NHL: Avalanche en Maple Leafs slaan terug in tweede wedstrijd

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL zijn donderdagavond weer vier playoffwedstrijden gespeeld. Het ging daarbij telkens om de tweede wedstrijd in de best-of-seven-series, dus is er overal nog volle bak spanning in de eerste ronde.

Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning (0-1)
De Maple Leafs gingen in wedstrijd één hard onderuit, maar al in de eerste periode werd duidelijk dat dat niet nog eens ging gebeuren: Mitchell Marner opende met een hard schot al binnen een minuut de score, John Tavares en William Nylander zorgden voor 3-0. Ian Cole bracht de Lightning weer in stelling, maar tien minuten later hadden Tavares, Zach Aston-Reese en Marner al 6-1 op de borden staan. Corey Perry scoorde nog voor Tampa Bay, maar Tavares zorgde voor de 7-2 eindstand.

Game 3: Zaterdagavond 22 april, 01.00u (NL); Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs

New Jersey Devils - New York Rangers (0-1)
Na de pijnlijke 1-5 nederlaag in wedstrijd één, begonnen de Devils beter: Erik Haula tekende voor de 1-0. In periode twee ging het echter weer helemaal fout: Vladimir Tarasenko trok de stand gelijk, Chris Kreider scoorde twee powerplaygoals voor 1-3 en in de derde periode maakten Patrick Kane en Kaapo Kakko het af voor wederom een 1-5 zege voor de Rangers.

Game 3: Zaterdagavond 22 april, 02.00u (NL); New York Rangers - New Jersey Devils

Colorado Avalanche - Seattle Kraken (0-1)
De Kraken boekte de eerste playoffzege ooit in wedstrijd één, en in de eerste periode in Denver ging het gelijk weer lekker: Justin Schultz en Brandon Tanev brachten Seattle op 0-2. In de tweede periode draaiden de Avs het in nog geen minuut tijd om: Artturi Lehkonen en Valeri Nichushkin trokken de stand gelijk, waarna Devon Toews in de derde periode de winnende maakte voor de regerend kampioenen uit Colorado.

Game 3: Zaterdagavond 22 april, 04.00u (NL); Seattle Kraken - Colorado Avalanche

Vegas Golden Knights - Winnipeg Jets (0-1)
De Jets openden in Vegas met winst in wedstrijd één en halverwege de eerste periode bracht Adam Lowry ze wederom op voorsprong. William Karlsson en Jack Eichel draaiden het in de tweede periode om, maar via Kevin Stenlund kwamen de Jets weer op gelijke hoogte. Chandler Stephenson zette de Golden Knights in periode drie op voorsprong, waarna Mark Stone het met twee treffers afmaakte: 5-2 en de serie staat weer gelijk.

Game 3: Zaterdagavond 22 april, 22.00u (NL); Winnipeg Jets - Vegas Golden Knights