FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 21 mei 2024

Van Lieshout wereldkampioene judo

Op het wereldkampioenschap judo in Abu Dhabi is de eerste Nederlandse medaille een feit, en het was ook gelijk goed raak: Joanne van Lieshout kroonde zich in de klasse tot 63 kilogram tot wereldkampioene op een dag waarin twee gewichtsklasses om de medailles werd gestreden.

Vrouwen -63kg
De pas 21-jarige Joanne van Lieshout pakte in 2021 en 2022 de wereldtitel bij de junioren, vorig jaar begon ze haar seniorenloopbaan met WK-brons. In Abu Dhabi opende ze met winst op de Chinese Tang Jing, klopte ze Sarai Padilla Guerrero uit Spanje en was ze te sterk voor de Kroatische Iva Oberan. In de halve finales moest de Canadese topper Catherine Beauchemin-Pinard er ook aan geloven en in de finale maakte Van Lieshout het af: ze klopte de Poolse Angelika Szymanska na een spannende strijd met een waza-ari in de slotfase.

Het eerste brons was voor olympisch- en zesvoudig wereldkampioene Clarisse Agbegnenou uit Frankrijk, die de Sloveense Andreja Leski op straffen versloeg. De Kosovaarse Laura Fazliu pakte het andere brons met een overwinning op Beauchemin-Pinard. Geke van den Berg ging er in de eerste ronde al uit tegen de Venezolaanse Anriquelis Barrios.

Mannen -81kg
De Rus Timur Arbuzov pakte onlangs op de Grand Slam in Tbilisi zijn eerste grote titel en mocht het nu in de WK-finale proberen tegen de Georgiër Tato Grigalashvili, regerend tweevoudig wereldkampioen. Dat werd een uiterst spannende strijd, waarin een prachtige worp voor waza-ari van Grigalashvili uiteindelijk de doorslag zou geven, zijn derde wereldtitel op rij was een feit.

De Zuid-Koreaan Lee Joon-hwan pakte het eerste brons door de Oezbeek Sharofiddin Boltaboev met een mooie schouderworp en later nog een tweede waza-ari te verslaan. Het tweede brons ging naar Tadzjikistan in de persoon van Somon Makhmadbekov, die Dimitri Gochilaidze uit Georgië in de golden score naar de grond trok voor een winnende waza-ari - diezelfde Makhmadbekov had in de tweede ronde Frank de Wit uitgeschakeld.

NHL: Oilers schakelen Canucks uit, vier conferencefinalisten bekend

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL zijn alle vier conferencefinalisten bekend. In de Rogers Arena ontvingen de Vancouver Canucks de Edmonton Oilers voor de zevende en beslissende wedstrijd in hun Canadese onderonsje.

De eerste periode leverde nog niks op, maar vroeg in de tweede periode opende Cody Ceci de score namens de Oilers. Een paar minuten later werd het nog stiller in de arena, want Zach Hyman verdubbelde de voorsprong en nog eens tien minuten later tekende Ryan Nugent-Hopkins zelfs voor 0-3.

Halverwege de derde periode bracht Conor Garland wat hoop terug en vier minuten later werd het zelfs weer spannend: Filip Hronek tekende voor de 2-3. De Oilers verdedigden in de slotminuten echter goed genoeg en hielden stand tot het einde, waardoor zij zich op mogen maken voor de Western Conference-finale tegen de Dallas Stars.

Speelschema
Woensdag 22 mei, 20.00u (02.00u NL) - Eastern Conference Finals, game 1; New York Rangers - Florida Panthers

Donderdag 23 mei, 20.30u (02.30u NL) - Western Conference Finals, game 1; Dallas Stars - Edmonton Oilers

Vijfde ritzege Pogacar in Giro d'Italia

Tadej Pogacar heeft voor de vijfde keer deze Giro d'Italia een etappe op zijn naam geschreven. De Sloveen van UAE Emirates was andermaal de beste bergop en won de zestiende etappe. Hij won voor Giulio Pellizzari en Daniel Felipe Martínez.

De zestiende etappe was nog geen 120 kilometer lang. Na protest van de rennersvakbond over de slechte weersomstandigheden in de Umbrailpas werd een deel van het parcours geschrapt en bleef er van de rit nog maar 118 kilometer over, maar op het einde van de etappe was de aankomst wel bergop.

