VS: Rusland heeft een tekort aan artilleriemunitie

Volgens de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin hebben de Russische troepen steeds meer te maken met "aanzienlijke tekorten aan artilleriemunitie". Sinds het begin van hun aanvalsoorlog tegen Oekraïne hebben de Russische troepen "logistieke problemen", en die problemen blijven voortduren, vertelde Austin aan verslaggevers.

Vooral het tekort aan artilleriegranaten belemmert hun militaire actie steeds meer. Elk grondoffensief van de Russische strijdkrachten zal worden voorafgegaan door massaal artillerievuur, zei Austin. Door Oekraïense aanvallen op Russische militaire depots hebben de Russische troepen nu echter problemen. De Russische gevechtsstrategie vraagt veel artilleriemunitie, volgens Austin. Het is twijfelachtig of het Russische leger nog over voldoende munitie beschikt om hun huidige strategie voort te zetten.

Volgens de Amerikaanse minister van Defensie is de Russische aanvoer van "precisiegeleide munitie", zoals zelfgeleidende raketten en artilleriegranaten behoorlijk afgenomen in de negen maanden sinds de invasie.

Vanwege de internationale handelsbeperkingen voor producten zoals microchips zal Moskou niet snel een andere leverancier kunnen regelen.