Zeven uit acht voor Duitse rodelaars in Winterberg

Het World Cup-seizoen in het rodelen nadert haar einde, maar met nog twee weekeinden te gaan wordt er nog volop gestreden om de titels. Men streek neer in het Duitse Winterberg, waar ook het laatste weekeinde afgewerkt zal worden, en dat leverde flink wat Duits succes op.

Vrouwen
Voor eigen publiek was Julia Taubitz in de eerste run de snelste. Dat kon ze in run twee niet herhalen, maar haar voorsprong was ruimschoots voldoende om kersvers wereldkampioene en landgenote Anna Berreiter op 0,208 seconden van zich af te houden. De Amerikaanse Emily Sweeney pakte op 0,355 seconden een prima derde plek, voor de Duitse Dajana Eitberger (+0,400).

Mannen
Met Max Langenhan stond er weer een Duitse winnaar klaar en hij maakte dat zonder problemen af door in run twee óók de snelste tijd te noteren. De kersverse Oostenrijkse wereldkampioen Jonas Müller werd op 0,300 seconden tweede, voor de Duitse grootheid Felix Loch (+0,322), die Dominik Fischnaller uit Italië nét van het podium hield (+0,322).

Vrouwendubbels
Het kon niet op met de Duitse zeges en met Jessica Degenhardt en Cheyenne Rosenthal was dat ook bij de vrouwendubbels niet anders. Ze waren in beide runs het snelst en wonnen met 0,220 seconden voorsprong op Selina Egle en Lara Kipp uit Oostenrijk, die in run twee tot op de duizendste dezelfde tijd noteerden als in run één. Plek drie was op 0,246 seconden voor Andrea Vötter en Marion Oberhofer uit Italië.

Mannendubbels
Een Duits 1-2'tje was wel de verwachting, alleen was het verschil beduidend groter dan gedacht: Tobias Wendl en Tobias Arlt versloegen hun aartsrivalen Toni Eggert en Sascha Benecken in beide runs en wonnen met 0,430 seconden voorsprong. Plek drie was op exact een halve seconde voor de Letten Martins Bots en Roberts Plume.

Sprints
Met één run per discipline ging de winst bij de vrouwen naar Taubitz, die 0,121 seconden sneller was dan de Letse Kendija Aparjode. Die verwees Merle Fräbel uit Duitsland daarmee op precies één duizendste van een seconde naar de derde plek.

Ook Langenhan pakte de dubbel: hij was wederom de beste, dit keer 0,060 seconden voor Müller. Loch pakte op 0,088 seconden de derde plek en daarmee was het podium hetzelfde als in de reguliere wedstrijd, een zeldzaamheid.

Anda Upite en Sanija Ozolina noteerden een scherpe tijd en het Letse duo wist daarmee zowaar de winst te pakken, mede geholpen door een grote fout van Degenhardt/Rosenthal. Plek twee was op 0,031 seconden voor Vötter en Oberhofer, voor hun landgenotes Nadia Falkensteiner en Annalena Huber (+0,078).

Ook Wendl en Arlt herhaalden hun zege uit de reguliere wedstrijd, maar het was een heel stuk spannender: Eggert en Benecken werden met welgeteld drie duizendsten van een seconde verslagen. Plek drie was op 0,034 seconden voor Juri Gatt en Riccardo Schöpf uit Oostenrijk.