WK-droom Marokko voorbij: Frankrijk met 2-0 te sterk en speelt WK-finale tegen Argentinië

Marokko heeft niet voor een nieuwe stunt kunnen zorgen op het WK voetbal. In de halve finales verloor de Marokkaanse voetbalploeg met 2-0 van Frankrijk, waardoor de Franse voetballers de WK-finale spelen tegen Argentinië.

Bij rust stond Frankrijk met 1-0 voor dankzij een vroeg doelpunt van Theo Hernández. De linksback kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten, waarna hij na vijf minuten de score opende. Marokko moest op zoek naar de gelijkmaker, maar in eerste instantie kon het niet echt gevaarlijk worden en kreeg Frankrijk kansen om de score te verdubbelen, onder met een bal op de paal.

Vlak voor rust was Marokko dicht bij de gelijkmaker. Een omhaal van Jawad El Yamiq eindigde op de paal en na rust kreeg de Marokkaanse voetbalploeg ook kansen op de 1-1, maar die werden niet benut. Tien minuten voor tijd besliste invaller Randal Kolo Muani de wedstrijd door van dichtbij de 2-0 binnen te tikken.

Frankrijk neemt het daardoor op tegen Argentinië, terwijl voor Marokko nog de troostfinale wacht tegen Kroatië.