O'Sullivan wint chaotische F3-sprintrace in Barcelona

Op het circuit van Barcelona hebben de jongelingen in de Formule 3 zaterdagochtend hun sprintrace afgewerkt. Daar werd flink in geknokt en dat zorgde vooral in de subtop voor de nodige chaos, maar vermakelijk was het wel.

De top-12 op de grid bestond weer uit de omgekeerde top-12 van de kwalificatie van vrijdag, wat poleposition betekende voor Zak O'Sullivan. Luke Browning stond naast hem, voor Gregoire Saucy, Leonardo Fornaroli, Mari Boya, Sebastian Montoya, kampioenschapsleider Gabriel Bortoleto, Paul Aron, Dino Beganovic, Franco Colapinto, Taylor Bernard en Pepe Marti.

De eerste ronde verliep ietwat chaotisch, maar O'Sullivan en Browning behielden hun posities, terwijl Fornaroli langs Saucy ging en Aron uit de startblokken naar de vijfde plek schoot, voor Montoya en Bortoleto. Ido Cohen eindigde ondertussen in de grindbak en dat zorgde ervoor dat de safety car de baan op kwam.

Nadat de safety car weer binnen was gebeurde er voorin niet al te veel: O'Sullivan en Browning reden zich wat los van de rest, waar Fornaroli, Saucy, Aron, Montoya en Bortoleto het pak aanvoerden. Halverwege de race opende Browning de aanval op O'Sullivan, zonder succes, maar achter hen werd ook stevig gevochten: Fornaroli verdedigde zijn derde plek, Aron, Montoya én Bortoleto gingen allemaal langs Saucy.

Het gevecht ging in alle hevigheid door en bracht Bortoleto naar de vierde plek, terwijl Montoya door het grind ging en een van zijn banden het zag begeven en Beganovic met eveneens een lekke band in het grind eindigde. Met ook nog Christian Mansell in het grind werd de safety car weer van stal gehaald, waarna we met drie ronden te gaan weer konden racen: O'Sullivan voorop, voor Browning, Fornaroli, Bortoleto en Aron.

O'Sullivan hield vooraan stand, Browning pakte plek twee en Fornaroli sleepte de derde plek over de meet, voor Bortoleto, Aron, Colapinto en Boya.