NBA: Celtics na 9 zeges verslagen, Bucks naderen koppositie

In de NBA, de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie, is men intussen al enige tijd onderweg. Er worden vrijwel dagelijks wedstrijden gespeeld, inmiddels staan de teams op zo'n vijftien tot achttien gespeelde duels per team.

Maandagavond kwamen de twee koplopers weer in actie, de Boston Celtics en de Milwaukee Bucks. De Celtics wonnen hun vorige negen wedstrijden, maar maandag liep het anders: op bezoek bij de Chicago Bulls liepen ze al vanaf de eerste minuten achter de feiten aan. DeMar DeRozan was goed voor 28 punten, Nikola Vucevic speelde met twaalf punten en dertien rebounds ook lekker en de Bulls wonnen met 121-107.

Na een seizoensstart met louter zeges liepen de Milwaukee Bucks in hun vorige zes duels tegen vier nederlagen aan, maar thuis tegen de Portland Trail Blazers ging het weer beter. Vooral dankzij een sterk derde kwart (30-18) en 37 punten van Giannis Antetokounmpo - die ook nog zeven rebounds en zes assists scoorde - wonnen de Bucks met 119-111.

In de Eastern Conference gaan de Celtics met 13-4 nog wel aan de leiding, voor de Bucks (12-4). In het westen is de koppositie in handen van de Utah Jazz, dat op 12-7 staat, voor de Phoenix Suns en de Denver Nuggets, die beiden een 10-6 record hebben. De volledige standen zijn hier te vinden.