Ondanks het slechte weer kozen vier renners voor de aanval. Julian Alaphilippe was de bekendste naam in de kopgroep en de voormalig wereldkampioen en etappewinnaar in deze Giro hield het het langst vol van de kopgroep, maar op vijf kilometer van de finish werd hij bijgehaald en kreeg gezelschap van Ewen Costiou, Christian Scaroni en Giulio Pellizzari.

Daarvan was Pellizzari de sterkste, maar vanuit de achtergrond kwam Tadej Pogacar opnieuw opzetten. Na een kopbeurt van zijn ploeggenoot Rafal Majka, waarna nog maar enkele renners overbleven, reed Pogacar naar Pellizzari toe en liet hem in de laatste 700 meter achter zich. Pellizzari werd nog wel tweede, vlak voor Daniel Felipe Martínez, die wel naar de tweede plaats steeg in het algemeen klassement.

Results powered by FirstCycling.com

Maker Bulwark: Falconeer Chronicles past titel aan op Steam

De titel van Bulwark: Falconeer Chronicles is door de Nederlandse ontwikkelaar Tomas Sala recent aangepast. De gefrustreerde Sala heeft er 'The Creative Buildign Sandbox' aan toegevoegd. Volgens Sala werd de game op Steam steevast gemarkeerd en beschreven als een strategiespel, terwijl dat niet het geval is.

"Bulwark is een chill builder die eruit ziet alsof het misschien wel een coole en diepe strategiegame zou kunnen zijn, maar dat is het niet. Ik hou gewoon niet van designs die er knus uitzien, maar dit is dus een chille sandbox", aldus Sala op X. De tags op Steam worden door gebruikers bepaald en die beschreven de game onder andere als '4X, strategy en immersive sim', iets dat vervolgens verwarring veroorzaakte in gebruikersrecensies.

"Bulwark: Falconeer Chronicles is een creatieve sandbox, geen fucking strategiegame. Je bouwt coole shit en je hoeft geen endgame te verwachten want het is een sandbox."

Bulwark: Falconeer Chronicles is het tweede deel is wat Sala The Falconeer Chronicles Trilogy noemt. Het is sinds 26 maart beschikbaar voor PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc.

Zeven woningen gekraakt in flat Klokkenhof Amsterdam

Zeven woningen in flat Klokkenhof aan het Surinameplein in Amsterdam West zijn onlangs gekraakt. De krakers, naar eigen zeggen bestaande uit een groepje woningzoekenden, hebben hun buren op de hoogte gesteld van de kraak. Verhuurder Vesteda laat weten aangifte te doen. Zo lezen we bij AT5.

Volgens de krakers zijn zij de zeven woningen op 15 mei binnengetreden, sinds gisteren hangen er ook aan twee balkons spandoeken met daarop teksten als 'alvast gekraakt' en 'wonen is een recht'.

Eigenaar en verhuurder Vesteda bevestigt dat de zeven woningen niet werden bewoond. Als alles volgens planning verloopt, wordt de monumentale flat vanaf oktober grondig gerenoveerd. Daarbij moeten alle bewoners zijn verhuisd. Zo'n 30 huurders hebben een vast contract en krijgen vervangende woonruimte, de andere 90 hebben een tijdelijk contract via verhuurder Alvast en staan daarna op straat.

"Wij zijn op de hoogte van de ronduit respectloze manier hoe Vesteda omgaat met jullie huurrecht, vage renovatieplannen en dat velen van jullie op korte termijn jullie huis uit worden gezet", schrijven de krakers in een brief aan de bewoners van de flat. "Zodat Vesteda deze kleine, maar fijne appartementjes voor de hoofdprijs kan verhuren. De in eerste instantie beloofde sociale huurwoningen zullen er niet komen."

Vesteda laat weten aangifte te doen van de kraak. "De zeven woningen stonden om drie redenen leeg", aldus een woordvoerder van Vesteda. "Sommigen zijn vanwege schimmel onbewoonbaar, andere woningen waren opgezegd en voor andere woningen geldt dat die binnen zes maanden zullen worden gerenoveerd, waardoor we andere huurders geen zes maanden durend contract kunnen aanbieden."

