NASCAR-coureur Byron wint race vol crashes op Darlington

Op de Darlington Raceway is zondagavond de Goodyear 400 verreden, een race in de NASCAR Cup Series. Dat was lange tijd niet al te spannend, maar aan het eind kwam er toch een flinke portie duw- en trekwerk aan te pas, inclusief de nodige crashes.

Polesitter Martin Truex vertrok samen met Bubba Wallace vanaf de eerste rij, voor Ricky Stenhouse, William Byron, Ross Chastain, Daniel Suarez, Kyle Larson, Denny Hamlin, Tyler Reddick en Brad Keselowski. In de eerste stage gebeurde alvast weinig: Truex domineerde en pakte de stagewinst, voor Byron en Wallace.

Truex domineerde aanvankelijk ook de tweede stage en richting de helft van de race had hij élke ronde op kop gereden, maar bij de reeks pitstops ging Chastain hem voorbij. In de laatste ronde van de stage deed Truex een poging Chastain in te halen, maar de twee raakten elkaar en Truex ging in de rondte - voor de verandering leek het wel eens níet de schuld van Chastain te zijn.

Voor de resterende honderd ronden gingen we na de caution aan het eind van stage twee door, maar al snel schoof het halve middenveld in de rondte. Na wat opruimwerkzaamheden konden we door met Chastain, Larson en Kyle Busch vooraan, tot Stenhouse spinde en voor een nieuwe caution zorgde, waarna we bij de herstart nog zo'n tachtig ronden te gaan hadden.

Chastain had bij de herstart de leiding en kreeg Byron achter zich aan, terwijl Larson ook nog aan kon sluiten. De laatste reguliere ronde pitstops leek de boel vervolgens te beslissen: Larson kwam er als grote winnaar uit de bus en nam een mooie voorsprong op Christopher Bell, met pas daarachter Chastain en Kyle Busch.

Minder dan twintig ronden voor het einde kregen we weer een caution: de voor vijf races teruggekeerde veteraan Ryan Newman spinde. Nagenoeg iedereen kwam nog een keer binnen, waarbij Larson net voor Bell de pitstraat verliet. Bell raakte die prima plek echter kwijt: er zat een wiel niet goed vast, dus moest hij nog eens naar binnen.

Larson reed zo voorop, voor Chastain, Joey Logano en Truex, maar dat duurde allemaal ongeveer één bocht: Logano en Truex reden elkaar de muur in, wat voor een flinke kettingreactie zorgde. Een nieuwe herstartpoging volgde met Chastain en Larson voorop en wéér ging het in bocht één fout: uitgerekend Chastain en Larson gingen de muur in, de zoveelste keer dat Chastain erbij betrokken was.

Inmiddels gingen we voor overtime, met Byron en Kevin Harvick voorop, gevolgd door Chase Elliott en Keselowski. Byron greep na een kort duel met Harvick de leiding en dit keer ging het goed: Byron rondde het af met een prima zege, zijn derde van het jaar alweer, voor Harvick en Elliott.