NHL: Hurricanes schakelen Devils uit, Stars op matchpoint tegen Kraken

Donderdagavond werden er in de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL weer twee playoffwedstrijden gespeeld. In het oosten viel daarbij weer een beslissing, in het westen was het nog niet zover, maar wist een team wel op matchpoint te komen in de halve finales van de conferences.

Carolina Hurricanes - New Jersey Devils (3-1)
In de eigen PNC Arena mochten de Hurricanes de serie afmaken, maar echt lekker begon het niet: na een kwartier opende Dawson Mercer de score namens de Devils. Vroeg in de tweede periode trok Jaccob Slavin de stand gelijk, maar via Timo Meier kwam New Jersey opnieuw op voorsprong. Dit keer was het Brent Burns die de gelijkmaker scoorde, waarna de derde periode niks opleverde. Overtime dus en daarin was het na zeven minuten raak: Jesperi Kotkaniemi legde de puck neer voor Jesper Fast, die uithaalde en de Hurricanes met een 3-2 overwinning naar de finale van de Eastern Conference schoot, waarin de Florida Panthers of de Toronto Maple Leafs wachten.

Dallas Stars - Seattle Kraken (2-2)
Na nog geen vier minuten opende Wyatt Johnston de score al namens Dallas, dat anderhalve minuut later dankzij Roope Hintz ook al op 2-0 kwam. De aanvankelijke aanvalsstorm ging even liggen, maar vroeg in periode twee was het dankzij Joe Pavelski opnieuw raak: 3-0. Toch kwam de spanning binnen zeven minuten terug, want Adam Larsson én Jared McCann scoorden voor het Seattle van Daniël Sprong. De Stars hielden stand en halverwege de derde periode vergrootte Hintz de voorsprong weer, waarna Radek Faksa de beslissende 5-2 in het lege Kraken-doel schoot.

Game 6: Zaterdagavond 13 mei, 01.00u (NL); Seattle Kraken - Dallas Stars