Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 46

De wereld is weer vertegenwoordigd, deze week, met films uit Noorwegen, Duitsland, Nederland, Chili, Frankrijk en de Verenigde Staten. Waar reis jij dit weekend naar af?

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

In deze Hunger Games-prequel volgen we een jonge Coriolanus Snow (Tom Blyth) die de laatste hoop is van zijn uit de gratie geraakte familie. Om het voortbestaan van de ooit zo machtige familie in het Capitool te redden, wordt Snow - met tegenzin - mentor van Lucy Gray Baird (Rachel Zegler), een tribuut uit het arme district 12. Lucy Gray weet het publiek van Panem te betoveren met haar charmes en Snow ziet hierin een kans om hun lot te veranderen. Hij zet alles waar hij zo hard voor heeft gewerkt op het spel en weet samen met Lucy Gray het tij in hun voordeel te keren. Terwijl Snow in gevecht is met zowel zijn goede als kwade instinct, verkeert hij in een race tegen de klok om te overleven en zal uiteindelijk blijken of hij zelf een songbird of een snake is.

The Kill Room

Kunsthandelaar Patrice Capullo (Uma Thurman) wordt door Gordon Davis (Samuel L. Jackson) benaderd om via haar slechtlopende kunstgalerie geld wit te wassen. Het enige probleem: ze heeft iets nodig dat ze kan verkopen. Als Davis ‘collega’ Reggie een schilderij maakt dat voor hoge prijs wordt verkocht, wordt de mysterieuze artiest onbedoeld een sensatie in de kunstwereld. Ondertussen ontdekt Patrice dat Reggie een huurmoordenaar is en wil ze zo snel mogelijk van hem af. Daarvoor moet ze alleen wel een gevaarlijk klusje opknappen op de kunstbeurs van Miami.

Malum

Een beginnende politieagent neemt vrijwillig de laatste dienst op zich in een pas buiten gebruik gesteld politiebureau, in een poging om de mysterieuze connectie tussen de dood van haar vader en een wrede sekte te ontrafelen.

Rocco & Sjuul

Wanneer Sjuul na jaren haar jeugdliefde Rocco weer ontmoet en de vonk weer overslaat, brengt dat onvermijdelijke consequenties met zich mee, want mag en kan je wanneer je al een heel leven hebt geleid voor jezelf kiezen?

Youth

Zhili, 150 km van Shanghai. In deze stad die zich toelegt op de textielproductie, komen jonge arbeiders uit alle plattelandsgebieden die door de Yangtze-rivier worden doorkruist. Ze zijn begin twintig, delen slaapzalen en kletsen in de gangen. Ze werken onvermoeibaar om op een dag een gezin te kunnen stichten, een huis te kunnen kopen of een eigen werkplaats te kunnen opzetten. Tussen hen worden vriendschappen en liefdesaffaires gemaakt en verbroken, afhankelijk van de seizoenen, faillissementen en familiedruk.

The Eternal Memory

De Oscar-genomineerde regisseur Maite Alberdi vertelt in haar nieuwe documentaire The Eternal Memory het intieme en aangrijpende verhaal van een moedige vrouw die er alles aan doet om de briljante geest van haar echtgenoot met Alzheimer te behouden. Het is een diep ontroerend en menselijk portret van een eeuwige liefde en misschien wel het mooiste liefdesverhaal van het jaar.

Moeder Suriname

Moeder Suriname is een creatieve documentaire gemaakt van vaak nooit eerder gebruikt archiefmateriaal over Suriname vanaf de afschaffing van de slavernij 1863 tot aan de onafhankelijkheid in 1975.

Norwegian Dream

Robert (19), een Poolse immigrant die werkt in een visfabriek in Noorwegen, is gekomen om geld te verdienen om de schulden van zijn moeder af te betalen. Robert realiseert zich dat hij gevoelens heeft voor zijn collega Ivar (19). Uit angst om zijn positie binnen een groep Polen in de fabriek te verliezen, verbergt hij zijn gevoelens, vooral wanneer blijkt dat Ivar aan voguing doet en een aspirant drag queen is.

Das Lehrerzimmer

Een meeslepend schoolklasdrama, waarin regisseur İlker Çatak een morele strijd toont over grenzen en rechtvaardigheid die thrillerachtige proporties aanneemt. Wanneer er sprake lijkt te zijn van diefstal op een middelbare school, neemt de directie ingrijpende maatregelen om de dader te vinden. Lerares Carla Novak (Leonie Benesch) werkt sinds kort als docent op de school en zet vraagtekens bij deze aanpak. Als ze zelf ontdekt wie de vermeende dader is, zet ze iets in gang wat ook grote gevolgen heeft voor zichzelf. Hoe ver ga je voor de waarheid?

Le livre des solutions

Regisseur Marc kan de eindeloze kritiek vanuit de producenten op zijn film niet verdragen en vlucht met zijn editor naar de Franse Cevennen om het project in alle rust af te kunnen maken. Ook daar blijkt het einde nog lang niet in zicht, aangezien zijn creativiteit zich uit in eindeloze ideeën die het proces blijven onderbreken. Ideeën die zowel komisch als ronduit verontrustend zijn…