SkiŽr Yule slalomt naar winst in KitzbŁhel, Mowinckel wint in Cortina

De World Cup alpineskiën leverde zondag weer twee mooie wedstrijden op. De mannen werkten een slalom af op de Ganslernhang in Kitzbühel, terwijl de vrouwen voor een super-G in actie kwamen op de Olympia delle Tofana in Cortina d'Ampezzo, waar in 2026 de Olympische Spelen gehouden worden en waar de afgelopen twee dagen een afdaling op het programma stond.

Slalom mannen, Kitzbühel
Op de Ganslernhang was Manuel Feller voor eigen publiek de snelste in de eerste run, op 0,31 seconden gevolgd door de Noor Lucas Braathen. Linus Strasser uit Duitsland noteerde op 0,50 seconden de derde tijd, met de Fransman Clement Noël vlak achter zich (+0,53). Verder stonden ook de Zwitsers Loïc Meillard (+0,68), Ramon Zenhäusern (+0,75) en Daniel Yule (+0,85) nog binnen een seconde van Feller.

Yule wist zijn positie in de tweede run te verdedigen, Zenhäusern zakte met 0,58 seconden achterstand drie plekken weg. Meillard leverde met 0,53 seconden ook drie plekken in, Noël zakte met 0,71 seconden zelfs vijf plekken weg. Strasser kon ook niet voor Yule blijven: 0,42 seconden en twee verloren plekken. Met 0,41 seconden leverde ook Braathen twee plekken in, waarna Feller mocht proberen Yule van de zege te houden. De Oostenrijker ging zeer fel van start en dat ging fout: al na een paar poortjes was hij klaar. Yule pakte zo de zege, voor de van plek zestien gekomen Brit Dave Ryding en Braathen.

Super-G vrouwen, Cortina d'Ampezzo
Marta Bassino ging voor eigen publiek als een dolle naar beneden en noteerde een indrukwekkende tijd, waarmee ze lang bovenaan bleef staan. Als elfde kwam Ragnhild Mowinckel naar beneden en de Noorse deed er een schep bovenop: 0,47 seconden sneller. Een tijdje later volgde Cornelia Hütter uit Oostenrijk, die zich op 0,30 seconden op plek twee nestelde, en na Lara Gut-Behrami's optreden (+0,50) was het wel gedaan wat de echt gevaarlijke dames betreft: Mowinckel won, voor Hütter en Bassino.