De woordvoerder geeft toe dat er nog gewerkt wordt aan de omgevingsvergunning voor de renovatie. Ook moeten degenen met een vast contract, zo'n dertig bewoners, nog instemmen met het aanbod van Vesteda, dat onder meer inhoudt dat zij na de renovatie kunnen terugkeren voor dezelfde huurprijs. "Maar we gaan er nog steeds vanuit dat we in oktober met de renovatie kunnen starten. Voor die tijd moeten alle bewoners zijn verhuisd."

De komende tijd zullen er nog meer woningen in de flat leeg komen te staan in aanloop naar de renovatie. "We kunnen moeilijk iedereen tot 30 september laten zitten als we in oktober gaan renoveren", aldus de woordvoerder. "Het kost gewoon tijd om 120 mensen te laten verhuizen."

Onnodig links rijden kan je veel geld kosten, maar die ‘linksplakker’ rechts inhalen is nóg duurder

Onnodig links rijden op een auto(snel)weg staat al jarenlang in de top 10 van grootste verkeersergernissen. Automobilisten moeten op een autoweg of autosnelweg zoveel mogelijk rechtshouden. Dat betekent dat je na het inhalen de meest rechter rijstrook opzoekt en uiterst rechts blijft rijden. Zo lezen we bij o.a. het AD.

Kinderen in Achtkarspelen willen geen nieuwe burgemeester die friet eet

De gemeente Achtkarspelen zoekt vanaf 2025 een nieuwe burgemeester. Het aanstellen van een nieuwe burgemeester is een langdurig proces dat veel zorgvuldigheid vraagt. De gemeente Achtkarspelen vindt het belangrijk dat zowel volwassen inwoners als kinderen meedenken over hun nieuwe burgemeester: Wat voor persoon is er nodig? Wat moet hij of zij goed kunnen? Welke opdracht krijgt de toekomstige burgemeester? Een vertrouwenscommissie zorgt ervoor dat de verschillende stappen in dit proces goed doorlopen worden.

Mening van inwoners belangrijk
Van 24 april tot 7 mei konden alle inwoners, ondernemers en organisaties in de gemeente Achtkarspelen hun mening geven over de nieuwe burgemeester. Dat leverde veel nuttige en interessante antwoorden op.

Niet alleen de mening van volwassen inwoners over de nieuwe burgemeester is belangrijk. Ook kinderen hebben een stem. Kinderburgemeester Thea Lien Bosma ging samen met de voorzitter van de vertrouwenscommissie en raadslid, Tjitske Veenstra, in gesprek met kinderen uit groep acht van CBS De Claercamp in Gerkesklooster.

Zij vroegen hen wat voor iemand zij voor zich zien als nieuwe burgemeester. Volgens de kinderen moet de burgemeester "een Fries warm hart hebben". De kinderen dachten mee over vragen om tijdens de sollicitatie te stellen. "Eet de burgemeester patat of friet? Het enige juiste antwoord is patat, een burgemeester die friet eet, past hier niet", aldus de kinderen uit groep acht.

Breed beeld
Om een zo breed mogelijk beeld te krijgen, zijn gesprekken gevoerd met 'stakeholders’ waar de burgemeester mee te maken krijgt: de politiechef, ondernemersvereniging ABC, de burgemeester van een buurgemeente, federatie van dorpsbelangen en directeuren van alle scholen voor basis- en voortgezet onderwijs in Achtkarspelen. Raadslid Toos van der Vaart vroeg cliënten en bezoekers van Dagopvang Ot en Sien in Surhuisterveen naar hun mening.

Opstellen van een profiel
Met alle informatie gaat de vertrouwenscommissie, samen met de gemeenteraad, aan de slag om een zogenaamd profiel voor de burgemeester op te stellen. Dat is als het ware de vacaturetekst die gebruikt wordt om geschikte kandidaten te vinden.

Op 30 mei komt de commissaris van de Koning naar de gemeenteraadsvergadering om dit profiel officieel in ontvangst te nemen. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties stelt de vacature vervolgens open. Het is de bedoeling om in oktober gesprekken te voeren met een selectie van mensen die gesolliciteerd hebben. De installatie van de nieuwe burgemeester is naar verwachting eind januari 2025.

Hongerstakers UM gaan door tot eisen zijn ingewilligd

De overgebleven vijf pro-Palestijnse hongerstakers aan de Universiteit Maastricht (UM) gaan door tot hun eisen zijn ingewilligd. Ze begonnen inmiddels 6 dagen geleden met hun actie en zijn boos op de universiteit omdat die volgens hen de hongerstaking negeert en zo hun gezondheid in gevaar brengt. Ze willen een eind aan wat ze "de door de UM gesponsorde genocide" noemen.

