Verstappen: "Het was een goede dag en ik kijk uit naar morgen"

In een kwalificatie die vochtig begon wist Max Verstappen vanmiddag voor de vijfde maal op rij de pole position te veroveren. Vanaf de eerste startrij kan Verstappen op jacht naar zijn zesde grand prixzege op rij, een bijzondere prestatie.

"Het was een hectische kwalificatie. Op sommige plekken was het nog glad. De snelheid zat er altijd wel goed in. In Q1 was het lastig met de omstandigheden en de rode vlag. Toen ik weer naar buiten ging, was de baan aan het opdrogen. Dan weet je natuurlijk dat die ronde heel belangrijk gaat worden. Er was wel wat chaos in m’n out lap door het verkeer. Maar uiteindelijk was het gewoon prima en kon ik veilig door", aldus de regerend wereldkampioen, zo lezen we op Verstappen.nl.

Achter de Nederlander legden Lando Norris en Oscar Piastri verrassend beslag op de tweede en derde plaats. "Tijdens Q3 was ik best verrast om die twee daar te zien. Maar het is geweldig voor McLaren om hier te staan. Vanuit onze kant zijn we heel blij om op pole te staan", zo vertelt Verstappen.

De Red Bull-coureur kijkt met vertrouwen naar de wedstrijd van morgen. "Vooral tijdens Q1 en Q2 waren er nog wat vochtige plekken. Dus ik moest een beetje voorzichtig zijn. Natuurlijk zit je dicht op de limiet, maar wetende dat we een geweldige auto hebben hoef je niet 100% op de limiet te rijden. Het was een goede dag en ik kijk uit naar morgen. Ik denk dat we morgen sterk zijn. Normaal gesproken gaan we over de race nog beter dan over één ronde."