Game Review: Colin McRae Rally 3

Maar dan..

Tja, die auto ziet er dus geweldig uit. Het stof op de carosserie, realistische schade, de auto zelf bevat veel details, niets dan lof. Helaas laat Codemasters op andere punten nog te wensen over.

Het publiek bijvoorbeeld, zo plat als een pannekoek. Letterlijk. In volle vaart merk je daar weinig van, maar bij start, finish en/of ongeplande tussentijdse stops (die boom waar ik het over had) zie je dat wel en de eerste keer dat het je opvalt vraag je je echt af hoe ze dit zo hebben durven maken.


Voor het struikgewas en andere groene beeldvulling geldt hetzelfde. Ze zien er een stuk beter uit dan in de vorige versie, maar nog altijd ontdek je ineens een heel plat stuk. Dat is gewoon niet mooi.

Colin McRae Rally 3 is een spel vol tegenstellingen. Want zo zijn er bijvoorbeeld weer wel de sneeuw en regen die op je voorruit terecht kunnen komen, dit zijn juist weer details die het spel grafisch weer een duwtje geven en de gameplay bovendien verbeteren.

Stofzuigers klaar.. start!

Ja, ik overdrijf graag. Maar als je het spel hebt weet je precies wat ik bedoel. De Focus klinkt niet onaardig, zeker niet als je je camerastandpunt in de auto kiest. De kleinste details hoor je, werkelijk schitterend. De piepende vering in je auto, stof en zand dat onder de banden doorschiet, een bruggetje waar je overheen raast.

Helaas klinken andere auto's als opgevoerde stofzuigers. De Puma bijvoorbeeld, en de Fiat Punto. De auto's (alle auto's) zitten snel op toeren, misschien wel te snel, hierdoor valt het slechte geluid ook beter op. Wees daarom maar blij dat je Championship altijd in de Focus rijdt.

Conclusie

Zoals ik al zei, een spel vol tegenstellingen. De auto's zien er geweldig uit en de interactie met de omgeving is enorm goed, ook geluidstechnisch. Daarentegen ziet het publiek er ronduit belabberd uit en klinken sommige auto's ook verschrikkelijk.

Toch is Colin McRae Rally 3 een goed spel en is het leuk om te spelen. Beter te besturen met het toetsenbord dan zijn voorganger en je kunt het blijven spelen. Al was het maar omdat er gewoon nauwelijks concurrentie is.

Overigens komt deel 4 van deze game alweer aan het einde van het jaar uit, maar nog niet voor de PC. Wachten dus!

Colin McRae Rally 3 krijgt van mij een 7.

Colin McRae Rally 3
PluspuntenMinpunten
  • Auto ziet er prima uit
  • Auto reageert goed
  • Beter te spelen met toetsenbord
  • Details in geluid zijn erg goed
  • Omgeving ziet er soms slecht uit
  • Publiek ziet er heel slecht uit
  • Botsingen niet zo spectaculair
  • Grafisch
    Geluid
    Speelbaarheid
    Levensduur
    Eindscore7