Actievoerders
De hongerstakers maken deel uit van de actievoerders die sinds maandag een tentenkamp hebben opgeslagen in de tuin van een faculteitsgebouw dichtbij het Vrijthof. De hongerstakers drinken naar eigen zeggen uitsluitend water en elektrolyten. Twee van hen zijn Joods en verklaren zich solidair met de zaak van het Palestijnse volk.

De hongerstakers verwijten de UM hun gezondheid op het spel te zetten door niet de banden te verbreken met Israëlische instellingen die betrokken zijn bij wat ze de genocide op het Palestijnse volk noemen. Ze verwijten de UM ook een beslissing hierover op de lange baan te schuiven. En dat terwijl het volgens hen maar elf dagen kostte om na de inval in Oekraïne de banden met Russische universiteiten door te snijden.

'Universiteit negeert zorgplicht'
Gesprekken met de UM hielpen de afgelopen zeven maanden niet, er restte niets anders dan een hongerstaking, aldus de actievoerders. Naar hun mening negeert de universiteit haar zorgplicht jegens hen. "We merken aan onszelf hoe de hongerstaking in negatieve zin onze cognitieve en lichamelijke vermogens beïnvloedt. Desondanks zijn we standvastig in het voortzetten van deze vorm van protest."

'Voelen ons shaky'
We voelen ons shaky, lichtte de Franse cultuurstudent Pierre zaterdagmiddag toe voor de deur van het universiteitsgebouw aan de Grote Gracht. "De ochtenden zijn het ergst." Zijn Duits-Joodse medestudent Alexander (psychologie) zei dat hun bloedsuikerspiegel gevaarlijk laag is. Beiden deden een emotionele oproep aan de UM: "Als je om ons geeft, snij dan alle banden met Israël door." De vijf denken hun staking zeker vijf of zes weken te kunnen volhouden. "Dan wordt het kritiek", zeiden ze. "Maar we geven niet op." Volgens hen zijn er ook hongerstakingen bij acties aan de universiteit van Edinburgh en aan de Brown-universiteit in de VS.

Eén van de hongerstakers gaf het na 1 dag op, waardoor ze nu nog met z'n vijfen zijn.

Vliegtuig keert terug naar Schiphol vanwege technisch mankement

Een toestel van KLM dat vertrokken was van Schiphol moest gisteravond rechstomkeert (of linksom) maken en op datzelfde vliegveld een voorzorgslanding maken. Dit is geweest vanwege "een technisch mankement", meldt een woordvoerder van KLM.

Het gaat om een toestel met vluchtnummer KL943 dat onderweg was naar Glasgow, laat de woordvoerder weten. Op Flightradar24 was ook te zien dat het vliegtuig omkeerde en terug vloog richting Amsterdam. Het vliegtuig is inmiddels veilig geland.

Hotelovernachting voor passagiers
De woordvoerder meldt dat de passagiers en crew niet in gevaar zijn geweest. De passagiers hebben na terugkeer op Schiphol, gezien het tijdstip, een hotelovernachting aangeboden gekregen. "Zij zullen dinsdagochtend hun reis naar Glasgow kunnen vervolgen." Om wat voor "technisch mankement" het precies ging, is nog onduidelijk.

Euclaim heeft een lijst van meest voorkomende mankementen gepubliceerd. Eén daarvan is een verstopt toilet, maar ook bij een storing in de intercom van het vliegtuig, mag dit niet opstijgen.

Giro: Etappe 16 - Etappe der gemiste kansen

De laatste week van de Giro d'Italia gaat alweer beginnen, zonder rare zaken als ziektes of valpartijen is Tadej Pogacar al vanaf het begin zeker van de eindwinst. Vandaag wordt het vooral een festival der gemiste kansen: de hoogste berg is geschrapt en het overblijfsel is matig.

Na een heuvelachtig begin, met vertrek in Livigno, en een flinke afdaling hadden we de Stelvio moeten krijgen, maar wegens hevige sneeuwval kan dat niet door gaan. Het peloton gaat nu de Umbrailpas over, waar Tom Dumoulin ooit zijn darmen moest ledigen, bijna zeventien kilometer aan zeven procent. Prima klim, maar wel wat minder zwaar dan de Stelvio.

