Lavreysen sprint naar Nations Cup-zege, Van der Peet en Dorenbos/Van Schip tweede

In het Canadese Milton is het derde en laatste Nations Cup-evenement van het jaar in het baanwielrennen afgesloten. Dat ging voor de Nederlanders weer prima, met podiumplaatsen op drie van de vier onderdelen die op het programma stonden.

Sprint mannen
In de finale trof Harrie Lavreysen de verrassend sterke Surinamer Jair Tjon En Fa, die in de halve finales overtuigend van Mikhail Yakovlev uit Israël won. Lavreysen was na een spannende eerste heat uiteindelijk echter een maatje te groot en won in twee heats, terwijl Yakovlev de strijd om brons kansloos verloor van de rappe Trinbagoniaan Nicholas Paul. Jeffrey Hoogland ging er in de achtste finales uit tegen de Fransman Rayan Helal.

Omnium vrouwen
De Britse Katie Archibald won de scratch, de tempokoers en de afvalkoers en op de afsluitende puntenkoers kwam ze geen moment meer in de problemen. Ruim achter Archibald streden Letizia Paternoster uit Italië en de Amerikaanse Jennifer Valente om de tweede plek, die op een paar punten naar Paternoster ging. Maike van der Duin reed een degelijk omnium, dat ze afsloot met de zevende plek.

Keirin vrouwen
Met Steffie van der Peet en Hetty van de Wouw stonden beide Nederlandse deelneemsters in de finale, waarin de van een blessure teruggekeerde Nieuw-Zeelandse wereldkampioene Ellesse Andrews haar macht toonde. Andrews won, maar Van der Peet pakte een mooie tweede plek, voor Lauriane Genest uit Canada en Van de Wouw.

Madison mannen
Yanne Dorenbos en Jan Willem van Schip reden een prima koers, waarin ze hun punten goed wisten te timen: ze pakten een bonusronde en sloten de laatste sprint, met dubbele punten, als winnaars af. Het leverde het Nederlandse duo de tweede plek op, achter de ongenaakbare Belgen Lindsay de Vylder en Robbe Ghys - plek drie was voor Ivo Oliveira en Iuri Leitão uit Portugal.