken terug een grote kwekerij in aanbouw werd ontmanteld.

Een 26-jarige man uit Antwerpen die zich in het pand bevond is aangehouden. De hennepkwekerijen zaten verstopt in veertien gestapelde zeecontainers, voorzien van afzuiginstallaties en regelapparatuur.

De acties maken deel uit van het anti-drugsprojekt Courage van de gemeenten Roosendaal en Bergen op Zoom.

Hennep in schuur in Utrecht

In Utrecht werd maandag al een grote hennepkwekerij, met 1.181 planten, in een loods aan de Mereveldseweg ontmanteld. Al maanden lagen pallets met aarde bij het gebouw, wat de argwaan van de politie wekte.

Nog niemand is aangehouden. Wel moet de eigenaar van de schuur waarin de plantage was aangelegd, zich binnen twee dagen melden bij de politie. De kweker tapte overigens ook illegaal stroom af.

Almere

FOK! user PvtRyan wist ons te melden dat bij zijn achterbuurman in Almere, in een gigantisch vrijstaand huis, de hele zolder vol stond met wietplanten. De politie heeft gisteren alles in een container gegooid. Ook zouden er wapens zijn aangetroffen.

Wilde autorace in Rome: 300 km/u op snelweg

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een actie tegen weekendracen heeft de Italiaanse politie twee chauffeurs aangehouden. De mannen reden namelijk in opgevoerde auto's 300 kilometer per uur over de snelweg in Rome, in een race tegen elkaar. Bij de actie werden verder nog 20 opgevoerde auto's en meer dan 40 rijbewijzen in beslag genomen.

In Italië bestaan bendes die dergelijke illegale wedstrijden organiseren. Deelnemers komen vanuit heel Italië naar Rome om daar op de snelwegen te racen. Vooral in de zomer leveren deze nachtelijke races gevaarlijke situaties op. In de strijd tegen de illegale races had de politie tot nu toe weinig succes geboekt.

Blote-billen poster verwijderd in Katwijk

Chris / ElCriz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Katwijkse SGP heeft het niet zo op blote billen in het openbaar. Na actie van de fractie van de christelijke partij heeft reclameverspreider Viacom Outdoor dan ook de nieuwste Ola-posters uit de abri's moeten halen. Daarop waren namelijk de billen van twee mannen te bewonderen.

Volgens een raadslid van de partij is het de zoveelste keer dat er 'aanstootgevende' posters in de bushokjes hangen. Eerder gebeurde dat al met het kledingmerk Hij en een bepaald koffiemerk dat, in de ogen van de SGP, de ernst van de dood niet respecteerde. Ook de Ola-reclame voor de Magnumijsjes die genoemd zijn naar de zeven zonden zit de fractie niet lekker. "Die reclame zien wij ook echt niet zitten. De zonden worden min of meer aangeprezen terwijl het om de kant van de duivel gaat. Zoiets hoort niet in Katwijk."

Er bestaat tussen de gemeente en de reclameverspreider een mondelinge afspraak dat het bedrijf rekening moet houden met de gevoelens van de mensen uit het christelijke Katwijk. De SGP wil als het contract met Viacom later dit jaar afloopt dan ook met het bedrijf of een ander bedrijf harde afspraken maken over het beleid ten aanzien van zijn gemeente.


De bewuste reclame

''Nederlander asocialer dan Europeaan''

BloX, Yavanna, frans_o, Marije, Syntax_XL, WaSteiL en NuX_NuFF hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gemiddelde Nederlander is asocialer dan de gemiddelde Europeaan, zo blijkt uit een onderzoek dat Reader's Digest hield onder bijna 4.000 Europeanen in 19 Europese landen.

Uit het onderzoek blijkt dat ''wij'' niet veel moeite hebben met asociaal gedrag. Ruim 50% van ''ons'' dringt voor bij de bushalte tijdens een flinke regenbui, ten opzichte van een Europees gemiddelde van 32%. Bijna 75% van onze landgenoten zegt een illegale softwarekopie niet te weigeren. Het Europese gemiddelde lag overigens ook hoog met 64%.

Als ''we'' op straat een portemonnee met 50 euro vinden dan brengt 53% van ''ons'' die niet naar de politie. Zo'n 50% van de Nederlanders neemt regelmatig iets van het werk mee naar huis. (De Slowaak steelt echter het meest van zijn werkgever: 73%).

Toch zijn Nederlanders niet overal asociaal in. Slechts 6% procent zegt met een borrel op achter het stuur te kruipen, terwijl 14% van de Europeanen daar geen moeite mee heeft. Bij de Belgen is dat zelfs 22%. Frauderen met belastingen overweegt slechts 12% van de Nederlanders, tegen 39% van de overige Europeanen.

Nederlandse jongeren (18-35 jaar) gedragen zich overigens asocialer dan de 50 plussers. Readers Digest spreekt van een 'ethisch gat' van gemiddeld 15% tussen beide groepen. Op de vraag bijvoorbeeld of te veel ontvangen wisselgeld teruggeven zal worden zei 91% van de ouderen geen moment te twijfelen en het geld terug te geven. Bij de jongeren was dat maar 43%.
Laatste reviews en specials
review
Kingdom of the Planet of the Apes laat zien dat de franchise springlevend is
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1270
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
©FOK.nl e.a.