F1: Verstappen zegeviert in sprintrace in Oostenrijk

Max Verstappen heeft de sprintrace van de Grand Prix van Oostenrijk op zijn naam geschreven. Op een natte baan wist de Nederlander na een stevig gevecht in de eerste ronde teamgenoot Sergio Perez te verschalken die tweede werd. De derde positie was voor Carlos Sainz, terwijl Nyck de Vries als zeventiende afgevlagd werd.

Verstappen startte de sprintrace in Spielberg op een natte baan vanaf poleposition. Valtteri Bottas probeerde het op mediums, maar ging al voor de start naar binnen voor natweerbanden. Verstappen was goed vertrokken, maar teamgenoot Perez was nog beter weg en greep de leiding. Beide Red Bull-coureurs vochten een bikkelhard gevecht uit, waarbij Verstappen aan het langste eind trok, voor Nico Hülkenberg die profiteerde en Perez. Verliezer was Lando Norris die in het gevecht terugviel.

Na tien van de 24 ronden had Verstappen al een gat van ruim zeven seconden getrokken met Hülkenberg die bezoek kreeg van Perez. Daarachter reden Carlos Sainz, Lance Stroll en Fernando Alonso. Twee ronden later wist Perez Hülkenberg te verschalken toen de Haas net iets minder grip had dan de Red Bull, een ronde later volgde Sainz voor plek drie. Verder naar achteren was er om plek acht een heerlijk gevecht tussen Esteban Ocon, Charles Leclerc en Norris.

De eerste die wisselde naar slicks was George Russell vanaf plek elf. De Brit sloot achteraan aan met nog zeven ronden te gaan. Daarna volgden veel meer coureurs, waaronder Hülkenberg die hiermee een plek in de punten op gaf. De slicks waren veel sneller, maar de coureurs op de intermediates hadden een dusdanige voorsprong dat een deel niet hoefde te stoppen omdat de voorsprong groot genoeg was. Enkele andere rijders vielen terug omdat ze niet gestopt waren en kansloos waren tegenover de slicks.

Na 24 ronden werd Verstappen als eerste afgevlagd met een ruime marge voor Perez en Sainz. Stroll pakte de vierde positie, voor Alonso, Hülkenberg, Ocon en Russell die op de streep negen duizendsten tekort kwam voor een extra punt.