Noorse langlaufers domineren sprint in eigen huis, Skistad en KlŠbo oppermachtig

's Werelds beste langlaufers op de sprint kwamen dinsdag in actie voor een doordeweekse World Cup in het centrum van Drammen. In de Noorse stad werd weer gesprint in de klassieke stijl, op het parcours met de kenmerkende en bijzonder lastige aankomst.

Vrouwen
Met Kristine Stavås Skistad, Tiril Udnes Weng en Hedda Østberg Amundsen had het thuisland drie finalistes, aangevuld met de Duitse Laura Gimmler, de Amerikaanse Julia Kern en wereldkampioene Jonna Sundling uit Zweden. Skistad nam gelijk weer de leiding en werd in de slotfase uitgedaagd door Sundling en Weng, maar die konden haar niet verslaan: Skistad pakte uiterst overtuigend de winst, voor Sundling en Weng, die Gimmler nét van zich af hield.

Mannen
Richard Jouve stond namens Frankrijk in de finale, verder waren het louter Noren: Johannes Høsflot Klæbo, Even Northug, Erik Valnes, Ansgar Evensen en Lars Agnar Hjelmeset. Jouve nam halverwege brutaal het heft in handen, maar Klæbo sloeg toe bij de scherpe laatste bocht. Hij pakte een klein gaatje en ging er vandoor: Klæbo pakte met afstand de winst, voor Valnes en Jouve.