Verstappen domineert trainingen op Silverstone

Op het circuit van Silverstone zijn vrijdag de eerste twee vrije trainingen afgewerkt voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Geen groot feest voor de vele Britse fans, want Max Verstappen - niet bepaald hun favoriet - domineert vooralsnog op het Britse asfalt.

In de eerste training werd overal vooral veel geklaagd over een gebrek aan grip, ook door Verstappen. Toch had hij op de harde banden al snel de rapste tijd staan, wat hij later nog aanscherpte op de zachte banden. Teamgenoot Sergio Perez bleef net als de verrassende Williams-coureur Alexander Albon goed in de buurt, de rest zat al op meer dan een halve seconde - Nyck de Vries noteerde een prima elfde tijd, voor outsider Lewis Hamilton.

Ook in training twee was Verstappen de snelste, dit keer moest Perez genoegen nemen met de vierde tijd. Carlos Sainz zette zijn Ferrari er tussen en Albon noteerde zowaar nog een derde plek, terwijl teamgenoot Logan Sargeant op plek vijf misschien nog wel verrassender was. De Vries noteerde de negentiende tijd: Leclerc kwam door elektrische problemen überhaupt niet in actie.

De volledige uitslagen zijn hier te vinden, net als het programma voor zaterdag en zondag.