Dubbele zege én eindwinst skiër Odermatt op reuzenslalom

Ook de mannen in de World Cup alpineskiën hebben hun voorlaatste World Cup-week van het seizoen afgerond. In het Sloveense Kranjska Gora stonden twee reuzenslaloms op het programma, alvorens men afreist naar Soldeu in Andorra voor de World Cup-finales, komende week.

Wedstrijd één
In de eerste run was Marco Odermatt weer eens de snelste, dit keer was de Zwitser 0,53 seconden sneller dan de Sloveense thuisfavoriet Zan Kranjec en 0,54 seconden sneller dan Henrik Kristoffersen uit Noorwegen. Ook de Oostenrijkers Stefan Brennsteiner (+0,65) en Marco Schwarz (+0,94) en, tussen hen in, Alexis Pinturault uit Frankrijk (+0,80) bleven nog binnen een seconde van Odermatt.

In run twee leverde Schwarz drie plekken in, met Gino Caviezel uit Zwitserland aan de leiding. Pinturault nam die leiding met 0,88 seconden over, Brennsteiner kwam 0,49 seconden tekort. Kristoffersen was 0,14 langzamer dan Pinturault, die zo zeker was van een podiumplek. Kranjec viel met 0,81 seconden drie plekken terug, waarna Odermatt het spannend maakte, maar het wel haalde: winst met 0,23 seconden, voor Pinturault en Kristoffersen.

Wedstrijd twee
Wederom was Odermatt de snelste in de eerste run, dit keer was het op 0,28 seconden Pinturault die het dichtst in de buurt bleef van de dominante Zwitser. Kristoffersen nam op 0,47 seconden de derde plek in beslag en verder volgden ook diens landgenoot Lucas Braathen (+0,82) en Kranjec (+0,94) nog binnen een seconde van Odermatt - de jonge Italiaan Filippo Della Vite zat er met 1,11 seconden op plek zes ook nog keurig bij.

In de tweede run hield Della Vite zich keurig staande, hij nam de leiding over en verzekerde zich dus van een top-6-klassering. Kranjec dook 0,21 seconden onder de tijd van de jonge Italiaan door en zag Braathen vervolgens één honderdste van een seconde tekort komen. Kristoffersen maakte op zijn beurt gehakt van hen allemaal: de Noor pakte met 1,30 seconden de leiding over. Pinturault kwam 0,38 seconden tekort, waarna het weer aan Odermatt was. De Zwitser liet zich wederom niet kennen en met 0,32 seconden pakte hij opnieuw de winst én was de eindzege in de World Cup op de reuzenslalom binnen.