NHL: Prachtige comeback Kings in openingswedstrijd playoffs, Bruins overtuigen

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL zijn maandagavond de playoffs begonnen. De eerste vier onderlinge duels werden afgetrapt met een paar prima wedstrijden, waarbij het later in de nacht twee keer naar overtime ging.

Carolina Hurricanes - New York Islanders (0-0)
De eerste wedstrijd van de playoffs in 2023 begon lekker voor de thuisploeg: na nog geen vier minuten stelden Brent Burns en Martin Necas teamgenoot Sebastian Aho in staat vanuit de powerplay de score te openen. Vroeg in de tweede periode werd de score verdubbeld: hetzelfde duo deed het voorwerk, Stefan Noesen maakte het af. Een unassisted goal van Ryan Pulock bracht enkele tientallen seconden later wel de spanning terug, maar Hurricanes-goalie Antti Raanta hield zijn doel daarna keurig schoon: 2-1 voor Carolina.

Game 2: Woensdagavond 19 april, 01.00u (NL); Carolina Hurricanes - New York Islanders

Boston Bruins - Florida Panthers (0-0)
In de eigen TD Garden begon dé ploeg van het reguliere seizoen lekker: na een assist van Tyler Bertuzzi zette David Pastrnak de Bruins vanuit de powerplay op 1-0. Vroeg in de tweede periode kwam daar dankzij Brad Marchand een verdubbeling van de score bij, maar Matthew Tkachuk bracht korte tijd later de spanning terug namens de Panthers. Aan het eind van de tweede periode werd de marge weer op twee gezet: Bertuzzi stelde Jake DeBrusk in staat te scoren. De 4-1 werd in de derde periode afgekeurd wegens hinder van de Panthers-goalie, maar de Bruins wonnen met 3-1 wel overtuigend.

Game 2: Woensdagavond 19 april, 01.30u (NL); Boston Bruins - Florida Panthers

Dallas Stars - Minnesota Wild (0-0)
In het American Airlines Center in Dallas begon de thuisploeg niet echt lekker, hoewel goalie Jake Oettinger het doel wel een tijdje schoon hield. Aan het eind van de eerste periode zette Kirill Kaprizov Minnesota vanuit de powerplay op voorsprong, maar vroeg in de tweede periode draaiden de Stars het om: Roope Hintz en Jason Robertson scoorden, beiden tijdens een powerplay. Een goal van Sam Steel trok de stand tien minuten later gelijk en verder werd er in reguliere speeltijd niet gelost, dus was overtime nodig. De eerste twintig extra minuten leverden niks op, maar na bijna acht minuten in de tweede overtime was het klaar: een prachtig passje van Steel landde bij Ryan Hartman, die de winnende 2-3 voor Minnesota erin kon tikken.

Game 2: Woensdagavond 19 april, 03.30 (NL); Dallas Stars - Minnesota Wild

Edmonton Oilers - Los Angeles Kings (0-0)
De Oilers begonnen lekker aan de wedstrijd in hun eigen Rogers Place, waar Leon Draisaitl de 1-0 vroeg binnen schoot en Evan Bouchard vanuit de powerplay hard de 2-0 achter Kings-goalie Joonas Korpisalo knalde. De tweede periode leverde niks op, maar in de derde periode sloeg Adrian Kempe na een mooie aanval toe: 2-1. Via de tweede van Draisaitl kwamen de Oilers weer op ruimere voorsprong, maar dat hield geen stand. Met een mooi schot scoorde Kempe nop eens, waarna Anze Kopitar in de powerplay met zeventien seconden te gaan voor de gelijkmaker zorgde. Overtime was nodig en na ruim negen minuten was het raak: Kopitar legde klaar voor Viktor Arvidsson. Die legde hem perfect klaar voor Alex Iafallo: 3-4 en winst voor de Kings.

Game 2: Woensdagavond 19 april, 04.00 (NL); Edmonton Oilers - Los Angeles Kings