De grootste gemiste kans, buiten het vooral door de natuur veroorzaakte ontbreken van de Stelvio, komt na de Umbrailpas: dan volgt er nagenoeg niks. Na de afdaling is het bijna honderd kilometer lang zo goed als vlak, daarna gaan we pas klimmen richting de finish in St Christina in Gröden - we zijn in het mooiste gebied van Italië, het grotendeels Duitstalige Süd-Tirol.

Het klimwerk in de finale is niet al te hevig, met hier en daar wat steile uitschieters. In de slotkilometers zitten een paar van zulke uitschieters, waardoor we voor eventuele aanvallen in principe ook gewoon kunnen wachten tot de laatste minuten, wat natuurlijk jammer is. De etappe gaat om half twaalf al van start, met 206 kilometer is het immers vrij lang, en wordt zo rond vijf uur aan de finish verwacht.

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

Geen Nederlandse medailles op openingsdagen WK judo

In Abu Dhabi is het wereldkampioenschap judo in volle gang. De eerste twee dagen zijn inmiddels achter de rug, waarbij zowel bij de mannen als de vrouwen in de drie lichtste gewichtsklasses is gestreden om de medailles, nog zonder Nederlands succes.

Vrouwen -48kg
In de finale nam Bavuudorjiin Baasankhüü uit Mongolië het op tegen de Italiaanse Assunta Scutto, die op de vorige twee WK's brons pakte, en dat leverde Mongolisch goud op: met een fraaie offerworp pakte Baasankhüü in de slotseconden de wereldtitel.

Brons was voor de pas 18-jarige Zweedse Tara Babulfath, in februari al winnares van de Grand Slam in Baku, die met een houdgreep te sterk was voor Catarina Costa uit Portugal. Het andere brons ging naar Abiba Abuzhakynova uit Kazachstan, die de Turkse Tugce Beder na een waza-ari op de rug gooide voor ippon.

Vrouwen -52kg
De Italiaanse Odette Giuffrida won al olympisch zilver (2016) en brons (2021), in Abu Dhabi pakte ze haar eerste wereldtitel. Giuffrida legde de Oezbeekse Diyora Keldiyorova op haar zij en wist bijna haar arm te pakken, maar dat bleek niet nodig, de waza-ari was genoeg om de Asian Games-kampioene net als vorig jaar naar WK-zilver te verwijzen.

De Franse winnares van olympisch zilver in Tokyo, Amandine Buchard, pakte brons met een vroege score tegen de Hongaarse Reka Pupp. Het andere brons was voor Mascha Ballhaus uit Duitsland, die met een waza-ari te sterk was voor de Japanse Hibiki Shiraishi. Naomi van Krevel ging er in haar eerste partij al uit tegen de Hongaarse Roza Gyertyas.

Vrouwen -57kg
De Zuid-Koreaanse Huh Mi-mi, die op twee Grand Slam-titels uit 2022 na nog geen grote mondiale successen kende, stond in de finale tegenover de Canadese Christa Deguchi, wereldkampioene in 2019 en 2023. Dat werd een zinderende strijd, die pas beslist werd na meer dan acht minuten golden score, in totaal dus drie volle wedstrijden wat tijd betreft: Deguchi kreeg haar derde straf en Huh pakte haar eerste wereldtitel.

Met een vroege waza-ari ging het eerste brons naar de Canadese oud-wereldkampioene Jessica Klimkait, die Timna Nelson-Levy uit Israël versloeg. Het tweede brosn was voor de Japanse Momo Tamaoki, die in de golden score op straffen won van Lkhagvatogoogiin Enkhriilen uit Mongolië. Julie Beurskens begon met een overwinning, maar sneuvelde in roned twee tegen Klimkait.

Mannen -60kg
Een week voor zijn 21e verjaardag wist de jonge Georgiër Giorgi Sardalashvili in de golden score van de finale te ontsnappen uit de houdgreep van Yang Yung-wei uit Taiwan, winnaar van olympisch zilver in Tokyo. Na dik drie minuten verlenging maakte Sardalashvili het helemaal af: met een counter legde hij Yang op de zij voor waza-ari en de wereldtitel.

