Van Empel te sterk voor Pieterse in Dublin en boekt zesde wereldbekerzege

Fem van Empel heeft de Wereldbeker in Ierland gewonnen. De 20-jarige veldrijdster was in Dublin in de slotronde te sterk voor Puck Pieterse. Denise Betsema legde beslag op de derde plaats.

De eerste ronde verliep rommelig voor zowel Fem van Empel als Puck Pieterse. Beide veldrijdsters kende geen beste start nadat ze in de eerste bocht even waren gehinderd en van hun fiets af moesten. Van Empel herstelde snel en nam al snel de leiding, terwijl Pieterse na de slechte start ook nog in de fout ging op de balken.

Pieterse moest in de achtervolging en al snel reed de Nederlandse al snel weer op de tweede plaats, alleen Van Empel reed nog voorop in Dublin. Pieterse zou daar ook vrij snel de aansluiting vinden en kregen we een tweestrijd tussen de twee jonge Nederlandse veldrijdsters.

Ondanks verschillende aanvallen bleef Van Empel en Pieterse tot aan de slotronde samen en daarin probeerde Pieterse halverwege de slotronde het verschil te maken, maar Van Empel beantwoorde de aanval en in het slot was ze te sterk voor Pieterse. Voor Van Empel was het alweer haar zesde wereldbekerzege. Denise Betsema werd op ruim anderhalve minuut derde.

Results powered by FirstCycling.com