Pogacar heerst in Parijs-Nice en boekt derde ritzege plus eindklassement

Tadej Pogacar is heer en meester in Parijs-Nice. De Sloveen reed in de laatste rit weg bij al zijn concurrenten en boekte in de gele trui zijn derde dagzege. Ook het eindklassement was voor de 24-jarige Sloveen.

Zondag stond de traditionele in Nice op het programma met uiteraard de beklimming Col d’Èze. In aanloop naar de bekende beklimming hield UAE Emirates de wedstrijd onder controle, waarna eerst Simon Yates demarreerde. De Engelsman, die vorig jaar deze rit won in Parijs-Nice, werd al snel gecounterd Pogacar.

De Sloveense geletruidrager reed iedereen los op de beklimming van de Col d’Èze en reed vervolgens makkelijk naar de ritwinst. Hij won met ruim een halve minuut voorsprong op Jonas Vingegaard, die het sprintje won voor de tweede plaats. David Gaudu werd derde in de etappe.

In het eindklassement stond er geen maat op Pogacar. De Sloveen winst drie ritten te winnen deze Parijs-Nice en won het eindklassement uiteindelijk met 53 seconden op Gaudu. Vingegaard maakte het podium compleet in Nice, maar wel op 1.39 van Pogacar.

Results powered by FirstCycling.com