NHL: Vier series in eerste playoffronde naar 2-1, Islanders stormen over Hurricanes heen

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL zijn vrijdagavond in vier van de acht series in de eerste ronde van de playoffs de derde wedstrijden gespeeld. In al die series zal in elk geval een vijfde wedstrijd nodig zijn, want het is er overal spannend na drie duels.

New York Islanders - Carolina Hurricanes (0-2)
Na twee nederlagen in Raleigh moesten de New York Islanders in eigen huis de boel omdraaien, wat in de eerste periode niks opleverde. Halverwege periode twee was het echter raak: een mooie pass van Ryan Pulock werd door Casey Cizikas het doel in gewerkt. Een paar minuten later werd een inzet van Hudson Fasching van de doellijn van de Hurricanes gehaald, waarna Carolina middels Jesper Fast voor de gelijkmaker zorgde. Daar bleef het even bij, tot het aan het eind van de derde periode he-le-maal los ging voor de Islanders: Kyle Palmieri tikte een prachtige pass van Sebastian Aho binnen, Matt Martin rondde een mooie aanval af, Scott Mayfield schoot de empty netter binnen en Anders Lee tekende voor 1-5 - de snelste vier goals ooit in de lange playoffgeschiedenis, en de Islanders krabbelden terug tot 2-1 in de serie.

Game 4: Zondagavond 23 april, 19.00u (NL); New York Islanders - Carolina Hurricanes

Florida Panthers - Boston Bruins (1-1)
Nadat de in het reguliere seizoen oppermachtige Bruins een van de twee thuiswedstrijden tegen de Panthers verloren, wilden ze in Florida natuurlijk terugslaan. Taylor Hall zette de Bruins al heel snel op voorsprong, Charlie Coyle verdubbelde de score in de tweede periode en ongeveer halverwege periode drie zorgden David Pastrnak en Nick Foligno ook nog eens voor 0-4. Gustav Forsling deed wat terug met een shorthanded goal en dankzij Sam Reinhart's 2-4 leek er even wat spanning terug te komen, maar daar bleef het bij en dus pakten de Bruins een 2-1 voorsprong in de serie.

Game 4: Zondagavond 23 april, 21.30u (NL); Florida Panthers - Boston Bruins

Minnesota Wild - Dallas Stars (1-1)
Na een pijnlijke nederlaag in Dallas kon de Wild in het eigen Saint Paul weer een voorsprong pakken in de serie. Mats Zuccarello opende laat in de eerste periode de score, Marcus Johansson was vroeg in periode twee goed voor de 2-0. Luke Glendening antwoordde door luttele seconden later al voor Dallas te scoren, maar via Marcus Foligno werd het 3-1 en in de derde periode maakten Zuccarello en Ryan Hartman het af: 5-1 en Minnesota staat weer op voorsprong in de serie.

Game 4: Zondagavond 23 april, 00.30u (NL); Minnesota Wild - Dallas Stars

Los Angeles Kings - Edmonton Oilers (1-1)
De Kings openden de wedstrijd prima door aan het eind van de eerste periode dankzij Alex Iafallo op 1-0 te komen, maar in de tweede periode draaide het in een tijdsbestek van nog geen twee minuten helemaal om: Connor McDavid werd twee keer aangespeeld door Evan Bouchard en maakte er twee keer een goal van voor de Oilers. Achttien tellen later stond het dankzij Adrian Kempe echter alweer gelijk en na een doelpuntloze derde periode moest overtime gespeeld worden. Na ruim drie minuten was het raak: de winnende Kings-goal werd gemaakt door Trevor Moore, die in de buurt opgroeide en als jongetje naar playoffwedstrijden van de Kings ging kijken, hopende om ooit zijn eigen grote playoffmoment te hebben. Die kwam nu dus, de Kings staan op 2-1 in de serie.

Game 4: Zondagavond 23 april, 03.00u (NL); Los Angeles Kings - Edmonton Oilers