NHL: Sprong scoort en helpt Kraken naar 2-2 tegen Avalanche

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL is het spannend in de eerste ronde van de playoffs. Maandagavond was daar ook een flink Nederlands tintje in te vinden, die uiteindelijk zelfs doorslaggevend bleek om de serie naar in elk geval een zesde wedstrijd te tillen.

New York Rangers - New Jersey Devils (2-1)
De Rangers wonnen de twee eerste wedstrijden in New Jersey, de Devils sloegen terug in New York. Jack Hughes opende na nog geen drie minuten de score, waarna het tot vroeg in de derde periode duurde voor Vincent Trocheck de stand toch gelijk wist te trekken. Zeven minuten later schoot Jonas Siegenthaler fraai raak: 1-2, waarna Ondrej Palat het kort voor het einde afmaakte. De Devils wonnen met 1-3 en de serie staat weer helemaal gelijk.

Game 5: Donderdagavond 27 april, 01.30u (NL); New Jersey Devils - New York Rangers

Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs (1-2)
In de serie waarin flink gescoord wordt was het ook in de eerste periode alweer twee keer raak: Alex Killorn en Mikhail Sergachev zetten Tampa Bay op een 2-0 voorsprong. Noel Acciari deed voor Toronto wat terug, maar nog in de tweede periode waren Steven Stamkos en nog eens Killorn trefzeker: 4-1. Het was feest in de Amalie Arena, maar halverwege de derde periode begonnen de Leafs aan een flinke comeback: Auston Matthews scoorde twee keer in een paar minuten tijd, Morgan Rielly trok nog een paar minuten later de stand gelijk. Overtime was nodig en de stilte in Tampa Bay werd na vier minuten nóg pijnlijker: Alexander Kerfoot bezorgde de Leafs de winnende goal en de 3-1 voorsprong.

Game 5: Donderdagavond 27 april, 01.00u (NL); Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning

Winnipeg Jets - Las Vegas Golden Knights (1-2)
Na twee nederlagen op rij kwamen de Jets dankzij Blake Wheeler vroeg op voorsprong, maar dat was van relatief korte duur: Brett Howden trok de stand exact vier minuten later gelijk en in de tweede periode zorgden William Karlsson en Ivan Barbashev voor een 1-3 voorsprong. Wheeler bediende Pierre-Luc Dubois in de powerplay nog wel voor 2-3, maar Howden maakte het af door de 2-4 in het lege doel van de Jets te tikken en de Golden Knights op matchpoint te zetten.

Game 5: Donderdagavond 27 april, 04.00u (NL); Vegas Golden Knights - Winnipeg Jets

Seattle Kraken - Colorado Avalanche (1-2)
Na de verrassende zege in wedstrijd één leek Seattle het toch moeilijk te gaan krijgen, maar in eigen huis begonnen ze wedstrijd vier erg lekker: Will Borgen opende de score, ruim zes minuten later werd de voorsprong verdubbeld door niemand minder dan de Nederlander Daniël Sprong. Mikko Rantanen deed dat teniet door in de tweede periode in korte tijd twee goals te scoren, waarna een goalloze derde periode voor overtime zorgde. Daarin kwam de puck voor de stick van Sprong, die uithaalde, zijn schot van richting veranderd zag worden en zag hoe de puck zo precies bij Jordan Eberle eindigde, die Seattle de 3-2 zege bezorgde en de serie op 2-2 bracht.

Game 5: Woensdagavond 26 april, 03.30u (NL); Colorado Avalanche - Seattle Kraken