Het eerste brons was voor de Japanner Taiki Nakamura, die met een prachtige ippon Yeldos Smetov uit Kazachstan op de rug legde. Lee Ha-rim uit Zuid-Korea kreeg het andere brons, nadat de Rus Ayub Bliev niet in actie kon komen. Tornike Tsjakadoea begon goed, schakelde in de tweede ronde verdedigend wereldkampioen Francisco Garrigos uit Spanje uit, maar sneuvelde in de achtste finales tegen Turan Bayramov uit Azerbeidzjan. Emiel Jaring verloor in de tweede ronde van de Fransman Romain Valadier-Picard.

Mannen -66kg
In een Japans onderonsje was Asian Games- en World Masters-kampioen Ryoma Tanaka de beste: hij drukte landgenoot Takeshi Takeoka twee keer naar de mat voor waza-ari en de tweede was daarmee genoeg voor zijn eerste wereldtitel.

Met een houdgreep op Nurali Emomali uit Tadzjikistan pakte de Fin Luukas Saha het eerste brons. De Georgische veteraan Vazha Margvelashvili, goed voor olympisch zilver in Tokyo, pakte het tweede brons door Matteo Piras uit Italië op fraaie wijze op de rug te gooien voor ippon.

Mannen -73kg
Misschien wel de mooiste finale van het WK tot nu toe. Tatsuki Ishihara uit Japan drukte Hidayet Heydarov op de zij voor een waza-ari, maar met krap tien tellen op de klok sloeg de Azeri terug: hij rolde Ishihara op de rug voor een ippon en pakte na drie keer brons zijn eerste wereldtitel.

Uittredend wereldkampioen Nils Stump uit Zwitserland moest het doen met brons, nadat hij de Duitser Igor Wandtke met een waza-ari versloeg. Het andere brons was voor de Mongoliër Lavjargalyn Ankhzayaa, die in de golden score al snel zag hoe de Braziliaan Daniel Cargnin zijn derde straf kreeg.

FOK! Wat een weer: rustig begin, later code geel

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goede morgen!

Waarschuwing:
In de tweede helft van de middag krijgt het zuiden met onweersbuien te maken. Deze onweersbuien verplaatsen zich naar het midden en westen. Plaatselijk valt veel regen in korte tijd waardoor wateroverlast kan ontstaan. Windstoten en hagel kunnen hinder opleveren voor verkeer en buitenactiviteiten. De buien worden rond middernacht minder zwaar. Bij de onweersbuien kan plaatselijk in een uur meer dan 30 mm regen vallen en is hagel van 1 tot 2 cm doorsnede mogelijk. Bovendien worden plaatselijk windstoten tot rond 70 km/uur verwacht.

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend kan het met name in het westen eerst nog plaatselijk mistig zijn, maar deze mist lost snel op. Het wordt vrij zonnig, alleen in het zuiden is er wat meer bewolking. In de noordelijke helft staat een matige wind uit het oosten, elders is er weinig wind.

Vanmiddag zijn er in de noordelijke helft van het land zonnige perioden en blijft het droog. In het zuiden raakt het in de loop van de middag bewolkt en ontstaan enkele regen- en onweersbuien. Bij deze buien zijn hagel en windstoten mogelijk en kan er in korte tijd veel regen vallen. De maximumtemperatuur ligt rond 25°C, in het uiterste zuiden enkele graden lager. De wind is overwegend matig en komt uit het noorden tot oosten. In het Waddengebied staat een vrij krachtige wind uit het noordoosten. Bij onweersbuien kunnen windstoten optreden tot ongeveer 70 km/uur.

Vanavond breiden de regen- en onweersbuien zich over het hele land uit. Plaatselijk kan veel regen vallen en zijn ook hagel en windstoten mogelijk. In het noorden staat een matige oostenwind, in het noordelijk kustgebied is de wind vrij krachtig. Elders is er weinig wind, maar bij onweersbuien kunnen windstoten optreden tot ongeveer 70 km/uur.

Vannacht zijn er perioden met regen. Vooral in het noorden en westen is ook nog onweer mogelijk. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. Er staat een zwakke tot matige wind uit uiteenlopende richtingen. (Bron: KNMI)

Tot morgen!

                   


Een Boeing kiest het luchtruim vanaf Schiphol (Foto: DJMO)
Een Boeing kiest het luchtruim vanaf Schiphol (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                              

Random Pics van de Dag #1281

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1398
special
VrijMiBabes #229 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1397
special
Random Pics van de Dag #1396
special
Random Pics van de Dag #1395
review
The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom
©FOK.nl e.a.