NHL: Vier goals Pavelski niet genoeg voor Stars tegen Kraken, Panthers op 1-0 tegen Leafs

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL is de tweede ronde van de playoffs in volle gang. Dinsdagavond stonden er weer twee wedstrijden op het programma, zowel in Toronto als in Dallas werd een nieuwe serie van minimaal vier en maximaal zeven wedstrijden afgetrapt.

Toronto Maple Leafs - Florida Panthers
De Panthers stuntten in de serie tegen de Boston Bruins en tegen de Maple Leafs begonnen ze ook uitstekend: halverwege de eerste periode tekende Nick Cousins voor 0-1, waarna Sam Bennett na acht minuten in periode twee voor 0-2 zorgde. Dat duurde niet lang, want welgeteld elf seconden later scoorde Matthew Knies voor Toronto, kort daarop gevolgd door de gelijkmaker van Michael Bunting. Nog een paar minuten later stond Florida echter weer op voorsprong dankzij Carter Verhaeghe en met iets minder dan acht minuten te spelen tekende Brandon Montour voor de 2-4 eindstand en de voorsprong voor de Panthers in de best-of-sevenserie.

Game 2: Donderdagavond 4 mei, 01.00u (NL); Toronto Maple Leafs - Florida Panthers

Dallas Stars - Seattle Kraken
De Stars wilden gelijk duidelijk maken dat de ploeg van Daniël Sprong weinig te zoeken had in Dallas, en na ruim twee minuten mepte Joe Pavelski de openingstreffer binnen. Jaden Schwartz trok de stand negen minuten later gelijk, maar via Pavelski werd het 2-1 voor Dallas. Een uiterst pijnlijke minuut volgde voor de thuisfans: Justin Schultz maakte de 2-2, elf seconden later tekende Oliver Bjorkstrand voor 2-3 en nog eens 41 seconden later was Jordan Eberle goed voor 2-4. De tweede periode leverde niks op, maar in de derde periode was Pavelski wéér twee keer trefzeker binnen een paar minuten tijd: 4-4. De vier goals van de veteraan waren niet genoeg, want na twaalf minuten overtime sloeg de Kraken alsnog toe: Yanni Gourde wipte de winnende 4-5 erin en Seattle staat op 1-0 in de serie.

Game 2: Donderdagavond 4 mei, 03.30u (NL); Dallas Stars - Seattle Kraken